شما بگویید؛ پیامرسان داخلی یا خارجی؟
بعد از کش و قوسهای فراوان، تلگرام سرانجام فیلتر شد. با توجه به شرایط فعلی به نظر میرسد فیلترینگ این سرویس پیامرسان دائمی باشد. در حال حاضر بسیاری از افراد به تلاش برای استفاده از تلگرام ادامه میدهند. ولی تجربه نشان داده کاربران رفته رفته این اپلیکیشن را ترک خواهند کرد و به سراغ گزینههای جایگزین خواهند رفت.
در این شرایط بسیاری از کاربران با این سوال روبرو خواهند شد که چه پیامرسانی میتواند بهترین جایگزین برای تلگرام باشد. به صورت سنتی ایرانیها رابطه چندان خوبی با پیامرسانهای داخلی نداشتهاند، ولی حالا با حمایتهای گستردهای که از آنها میشود، ممکن است اوضاع تغییر کند. اما همچنان امکان استفاده از سایر پیامرسانهای خارجی هم وجود دارد.
در کل پیامرسانهای داخلی و خارجی هر کدام طرفداران خود را دارند. هر کدام از این دو گروه هم دلایل خاص خود را مطرح میکنند. به همین دلیل فرصت را مناسب دیدیم تا در شما بگویید این هفته، نظر شما را در این مورد جویا شویم؛ شما ترجیح میدهید به جای تلگرام به سراغ کدام گزینه بروید: پیامرسان داخلی یا پیامرسان خارجی؟
پیامرسان داخلی
از پیامرسانهای داخلی مشهور میتوان به سروش، بیسفون، بله، گپ، آیگپ اشاره کرد. بعد از مسدود شدن تلگرام، پیامرسانهای داخلی بیشتر سر زبانها افتادند. یکی از مهمترین ویژگیهای تلگرام که آن را از سایر پیامرسانهای خارجی متمایز میکرد، کانال بود. تقریبا تمام پیامرسانهای داخلی با ارائه کردن این ویژگی تلاش دارند به عنوان جایگزین تلگرام نظر کاربران ایرانی را به خود جلب کنند.
دولت برای تقویت و رونق پیامرسانهای داخلی مزایای مختلفی را هم در نظر گرفته که از مهمترین آنها میتوان به تامین زیرساختها و اینترنت رایگان اشاره کرد. یکی از دغدغههای حال حاضر این است که با فیلتر شدن تلگرام، عملا مصرف پهنای باند اینترنتی کشور بیشتر شده است. از آنجا که سرور پیامرسانهای داخلی در داخل کشور است، رونق گرفتن آنها مصرف پهنای باند اینترنت کشور را هم کاهش میدهد و در نتیجه ارز کمتری از کشور خارج خواهد شد.
پیامرسانهای خارجی
تلگرام، واتساپ، وایبر، گوگل الو و ویچت از پیامرسانهای مشهور خارجی هستند. یکی از مهمترین دغدغهها در خصوص پیامرسانهای خارجی به بحث امنیت و حریم خصوصی برمیگردد. در این زمینه نظرات متفاوتی وجود دارد. برخی استفاده از تکنولوژیهای پیشرفتهای مانند رمزنگاری سرتاسری را دلیلی بر امنیت این سرویسها میدانند، و برخی هم معتقد هستند به دلیل ذخیره شدن اطلاعات کاربران در خارج از کشور نباید به آنها اعتماد کرد.
نکته دیگر این که تقریبا هیچکدام از پیامرسانهای مشهور خارجی از کانال پشتیبانی نمیکنند. این در حالیست که پس از فراگیر شدن تلگرام، استفاده از کانال به یکی از نیازهای کاربران ایرانی و یکی از راههای کسب درآمد در ایران تبدیل شده است. علاوه بر این، سابقهی فیلتر شدن یا ممانعت از عملکرد خوب پیامرسانهای خارجی در ایران به قبل از تلگرام برمیگردد. شاید بعضی از شما اتفاقی که در گذشته برای وایبر یا ویچت افتاد را به خاطر دارید. احتمالا تلگرام هم آخرین پیامرسان خارجی نخواهد بود که در ایران فیلتر میشود. بنابراین کاربران نمیتوانند با خیال راحت به یک پیامرسان خارجی جایگزین تکیه کنند.
جمعبندی
انتخاب یک پیامرسان جایگزین برای کاربران ایران، کار دشواری به نظر میرسد. آن دسته از پیامرسانهای خارجی که فیلتر نیستند، از کانال پشتیبانی نمیکنند. از طرفی امکان مسدود شدن آنها هم وجود دارد. از طرف دیگر پیامرسانهای داخلی هنوز مورد اعتماد عموم مردم نیستند و اغلب باگهای زیادی هم دارند. همچنین در این مدت تعداد زیادی از پیامرسانهای داخلی معرفی شدهاند و هنوز یک اپلیکیشن به طور مشخص جایگزین تلگرام نشده است. حالا نوبت شماست تا در کامنتها نظرتان را به ما بگویید؛ پیامرسان داخلی یا خارجی؟ کدامیک جایگزین خوبی برای تلگرام است؟
یکی از مواردی که برای کاربران مهم هست اتفاقا همین مبحث رمزنگاری دو طرفه پیام های کاربران هست نه ذخیره اون در سرورهای خارجی ، چون خیلی ها هستند که با استفاده از امنیت پایین نرم افزار های ارتباطی ( مخصوصا نرم افزار های ایرانی که به شدت باگ دارند ) قابلیت شنود این ارتباط رو پیدا می کنند و زمینه خیلی اتفاقات مهلک رو ایجاد میکنند – فکر میکنم مردم از ترس شنود نهادهای دولتی رو به این نرم افزارها نمی آورند اما من ترس بزرگتری به نام هکرها دارم که به راحتی قابلیت شنود و اخاذی روی این بسترها براشون فراهم هست .
تا زمانی که ایران یک نرم افزار در کلاس جهانی که مورد استفاده کشورهای مختلف قرار بگیره ، تست بشه و اعتماد عمومی رو جلب کنه درست نکنه ، فکر نمی کنم با اقبال خوبی مواجه بشه .
همون جور که تجربه نشون داده ممکنه مردم از تلگرام خسته بشن تجربه هم نشون داده این عدم اعتماد با اینترنت رایگان و باقی مسایل به این راحتی ها بر نخواهد گشت
با سلام
با تحقیق و کارکردن ۲ هفته ای برنامه های داخلی مثل سروش و گپ باید عرض کنم سرعت بسیار پایین و نداشتن کانال و نداشتن بسیاری از امکانات واقعا قابل مقایسه با برنامه تلگرام نبوده و باید بیشتر کار بشه خیلی بیشتر .
به هیچ عنوان از پیام رسان های با اصطلاح داخلی استفاده نمیکنم. هیچوقت
بر خلاف نظر شما که فکر میکنید کانال برای کاربران مهمه به نظر من دسترسی ازاد به محتوا و اطلاعات که برای کاربران مهمه به صورتی که بدون فیلتر شدن هر خبری رو از هر جای ایران بتونه به ما برسونه که این مورد قطعا در پیام رسانهای داخلی وجود نخواهد داشت .
اطمینان من به پیام رسان خارجی بیشتر از داخلیه
جدا از اطمینان امنیتی بحث سرعت و امکانات هم مطرحه
قطعا داخلی
قطعا خارجی…..!!!!!
سلام
خارجی
وسلام
این دیگه سوال داشت؟
من باز هم از تلگرام استفاده میکنم، در هر شرایطی !!
فقط بخاطر اینکه دوست ندارم آزادی های اولیه ازم گرفته بشه.
یکی اینکه پیام رسان داخلی اگر هم خوب باشه چون تحمیل داره میشه میل به استفاده ازش داره از بین میره.
دوم اینکه شما توییت های مدیر عامل سروش رو بخونید. توقع داره کل زیر ساخت رو بدن به اون. مگه تلگرام با امکانات دولتی ایران و روسیه محبوب شد؟
دقیقن تگلرام با استفاده از CDN هایی که ایران بهش داد و امتیاز هایی که ایران داد بهش محبوب شد، شما خبر نداری بزرگوار. ایران وایبرو به نفع تلگرام فیلتر کرد، همه نهادا رفتن تو تلگرام کانال ساختن، تا مردمو بیارن سمت تلگرام، بعد کلا بخرنش، مثل wechat تو چین، بعد که تلگرام گنده شد دیگه زد زیر میز گفت من بازی نیستم.
در حال حاضر هیچ یک از پیامرسان های داخلی و خارجی از لحاظ امکانات در حد تلگرام نیست و من ترجیح می دهم که حتی در صورت استفاده از فیلترشکن و یا خرید وی پی ان ، از تلگرام استفاده کنم و چیزی که مشهوده اینه که اکثریت جامعه نیز با وجود فیلترینگ کماکان از تلگرام استفاده می کنند.به صورت کلی هم ترجیح من استفاده از پیامرسان های خارجی ست.
هر ۲ دسته پیام رسان هستند، اما مقصد آنها متفاوته.
یکی پیامت رو می رسونه دست اونی که میخوای ، اون یکی پیامت رو میرسونه دست اونی که میخوان!
مطمینا کانال هم به دلیل این همه مخاطب به پیام رسان های خارجی اضافه می شه، پس بهتره که کمی صبر کنیم. در ضمن با همه گیر شدن فناوری بلاک چین کلا صورت مسئله پاک خواهد شد.
از طرفی اگر فرض کنیم داده ها در هر ۲ دسته رصد می شوند، باز بهتره بریم سراغ دسته اونور آبی! چرا؟ چون نمیدونیم با داده های ما میخوان چه کار کنن اما دقیقا میدونیم اینور آبی ها میخوان چکار کنن!
یکی پیامت رو می رسونه دست اونی که میخوای ، اون یکی پیامت رو میرسونه دست اونی که میخوان!
زیباترین حرفی که میشد زد
بدون شک واتس اپ
حتما علتی وجود داره که واتس اپ با یک میلیارد یوزر از کانال استفاده نمیکنه و حتما علتی وجود داره که مردم به واتس اپ اعتماد دارند.