فضاپیمای هایابوسا ۲ آخرین سطحنورد خود را روانه سیارک ریوگو کرد
فضاپیمای هایابوسا ۲ ژاپن روز گذشته آخرین سطحنورد خود را برای کاوش سیارک ریوگو به سطح این سیارک فرستاد.
هایابوسا ۲ از تابستان سال ۲۰۱۸ مشغول کاوش سیارک ریوگو است. این فضاپیما پاییز سال گذشته سه سطحنشین را به سطح این سیارک ارسال کرد. پس از آن اما تمرکز این ماموریت روی نمونهبرداری از سیارک ریوگو بود. اکنون و در آخرین مراحل پیش از بازگشت به زمین و بازگرداندن نمونههای جمعآوری شده سومین سطحنورد با نام MINERVA-II2 به سیارک ریوگو ارسال شد.
فرآیند فرود این سطحنورد از روز چهارشنبه آغاز شد. فضاپیمای هایابوسا ۲ در این روز خود را به فاصله یک کیلومتری سطح سیارک ریوگو رساند و سطحنورد را آزاد کرد.
پس از آن فضاپیمای اصلی فرود سطحنورد را زیر نظر گرفت. این فضاپیما از ارتفاع هشت تا ده کیلومتری فرود MINERVA-II2 را با دقت دنبال کرد تا دانشمندان بتوانند با بررسی دادهها اطلاعات دقیقتری از میدان گرانشی سیارک ریوگو به دست آورند. سرعت سطحنورد در زمان رهاسازی از فضاپیمای اصلی چیزی بین ۱۳ تا ۱۷ سانتیمتر بر ثانیه بود.
سطحنورد MINERVA-II2 طبق برنامه تا ۱۶ مهر به فعالیت خود در سطح سیارک ریوگو ادامه خواهد داد.
فضاپیمای هایابوسا ۲ که تا کنون یکی از موفقترین ماموریتهای ژاپن بوده است اواخر سال جاری میلادی به زمین بازخواهد کشت. یکی از اهداف اصلی این ماموریت نمونهبرداری از سیارک ریوگو و بازگرداندن نمونهها به زمین است. کپسول حاوی نمونههای سیارک ریوگو در اواخر سال ۲۰۲۰ در بیابانهای جنوب استرالیا به زمین خواهد نشست.
با توجه به امکانات بسیار بیشتر آزمایشگاههای زمینی نسبت به تجهیزات محدود فضاپیماها بازگرداندن نمونه اجرام آسمانی به زمین و بررسی آنها در آزمایشگاههای زمینی اهمیت بسیار زیادی برای دانشمندان دارد.
در صورت موفقتآمیز بودن مراحل پایانی ماموریت هایابوسا ۲ نیز احتمالا باید منتظر اخبار مهمی از بررسی نمونههای سیارک ریوگو باشیم.
عکس کاور: تصویری جذاب از سایه فضاپیمای هایابوسا ۲ بر سطح سیارک ریوگو.
Credit: JAXA