مایکروسافت با گذر از اپل، ارزشمندترین شرکت آمریکایی شد
اپل در ماه اوت توانست لقب اولین شرکت یک تریلیون دلاری آمریکایی را ازآن خود کند. حالا ارزش این شرکت با توجه به فروش ضعیف آیفون، به ۷۴۶.۸ میلیارد دلار رسیده و دیگر ارزشمندترین شرکت آمریکایی به حساب نمیآید. از طرف دیگر، شرکت مایکروسافت با ارزش ۷۵۳.۳ میلیارد دلار، توانسته از اپل بگذرد و لقب ارزشمندترین شرکت آمریکایی را به دست آورد.
آخرین بار در سال ۲۰۱۰ بود که مایکروسافت توانسته بود از اپل بگذرد و ارزش بیشتری داشته باشد. حال پس از هشت سال، دوباره این اتفاق تکرار شده است. اپل که تقریبا سه ماه پیش تبدیل به یک شرکت یک تریلیون دلاری شده بود، به دلیل فروش کمتر از انتظار آیفونهای جدید، با این افت ارزش مواجه شده است.
پس از مایکروسافت و اپل، شرکت آمازون با ارزش ۷۳۶.۶ میلیارد دلار و شرکت آلفابت (شرکت مادر گوگل) با ارزش ۷۲۵.۵ میلیارد دلار، رتبههای سوم و چهارم را به خود اختصاص دادهاند. وبسایت mspoweruser در گزارش خود اینطور اعلام کرده که «با برتری مایکروسافت به سه شرکت بزرگ دیگر شامل شرکت آلفابت، مایکروسافت حالا ارزشمندترین کمپانی سیلیکون ولی به حساب میآید».
در شرایط امروز، سرمایه گذاران بیش از همه به شرکتهایی که سرویسهای ابری دارند علاقه نشان میدهند. در این بین سرویس Azure Cloud شرکت مایکروسافت نیز با رشد روبرو بوده که به رشد ارزش این شرکت کمک کرده است. همچنین کسبوکار بازی و کامپیوترهای سرفیس را هم فراموش نکنیم.
اگرچه غولهای تکنولوژی نرمافزاری مثل فیسبوک و گوگل با مشکلاتی در رابطه با تامین امنیت و حریم خصوصی کاربران روبرو هستند، شرکت مایکروسافت گزارش داده که توانسته در سه ماهه مالی اخیر، ۲۹.۱ میلیارد درآمد و ۸.۸ میلیارد دلار درآمد خالص داشته باشد.
نسبت به سه ماهه قبلتر، مایکروسافت توانسته ۱۹ درصد میزان درآمد و ۳۴ درصد درآمد خالص خود را افزایش دهد. همچنین درآمد عملیاتی این شرکت نیز ۱۰ میلیارد دلار بوده که ۲۹ درصد نسبت به مدت مشابه قبلی، رشد داشته است.
ساتیا نادلا، مدیرعامل مایکروسافت نیز درباره این موضوع اعلام کرده: «ما سال مالی ۲۰۱۹ را عالی شروع کردهایم که نتیجه نوآوریهای ما و اعتمادی است که مشتریان به ما داشتهاند».
به طور خلاصه اگر بخواهیم میزان سوددهی هرکدام از کسبوکارهای مایکروسافت را بگوییم، به لیست زیر میرسیم:
- درآمد ۸.۶ میلیارد دلاری Intelligent Cloud و رشد ۲۴ درصدی نسبت به زمان مشابه قبلی
- محصولات سرور و سرویسهای ابری شامل ۲۸ درصد رشد درآمد نسبت به زمان مشابه قبلی
- سرویس Azure شامل ۷۶ درصد رشد درآمد نسبت به زمان مشابه قبلی
- درآمد ۱۰.۷ میلیارد دلاری در سرویس More Personal Computing و رشد ۱۵ درصدی نسبت به زمان مشابه قبلی
- محصولات مرتبط با ویندوز شامل ۱۲ درصد رشد نسبت به زمان مشابه قبلی
- بخش گیمینگ یا بازی مایکروسافت شامل ۴۴ درصد رشد درآمد نسبت به زمان مشابه قبلی
- نرمافزار و سرویسهای Xbox با ۳۶ درصد رشد درآمد نسبت به زمان مشابه قبلی
- بخش سرفیس با رشد ۱۴ درصدی درآمد نسبت به زمان مشابه قبلی
بزرگترین رقیب مایکروسافت در حال حاضر شرکت اپل به حساب میآید که اشاره کردیم به دلیل فروش کمتر از انتظار آیفونهای جدید، این شرکت با کاهش ارزش روبرو شده است. به تازگی اپل تولید آیفون XR را در کارخانههای Foxconn و Pegatron نصف کرده که خود گویای مشکل امروز اپل است.
شرکت تایوانی فاکسکان، قرار است که روزانه میزان تولید آیفونها را به میزان صد هزار عدد کاهش دهد که این یعنی فروش آیفون جدید بین ۲۰ تا ۲۵ درصد کمتر از آن چیزی است که اپل انتظار داشت. Ming Chi-Kuo که تحلیلگر اپل به حساب میآید و در سالهای اخیر اسم او را زیاد شنیدهایم، اخیرا اعلام کرده که اپل قصد داشت تا سال آینده و معرفی آیفون جدید، صد میلیون آیفون XR تولید کند اما با توجه به فروش کم این گوشی، این میزان به ۷۰ میلیون خواهد رسید.
منبع: The News Minute
ساتیا نادلا نمونه بارز اهمیت فوق العاده بالای مدیریت فعال و کارآمده و نشون میده برگ برنده یا عامل سقوط یک شرکت نه محصولات بلکه مدیریته اونه! مطمئنا با شروع فرآیند ورود ویندوز به پردازنده های arm و اومدن اینترنت ۵g که رشد شدید استریمینگ به همراه داره انتظار افزایش بسیار بیشتر توی درآمد های مایکروسافت میره!
ماکروسافتی ک چند سال پیش داشت ورشکست میشد با ی مدیر خوب ب کجا رسید