برنامهی عجیب ناسا برای تولید غذای فضانوردان
ناسا بودجهای ۲۰۰ هزار دلاری به محققاناش داده است تا راهی برای بازیافت فضولات انسانی به غذای مصرفی فضانوردها پیدا کنند.
ناسا میخواهد با استفاده از دیاکسید کربن یا ادرار تولیدی فضانوردان، غذای مصرفی آنها را مهیا کند.
«مارک بلنر»، پروفسور شیمی و بیوزیستی دانشگاه «کلسمن» در حال ساخت مخمری است که میتواند برای فضانوردها تولید غذا کند. مادهی اولیه تولید آن هم قرار است ادرار و کربن دیاکسید تولید شده توسط فضانوردان باشد.
بلنر در این باره میگوید: “اگر بخواهید افراد را برای مدت زمانی طولانی به فضا بفرستید، نمیتوانید از آنها بخواهید تا برای تهیهی ابزار لازمشان به مغازه بروند یا غذایشان را از بازار تهیه کنند.”
آژانس فضایی امریکا گفته است که میخواهد انسانها را تا سال ۲۰۳۰ روی مریخ فرود آورد و به همین منظور هم مشغول آزمایش ایدههایی مثل ایدهی بلنر است تا راههایی برای خودکفایی فضانوردان در ماموریتهای طولانی فضایی پیدا کند. بازیافت هم یکی از مهمترین ایدهها برای این کار است.
پروفسور دانشگاه کلسمن میگوید که میتوان با تولید نوع خاصی از مخمر با تغییرات ژنتیکی، پلیمرها یا پلاستیکهایی را ساخت که قابلیت استفاده در پرینترهای سهبعدی را دارند. یا اینکه امگا۳هایی تولید کرد که میتوانند ریسک حملهی قلبی را کمتر یا به محافظت مو و پوست کمک کنند.
ناسا بودجهی لازم را به بلنر داده است تا ایدهاش را تا سه سال آینده عملی کند. برنامههای دیگری هم برای آماده کردن فضانوردان و سفینههای فضایی برای ماموریتهای آینده در حال انجام است؛ برنامههایی مثل صفحههای خورشیدی یا پوششهای محافظ برای سفینهها.
هم اکنون نیز در ایستگاه فضایی بینالمللی، ادرار فضانوردان به آب آشامیدنی تبدیل میشود.
منبع: First Post
فکر میکنم وقت اون داره میرسه که به جای تاسمهای پست انگلسی اسمهای زیبای فارسی و عربی بشنویم