لعنت به تو آیفون!
از همان زمانی که برای اولین بار گوشی موبایل را با در دست گرفتن نوکیا ۳۳۱۰ تجربه کردم عاشق این پدیده شدم. نه به این دلیل که آدم اجتماعی و پرحرفی بودم و میتوانستم مدام با موبایل با این و آن صحبت کنم. برعکس تا الان تماس گرفتن تقریبا کمترین کاری بوده که من با گوشی موبایل انجام دادهام! علاقهی من به موبایل بیشتر بازتاب علاقهی من به پیشرفتهای تکنولوژی بوده است. به همین دلیل همواره شوق داشتم که پیش از همه از قابلیتهای گوشیهای جدید باخبر شوم، قبل از همه آنها را امتحان کنم و هر بلایی که میتوانم برای تجربه کردن چیزهای مختلف سر گوشیها بیاورم!
اوایل برای ۳۳۱۰ زنگهای شخصی میساختم. بعدها که گوشی نوکیا ۳۱۰۰ خریدم که صفحهنمایش رنگی داشت و از زنگهای پلیفونیک با فرمت MIDI پشتیبانی میکرد، افزودن تصاویر پسزمینه و زنگهای مختلف به گوشی به تفریحم تبدیل شده بود. گوشی هوشمند را اولین بار با نوکیا N.Gage QD تجربه کردم که علاوه بر گوشی یک کنسول بازی قابل حمل هم بود. به کسی نگویید ولی خدا میداند چه لذتی داشت که ته کلاس بشینی و با همکلاسی عزیزی که او هم عاشق بازی بود و N.Gage داشت دو نفره بازی کنی.
رفته رفته تلاشم برای تجربههای جدید جدیتر شد. زمانی که آخرین گوشی سیمبینم یعنی نوکیا X6 را داشتم با فلش کردن انواع و اقسام فرمورهای اصطلاحا کوک شده (Cooked Firmware) قابلیتهای گوشیهای جدیدتر را به آن اضافه میکردم. بعدها که اولین تبلت اندرویدی یعنی Galaxy Tab P1000 را خریدم زمان زیادی را به عوض کردن کاستوم رامهای مختلف میپرداختم. یادش بخیر چقدر اشتیاق داشتم که سامسونگ P1000 را به اندروید هانیکامب آپدیت کند ولی این کار را نکرد! به عوض بعدها با کاستوم رامهایی نظیر سیانوژن و اوپنکنگ توانستم حتی پروژهی کرهی (Project Butter) اندروید جلیبین را هم روی P1000 تجربه کنم.
تجربههای من با گجتهای مختلف اندرویدی و رامهای کاستوم مختلف ادامه داشت تا زمانیکه گوشی سونی اریکسون اکسپریا مینی پرو را خریدم. یک گوشی کوچولوی دوستداشتنی با کیبورد کامل کشویی. هنوز هم وقتی به تجربهی کار کردن با آن فکر میکنم دلم برایش تنگ میشود. ولی از نظر من کیبورد فیزیکی مینی پرو برای زبان فارسی یک ایراد داشت و آن هم این بود که امکان استفاده از نیمفاصله را نمیداد. وقتی از حل شدن این مشکل توسط کاستوم رام ناامید شدم تصمیم گرفتم خودم دست به کار شوم. پس از کلی جستجو در فایلهای سیستمی سرانجام موفق شدم با دستکاری چند فایل xml کاری کنم که با نگهداشتن کلید شیفت و فشردن اسپیس روی کیبورد فیزیکی مینیپرو کاراکتر نیمفاصله تایپ شود. از اینجا بود که مزهی این که خودت بتوانی قابلیتهای منحصربهفرد جدیدی را به گوشیات اضافه کنی زیر دندانم ماند. پس از آن در فروم XDA Developers عضو شدم و شروع کردم به پورت کردن قابلیتهای گوشیهای دیگر، مثل اپلیکیشن موزیک پلیر اکسپریا گو، به گوشی مینی پرو.
در همین اوضاع و احوال بودم که با پدیدهای به نام عکاسی موبایل آشنا شدم. ماجرای ورودم به عکاسی موبایل خود داستانی مفصل دارد که باید در فرصت دیگری آن را شرح دهم. فقط اینقدر بگویم که ایدهی استفاده از موبایل برای عکاسی در خیابانها بدون جلب توجه کردن، مرا بهشدت مجذوب خود کرد. برای تمام عکاسان خیابانی در هر کشور و با هر فرهنگی بسیار ایدهآل است که بتوانند بدون این که سوژه متوجه شود از او در حالتی کاملا طبیعی عکس بگیرند. ولی علاوه بر این در خیابانهای تهران تقریبا غیرممکن است با دوربین عکاسی از مردم عکس بگیری و هیچ مشکلی هم برایت پیش نیاید!
عکاسی خیابانی را با همان گوشی سونی اریکسون مینی پرو شروع کردم. ولی نه تنها کیفیت عکسهای آن چنگی به دل نمیزد بلکه عواملی مثل شاترلگ هم باعث ناامیدی بود. تمام عکاسان موبایل ایرانی و خارجی که میشناختم از آیفون برای عکاسی استفاده میکردند. چیزهای زیادی هم در مود یک اپلیکیشن عکاسی به نام هیپستاماتیک شنیده بودم که تنها برای آیفون عرضه شده بود. سرانجام یک روز تصمیم گرفتم دل را به دریا بزنم و آیفون بخرم. همان روز تصمیمم را عملی کردم و اولین آیفونم را خریدم.
دوربین آیفون فوقالعاده سریع بود و با آن شکار لحظهی قطعی ممکن میشد. کسی که با عکاسی خیابانی آشنا باشد میداند که من از چه چیز صحبت میکنم. اپلیکیشن هیپستاماتیک هم به شیوهای نوآورانه حس خوب عکاسی با یک دوربین آنالوگ را به من منتقل میکرد. حتی عکسهایی که با این اپلیکیشن میگرفتم هم ظاهری شبیه عکسهای قدیمی گرفته شده با نگاتیو داشتند. در مجموع آیفون برای من به یک دوربین عکاسی واقعی تبدیل شده بود که ساعتها با آن در خیابانها پرسه میزدم و با لذت تمام عکاسی میکردم.
علاوه بر عکاسی در زمینههای دیگر هم آیفون مرا مجذوب خود کرد. نظم، سادگی، روان بودن و ثبات iOS حس کمالگرایانهی درونی مرا ارضا میکرد. در اندروید همیشه به دنبال رسیدن به وضعیت بهتری بودم ولی گویی هیچگاه به آن نمیرسیدم. ولی در iOS انگار همه چیز در بهترین وضعیت ممکن قرار داشت. رضایت من از آیفون باعث شد چندی بعد نکسوس هفتی که داشتم را هم بفروشم و یک آیپد بخرم. حتی پس از آن مکبوک هم خریدم. حال دلم میخواست همه چیز اپل را تجربه کنم.
چیزی نگذشت که دوباره دلم برای اندروید تنگ شد. برای همین آیپد را کنار گذاشتم و یک تبلت اندرویدی خریدم. نام و نشان آن را نمیگویم که یک وقت به کسی بر نخورد. با این که این تبلت یکی از بهترین تبلتهای اندرویدی زمان خود بود ولی مرا واقعا ناامید کرد. سرعت کمتر و لگهای آن را کاملا حس میکردم و سنگینی اندروید بیش از پیش برایم ملموس بود. با این حال کسی که عاشق تکنولوژی باشد نمیتواند از اندروید دل بکند. اندروید هیجان خاص خودش را دارد.
این روزها ذهنم به شدت درگیر این شده که آیفون را هم کنار بگذارم و یکی از گوشیهای ردهبالای اندرویدی را تجربه کنم. تا چند سال پیش آیفون بدون شک بهترین دوربین عکاسی را داشت و همین کافی بود تا من به هیچ گوشی دیگری فکر نکنم. ولی الان اوضاع تغییر کرده است. گوشیهای اندرویدی پیشرفت عظیمی در زمینهی عکاسی کردهاند و دوربین برخی از آنها واقعا هیجانانگیز به نظر میرسد. ولی آیفون هنوز چیزهای زیادی از جمله همان اپلیکیشن عکاسی فوقالعادهی هیپستاماتیک دارد که مرا از این کار منصرف کند. شاید لازم است بار دیگر همانگونه که یک بار دل را به دریا زدم و آیفون خریدم این بار دل را به دریا بزنم و آیفون را بفروشم!
بزرگترین مسئله اینه که یه تیتر در مورد آیفون تمام کاربرای سیستم عاملای دیگه رو مجذوب خودش میکنه و جلب توجه میکنه
این نشونه اینه تمام کسایی که کاربرای غیر از ایفون هستن همیشه اپل براشون یه چیز خاص بوده و هست (و خواهد بود)
همین که دوستان وقت میذارن و از اپل (که اکثرا تجربه استفاده کردن از دستگاهاشو ندارن) کامنت منفی میذارن نشونه قدرت کار یه کمپانیه.. که کوچکترین صدا و خبر در موردش تمام توجه ها رو به خودش جلب میکنه
آیفون چون تکه، انحصاری دست اپله، متن باز نیست و فقط گوشی های اپل ازین سیستم استفاده می کنن دِوِلوپر ها مجبورن با توجه به سخت افزار آیفون بازی یا برنامشون رو طراحی کنن همین باعث میشه آیفون از لگ و این چیزا دور بمونه هر بچه ای که تکنولوژی سرش می شه اینو می دونه.
حالا اندروید لگ داره او اینا چون انحصاری دست گوگل هست ولی متن بازه و استفادش برای عموم شرکت ها آزاده و انحصاری فقط روی گوشی های یک شرکت نیست و این به سیستم عامل بر نمیگرده و به سخت افزار بر می گرده شرکتایی مث سامسونگ نسخه های مختلفی برای سخت افزار های خودشون میدن و تغییراتی روی سورس اصلی می دن که دلیل عمده باگ ها ایناس اگه از سورس اصلی روی ی سیستم مناسب استفاده بشه معلومه لگ نداره
مثلا سیستمی رو تصور کنین که سی پی یو core i 7 داره ولی رم ۲ گیگ و گرافیک معمولی مادر بورد ! معلومه ویندوزت نمیتونه gta v رو اجرا کنه ! اندرویدم همینه باید هر قطعه متناسب با قطعه های دیگه انتخاب بشه
اونایی که دارن s7 با 6s مقایسه میکنن.خب مغلومه s7 تازه همین چند وقت پیش اومده توقع دارین بهتر نباشه؟ من خودم هم ایفون 5s دارم هم A5 و دیدم که A5 با چند تا بازی و برنامه سنگین لگ میزنه ولی با ایفون اسن اینطور نبود .
دوست عزیز شما انتظار دارید مهندسی یک شرکت چینی و کره ای از مهندسی امریکاریش بهتره باشه؟
بله کاملا همینطوره . درضمن کدوم شرکت چینیه الان؟؟
این مهندسی آمریکایی شما همونی نیست که دو روز یه بار تو آیفون یه باگ بزرگ پیدا میشد؟؟ همونی نیست که اصولا قطعات موجود در انبار رو سر هم میکرد و اسمشو میذاشت آیفون se؟ این مهندسی آمریکایی همونی نیست که بعد از ۷ سال هنوز لرزشگیر اوپتیکال رو کشف نکرده؟ همونی نیست که جای کارت حافظه نمیذاره تو گوشیش که کاربر به ناچار مدل ۶۴ رو به جای ۱۶ گیگ انتخاب کنه؟؟ همونی نیست که کلید هومش شل میشه! همونی نیست که باتری ۱۷۰۰ میلی آمپر ساعتی میذاره تو گوشیش؟ همونی نیست که نمایشگرش از هر طرف نیم متر حاشیه داره؟ همونی نیست که مدل پلاسش ۱۹۲ گرم وزن داره؟ همونی نیست که الان بین گوشی ها دوربینش رتبه ۱۸ داره؟ همونی نیست که قلم گلکسی نوت رو کپی کرد و با این که امکاناتش ضعیف تر از سامسونگ هست باید از تبلت آویزون شه و شارژ بشه و همیشه باید تو دستتون باشه چون تبلت جای قلم نداره و گرنه گم میشه؟ و از طرفی طراحی بدی داره؟همونی نیست که صفحه نمایشش هنوز ۳۲۶ تراکم پیکسل داره؟ همونی نیست که برای شارژ کردن مجیک ماوس باید برعکسش کرد و در این حالت اصلا قابل استفاده نیست؟ همونی نیست که با دست خم میشد؟ این مهندسی آمریکایی، جوابی برای دوربین بیرون زده وحشتناک آیفون داره؟ مهندسی آمریکایی همینه که اپل واچ باید یکسره به آیفون وصل باشه و رسما یک دزدی عمومی هست. همینه که وقتی گوشی رو میبری تعمیر گاه، ارور ۵۳ و خلاص. همینه که تو اپ استور، ارور۱۰۰۹ رو زیاد دیدیم. همینه که با هر بار آپدیت برای ios تو توضیحات مینویسه باگ ها رفع شده. همینه که قبل از آی او اس ۹.۲ قابلیت استفاده از 4g ایرانسل وجود نداشت.
بله مهندسی کره ای ها به مراتب از آمریکایی ها فرا تره. دیگه بعضی دوستان از مرحله تعصب دارن وارد مرحله غرب زدگی میشن.
نمیدونم شما اسم رو ملاک برای خرید قرار میدید؟ مگه کره چشه ؟ تکنولوژی و مهندسی کره ای ها و چینی ها خیلی از آمریکای محبوب شما بیشتره.
حرص نخور…. حرص نخور …
بله کاملا همینطوره مهندسی کره ای ها از آمریکایی ها طبق چیزی که منابع میگن در سطح بالاتری قرار داره. نمیدونم دقیقا این مهندسی آمریکایی چیش تاحالا از کره ای ها بالاتر بوده؟
مهندسی آمریکایی یه بار اومد مثل سامسونگ قلم بزنه یه چیز شارژی آویزون داد بیرون که امکاناتش نصف s pen هم نبود.
لطفا درگیر اسم و کشور نشید چون همین کره ای ها که میبینید با کیفیت ترین محصولات جهان رو تولید میکنند و امتحانشونو پس دادن که دیگه نبوغ و کیفیت در کاراشون ثابت شدست. اس۷ بگیر دستت تا معنی واقعی جنس با کیفیت کره ای متوجه بشی. از دور راجبش نظر نده.
موفق باشید .
با وجود گجت های اندرویدی موجود دلیلی به جز تعصب برای خرید آیفون با آیپد باقی نمونده،خود مسئولین اپل هم مطمئنا از ایا امر مطلع هستن و اگر تغییری حاصل نشه، اپل در آینده اوضاع خوبی نخواهد داشت
مقاله ی جالبی بود من خودم با اینکه ایفون دارم و طرفدار ایفون هستم ولی از خوندن مقاله لذت بردم
تیترشو عوض کنید اصلا خوشمون نیومد . . . !
اینهمه تعصب روی یه گجت؟ آخه چرا؟ اپل چقدر به مشتریهای ایرانیش اهمیت میده؟ کاش رو کشورتونم یکم تعصب داشتید.
دمت گرم پسر ، حرف دلمو زدی.
مدیران اپل هیچ ارزشی واسه ما ایرانی ها قائل نیستن ، اونوقت بعضیا به خاطر همین آیفون ، هموطنان شون رو توهین بارون میکنن.
ایول داداش
لایک داری
ویندوزو که تجربه کنی آیفون یادت میره.. البته ویندوزم محدوده اما داره رو به سوی اوپن سورس شدن میره با مدیریت جدید نادلا .. مثلا همین یکی دو ماه پیش یه تیکه از کدای edge اوپن شد یا اینکه تو رداستون ، میتونی از bash Ubuntu توی ویندوز استفاده کنی .
اره
ویندوز فون قرار بود با ویندوز ۱۰ انقلاب کنه
لابد اینبار هم وعده اوپن سورس رو بهتون دادن که ازش دل نکنین
کی میخواید باور کنید که ویندوز هر روز رو به نابودی میره. همین روز هاست که مایکروسافت پشتیبانیش رو از ویندوز فون قطع کنه و ویندوز هم مثل سیمبین به قبرستان تاریخ می پیونده !!..
من هم از تیتر مطلب خوشم نیامد … ولی کلا مقاله جالبی بود.
نه برادر من مهم کیفیت دوربین هستش که الان چند سالی هستش که از چنگ ایفون در اومده.اون استاندارد ها فقط به درد اپل میخوره برادرمن که طرفدار اپل هستید اینو ادم باید قبول کنه هرچقدر هم که تعصب داشته باشه باید قبول کنه که الان بهترین دوربین ها و گجت ها برای عکاسی از هر نظر پرچم دارهای الجی و سامسونگ هستن که هردوشرکت انصافا بی رقیبند پس الکی نیام بگیم که ایفون بهترین گزینه هستش .اخه کجا ایفون کیفیت و امکانات جی۵واس۷ روداره تنها همون اسلوموشن و لیو فوتو هستن که الان تون ۷ داردشون.
کاملا با شما موافقم
بله واقعا درست میگید الان بهترین دوربینو تو گوشیا LG g5 داره شما با دوربینش کار کنی و قابلیتاشو ببینی اصن بقیه گوشیا دوربینشون برات به حساب نمیاد
لامعصب ار وقتی که iOS تو دستم امد آن هم ۸ سال پیش ویندوز جلوم محو شد گویی انگار آدم به چیزی که همیشه منتظرش بوده رسیده
من هم دقیق همین حس رو دارم” ایفون لعنتی” صبح تا شب وقتمو فقط تو میگیری بیشتر از هر چیز و موجود زنده و غیر زنده ای
دوستت دارم.
همینه که سرانه مطالعه تو ایران شده ۱.۵ دقیقه دیگه!!!!!
مطالعه روزنامه و مجله فقط با ایپد
بسیار مطلب زیبایی بود ، کاملا تجربه شما رو قبلا داشتم و موافقم ، تیتر بسیار حساب شده ای هم گذاشتید ، امید وارم اپل به روزمرگی دچار نشه و پس فردا مجبور نشیم اکوسیستم خوبش رو ترک کنیم . شخصیت یه کمپانی خیلی سخت بدست میاد .