۱۱ علت تعریق زیاد و ۱۵ روش برای درمان آن

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۰ دقیقه
علت عرق زیاد

ممکن است شما تنها دنبال راهی برای درمان تعریق زیاد باشید، اما در واقع ابتدا باید ببینید علت عرق کردن زیاد چیست. علت عرق زیاد می‌تواند چیزی به سادگی رژیم غذایی نامناسب و استرس یا مشکلات جدی‌تری مانند بیماری هایپرهیدروزیس باشد. در این مقاله شما را با ۱۱ دلیل اصلی تعریق زیاد بدن، کف دست و پاها و ۱۵ روش برای درمان آن‌ها آشنا می‌کنیم.

اصلا عرق چیست و چرا عرق می‌کنیم؟

عرق مایعی بی بو است. بله عرق بو نمی‌دهد!

اگر می‌خواهید بدانید چکار کنید که عرقتان بو ندهد این مقاله‌ی زیر را از دست ندهید.
۸ روش‌ مؤثر برای رفع بوی بد زیر بغل و پا

عرق توسط غدد زیر پوست به اسم «اکراین» و «آپوکراین» تولید می‌شود. عرق واکنش طبیعی بدن در مقابل گرماست. درواقع بدن با عرق کردن می‌خواهد خود را خنک کند. بیشتر حجم عرق را آب تشکیل می‌دهد. البته در عرق اسید لاکتیک، اوره و مقدار کمی مواد معدنی دیگر مانند سدیم، پتاسیم و… نیز وجود دارد. عرق به غیر نقش خنک کردن بدن، پوست را نرم و مرطوب می‌کند. یک فرد بالغ می‌تواند تا ۱۴ لیتر در روز عرق کند. اما چه عواملی باعث می‌شوند عرق کنیم؟!

  • گرما
  • تحرک و فعالیت‌های فیزیکی
  • خوردن غذای داغ یا تند
  • عوامل احساسی و عاطفی مانند ترس و استرس
  • عوارض جانبی داروها
  • بیماری و تب
  • تغییرات هورمونی مانند یائسگی، بارداری، بلوغ و…
  • پوشیدن لباس از الیاف مصنوعی
  • داشتن اضافه وزن

پس عرق یک واکنش دفاعی بوده و برای سلامتی ما مفید است. اما چه می‌شود که زیادی عرق می‌کنیم؟

علت عرق زیاد چیست؟

حالا که با علت اصلی عرق کردن آشنا شدید، شاید بپرسید چرا گاهی بیش از حد عرق می‌کنیم؟ همانطور که گفتیم علت عرق زیاد می‌تواند چیزهای زیادی باشد؛ در ادامه به مهم‌ترین‌های آن‌ها اشاره می‌کنیم.

۱. بیماری هایپرهیدروزیس (Hyperhidrosis)

علت عرق زیاد ممکن است بیماری هایپرهیدروزیس باشد؛ نوعی بیماری که در آن فرد بیش از حد مورد نیاز بدن عرق می‌کند. به طوری که از زندگی عادی باز می‌ماند. این بیماری می‌تواند در هر زمان و بدون هیچ دلیل مشخصی بروز کند. هایپرهیدروز بر تمامی بدن یا بر ناحیه‌ای خاص (دست، پا، صورت و…) تاثیر می‌گذارد.

علت تعریق زیاد

در برخی موارد بیماری تعریق شدید می‌تواند به علت اثرات جنبی برخی بیماری‌ها باشد. با این حال هنوز مشخص نیست که علت اصلی این بیماری چیست. چند درمان برای این بیماری پیشنهاد می‌شود که کمی پایین‌تر در این باره توضیح خواهیم داد.

۲. غدد تعریق بیشتر

هر که بامش بیش، برفش بیشتر! اگر احساس می‌کنید که بیش از یک انسان معمولی عرق می‌کند احتمالا به این دلیل است شما در زیر پوست خود غدد عرق بیشتری قایم کرده‌اید.

۳. رژیم‌های غذایی

تغذیه شما بر کارکرد بدن شما تاثیر می‌گذارد. مثلا وقتی غذاهای تند می‌خورید بدن شما فکر می‌کند که گرم شده و نیاز است که غدد عرق را فعال کند. به همین دلیل بیش از حد معمول عرق می‌کنید.

۴. دما و رطوبت بالا

روزهای گرم و مرطوب می‌تواند موجب تعریق بیش از حد شوند. همچنین در مناطق گرم و مرطوب مانند شهرهای ساحلی عرق کردنِ بیش از حد یک امر شایع است. البته نپوشیدن لباس‌های خنک نیز ریزش عرق را بیشتر می‌کند.

۵. استرس زیاد

ما هر روز تحت فشارهای عصبی و انواع استرس هستیم. جلسات مصاحبه شغلی، خواستگاری، روزهای ارائه سمینار از جمله عوامل استرس‌زا هستند. استرس تپش قلب، جریان خون و دمای بدن را زیاد می‌کند. بدن برای خنک کردن خود، غدد عرق‌ریز را فعال می‌کند. بنابراین عرق کردن در این مواقع عادی بوده و برای سلامتی ما مفید است.

عرق کردن زیاد در این موقعیت‌ها را می‌توان با یک ضد عرق قوی کنترل کرد. البته این حالت می‌تواند نشانه هایپرهیدروز باشد و بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

۶. ورزش و فعالیت‌های بدنی

ورزش و تحرک باعث می‌شود بیش از حد معمول عرق کنیم. همه این را می‌دانند. اما چه می‌شود که برخی در این مواقع بیشتر از دیگران عرق می‌کنند. میزان عرق در این مواقع به احتمال زیاد با اضافه وزن و تناسب اندام در ارتباط است. به این ترتیب که افرادی که اضافه وزن دارند بیشتر از عرق می‌کنند.

۷. بارداری

بارداری با تغییر شدید در حالات روحی همراه است. همچنین در زمان بارداری ترشح هورمونی و سوخت‌وساز بدن افزایش پیدا می‌کند. به همین دلیل ریزش عرق در این مواقع بیشتر است. بدن برخی زنان حتی بعد از بارداری نیز به عرق کردن زیاد ادامه می‌دهد. در این زنان بدن تلاش می‌کند سطح هورمونی بدن را به حالت تعادل رسانده و آب اضافی را از دست بدهد.

۸. یائسگی

افزایش دمای ناگهانی و تعریق شبانه از جمله شایع‌ترین مشکلات دوران یائسگی است. پزشکان بر این باورند که این تغییرات در اثر تغییرات در سطح هورمونی بدن اتفاق می‌افتد.

۹. ابتلا به دیابت

افراد مبتلا به دیابت بیشتر از حد معمول عرق می‌کنند. این پدیده دو دلیل دارد. یکی اینکه کسانی که به دیابت مبتلا هستند معمولا اضافه وزن دارند. سوخت‌وساز بدن به دلیل وزن اضافه افزایش پیدا کرده در نتیجه ریزش عرق نیز بیشتر می‌شود.

دلیل دوم هم به دلیل بالا بودن گلوکز خون در این افراد است. وقتی سطح گلوکز خون برای مدتی بیش از حد مجاز بالا رود، نورون‌ها آسیب می‌بینند. نورون‌های آسیب دیده نیز باعث اختلال در غدد عرق‌ریز می‌شوند.

۱۰. بلوغ

بدن انسان در سن بلوغ دچار تغییرات اساسی می‌شود. بمی صدا، روییدن موها و البته تغییر در سطح هورمون‌های بدن. این تغییرات باعث افزایش سطح استرس شده و باعث می‌شود مکانیزم دفاعی عرق ریختن فعال شود.

۱۱. داروها

داروها دارای عوارض جانبی هستند و یکی از عوارض جانبی داروها هم عرق ریختن زیاد است. به این اثر، دیافورز گفته می‌شود. پس اگر دارو مصرف می‌کنید و زیادی عرق می‌کنید بهتر است با پزشک خود مشورت کنید که آیا عرق‌ریزش شما ناشی از مصرف دارو است یا خیر.

بیشتر بخوانید:
دلایل، علائم و راه‌های درمان کم آبی بدن

حالا که فهمیدید که چرا اینقدر عرق می‌کنید. بهتر است برویم سراغ درمان تعریق زیاد و اینکه چکار کنیم که کمتر عرق کنیم؟

چگونه کمتر عرق کنیم؟

همه عرق می‌کنند اما برخی بیش از حد عرق می‌کنند. آنقدر زیاد که کلافه می‌شوند. تابستان و زمستان هم ندارد. مدام کف دست‌ها و پاهایشان عرق می‌کند. هوا خنک است اما از سر و صورتشان عرق می‌ریزد و دلیل این تعریق زیاد هم معلوم نیست. دیگر عرق زیر بغل بماند که فقط مایه شرمساری است. در ادامه روش‌هایی را برای کنترل تعریق زیاد آموزش می‌دهیم.

۱. استفاده از اسپری ضد تعریق

برای کاهش عرق از دئودورانت استفاده نکنید. دئودورانت‌ها تنها از از بوی عرق جلوگیری می‌کنند نه ریزش عرق. به جای آن از ضد عرق ها استفاده کنید. برای تشخیص دئودورانت از آنتی پرسپیرانت یا همان ضد تعریق روی بسته محصول را نگاه کنید.

اسپری ضد تعریق

برای زیر بغل از ضد تعریق های جامد یا سَرگِرد استفاده کرده و برای کف دست‌ها، پاها و دیگر نواحی بدن از آنتی پرسپیرانت های ایروسول استفاده کنید.

بهتر است از محصولاتی استفاده کنید که روی آن‌ها clinical strength نوشته شده. این ضد عرق ها با اینکه گرانتر از ضد عرق های معمولی هستند، اما فرمول شیمیایی قوی‌تری دارند.

در بین آنتی پرسپیرانت ها آن‌هایی که حاوی آلومینیوم کلراید هستند از همه قوی‌تر عمل می‌کنند.

پیشنهاد می‌شود که از ضد تعریق ها در شب قبل از خواب استفاده کنید. این کار نتیجه بهتری به همراه دارد. برای اینکه از ضد تعریق نتیجه بهتری بگیرید بهتر است که آن را طوری در ناحیه مورد نظر بمالید که لایه‌ای از ماده ضد تعریق تشکیل شود. بعد از مالیدن بهتر است که به آرامی پوستتان را ماساژ دهید.

بهتر است که قبل از استفاده، ناحیه مورد نظر را خشک کنید. استفاده روی سطوح مرطوب می‌تواند حس ناخوشایندی ایجاد کند.

از اسپری های ضد تعریق در زیر بغل استفاده نکنید. به جای آن از این محصولات در نواحی پا و کف دست‌ها استفاده کنید. اگر پیشانی شما زیاد عرق می‌کند اسپری را در خط مو استفاده کنید.

در فروشگاه اینترنتی دیجی‌کالا می‌توانید انواع محصولات ضد تعریق را پیدا کنید.

۲. استفاده از پد عرق گیر

پوست برخی خانم‌ها نسبت به ضد تعریق‌ها حساسیت دارد. بنابراین پد عرق گیر انتخاب خوبی برای کاهش عرق زیر بغل است.

پد عرق گیر

درمان‌های خانگی برای کاهش تعریق شدید

۱. از محصولات حاوی تانیک اسید استفاده کنید

محصولات مراقبت از پوست حاوی تانیک اسید می‌توانند در کاهش عرق تاثیر داشته باشند. می‌توانید این محصولات را از داروخانه‌ها تهیه کنید. چای هم حاوی تانیک اسید است. پارچه‌ای را در چای دم کرده غلیظ خیسانده و در محل مورد نظر قرار دهید. البته می‌توانید چای را مستقیما استعمال کنید.

خوبی تانیک اسید این است که برعکس ضد تعریق‌های قوی حساسیت کمتری ایجاد می‌کنند. پس اگر حساسیت دارید از محصولات حاوی تانیک اسید استفاده کنید.

۲. غذاهای تند نخورید

غذاهای تند باعث تعریق می‌شوند. پس سعی کنید آن‌ها را از رژیم غذایی خود کنار بگذارید.

۳. کافئین را کنار بگذارید

نوشیدنی‌های کافئین‌دار مصرف نکنید. به خصوص زمانی که در جمع حضور پیدا می‌کنید. به یاد داشته باشید که شکلات هم حاوی کافئین است. پس کمتر شکلات بخورید.

۴. ریلکسیشن

استرس باعث تعریق می‌شود. پس برای کاهش آن روش‌های ریلکسیشن را به کار ببرید. مثلا تمرین کنید که عمیق نفس بکشید. به این صورت که ۴ شماره دم و ۴ شماره بازدمتان طول بکشد.

۵. علت عرق زیاد خود را یادداشت کنید

سعی کنید بفهمید چه عاملی باعث می‌شود زیاد عرق بریزید. مثلا اگر غذای خاصی خوردید و متوجه ریزش عرق شدید، آن را یادداشت کنید.

موارد بالا چند درمان خانگی کارا برای جلوگیری از تعریق شدید بودند. اما قضیه به اینجا ختم نمی‌شود. قسمت بد عرق کردن خود عرق نیست بلکه شرمندگی آن در جمع مردم است. پس بهتر است برای اینکه موضوع را کامل کنیم برویم سراغ راهکارهایی که به وجهه شما در اجتماع آسیب نزند.

راهکارهایی برای کنترل تعریق زیاد در مکان‌های عمومی

۱. لباس‌های سبک بپوشید

بهتر است لباس‌های سبکی بپوشید که اجازه می‌دهند هوا به راحتی در بین بافت آن جریان یابند. لباس‌هایی با جنس کتان یا نخ انتخاب خوبی برای این کار هستند. همچنین توجه کنید که برای لباستان رنگ روشن را انتخاب کنید. به این دلیل که رنگ روشن نور و گرمای کمتر جذب می‌کند. ضمنا برای اینکه لکه‌ی عرق مشخص نشود لباس‌های خاکستری نپوشید.

۲. لباس اضافی به همراه خود داشته باشید

بهتر است یک دست پیراهن و جوراب اضافی به همراه خود داشته باشید تا در موقع لزوم تعویض لباس انجام دهید. برای اینکه لباس‌هایتان جای کمتری اشغال کنند بهتر است آن‌ها را در یک کیسه کامپکت قرار دهید. این اینفوگرافیک هم می‌تواند به شما کمک کند.

۳. استفاده از ضد تعریق و پودرهای جاذب

اگر دستتان همیشه خیس است، از ضد تعریق‌ها استفاده کنید. البته پودر بچه هم کارکرد خوبی در این مواقع دارد. به هر حال این پودر برای موجوداتی به آن ضعیفی ساخته شده چرا برای شما خوب کار نکند؟ این پودر را صبح یا شب قبل از خواب به دستتان بمالید تا بتوانید راحتتر بخوابید.

پودر بچه

در دیجی‌کالا می‌توانید انواع پودر بچه را پیدا کنید.

درمان‌های پزشکی برای هایپرهیدروزیس

اگر واقعا زیاد عرق می‌کنید، ممکن است علت عرق زیاد شما بیماری هایپرهیدروزیس باشد. در اینجا چند روش درمان پزشکی تعریق شدید را توضیح می‌دهیم. البته قطعا لازم است پیش از مصرف هر گونه دارو یا استفاده از هر نوع درمان پزشکی، ابتدا با پزشک مشورت کنید.

۱- استفاده از ضد تعریق‌ها

معمولا اولین درمانی که پزشکان برای این عارضه پیشنهاد می‌کنند، استفاده از ضد تعریق است. در مورد ضد تعریق کمی بالاتر توضیح مفصلی داده شده است.

۲- استفاده از دستگاه یونتوفورزیس

این دستگاه یک دستگاه خانگی الکتریکی بوده که با استفاده از یک جریان الکتریکی ضعیف باعث می‌شود موقتا غدد ترشح عرق از کار بیفتند. عوارض جانبی استفاده از این درمان شامل موارد زیر است.

  • خشکی پوست
  • حساسیت پوستی
  • احساس ناخوشایند در طول درمان

۳. بوتاکس

تزریق بوتاکس یکی دیگر از روش‌های درمان عرق ریزش شدید است. در این روش ماده بوتاکس به درون پوست تزریق می‌شود و تا مدتی از ترشح غدد عرق را کاهش می‌دهد. بوتاکس عوارض جانبی هم دارد که مهم‌ترین آن‌ها تضعیف عضلات است. همچنین ممکن است در حین درمان حس درد به شما دست دهد. یکی دیگر از عوارض جانبی بوتاکس حس ابتلا به آنفولانزا است.

بیشتر بخوانید:
آیا تزریق بوتاکس ضرر دارد؟

۴. درمان دارویی

برخی پزشکان ممکن است به شما مصرف دارو را پیشنهاد کنند. مصرف دارو هم عوارض جانبی خودش را دارد. خشکی دهان و چشم، دید تار و تپش قلب غیر عادی برخی از این عوارض هستند. هر چه دُز یا غلظت دارو بالاتر رود این عوارض بیشتر می‌شوند.

۵. جراحی

جراحی برای درمان تعریق شدید آخرین راهکار است. در جراحی تعدادی از غدد عرق برداشته می‌شوند که باعث می‌شود ریزش عرق کمتر شود. البته جراحی هم عوارض جانبی خودش را دارد. برخی از این عوارض مانند عفونت، درد و کبودی موقتی هستند و برخی مانند از بین رفتن حس در ناحیه مورد نظر دائمی.

حالا که با فرآیند عرق کردن زیاد آشنا شدید، نوبت شماست که تجربه خود را به اشتراک بگذارید. آیا شما هم با عرق کردن مشکل دارید؟ آیا عرق کردن شما عادی است یا حاد؟ چه تجربه‌ای در کنترل آن داشته‌اید؟

منابع: Sweat Block, Wikipedia, WikiHow, American Academy of Dermatology

روتین پوستی


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۴۹ دیدگاه
  1. میم. دال

    🔴🔴 ضمن عرض خسته نباشید خدمت عوامل وبسایت
    لطفا توجه کنید دوستان یکی از اصلی ترین دلایل شایع تعریق غیر عادی؛ استفاده بی رویه و یا اعتیاد به داروهایی مثل؛داروهای ضد افسردگی، داروهای ترک اعتیاد و مهمتر از همه مصرف مواد و داروهای مخدر، به خصوص مرفین دار هستش که جدا از مضرات بیشمار دیگه، به دلیل تأثیراتی که روی بدن فرد میزاره باعث تعریق زیاد و غیرعادی میشه که خود این مسئله به تنهائی باعث مشکلات و متأسفانه گاها اتفاقات جبران ناپذیر میشه … «البته،دوستان این مطلب شامل هر فردی که تعریق زیاد داره نمیشه و عوامل زیادی هستند که باعث تعریق زیاد میشه و بهترین راه برای درمان، مراجعه به پزشک متخصص و درمان تحت نظر پزشک هست و خود درمانی و کاهش و یا قطع ناگهانی هر دارویی باعث عوارض و تبعات جبران ناپذیرتر میشه» اگه سوالی داشتید میتونید به ایمیل بنده مراجعه کنید اگر در درک و توانم باشه در خدمتم
    امیدوارم همیشه سالم و تندرست باشید.

  2. ا_صادقی

    خدارو شکر کن

  3. پارسا

    منپونزده سالمه قدم ۱۶۸ و وزنم ۷۵ انقدر عرق میکنم حتی وقت هایی که دراز هم میکشم با اینکه گولر روشنه بازم عرق میکنم و خیلی اذیتم میکنه

  4. علی

    دوستان دستگاه یونتوفورزیس زندگیتوو رو نجات میده خواهش میکنم از این دستگاه استفاده کنید
    من قبلش انواع داروها محلول های ساختنی بوتاکس رو استفاده کردم و حتی پیشنهاد عمل جراحی بهم شد اما با دستگاه یونتفورزیس عرق کف دست پا و زیربغل خوب شد

  5. باران

    با سلام .مشکل تعریق کف دست و زیر بغل شدید داشتم .عمل سمپاتکتومی کردم .و به شدت پشیمونم .اگر قبلن فقط در حد کف دست خیس میشدم .الان تو فصل گرما کلللللل بدن خیس میشه .توصیه میکنم اصلن سراغ جراحی نرید .متاسفانه دکتر اصلن راه های دیگه مثل دستگاهی که دوستان میگن رو بهم نگفت .راه های دیگه مثل طب سنتی و ضد عرق ها و ….هیچ تاثیری برای من نداشت .منم رفتم سراغ جراحی .الان زندگی من جهنم شده از این موضوع. اعتماد به نفسم رو کامل از دست دادم .هر چی هم میگردم تو سایت ها دنبال ی راهی که کمی این مشکلو کم کنه به نتیجه ای نمیرسم .تو رو خدا اگر راهی میدونید بهم بگید …

    1. نيلى

      بهتره از ضد عرق درایسول استفاده کنین قسمت هایى که بیشتر عرق میکنین بزنین مدل اکسترا درایسول خیلى قوى اره

  6. علی پروین

    من ۱۳سالمه و کلاس هفتمم قد من ۱۵۷است و وزنم ۴۵ایا به خاطر اینه که من زیاد عرق میکنم

  7. Mostafa

    سلام وقت بخیر خدمت دوستان بزرگوار.
    من کف دست و پام عرق نمیکنه،،ولی توی سرما یا گرما فرقی نداره بدنم عرق می‌کنه و البته اصلا به هیچ عنوان عرقم بو نمیده،و این بو ندادن عرقم لااقل اعتماد ب نفسمو کم نکرده،، ولی یه دکتر داروساز برام یه داروی دستی درست کرده که روی ظرفش این اسم رو نوشته..Al d3 20% …
    و گفت هفته ای دوسه مرتبه به کف دست و پا بزنم وماساژ بدم تا جذب شه،بعد از دوساعت هم برم بشورم،،،گفت تعداد هورمون هایی که باعث عرق کردنت میشه رو کم میکنه،،که تاثیرش خوب بوده،،ولی فک میکنم هورمونهای عرق سازه من تعدادش خیلی زیاده،چون کمتر کرده عرق هامو ولی نه اونقدر که راحت شم از عرق کردن..
    اگه دوستان راهنمایی چیزی به بنده برسونن ممنون میشم،،چون بعضی مکان ها واقعا باعث خجالته،،راستی بیشترین عرق رو هم از پوست سرم و داخل موهام میکنم.با تشکر.

    1. نيلى

      از ضد عرق درایسول استفاده کنین خیلى خوبه

  8. اباذر

    مشکل من کاملا بالعکس هست
    یعنی من اصلا عرق نمی کنم و دنبال راه حلش هستم
    لطفا راهنمایی کنید

    1. محمد

      بیا غددمونو عوض کنیم باهم
      من خیلی عرق میکنم کلافه شدم

  9. فاطمه

    منم تعریق زیادی دارم از صورت و بخاطرش خیلی خجالت می کشم و گاهی گریه میکنم.

    1. حسین

      شما میتونید جراحی سمپاتکتومی انجام بدید…
      من برای تعریق دست ها و صورتم انجام دادم و کامل خشک شدن
      .. فقط بعدش تعریق بدن زیاد میشه

      1. مجید

        سلام اقای حسین
        شما چه تاریخی عمل کردین و هزینش چقدر شد

  10. Shriyar158

    سلام تعریق دلایل متعددداردکه بایدتوام کنترل شوداول استرس،دوم روش وسوئ تعذیه سوم دیابت وو،وکمبوداب بدن وویتامین وضعف دلیل عمده هست

    1. ناشناس

      من هم بیچاره شدم از این عرق کردن
      خدا میدونه گاهی اوقات آنقدر عرق میکنم که انگار زیر دوش ٱب ایستادم. تو جمع که برم همه فقط به من نگاه می‌کنند و میگن چی مصرف میکنی

      1. علی

        منم همین طورم تو رو خدا کار خاصی انجام ندادی برا درمان

  11. reza

    با سلام
    من تعریق بسیار زیادی در ناحیه کف دست و زیر بغل و کف پا داشتم که بسیار سخت بودو همه زندگی مرا تحت تاثیر قرار داده بود و من نزد دکترهای زیادی ازجمله فوق تخصص غدد، فوق تخصص پوست،روان پزشک، روانشناس و دکتر عمومی رفتم و به ناحیه زیر بغل و کف دست بوتاکس تزریق کردم که با توجه به درد شدید نتیجه ای نداشت و طب گیاهی را تجربه کردم که فایده نداشت ویون درمانی انجام دادم با دستگاه یونتوفورزیس که تاثیر کمی داشت و حتی عمل جراحی سمپاتیک تومی توراسیک انجام دادم که بعد از چن ماه دومرتبه تعریق من برگشت به حالت اول اما یک درمان بسیار عالی و کاربردی این بیماری هایپرهیدروزیس دارد که خواهش میکنم هر کسی این مریضی را دارد اورا راهنمایی کنید که مانند من اینقدر زجر نکشد و آن درمان ساده نوشیدن قهوه اسپرسو است که کافئین نسبتابالایی داشته باشد بهمین راحتی خواهش میکنم کسانی که این بیماری را دارند آنرا تجربه کنند که من بسیار راضی هستم …
    با تشکر

    1. Ms.

      شما مطمئنید؟؟!!! اینجا برعکس گفته کافئین رو کنار بذارید… از اونجایی که شما روش های خیلی زیادی رو امتحان کردید نمیشه دقیق گفت نتیجه کدومش رو دریافت کردید البته جز اکتفا به توصیه عدم مصرف کافئین به هیچ دلیل علمی اینجا اشاره نشده ولی در کل به نظرم تجربیات افراد میتونه یه جاهایی روی سیستم بدنی خودشون اثر گذار باشه و بهتره هرکسی اینو با امتحان کردن راه های مختلف متوجه بشه!

    2. نيلى

      با سلام میشه لطف کنین بیشتر توضیح بدین در مورد مصرف قهوه چه موقع از روز میخورین؟؟
      چون من تا جایى که شنیدم مصرف کافئین عرق بیشتر میکنه

  12. میلاد

    سلام،من هم ازاین مشکل دارم رنج میبرم به طوری که همیشه یه بادبزن کوچیک با دستمال جیبمه.من بخاطر مصرف متادون دکتر گفته بخاطر متادون هستش. اما الان نزدیک ۸ ماه که پاک هستم و هیچ دارو وقرص استفاده نمیکنم.اما بازم بدنم بخصوص گردنم به شدت عرق میکنم روزی چندبار دوش میگیرم.اینم بگم که اصلا وقتی عرق میکنم اصلا بوی بد نمیدم چه زیر بغل وچه بدنم نمیدونم دلیلش چیه خواهش میکنم اگه کسی تجربه داره کمکم کنه.ممنون میشم

    1. جمشید

      متادون را کنار بزارید بین ۶ ماه تا یکسال تعریق به حالت عادی برمی‌گردد.

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X