این سبزیجات سالم را بیشتر مصرف کنید
مصرف اغلب سبزیجات اعم از نوع برگی، غدهای یا انواع کلمها به اندازهای مفید هستند که میتوان آنها را هدیهای از طبیعت دانست. موادی مانند آنتی اکسیدانهای تقویت کننده سیستم ایمنی، فیبر، ویتامینهای گروه ب و مواد معدنی از مواد مغذی موجود در این خوراکیها هستند که تاثیر بزرگی بر سلامتی بدن میگذارند. مصرف سبزیجات سالم با کاهش احتمال ابتلا به بیماریهای مزمنی مانند بیماری قلبی، دیابت و سرطانهای ناشی از سبک زندگی مرتبط است. علاوه بر این مطالعات نشان میدهد مصرف مقدار کافی از این سبزیجات سالم (حداقل ۵ وعده در روز) بر داشتن روحیه بهتر و احساسات مثبت شخصی مانند شادی و رضایت درونی نیز تاثیرگذار است.
از آنجایی که گروه سبزیجات حاوی مقدار زیادی آب هستند، برای آبرسانی، هضم و گوارش مواد غذایی ضروری به شمار میروند چرا که به عنوان سوخت برای باکتریهای مفید بدن عمل میکنند تا بتوانند از آنها تغذیه کننده، زنده بمانند و فعالیت خود را ادامه دهند. البته لازم است بدانید زمانی که سبزیجات سالم را خرد و سپس سرخ میکنید، مواد خام مفید آنها به حمل کننده کربوهیدرات تصفیه شده و چربی اشباع شده تبدیل میشوند و اگر این روش را همیشه برای طبخ غذا انجام دهید، حجم مواد مضر در بدنتان افزایش مییابد.
بیشتر بخوانید: ۱۲ راه طبیعی برای بهبود فرایند هضم غذا
از سبزیهایی استفاده کنید که با طعم خوش خود بتوانند وعده غذاییتان را کامل کنند و مواد غذایی مفید را به بدنتان برسانند. سبزیهای تازه یا حتی فریزری را به صورت بخارپز، گریل، آب پز یا کباب شده مصرف کنید یا در شرایط بهتر آنها را به صورت خام به غذا بیفزایید. اگر هم قصد دارید از سبزیجات کنسروی استفاده کنید، به سراغ انواعی از آنها بروید مکه بدون شکر و سدیم هستند. در ادامه قرار است ۱۵ نوع از سبزیجات سالم معرفی شوند که توصیه میکنیم آنها را به دلیل دارا بودن مواد مغذی مفید به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: ۹ سبزی خوردن که میتوانید به راحتی در خانه پرورش دهید
هویج
هویج غنی از ویتامین آ است که به بینایی خصوصا در ساعات شب و تاریکی کمک میکند. برای آنکه از فواید این سبزی ریشهای به صورت خام لذت ببرید، آن را خرد کنید و درون سالاد بریزید یا در آماده کردن اسموتیها به ترکیب مورد نظر اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: آیا هویج بینایی ما را بهتر میکند؟ [ویدیو]
بروکلی
محبوبیت بروکلی به عنوان سبزیجات سالم، به دلیل کالری کم و ریزمغذیهای فراوان آن مانند ویتامین ث، ویتامین آ و ویتامین کا است. به جای آب پز کردن بروکلی، آن را به صورت خام یا بخارپز مصرف کنید تا از مواد مغذی بیشتری بهرهمند شوید.
قارچ
قارچ به سلامت قلب و جلوگیری از بیماری کمک میکند. شما میتوانید این سبزی را جایگزین مصرف گوشت کنید. با توجه به مطالعات انجام شده قارچ تاثیر مثبتی بر وزن بدن و سلامت کلی آن میگذارد.
بیشتر بخوانید: سبزیجات چاقکننده کدامند؟
کلم کیل
این سبزی برگی سرشار از ویتامین کا است. نصف پیمانه از کلم کیل ۴۴۰% از مصرف روزانه پیشنهادی این ماده را تامین میکند! این سبزی همچنین حاوی ۱۰% از حجم روزانه کلسیم است و اگر بدنتان به لاکتوز حساسیت نشان میدهد و نمیتواند آن را هضم کند، استفاده از این سبزی پیشنهاد مناسبی خواهد بود.
بیشتر بخوانید: کدام ویتامینها مفید و کدامها مضر هستند؟
شلغم
این سبزی غدهای غنی از فیبر و ریزمغذیهایی از جمله کلسیم، فسفر و پتاسیم است. خواص شلغم بسیار است، در عین حال به نسبت ارزانقیمت است، طعم خنثی دارد و به همین دلیل میتوانید آن را در بسیاری از دستورهای پخت مواد غذایی به کار ببرید.
اسفناج: سبزیجات سالم
اسفناج مقدار زیادی ویتامین آ دارد (میزان آن بیش از نیمی از میزان توصیه شده روزانه است) و به تقویت و افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن کمک میکند. پس فراموش نکنید که این سبزی برگی را هم به عنوان سبزیجات سالم پیشنهادی در برنامه معمول غذاییتان بگنجانید.
بیشتر بخوانید: ۱۵ خوراکی مفید برای تقویت سیستم ایمنی بدن
مارچوبه
چه مارچوبه را به صورت کبابی دوست داشته باشید و چه به صورت سرخ شده، هر بار که برای خرید سبزیجات به سوپر میوه و سبزی میروید، مقداری از آن را هم در لیست خرید خود قرار دهید. این ساقهها کالری کمی دارند ولی حاوی فیبر زیاد و ریزمغذیهایی مانند فولات، ویتامین ث، ویتامین آ و ویتامین کا هستند.
عدس
عدس هم به عنوان سبزی و هم به عنوان پروتئین شناخته میشود و به همین دلیل آن را به انتخاب خردمندانهای برای سبد غذایی باصرفه تبدیل میکند. حبوبات حاوی مقدار زیادی فیبر، ۵۰% از میزان مصرفی روزانه فولات و ۴۵% از حجم مصرفی روزانه آهن هستند.
بیشتر بخوانید: ۲۲ خوراکی سرشار از فیبر که باید در رژیم غذایی خود بگنجانید
لوبیا سبز به عنوان سبزیجات سالم
لوبیا سبز منبع مفیدی از ویتامین آ، ویتامین ث، ویتامین کا و فیبر به شمار میرود. این سبزی را به صورت خام یا حتی کنسروی تهیه کنید و آن را به عنوان دورچین در کنار بشقاب غذا یا حتی در سالاد نوش جان کنید.
گل کلم
اگر تا به این لحظه از فواید گل کلم به عنوان سبزیجات سالم بیخبر بودید، هنوز هم دیر نشده است. مصرف گل کلم موجب وارد شدن ویتامین ث، پتاسیم و امگا ۳ گیاهی به بدن شما میشود.
بیشتر بخوانید: ۱۵ نشانهی کمبود ویتامین C و منابع غذایی مناسب برای جبران آن
چغندر یا لبو
چغندر سبزی غدهای ضد التهاب و حاوی آنتی اکسیدان است که تاثیرات مثبت زیادی بر فشار خون و استرس اکسیداتیو میگذارد. اگر طعم این چغندر را دوست ندارید، میتوانید آن را با استفاده از شیره به صورت لبوی خانگی بپزید.
گوجه فرنگی
گوجه فرنگی حاوی لیکوپن است، این ماده باعث قرمز شدن رنگ این سبزی میشود. تحقیقات نشان میدهد لیکوپن به سلامت سیستم عروقی بدن کمک و از بروز بیماریهای قلبی و عروقی جلوگیری میکند.
پیاز
پیاز علاوه بر آنکه مسئولیت طعم دهی به غذا را بر عهده دارد، حاوی فلاونوئیدی به نام کوئرستین است که موجب بهبود عملکرد مغزی و فیزیکی بدن میشود. پس بدون شک این سبزی غدهای را هم در لیست سبزیجات سالم خود قرار دهید.
بادمجان
بادمجان به عنوان یک سبزی همهکاره شناخته میشود و میتواند طعم هر ماده غذایی دیگر را جذب کند. مطالعات نشان میدهند این سبزی یا صیفی حاوی ترکیبات محافظتکننده قلبی است و میتواند برای داشتن قلب سالمتر مفید باشد.
سیب زمینی شیرین
سیب زمینی شیرین یکی از بهترین منابع بتا کاروتن به شمار میرود، در واقع این آنتی اکسیدان است که به ویتامین آ تبدیل میشود. شاید مصرف این کربوهیدرات پیچیده به نظر چندان جالب و جذاب نرسد ولی میتوانید برای آماده کردن یک بشقاب غذای مغذی و سالم، آن را با پرتقال خرد شده، لوبیا سیاه، پنیر فتا، سبزیجات برگی و فلفل کبابی ترکیب کنید.
منبع: Good House Keeping