گام بلند اسپیس ایکس به سوی پوشش سراسری اینترنت
شب گذشته شرکت اسپیس ایکس (SpaceX) گام بلندی به سوی پوشش جهانی اینترنت پرسرعت برداشت و ۶۰ ماهواره استارلینک (Starlink) را با موشک فالکون ۹ به فضا پرتاب کرد.
پس از پرتاب موفقیتآمیز موشک فالکون ۹ مرحلهی اول موشک به آرامی و روی سکویی شناور فرود آمد. این چهلمین بار بود که بازیابی موشکهای اسپیس ایکس با موفقیت انجام میشد. موشک فالکون ۹ استفاده شده در این ماموریت سومین پرتاب خود را پشت سر گذاشت.
در این ماموریت ۶۰ ماهواره استارلینک به همراه موشک فالکون ۹ به فضا ارسال شدند. این اولین مجموعه از ماهوارههایی بود که قرار است شبکهای بسیار گسترده از ماهوارهها را در مدار زمین تشکیل دهند. مجموعهای از ماهوارهها که با هدف پوشش اینترنت پرسرعت در سرتاسر جهان به فضا ارسال خواهند شد.
وزن هر کدام از ماهوارههای استارلینک حدود ۲۲۷ کیلوگرم است و این سنگینترین محمولهای بود که تا کنون موشک فالکون ۹ آن را به مدار زمین انتقال داده است.
برنامههایی بزرگ برای اینترنت جهانی
اسپیس ایکس قصد دارد در مجموع نزدیک به دوازده هزار ماهواره را به مدار ارسال کند. این ماهوارهها در مداری نزدیک به زمین قرار خواهند گرفت و میتوانند تمام نقاط سیارهی زمین را تحت پوشش اینترنت پرسرعت قرار دهند. پیش از این اسپیس ایکس دو ماهواره را به صورت آزمایشی به فضا ارسال کرده بود تا شرایط را برای انجام ماموریتهای بعدی، که ماهوارههای بیشتری در آن حضور دارند، بسنجد.
در ماموریت شب گذشته اولین ماهوارههای عملیاتی به مدار ارسال شدند. هر چند که ۶۰ ماهوارهی ارسال شده نسخههای کامل نیستند و میتوان آنها را هم نوعی نمونهی آزمایشی در نظر گرفت. این ماهوارهها برخی از ویژگیهایی که در طراحی اصلی ماهوارهها در نظر گرفته شده را ندارند. فرآیند قرارگیری ماهوارهها در مدار نیز در ماموریت روز گذشته آزمایش شد.
ماموریت روز گذشته آغاز راهی طولانی است و هنوز برای رسیدن به اینترنت جهانی راه زیادی باقی مانده است. اسپیس ایکس در این راه تنها نیست و شرکتهای دیگری همچون وانوب (OneWeb)، تلهست (TeleSat) و آمازون (Amazon) جزء رقبای اسپیس ایکس به شمار میروند. وانوب چندی پیش شش ماهواره را به مدار زمین ارسال کرد. اما اکنون و با گام بلند اسپیس ایکس و ارسال همزمان ۶۰ ماهواره به نظر این شرکت از دیگر رقبا جلوتر است.
عکس کاور: موشک فالکون ۹ در انتظار پرتاب.