دوربین موبایل بهترین ابزار عکاس حرفهای ریچارد کوچی هرناندز
معمولا عکاسان کارکشته زمانی که در مورد تجهیزاتشان سؤال شود واکنشهای تندی نشان میدهند. این دوربین نیست که عکس را میگیرد؛ عکس را عکاس میسازد. عکاس مشهور و بزرگ، «ریچارد کوچی هرناندز» (Richard Koci Hernandez) هم با این ایده موافق است ولی به نظر میرسد علاقهی بیشتری برای صحبت کردن در مورد دوربین خود داشته باشد. شاید به این دلیل که برخی از جذابترین و رضایتبخشترین آثار عمر کاری خود را با دوربین آیفون ثبت کرده. هرناندز در حال حاضر بیش از هر چیز به عکاسی موبایل میپردازد و دوربینی که زمانی به او کمک کرده بود تا نامزد دریافت جایزهی پولتزر شود بیکار در کیف خود آرمیده است.
عکس از ریچارد کوچی هرناندز
عکاسی موبایل: تغییری مشتاقانه
کوچی هرناندز که زمانی عکاس خبری روزنامهی «سن خوزه مرکوری نیوز» (San Jose Mercury News) بوده و در حال حاضر در دانشگاه برکلی به تدریس «ژورنالیسم چندرسانهای» (Multimedia Journalism) مشغول است میگوید: «من بهسرعت عاشق آن [دوربین آیفون] شدم، هرگونه دوربین حرفهای را برای خود ممنوع کردم، تجهیزات قبلی را در جعبه گذاشتم و هیچگاه بهسوی استفاده از آنها بازنگشتم. دوربین آیفون به معنی واقعی کلمه زندگی مرا دگرگون کرد.»
عکس از ریچارد کوچی هرناندز
این جملات کوچی هرناندز به لرزهی هولناکی اشاره دارد که دوربین گوشیهای موبایل و بهویژه آیفون در دنیای عکاسی ایجاد کرده. میزان فروش دوربینهای مرسوم از زمانی که اپل نسل به نسل دوربین آیفون را بهتر کرده در حال سقوط آزاد بوده است. ترکیب دوربینهای موبایل با اپلیکیشنهای اجتماعی نظیر اینستاگرام و فیسبوک باعث شده که مردم به شکلی بیسابقه به مستند کردن و انتشار حوادث زندگی خود بپردازند. «فلیلکر» (Flickr) که یکی از بزرگترین و قدیمیترین پلتفرمهای انتشار عکس است گزارش داده که در سال گذشته آیفون در میان ۱۰ میلیون کاربرش به پرکاربردترین دوربین عکاسی شده است.
عکس از ریچارد کوچی هرناندز
عکاسی موبایل: پلتفرمی اجتماعی
درحالیکه درصد قابلتوجهی از ۲۵۰ میلیون عکسی که روزانه در کل جهان تولید میشود عکسهای سلفی هستند، دوربین آیفون برای تولید آثاری استفاده شده است که در نمایشگاههای مهم عکاسی به نمایش درآمدهاند؛ یا ویدیوها و عکسهایی که در کمپینهای تبلیغاتی بزرگ به کار رفتهاند؛ و حتی تصاویر متحرکی که در فستیوالهای فیلم مورد تحسین قرار گرفته و برندهی جایزه شدهاند.
«جیسون فارمن» (Jason Farman)، دانشیار مطالعات آمریکا در دانشگاه مریلند کالج پارک میگوید: «زمانی که از عکاسی موبایل صحبت میکنیم جنبههای اجتماعی یکی از اجزای کلیدی محسوب خواهد شد. شیوهای که دوربین آیفون با دنیایی وسیعتر ارتباط برقرار میکند آنها را به چیزی فراتر از صرفا عکاس تبدیل میکند. عکاسی موبایل بیان هویت و شیوهای است که مردم دنیای اجتماعی خود را میسازند.»
عکس از ریچارد کوچی هرناندز
عکاسی موبایل: عکاسی، ویرایش و انتشار با یک گجت
ریچارد کوچی هرناندز که در حال حاضر ۴۶ سال سن دارد زمانهایی را به یاد میآورد که مامور عکاسی برای اخبار فوری میشده و دبیران روزنامه برای آماده کردن هر چه سریعتر تصاویر به او فشار میآوردهاند. این که عکاسان میتوانستند با دوربین دیجیتال عکاسی کنند و تصاویر را از طریق یک لپتاپ انتقال دهند در نوع خود پیشرفت بزرگی در عکاسی محسوب میشد. ولی آیفون از آن هم سریعتر بود و هرناندز زمانی به خود آمد که در حال عکاسی و ارسال تصاویر با آیفون برای سردبیرانی بود که قصد داشتند مطالب را بهسرعت روی وبسایت روزنامه قرار دهند.
کیفیت دوربین نسلهای اول آیفون قابل مقایسه با عکسهای نگاتیو یا دوربینهای DSLR نبود. ولی کوچی هرناندز ظرفیت بالقوهی آن را درک کرد. هرناندز میگوید: «ازآنجاکه گوشیهای موبایل با اینترنت درگیر هستند آیفون تنها یک ابزار خلاقانه نیست. شما حالا پلتفرمی برای انتشار در اختیار دارید. آیفون همانند تاریکخانهای در دست من بود که به شیوهای برای انتشار هم تبدیل شد. عکاسی هرگز پیشازاین چنین وضعیتی را تجربه نکرده بود. حال میتوانستم تمام این کارها را با دستگاهی که در کف دستم جا میشد انجام دهم. اپلیکیشنها برای من کارهایی را انجام میدادند که انجام آنها در تاریکخانه به ساعتها کار و سالها تمرین نیاز داشت.»
عکس از ریچارد کوچی هرناندز
کوچی هرناندز نمونهای عالی از چیزی است که فارمن در مورد اتصال به جهانی وسیعتر از طریق آیفون میگوید. ریچارد کوچی هرناندز در حال حاضر روی اینستاگرام چیزی بیش از ۲۵۳ هزار فالوور از تمام نقاط دنیا دارد و این رقم بارها فراتر از تعداد خوانندگان روزنامهای است که قبلا در آن کار میکرده.
عکاسی خیابانی
آثار عکاسی خیابانی کوچی هرناندز را که اغلب سیاهوسفید هستند میتوان ترکیبی جادویی از عناصر انسانی با نورهای تند، سایههای تیز و ترکیببندیهای چشمگیر دانست که به شکلی طبیعی در محل زندگی او یعنی سانفرانسیسکو رخ میدهند. او اذعان دارد که بهویژه هر گاه فردی با یک کلاه لبهدار در کادر باشد بهسوی استفاده از پیکرههای سیلوئت شده کشیده میشود، ولی هیچچیز در آثار او گرتهبرداری شده به نظر نمیرسد. دید او رویاگونه، گاه خیالانگیز و بهشکلی منحصربهفرد متعلق به خود اوست.
عکسهای خیابانی هرناندز مورد توجه «پیر لو گویچ» قرار گرفت که مدیر انتشاراتی به نام Out of the Phone در فرانسه است و بهطور اختصاصی به انتشار آثار عکاسی موبایل میپردازد. کتاب کوچی هرناندز که در سال ۲۰۱۴ با نام Downtown منتشر شد شامل ۸۴ عکس از اوست و یکی از اولین کتابهای منتشرشده از سوی Out of the Phone محسوب میشود.
عکس از ریچارد کوچی هرناندز
در همان سال هرناندز تمام عکسهای خود را به دلیل تمایلی که به شروعی تازه داشت از اینستاگرام پاک کرد. پس از وقفهای کوتاه آثار او از صحنههای شهری پر از سایه دوباره بازگشتند. او انرژی خود را از بازخوردی میگیرد که معمولا بلافاصله از سوی کاربران دریافت میکند.
او میگوید این نوع از ارتباط با خوانندگان روزنامه تقریبا وجود نداشت «چراکه بسیار دشوار بود که کسی برای نوشتن یک نامهی واقعی زمان بگذارد و یافتن آثار من هم همیشه سخت بود. من در طی ۲۰ سال تنها ۱۲ نامه و شاید نزدیک به دو دوجین ایمیل دریافت کردم. بنابراین برای من بازخورد آنی حاصل از رسانههای اجتماعی در واکنش به آثارم واقعا قابلمقایسه با شرایط قبل نیست.»
منبع: Cult of Mac
دوربین های ایفون واقعا عالین شکی توش نیس ولی اینجور که بعضی اوقات اغراق میشه نیست مثلا ال جی سامسونگ و البته سونی تو زمینه دوربین واقعا بی نظیرن حقیقت اینه دیگه فرق چندانی بین دوربینا نیس و کار. به جایی رسیده که واسه مقایسه، یه عکس تو شب میگیرن و میگن میخ تو دیوار. یا سوسک رو زمین که کلا شاید اندازه یه نقطه باشن کودوم واضح تر. نشون میده خب واقعا فکر. نکنم در. این سطح وضوح واسه اکثر کاربرا اهمیت داشته باشه
واقعا همه شرکتا به تکامل رسیدن دیگه گذشت دورانی که یه شرکت تو نوک قله تکنولوژی بود الان عمدتا سلیقه مطرحه
من خودم با اینکه ایفون ۶ اس دارم بنظرم دوربینش انچنان هم از. بقیه پرچم دارا بهتر نیس میشه گفت در. سطح هموناس در. بعضی مواقع شایدم پایین تر. باشه بالاخره واقعیت رو باید پذیرفت
با شما موافقم!تکنولوژی سریعتر از اونچیزی ک فکر میکنیم پیشرفت میکنه
جوری که آیفون آیفون کرده انگار بقیه گوشی ها دوربین پلاستیکی دارن والا اپل هم اینو بخونه یکم خجالت میکشه اخه چه وضعشه????????????????
جالبه که هیچکدوم از کامنت های دوستان هیچ اشاره ای به هنر و عکس های گرفته شده توسط این دوست هنرمند نداشت…
نگاه خیلی دایی جان ناپلونی ش میشه اکثر کامنت های بالا که البته خیلی هم خالی از واقعیت نیست!!
اما منطق کلام به نظرم درسته و این خیلی عجیب و غریب میکنه دنیای عکاسی و آینده اش رو
همین آمار ۲۵۰ میلیون عکس روزانه هم خیلی جالب و ترسناکه!!
در ضمن الان دیگه تفاوت آنچنانی هم بین دوربین های گوشی های پرچمدار شرکت های مختلف نیست واقعا
این بحث هم بسیار به بحث عکاسان تازه وارد درباره دوربین های حرفه ایی کنن و نیکون شباهت داره!
مقاله جالبی بود
ممنونم جناب چینه کش
خخخ…تبلیغ بی اساس واسه دوربین آیفون…بهترین دوربین تو گوشی ها از اول دوربین نوکیا و لومیا بوده و هست..بعدش ال جی و سامسونگ
این یه تبلیغ بی اساس نیست اگه شما تجربه ی عکاسی رو داشتین و میدونستین چقدر سخته ک یه عکس خلاقانه رو چطور باید ثبت کرد این حرفو نمیزدین!حالا این هنرمند با موبایل اینارو ثبت کرده بدون تجهیزات حرفه ای!کم چیزی نیست!
بشدت موافقم. مکانات دوربین های لومیا و نوکیا قابل قیاس نیست. تنها دوربین های purview روی گوشیهاشون دارن.
یعنی بقیه برندا اسباب بازی می زنن که اینقدر از اپل تعریف میشه؟
با این که ار ال جل خوشم نمییاد اما دوربینش رو واقعا قبول دارم
جزو بهترین هاس
باز یک تبلیغ تابلو و نخ نما از آیفون…
این بیشتر شبیه تبلیغات برای آیفون بود تا اهمیت عکاسی با موبایل
کوچی هرناندز هم مبلغش خدا میدونه از اپل بعد از افت سهام چقدر گرفته