کشف قدیمی‌ترین ستاره‌ها در مرکز راه شیری

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱ دقیقه

ستاره‌شناسان دانشگاه استرالیا ستاره‌هایی را کشف کرده‌اند که با بیش از ۱۳ میلیارد سال قدمت، از کهکشان راه شیری هم قدیمی‌تر هستند.

“این ستاره‌های کهن جزو قدیمی‌ترین ستاره‌های باقی مانده در جهان هستند و قطعا قدیمی‌ترین ستاره‌هایی هستند که تاکنون دیده‌ایم.”

گروهی از ستاره‌شناسان دانشگاه ملی استرالیا ستاره‌هایی بسیار قدیمی کشف کرده‌اند که در روزهای آغازین جهان به وجود آمده‌اند؛ یعنی وقتی که تنها ۳۰۰ میلیون سال از عمر جهان ما می‌گذشت. گفته می‌شود که این ستاره‌های چشمک‌زن، قدیمی‌ترین ستاره‌هایی هستند که با چشم انسان می‌توان آنها را دید.

«لوییز هاوز» (Louise Howes) نویسنده‌ی اصلی این رساله‌ی تحقیقی می‌گوید: “این ستاره‌های کهن جزو قدیمی‌ترین ستاره‌های باقی مانده در جهان هستند و قطعا قدیمی‌ترین ستاره‌هایی هستند که تاکنون دیده‌ایم.” هاوز می‌گوید این ستاره‌ها، قدیمی‌تر از راه شیری بوده و احتمالا کهن‌ترین اجرام آسمانی هستند که بشر تاکنون کشف کرده است.

star

هاوز و تیم‌اش از روی مکان و ترکیبات شیمیایی ستاره‌ها درباره‌ی قدمت آنها مطمئن هستند. در ساختار شیمیایی این ستاره‌ها فلز بسیار کمی وجود دارد. منظور ستاره‌شناسان از فلز، هر عنصری به جز هیدروژن و هلیوم است. وقتی که یک ستاره منفجر می‌شود این فلزها در ابرنواختر پخش می‌شوند و سپس از آنها ستاره‌های جدیدی شکل می‌گیرد. اگر ستاره‌ای فلز خیلی کمی داشته باشد، یعنی خیلی زود و در روزهای آغازین پیدایش جهان و قبل از انفجار ستاره‌ها و پخش شدن فلز در فضا شکل گرفته است.

old-star-1

البته احتمال دیگری هم وجود دارد. گاهی اوقات، در مناطقی از فضا که تقریبا عاری از فلز هستند، ممکن است ستاره‌هایی متولد شوند که علیرغم سن کم‌شان فلز بسیار کمی دارند. محققان این نکته را هم در نظر گرفتند و به این نتیجه رسیدند که آنها همیشه در بخش مرکزی و غنی از فلز راه شیری وجود داشته‌اند. بنابراین تنها توضیح باقی مانده برای فلزِ کم ستاره‌های مورد اشاره، این است که قبل از تشکیل کهکشان راه شیری متولد شده باشند. هاوز می‌گوید: “این ستاره‌ها به طور عجیبی، درصد بسیار کمی از کربن، آهن و دیگر عنصرها را دارند. به این ترتیب، شاید مثل ابرنواخترهای عادی منفجر نشده‌اند.” این اکتشاف جدید ستاره‌شنان بعضی از نظریه‌های دیگر را درباره‌ی روزهای اولیه‌ی پیدایش جهان زیر سوال می‌برد.

منبع: BBC



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۴ دیدگاه
  1. sano

    عالــی بود ، ممنون

  2. مهدی

    با سلام

    از اطلاعاتی که گذاشتید خیلی ممنونم.
    مرسی

  3. قاسم

    سلام
    امکانش هست راجب خود راه شیری یک مقاله بذارید؟
    دوست دارم بدونم چجوری بوجود اومده آیا دوتا جرم به هم خورده بعد منفجر شده و دور خودش میچرخه؟
    یا اینکه جور دیگه ای بوجود آمده؟ چرا داره میچرخه؟ چرا تو مرکزش یک سیاه چاله هست؟
    کلا راجب خود راه شیری توضیح بده اون مقاله
    ممنون

  4. ایوب

    مرسی .

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما