سفر سه روزه به مریخ با تابش لیزرهای قدرتمند به فضاپیما

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
سفر به مریخ

محققان دانشگاه کالیفرنیا می‌گویند فضاپیمای رباتیک با استفاده از پیشرانه‌ی لیزری می‌تواند ظرف تنها سه روز به مریخ برسد. این ایده مثل داستان‌های علمی تخیلی به نظر می‌رسد، اما طبق گفته‌ی محققان این کار به احتمال زیاد، شدنی است.

«فیلیپ لوبین» (Philip Lubin)، یک پروفسور فیزیک از دانشگاه کالیفرنیا می‌گوید تنها راه انجام این کار پیشرانه‌ی فوتون است. در این روش، با استفاده از لیزر قدرتمند به فضاپیما شتاب داده می‌شود تا سرعتش به سرعت‌های نسبیتی نزدیک شود.

لوبین در جریان سمپوزیوم «طرح‌های مفهومی پیشرفته‌ی ناسا» (NASA Innovative Advanced Concepts) گفته است: «اخیرا پیشرفت‌هایی انجام شده که این ایده را از یک داستان علمی تخیلی به واقعیت تبدیل می‌کند. هیچ دلیلی وجود ندارد که نشان دهد ما نمی‌توانیم از عهده‌ی این کار بر بیاییم.»

لوبین و همکاران‌اش می‌خواهند طرح کامل ساخت چنین فضاپیمایی را بچینند. این فضاپیما، در صورتی که ساخته شود، به پیشرانه‌هایی لیزری و قابل کنترل مجهز خواهد بود. همچنین آنها می‌خواهند کاوشگرهایی بسیار کم‌جرم طراحی کنند که بتواند به سرعت حرکت کند.

اعضای این تیم می خواهند لیزری را در مدار زمین قرار دهند. این لیزر با استفاده از فشار ذرات فوتون نیروی لازم برای حرکت یک فضاپیمای بادبانی را تامین خواهد کرد. فوتون‌ها انرژی ذخیره‌شده‌ی زیادی دارند که می‌توان از آن به عنوان یک پیشرانه و شتاب‌دهنده‌ی فضاپیما استفاده کرد.

لوبین می‌گوید با این روش می‌توانند یک فضاپیمای رباتیک ۱۰۰ کیلویی را ظرف تنها سه روز به مریخ بفرستند. البته اگر فضاپیما سرنشین داشته باشد، مدت زمان بیشتری طول می کشد تا به مریخ برسد؛ شاید حدودا یک ماه.

لوبین در نهایت می‌خواهد از این تکنولوژی برای فرستادن کاوشگرهای کوچک به فضا استفاده کند. لوبین در سمپوزیم NIAC گفت: «در فاصله ۲۵ سال نوری از زمین، تعدادی سیاره‌ی فراخورشیدی وجود دارد که احتمالا قابل زیست هستند. ما باید بتوانیم به آنها سر بزنیم. گزینه‌های زیادی برای انتخاب وجود دارد.»

لوبین همچنین گفت که این تکنولوژی احتمالا کاربردهای دیگری هم دارد. مثلا، هر لیزری که نیروی لازم برای پیش‌ راندن فضاپیما با سرعتی معادل یک چهارم سرعت نور را داشته داشته باشد، می‌تواند از سیاره‌ی ما در مقابل سیارک‌ها دفاع کند.  برای مقایسه، بد نیست بدانید که فضاپیمای «وویجر» (Voyager 1) ناسا در حال حاضر با ۰.۰۰۶ سرعت نور حرکت می‌کند.

لوبین در مقاله‌ای که اخیرا چاپ شده، نوشته است که: «جستجو در نزدیک‌ترین ستاره‌ها و سیاره‌های فراخورشیدی یک سفر بسیار مهم و تاثیرگذار برای بشریت به حساب می‌آید. تجربیات غیرعملی چنین سفری می‌تواند بسیار شگرف باشد. زمان آن فرا رسیده که سفر به مکان‌هایی ورای خانه‌مان را در پیش بگیریم.»

منبع: Space



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۲ دیدگاه
  1. amir

    کاش من تا اون موقع زنده باشم بتونم ببینم ایییییی خدا یعنی میشه

  2. moslem

    تشکر… من نظریه حرکت توسط پرتو لیزر رو وقتی ۱۱ سالم بود به یکی از بستگانم ( ک ادم تحصیلکرده ای بود ) گفتم.یادمه خندید و گفت اینهمه دانشمند تو دنیا هستن متوجه نشدن ، اونوقت تو میخوای بگی میشه. اونروز حسابی بهم ریختم. اما الان بعد از گذشت دقیقا بیست سال از اونزمان ، خوشحالم ک بشد این علم رو پیدا کرده ک بتونه این روش رو پیاده کنه. واقعا لذت بردم. سپاس

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X