شما بگویید؛ سرفیس بوک یا مکبوک پرو؟
هفتهی گذشته اپل و مایکروسافت از آخرین دستاوردهای خود در زمینهی رایانههای شخصی قابلحمل یا همان لپتاپها رونمایی کردند. ما هم مطلب «شما بگویید» این هفته را فرصت مناسبی یافتیم تا علاوه بر مقایسه کردن مشخصات و ویژگیهای مدلهای ۲۰۱۶ سرفیس بوک (Surface Book) و مکبوک پرو (MacBook Pro)، از شما بخواهیم نظر خود را در مورد آنها با ما در میان بگذارید. در نگاه کلی هر دوی این گجتها مشخصات فنی مشابهی دارند. تفاوت اصلی در نحوهی استفاده کردن آنها از ورودیهایی مانند صفحهنمایش لمسی است. مایکروسافت همچنان بر استفاده از صفحهنمایش لمسی و قلم تمرکز دارد ولی اپل تنها به اضافه کردن یک نوار لمسی (Touch Bar) در بالای کیبورد قناعت کرده. البته شاید نوار لمسی مکبوک پرو به ظاهر تغییر کوچکی باشد، ولی احتمالا در بهبود دادن شیوهی تعامل کاربر با آن بسیار مهم خواهد بود. شما رویکرد کدامیک را میپسندید: سرفیس بوک یا مکبوک پرو؟ پیش از پاسخ دادن به این سؤال بیایید ابتدا با هم نگاهی دقیقتر به این دو محصول بیندازیم.
مشخصات فنی
مدلهای جدید مکبوک پرو و سرفیس بوک، همگی از پردازندههای نسل ششم Core i5 و Core i7 اینتل استفاده میکنند. بنابراین در زمینهی سرعت پردازش هیچکدام برتری ویژهای نسبت به دیگری نخواهند داشت. مدلهای قویتر سرفیس بوک (مجهز به Performance Base) علاوه بر پردازندهی گرافیکی اینتل HD میتوانند از پردازندهی گرافیکی Nvidia GTX 965M موجود در بخش کیبورد هم برای پردازشهای گرافیکی سنگینتر استفاده کنند. در سوی مقابل مدل ۱۳ اینچ مکبوک پرو تنها به پردازندهی اینتل Iris مجهز است، ولی مدل ۱۵ اینچ با پردازندهی گرافیکی رادئون پرو با اختلاف کمی بالاتر از سرفیس بوک قرار میگیرد.
پردازنده | نسل ششم اینتل Core i5 و Core i7 | نسل ششم اینتل Core i5 و Core i7 |
اندازه صفحهنمایش | ۱۳.۵ اینچ | ۱۳.۳ و ۱۵.۴ اینچ |
رزولوشن | ۳۰۰۰ در ۲۰۰۰ پیکسل |
۲۵۰۰ در ۱۶۰۰ پیکسل (۱۳.۳ اینچ) ۲۸۸۰ در ۱۸۰۰ پیکسل (۱۵.۴ اینچ) |
کارت گرافیک | اینتل HD + انویدیا GTX 965M | اینتل Iris + رادئون پرو ۴۵۰ یا ۴۵۵ |
تاچ | صفحهنمایش تاچ قابل جدا شدن | نوار لمسی + حسگر اثر انگشت تاچ آیدی |
پورتهای USB | ۲ پورت USB 3.0 Type-A |
۴ پورت تاندربولت USB-C (۲ پورت در مدل ۱۳ اینچ بدون نوار لمسی) |
عمر باتری (طبق ادعای تولیدکننده) | ۱۲ تا ۱۶ ساعت | ۱۰ ساعت |
ضخامت | ۲۲.۸۶ میلیمتر | ۱۵.۲۴ میلیمتر |
وزن | ۱.۴۹ تا ۱.۶۳ کیلوگرم |
۱.۳۶ کیلوگرم (۱۳ اینچ) ۱.۸۱ کیلوگرم (۱۵ اینچ) |
در زمینهی دقت و رزولوشن صفحهنمایش، سرفیس بوک برندهی بازی است. سرفیس بوک مایکروسافت به یک صفحهنمایش ۱۳.۵ اینچی با رزولوشن ۳۰۰۰ در ۲۰۰۰ پیکسل مجهز است. در سوی مقابل اپل در مدل کوچکتر مکبوک پرو با صفحهنمایش ۱۳.۳ اینچی به رزولوشن ۲۵۰۰ در ۱۶۰۰ پیکسل و در مدل بزرگتر با صفحهنمایش ۱۵.۴ اینچی به رزولوشن ۲۸۸۰ در ۱۸۰۰ پیکسل بسنده کرده است.
اتصالات
اپل همواره در زمینهی حذف پورتهای قدیمی و جا انداختن پورتهای جدید نقش مهمی بازی کرده است. در مکبوک پرو جدید هم اپل با جایگزین کردن کامل پورت USB Type-A با پورتهای تاندربولت ۳ که از کانکتور جدید USB Type-C استفاده میکنند روحیهی آیندهنگرانهی خود را نشان داده. مدلهای ۱۳ اینچی به دو پورت USB-C و مدلهای ۱۵ اینچی به چهار عدد از آنها مجهز هستند. از تمام این پورتها میتوانید برای شارژ کردن مکبوک پرو استفاده کنید. همچنین این پورتها از استانداردهای DisplayPort، HDMI، VGA و انتقال اطلاعات با سرعت ۴۰ گیگابیت در ثانیه پشتیبانی میکنند. البته مکبوک پرو بر خلاف آیفون همچنان جک ۳.۵ میلیمتری صدا هم دارد ولی دیگر خبری از شیار کارتخوان نیست. در سوی مقابل مایکروسافت در سرفیس بوک جدید روحیهی محافظهکارانهتری داشته است. روی سرفیس بوک ۲۰۱۶ مجموعهی آشناتری از خروجیها و اتصالات را میبینیم که شامل دو پورت USB 3.0 سایز کامل (Type-A)، شیار کارتخوان SD، پورت Mini DisplayPort و جک هدفون است.
عمر باتری
ظاهرا امسال مایکروسافت موفق شده اپل را در زمینهی عمر باتری پشت سر بگذارد. مایکروسافت ادعا میکند که باتری سرفیس بوک جدید با هر بار شارژ کامل میتواند بین ۱۲ تا ۱۶ ساعت دوام بیاورد. در سوی مقابل اپل میگوید مدلهای جدید مکبوک پرو در هر بار شارژ تا ۱۰ ساعت امکان کار مداوم را فراهم میکنند. البته توجه داشته باشید که این اعداد تا زمانی که نتایج تستهای عملی مشخص نشده باشد تنها روی کاغذ اعتبار خواهند داشت.
قابلیتهای خاص
در حالی که سیستمعامل و محصولات مایکروسافت برای مدت نسبتا زیادی است که از صفحهنمایش لمسی پشتیبانی و استفاده میکنند، اپل همچنان فاصلهی خود را با این حوزه حفظ کرده است. نوار لمسی بالای کیبورد مکبوک پرو قطعا نمیتواند افرادی را که یک صفحهنمایش لمسی کامل میخواهند راضی کند ولی در نوع خود ابتکار جالبی است که انعطافپذیری بیشتری را برای برنامهنویسان و امکان شخصیسازی بیشتری را برای کاربران به همراه خواهد آورد.
مایکروسافت قابلیت ویژهی جدیدی را به سرفیس بوک ۲۰۱۶ اضافه نکرده. البته سرفیس بوک از ابزار جدید مایکروسافت یعنی Surface Dial پشتیبانی میکند. Surface Dial امکان کنترل راحت تنظیمات و ابزارهای مختلف را در اپلیکیشنهایی که با آن سازگار هستند فراهم میکند. اما مهمترین قابلیت خاص سرفیس بوک (که البته جدید نیست) امکان جدا کردن صفحهنمایش آن از بخش کیبورد است. در واقع سرفیس بوک میتواند علاوه بر لپتاپ در نقش یک تبلت بسیار قدرتمند هم ظاهر شود. چیزی که مکبوک پرو حتی خواب آن را هم نمیتواند ببیند.
اپل همچنین مکبوک پرو جدید خود را به حسگر اثر انگشت تاچآیدی نسل دوم هم مجهز کرده. در سوی مقابل سرفیس بوک از چنین قابلیتی بیبهره است. در سرفیس بوک میتوانید از تشخیص چهرهی مبتنی بر قابلیت Windows Hello برای ورود به سیستم استفاده کنید؛ البته تنها در صورتی که مدل گرانتر و قویتر Performance Base را در اختیار داشته باشید.
قیمت
برای سادهتر شدن کار، باید مقایسه در زمینهی قیمت را در دو سر طیف یعنی ارزانترین مدلها و گرانترین مدلها انجام دهیم. ارزانترین مدل مکبوک پرو با قیمت ۱۴۹۹ دلار، یک مدل ۱۳ اینچی است که نوار لمسی را هم ندارد. برای در اختیار داشتن نوار لمسی حداقل باید ۱۷۹۹ دلار بپردازید تا مدل ۱۳ اینچی مجهز به پردازندهی ۲.۹ گیگاهرتزی Core i5، هشت گیگابایت رم، ۲۵۶ گیگابایت حافظهی SSD و پردازندهی گرافیکی اینتل آیریس را دریافت کنید. در سوی مقابل قیمت سرفیس بوک از مبلغ پایینتر ۱۳۴۹ دلار آغاز میشود. این مدل به یک پردازندهی Core i5، هشت گیگابایت رم، ۱۲۸ گیگابایت حافظهی SSD و پردازندهی گرافیکی اینتل HD مجهز خواهد بود.
در سمت بالای طیف، میتوانیم مکبوک پرو ۱۵ اینچی را با سرفیس بوک Performance Base مقایسه کنیم که هر دو قیمت مشابه ۲۳۹۹ دلار را دارند. این مکبوک پرو به یک پردازندهی Core i7، شانزده گیگابایت رم، ۲۵۶ گیگابایت حافظهی SSD و یک کارت گرافیک رادئون پرو ۴۵۰ با ۲ گیگابایت حافظهی اختصاصی مجهز خواهد بود. سرفیس بوک Performance Base هم از پردازندهی مشابه Core i7، ۲۵۶ گیگابایت حافظهی SSD و کارت گرافیک Nvidia GTX 965M استفاده میکند ولی تنها به هشت گیگابایت رم مجهز است. میتوان این گونه جمعبندی کرد که با قیمتی یکسان، مایکروسافت یک صفحهنمایش لمسی کامل با امکان جدا شدن و استفاده به صورت یک تبلت را به شما میدهد، در حالی که اپل صفحهنمایش بزرگتر و مقدار رم بیشتری را در اختیارتان قرار میدهد.
جمعبندی
هم مکبوک پرو و هم سرفیس بوک جدید محصولاتی بسیار خوب هستند. اپل و مایکروسافت در لپتاپهای امسال خود سختافزار نسبتا مشابهی را ارائه کردهاند و همانطور که در ابتدای بحث هم گفتیم اصلیترین تفاوت آنها در نحوهی استفاده از ورودیهایی مانند صفحهنمایش لمسی است. البته مکبوک پرو نسبت به نسلهای قبلی خود تغییرات وسیعتر و جدیتری نظیر اضافه شده نوار لمسی و استفاده از پورتهای جدید USB-C را داشته است. در حالی که به نظر میرسد مایکروسافت ایجاد تغییرات جدیتر را به زمان معرفی نسل بعدی سرفیس بوکها محول کرده.
در نهایت به نظر میرسد این دو گجت بیش از این که از هم بهتر یا بدتر باشند با هم متفاوت هستند. مایکروسافت به تمرکز خود روی صفحهنمایش لمسی و استفاده از قلم ادامه میدهد و با معرفی Microsoft Dial شیوههای جدیدی را برای کنترل ورودیها مهیا کرده. اپل هم با اضافه کردن نوار لمسی، امکان پدید آمدن شیوههای تعاملی بسیار متنوعی را به کاربران مک داده است. طبیعتا انتخاب یک فرد از بین این دو محصول تا حد زیادی به این بستگی دارد که پیش از این در چه اکوسیستمی بوده است. با این حال هر کدام از دو شرکت تلاش دارند با ارائه کردن قابلیتهای جدید مشتریان رقیب را به مهاجرت به اکوسیستم خود ترغیب کنند.
شما چه فکر میکنید؟ به نظر شما قابلیتهای کدام محصول کاربردیتر است؟ کدام یک نسبت به نسل قبل بهبود بیشتری داشته؟ هر کدام به درد چه افرادی میخورد؟ اساسا شما رویکرد کدام شرکت را بیشتر میپسندید؟ در نهایت اگر بخواهید بین این دو محصول یکی را با دلیل انتخاب کنید، دلیل شما چیست و کدام را ترجیح خواهید داد: سرفیس بوک یا مکبوک پرو؟
در تمامی موارد مثل کارت گرافیک ،صفحه نمایش ، قابلیت تاچ ، قلم ،قابلیت جدا کردن کیبورد و عمر باطری سرفیس بوک کاملا برتر هست.اما در مورد درگاههای usb هرچند که اپل در یک حرکت عجیب حتی قابلیت اتصال مستقیم آیفون رو هم نداره و شاید نقطه ضعفی برای طرفداران دیوایسهای اپل باشه، همین که از usb type c استفاده کرده یک برتری هست.
من لپ تاپ مایکروسافت رو انتخاب میکنم هم برای نوآوری در بخش سخت افزار و هم سیستم عامل یادتون نره مایکروسافت هر سال چندین گجت کاربردی برای سیستم عامل و بخصوص دستگاهاش ارائه میده همانند سرفیس دیال و هولولنز.
نوار جدید اپل در آینده میتونه کاربردی تر بشه ولی خیلی از ایرانی ها ترجیح میدند سیستم عامل ویندوز رو روی مک بوک نصب کنند که در این صورت نوار لمسی بلا استفاده می مونه.
بنظر میرسه مایکروسافت صبر کرده تا نواوری های بیشتری رو در نسخه آینده سرفیس بوک و پرو رونمایی کنه شایدبخاطر تاخیر در تحویل سری جدید پردازنده های اینتل کبی لیک.
بدون شک سرفیس بوک.
جدا زیباتر، قویتر و کاربردیتره
اصالت نرم افزاری بدون شک از آن مایکروسافته، الان هم یک بوک ساخته که اصالت سخت افزار هم ماله خودش کنه!
نیاز نیس آدم طرفدار دو آتیشه یکی از این کمپانی ها باشه تا یکی از محصولات بالا رو انتخاب کنه!
بدون شک نه اپل نه مایکروسافت شرکت های کوچک و ضعیفی در ضمینه تولید سخت افزار نیستن، البته میشه گفت حتی اپل در این زمینه یک قدم جلوتر بوده همیشه و گاهی اوقات مایکروسافت دروغ هایی هم گفته!! اما گذشته از اینها در انتخاب محصولات بالا، کاربر باید بدون جبه داری و با توجه به نیازهاش انتخاب رو انجام بده که نظر شخصی من و بنا به نیازهام، من رای رو به سورفیس بوک مایکروسافت میدم به چند دلیل:
۱. ویندوز!!
2. پنل با رزولوشن بالا و لمسی
3. قابلیت جدا سازی پنل از کیبورد (هیبریدی بودن)
4. پردازنده گرافیکی نسبتا قدرتمند با توجه به سایز دستگاه
5. عمر باطری بسیار مناسب
موارد بالا برتری های این دستگاه نسبت به مک بوک از نظر شخصی من و با توجه به نیاز کاربری بوده.
با تشکر از توجهتون
به نظرم من خودم مک بوک دارم ولی اگه ویژگی سیستم عامل رو در نظر نگیریم سرفیس بوک از مک بوک پرو بهتره.
قطعا” Surface Book
صد در صد مک بوک پرو را انتخاب میکنم ، واقعا حیف نیست این همه پول رو خرج ویندوز بکنی بعد هر روز هنگ بکنه ، ویروسی بشه ، قات بزنه ، و هر هفته یک بار ویندوزشو عوض کنی،!!! به نظر من اصلا قابل مقایسه نیستند ، حتی اگه مشخصاتشون روی کاغذ یکی باشه در عمل مک با سیستم عاملش سورفیس رو قورتش میده ، من پارسال یه اشتباه بزرگی کردم سیستم پی سی بیست ملیون تومنی جمع کردم با بهترین مشخصات و کانفیگ ، الان که با لب تاپ مک بوک خودم مقایسش میکنم که هفت و نیم خریدمش و مشخصات سخت افزاریش یک چهارم پی سی هست ، در عمل میبینم که تا حدی برابری میکنه و در مواقعی نظیر فتوشاپ قدرتش دو برابر پی سی هست . به نظر من اکو سیستم اپل یک دنیای متفاوت از مایکروسافته و از نظر ظرافت ، زیبایی ، ضخامت و …. هم ده سرو گردن بالاتر از سورفیس و ما بقی محصولاته .
حالا دوستان میان نظر میدن که سورفیس بهتره ، بدون اینکه مک رو تجربه کرده باشن و ………این غصه سره درازی داره!!!!!
surface بهتره هم کیفیت نمایش هم تاچش هم حالت تبلت شدنش تازه برای کسی که گیم هم بخواد یه کوچولو استفاده کنه خیلی خوبه
علاوه بر تمامی امکانات پیشرفته سخت افزاری در سرفیس از جمله امکان تبدیل شدن به تبلت و استفاده از تاچ و قلم ، این دستگاه از سیستم عامل فوق پیش رفته و همه کاره ویندوز ۱۰ بهره می بره که جای رقابتی برای اپل نمیگذاره
بعد ۱۰ ~ ۱۲ سال کار با مک چشم بسته میگم مک بوک پرو … :دی
مقایسه این دو تا (مک و سرفیس) ، مثل مقایسه بوگاتی شیرون و پراید میمونه :))
پ.ن : اصولا وقتی در تیتر میگید ” شما بگویید ” خواننده توقع وجود یک نظرسنجی در متن رو داره ، سایت ک وردپرسی هست، وردپرس هم ک این همه پلاگین برای نظرسنجی داره خب چرا استفاده نمیکنید ؟!
هر دو بیخودند و وقتی یک مدت کار میکنی معلوم میشه…
هیچ کدام آزادی عمل دنیای گوگل را در اختیار کاربر نمی گذارند….
فقط گوگل پیکسل C که تلفیقی از اندروید و گوگل کروم است بهترین انتخاب خواهد بود… هم از نظر کاربری و هم قیمت…
من میگم سرفیس چرا؟
اولا همه کاری انجام میده از باز کردن صفحه های اینترنتی مختص اینترنت اکسپلورر تا انجام بازی های کامپیوتری روز
دوما صفحه لمسی با قلم بسیار کاربردی برای مطالعه و طراحی
سوما قابلیت تبلت شدن که یک تیر و دو نشون است و اینجوری به راحتی میشه داخل ماشین هم ازش استفاده کرد
چهارم اینکه من فکر میکنم اون نوار لمسی اپل به علت نورانی بودنش بیشتر باعث سرگیجه بشه برای کاربران تا اینکه واقعا کاربردی باشه
فقط اگر سرفیس قابلیت سفارشی سازی هم داشته باشه عالی میشه
مثلا اون پرفورمنس بیسش و بشه رو مدلهای ارزون تر هم متصل کرد آیا امکانش هست؟
مثلا یک مدل ارزونتر سفارش بدیم و در صورت نیاز بعد اون پرفورمنس بیس قویتر و تهیه کنیم؟