شرکت HTC فرصت چندانی برای احیای خود ندارد
احتمالا قبول دارید که صنعت گوشیهای هوشمند در چند سال گذشته تا حد زیادی متحول شده است. حالا دیگر شاهد عرضه انواع و اقسام گوشیها با قیمتهای مختلف هستیم که در تمام دستهها، امکانات جذابی را برای کاربران به ارمغان میآورند. ما حالا به هرجایی که میرویم، گوشیهای هوشمند را هم با خودمان حمل میکنیم و مرتبا شاهد نوآوریهای جذابی هستیم. در چنین فضایی، شرکت HTC که یکی از مهمترین بازیگران انقلاب گوشیهای هوشمند بود، دیگر حضور چندانی ندارد و تا حد زیادی فراموش شده است.
اگر از جمله کاربران اندروید هستید که بیش از ۳ تا ۴ سال در این اکوسیستم حضور دارید، به احتمال زیاد با برند HTC و نقش مهم این شرکت در پیشرفت پلتفرم اندروید آشنایی دارید. اما متأسفانه در حال حاضر، تعداد زیادی از کاربران معمولی اصلا با برند HTC و سابقه زیاد آن هیچگونه آشنایی ندارند.
برای چنین افرادی باید بگوییم که HTC از نخستین شرکتهایی بود که نقش بسزایی در توسعه مفهوم گوشی هوشمند داشت. این کمپانی از طریق شراکت با برندهای مختلف، پیش از عرضه آیفون، اولین گجتهای مبتنی بر ویندوز موبایل را روانهی بازار کرد. بعد از اینکه اندروید ظاهر شد، گوگل با HTC همکاری کرد تا این شرکت دو گوشی نخست مجهز به اندروید را روانهی بازار کند و با این کار، شهرت HTC تا حد زیادی افزایش پیدا کرد و درآمد قابل توجهی کسب کرد. گوگل و HTC تا سالها همکاری گستردهای با یکدیگر داشتند. در نهایت به دلایل مختلف از جمله اشتباهات استراتژیک HTC و قدرتمندتر شدن رقبایی مانند سامسونگ، روند صعودی HTC دچار مشکل شد.
با افزایش رقابت، HTC تصمیم گرفت گوشیهای جذابتری را معرفی کند و سری HTC One متولد شد. این گوشیها کیفیت فوقالعادهای داشتند اما HTC در زمینهی بازاریابی با ضعف زیادی دست و پنجه نرم میکرد؛ بخشی که سامسونگ در آن مهارت زیادی داشت. در دوران اوج، HTC در سال ۲۰۱۱ با فروش بیش از ۴۴ میلیون گوشی موفق شد حدود ۱۰.۸ درصد از بازار جهانی گوشیهای هوشمند را از آن خود کند. در سال ۲۰۱۸، درآمد این شرکت حتی از سال اول ورود آن به این حوزه هم کمتر بوده و طبق تخمینهای انجام شده، این شرکت حتی نتوانسته ۱ میلیون گوشی به فروش برساند.
در چند سال گذشته، اچتیسی تمرکز خود را به جای گوشیهای هوشمند، به فضای واقعیت مجازی معطوف کرده و در همین راستا دست به توسعه هدست HTC Vive زده است. اگرچه به اعتقاد بسیاری از کارشناسان، محصولات واقعیت مجازی اچتیسی بسیار باکیفیت محسوب میشوند، ولی بازار مربوط به آنها همچنان بسیار کوچک و محدود است. بیشتر کاربرانی که فناوری واقعیت مجازی را تجربه کردهاند، این کار را از طریق رابطهای ارزانقیمت گوشی هوشمند انجام دادهاند که نمیتوانند تجربه کاربری جذابی را ارائه کنند. چنین افرادی برای اینکه از هدستهای حرفهای استفاده کنند، باید حدود ۵۰۰ دلار بپردازند که کمتر کسی حاضر میشود برای بهرهگیری از فناوری واقعیت مجازی چنین مبلغی را بپردازد.
بیشتر بخوانید: چرا گوشیهای سونی دیگر پرطرفدار نیستند؟
اگرچه همانطور که اچتیسی با سرمایهگذاری بر گوشیهای هوشمند ریسک کرد و حالا در حال تکرار آن برای فناوری واقعیت مجازی است، ولی در این میان بخش اصلی این شرکت بهطور کلی فراموش شده است. در ۱۲ ماه گذشته، این شرکت چند گوشی میانرده و پایینرده معمولی معرفی کرده که توجه چندانی را جلب نکردهاند. البته چنین موضوعی چندان هم تعجبآور محسوب نمیشود زیرا نقطه قوت اچتیسی هیچوقت این بخش بازار نبوده است. این شرکت در زمینهی گوشیهای پرچمدار حرف زیادی برای گفتن داشت که این دسته از گوشیها، رقیب مستقیم محصولاتی مانند گلکسی اس سامسونگ و آیفون اپل به حساب میآیند.
مانند بیشتر کمپانیها، اچتیسی همواره در بهار یک گوشی پرچمدار عرضه میکرد که ظاهرا تصمیم گرفته در سال جاری جانشین U12 پلاس را معرفی نکند. اگرچه برخی از کاربران همچنان امیدوارند که این شرکت دوباره با قدرت ظاهر شود، ولی ظاهرا مدیران آن تصمیم گرفتهاند حق امتیاز برند خود را به شرکتهای گوناگون ارائه دهند؛ بهعنوان مثال، به تازگی گوشی اچتیسی Wildfire X معرفی شده که این گوشی توسط شرکت چینی InOne تولید شده است و صرفا از برند اچتیسی بهره میبرد. دقیقا معلوم نیست که مدیران اچتیسی با انجام چنین کاری به غیر از دریافت پول برای کوتاهمدت، دنبال چه چیزی هستند.
بیشتر بخوانید: الجی و سونی چگونه میتوانند فروش گوشیهای خود را افزایش بدهند؟
در حال حاضر، این شرکت یا باید محصول فوقالعادهای را معرفی کند و اگر از انجام چنین کاری عاجز است، بهتر است قسمتهای مختلف بخش موبایل را به فروش برساند و خیال همه را راحت کند. اچتیسی در چند سال گذشته که تحت رهبری بنیانگذار آن قرار دارد، حداقل در رابطه با بخش موبایل، هیچ استراتژی و مسیر مشخصی ندارد. این شرکت برای اینکه از این وضعیت خارج شود، حداقل باید مدیران خود را تغییر دهد، استراتژیهای کاملا جدیدی اتخاذ کند و گوشیهای مقرون به صرفه باکیفیتی را روانهی بازار کند تا بتوانند در برابر محصولات رقبایی مانند سامسونگ، هواوی و وانپلاس حرفی برای گفتن داشته باشند.
ولی متأسفانه، ظاهرا نباید انتظار چنین اتفاقی را داشته باشیم و با توجه به وضعیت فعلی آن، تا مدتی دیگر این شرکت بخش موبایل خود را به شرکتهای گوناگون میفروشد. این شرکت در چند سال گذشته ضررده بوده و روزبهروز وضعیت آن بدتر میشود. اگرچه میزان ضرر آن از اواخر سال ۲۰۱۷ رو به کاهش بوده، ولی در هرکدام از فصلهای مالی این شرکت بهصورت میانگین ۷۰ میلیون دلار ضرر کرده است. طبق گزارش مالی سالانه این شرکت، ذخیره ارزی ۴۲۸ میلیون دلاری این شرکت بعد از گذشت دو فصل مالی گذشته باید به ۲۸۰ میلیون دلار رسیده است. حتی اگر این شرکت بار دیگر دست به اخراجهای گسترده بزند و هزینهها را کاهش دهد و ضرر هر فصل را به ۵۰ میلیون دلار برساند، ذخیره ارزی اچتیسی تا انتهای سال ۲۰۲۰ به اتمام میرسد.
اچتیسی متاسفانه بخش موبایل را تقریبا بهطور کامل رها کرده و فعلا امیدوار است عرضه محصولاتی مانند هاب ۵G و هدستهای واقعیت مجازی میتوانند درآمد بالایی برای این شرکت به ارمغان بیاورند. چنین محصولاتی حتی اگر هم بتوانند توجهات زیادی را جلب کنند، به این زودیها نمیتوانند وضعیت مالی اچتیسی را تا حد زیادی تغییر دهند.
اچتیسی مدتهاست که نفسهای آخرش را میکشد. مقامات ارشد در مورد بخش موبایل یا باید شکست را قبول کنند یا اینکه کار مؤثری انجام دهند. اگرچه معلوم نیست تلاش برای احیای این بخش از شرکت موفقیتآمیز باشد، ولی دست روی دست گذاشتن هم مطمئنا منجر به هیچ اتفاق خاصی نمیشود و به نظر میرسد آنها فقط منتظرند کسی بیاید و چراغهای شرکت را خاموش کند.
بیشتر بخوانید: چرا گوشیهای HTC به این حال و روز افتادهاند؟
منبع: Phandroid
htc ؛ کمپانی کوچک دوست داشتنی
خداحافظ اچ تی سی????سازنده اولین گوشی آندروید ،زمانی که خیلی از برند های گوشی های هوشمند نبودن اچ تی سی و سامسونگ رقیب مستقیم هم بودن یه زمانی همین دیجی کالا به گوشی های اچ تی سی غول آندروید میگفت یادش بخیر اچ تی سی به امید بازگشت روز های خوب برای برند با اصالت تایوانی.
خیلی ناراحت کننده است خیلی از نوآوری های گوشی های هوشمند مربوط به اچ تی سی بود ولی خیلی ها از ورشکست شدن اچ تی سی خوشحال شدن و در نهایت این به ضرر مصرف کننده است باعث کاهش رقابت بین شرکت ها میشه و در نهایت افزایش قیمت محصولات رو در پی داره من چندین سال از گوشی های اچ تی سی استفاده کردم و واقعا دوستشون داشتم طراحی های جذاب و رابط کاربری روان و سبک و کیفیت صدای خوب حیف شد واقعا.
اچ تی سی باید باز دوباره از چیز های جدید رو نمایی کنه درسته بقیه از طرح و شکل اچ تی سی الگو برداری می کنن اما باز اچ تی سی بخواد بیاد به عصر جدید گوشی ها باید ایده های جدید رونمایی کنه
اچ تی سی خیلی وقته که مرده ………..