اگر می‌خواهید شادتر باشید، فیسبوک را بگذارید کنار

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱ دقیقه

اگر شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که فکر می‌کنند وقتی مدتی در فیسبوک می‌گردند غمگین یا بی‌حوصله می‌شوند، باید بدانید که همچین هم اشتباه نمی‌کنید. احساسات‌تان هرگز به شما دروغ نمی‌گویند. تحقیقات نشان داده که شبکه‌های اجتماعی موجب برانگیخته شدن احساس عدم رضایت و افسردگی در افراد می‌شوند. گشت و گذار مداوم در این سایت‌ها حس حسادت و تنهایی را در کاربر تشدید می‌کنند.

ولی زمانی که فیسبوک (که یکی از پرطرفدارترین شبکه‌های اجتماعی است) و سایر شبکه های اجتماعی این‌چنینی را کنار می‌گذارید، سلامت فکری‌تان افزایش پیدا می‌کند و احساس شادی، رضایت و تمرکز بیش‌تری به دست می‌آورید.

تحقیقات نشان داده که شبکه‌های اجتماعی موجب برانگیخته شدن احساس عدم رضایت و افسردگی در افراد می‌شوند.

محققان انستیتوی تحقیقات شادی (Happiness Research Institute) در کپنهاگ دانمارک دست به مطالعاتی زدند که تاثیر فیسبوک روی حس و حال کاربران را بر اساس میزان شادی‌شان ارزیابی کنند. در این تحقیق از ۱۰۹۵ کاربر فیسبوک درخواست شد تا به مدت یک هفته صفحه‌ی خود در این شبکه‌ی اجتماعی را Deactivate یه به قول معروف، تعطیل کنند.

نتایج این مطالعه در روزنامه‌ی گاردین (Guardian) انگلستان چاپ شد. در این مقاله گفته می‌شود که افراد تحت آزمایش به میزان ۵۵ درصد بیش‌تر از گذشته در وجود خود احساس شادی می‌کردند، بیش‌تر از لحظه‌های زندگی‌شان لذت می‌بردند، کم‌تر عصبانی می‌شدند و در مجموع، اشتیاق بیش‌تری در آن‌ها برانگیخته شد. این افراد بیش‌تر از قبل در فعالیت‌های اجتماعی شرکت کردند و مقدار رضایتی که در زندگی داشتند، افزایش پیدا کرد.

facebook-user-addict-more-stressed-less-happy

اما چرا کاربران شبکه‌های اجتماعی این‌قدر دلسرد و غمگین می‌شوند؟

پاسخ‌اش چندان سخت نیست؛ «میک وایکینگ» (Meik Wiking)، مدیر ارشد انستیتوی شادی می گوید: “همه‌ی ما می‌بینیم که سایر کاربران فیسبوک اخبار خوش و شادی‌های‌شان را با کلمات هیجان‌‌انگیز و عکس‌های بامزه روی سایت آپلود می‌کنند. [البته که ما فقط یک جانب قضیه‌ی زندگی دیگران را می‌بینیم]، آن‌گاه خودمان از پنجره بیرون را نگاه می‌کنیم و تنها چیزی که می‌بینیم، ابرهای تیره و هوای گرفته است. خب،مسلما این حس خوشایندی در انسان ایجاد نمی‌کند.”

واضح است که رها کردن یک سایت اجتماعی که روزی چندین بار به آن سر می‌زنید، پست می‌گذارید و لایک می‌کنید، اصلا کار آسانی نیست. ترک کردن این عادت، نیاز به اراده و تصمیم قاطعی داد که باید شخصا آن را به دست بیاورید. ولی در صورتی که آرامش و شادی بعد از رها کردن شبکه‌های اجتماعی را تجربه کنید، این کار برای‌تان آسان‌تر خواهد شد و از این اقدام خوشحال میشوید.

منبع: Inc.com



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۷ دیدگاه
  1. وحيد

    منم یه چند ماهیه از فیس بوک و امثالش کاملا اومدم بیرون
    حس میکنم زندگیم بهتر شده
    وقتمم الکی هدر نمیره
    اراجیف یه عده آدم جوگیر رو هم دیگه نمیبینم خوشحالم
    شاخای مجازی رو هم الان تو دنیای واقعی پشمک هم حساب نمیکنم!

  2. آرش آرش

    متأسفانه تحلیل بسیار عوامانه‌ای بود…

  3. Aso

    الان تقریبا یک سال بیشتر هست فیس بوک خودم رو غیر فعال کردم باور کنید هیچی از دست ندادم غیر هر روز دیدن قهرمان های فیسبوکی که تو دنیای واقعی حرفی برا گفتن ندارند خیلی احساس بهتری دارم الان که فیسبوک ندارم

  4. رسول محمودی

    مقاله اصلی که تقریبا بیست خط است نوشته خانم جسیکا استیلمن هست، سبک نوشته های های ایشون از نوع زرد(عوام پسند) هست، هر چند که مطلب از مرجع های معتبری استفاده کرده است ولی تحلیل خیلی سطحی انجام داده است، اینکه با یک پاراگراف، یک رویداد بسیار پیچیده اجتماعی رو تموم کنید سطحی نگرانه هست
    احتمال دارد با کنار گذاشتن فیسبوک شادتر شویم ولی به شرطی که جایگزینی برای آن داشته باشیم، جایگزین هم لزوما شبکه اجتماعی دیگری نیست بلکه بر اساس سلیقه آدمها ممکن است مطالعه، موسقی، ورزش، تفریح و … باشد
    موضوع مهم این هست که چرا آدم ها به فبسبوک جذب میشوند، جواب این چراها چیزی هست که باید بعد از ترک فیسبوک جایگزین آن شود

    1. D&A

      حق با شماست.
      بخشی از جواب این چرایی را میتونید در کتاب -سکوت، به نویسندگیه سوزان کین- پیدا کنید. البته بخشی!!

  5. البرز

    کاملا درسته
    بدون پژوهش و صرفا از روی احساسات درونیم متوجه شدم شبکه های اجتماعی بیشتر آدمو تنها میکنن
    از کم کردن حضورم در فیس بوک و توابع! به شدت احساس رضایت میکنم 😉

  6. علی

    از سه سال پیش که فیسبوک رو بستم دوستای واقعیم بیشتر شدن و خیلی خوشحالم که بستمش
    البته الان تلگرام اومده که خیلی هارو درگیر خودش کرده ولی خب کلا خیلی این شبکه های اجتماعی چیز بیخودیه
    یه بیرون رفتن یکی دو ساعته و یه چایی خوردن با دوستات بهتر از هزار ساعت گشتن تو این شبکه های اجتماعیه

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما