آنچه برای سامسونگ و اپل آرزو به حساب میآید برای کاسیو خاطره است. شاید کمی اغراق کرده باشیم؛ اما دیدن مجموعهای از ویژگیهای ساعتهای هوشمند امروزی در ساعتهای مچی بیست سال پیش کاسیو، حقیقتا حیرتآور است. مدتی است که اپل واچ به بازار راه یافته است. ساعتهای هوشمند اندرویدی هم چند سالی است که اینطرف و آنطرف دیده میشوند. این گجتهای دوستداشتنی دیگر تنها به فیلمهای علمی-تخیلی تعلق ندارند. شما با آنها موزیک پخش میکنید، وضعیت سلامتیتان را میسنجید یا از آنها بهعنوان کنترل تلویزیون استفاده میکنید. جالب است بدانید که ژاپنیها در دههی ۹۰ میلادی این قابلیتها را در ساعتهای «کاسیو» (Casio) پیاده کرده بودند.
تاریخ غنی کاسیو در طراحی و تولید ساعتهای مچی دیجیتال بر کسی پوشیده نیست. مدتی پیش این شرکت، مجموعهای از ساعتهای عجیبوغریب خود را در معرض عموم قرار داد. نمایشگاه ساعتهای مچی کاسیو یک واقعیت را نشان میدهد: بسیاری از قابلیتهای ساعتهای هوشمند امروزی، حدود ۲۰ سال پیش در ساعتهای مچی کاسیو یافت میشد. همانطور که میدانید در ماههای اخیر رقابت شدیدی بین شرکتهای مختلف برای نمایش قدرتشان در زمینهی ساعتهای هوشمند شکل گرفته؛ جالب اینجاست که کاسیو همچنان فروتنی به خرج داده و ادعای خاصی در این مورد ندارد.
شرکت کاسیو در دههی ۹۰ میلادی با ساعتهای مچی دیجیتالیاش غوغا به پا کرد. با ورود به قرن بیست و یک، بهتدریج محبوبیت دیوانهوار ساعتهای دیجیتالی این شرکت از تبوتاب افتاد. اما این پایان کار کاسیو نیست. در سالهای اخیر شرکت کاسیو با تمرکز بر روی مدلهای آنالوگ و کلاسیک در حال احیای میراث باشکوه خود است.
در ادامه قصد داریم تعدادی از اولین ساعتهای هوشمند دنیا را از نظر بگذرانیم؛ ساعتهای که در زمان خود به هیچوجه ادعایی بر باهوش بودن نداشتند! شما را به دیدن خاطراتی از جنس آینده دعوت میکنیم:
مدل GMW-15 در سال ۱۹۸۹ تولید شد. این ساعت به یک نمایشگر گرافیکی مجهز بود که میتوانست فازهای ماه و همچنین زمانهای طلوع و غروب خورشید را نشان دهد.
مدل VDB-1000 به سال ۱۹۹۱ تعلق دارد. این ساعت از قابلیتهایی مثل دفترچه تلفن، برنامهی زمانبندی کارها، ماشینحساب و یادداشت بهره میبرد.
سنجش سلامت از مهمترین قابلیتهای ساعتهای هوشمند امروزی است. جالب است بدانید که ساعت کاسیو مدل JC-11 که در سال ۱۹۹۱ عرضه شد، میتوانست میزان کالری مصرفی، گامهای طی شده و همچنین مسافت را محاسبه کند.
مدل BP-400 هم مثل مدل قبلی در سال ۱۹۹۱ معرفی شد. این ساعت قادر بود فشار خون و ضربان قلب را کنترل کند.
این ساعتهای مچی مربوط به سال ۱۹۹۳ هستند و قابلیتهای ورزشی مختلفی دارند.
مدل CPW-100 مربوط به سال ۱۹۹۳ است و از قبلهنمای دیجیتالی بهره میبرد.
مدل VivCel VCL-100 یکی از شگفتانگیزترین ساعتهای مچی کاسیو بود. در این ساعت یک آنتن ویژه وجود داشت. هر گاه تلفنتان زنگ میزد، ساعت متوجه این موضوع میشد و شما را با ویبره مطلع میکرد. دقت داشته باشید که این ساعت در سال ۱۹۹۴ تولید شده بود.
یکی از پرکاربردترین قابلیتهای «اپل واچ» این است که از آن میتوان بهعنوان کنترل از راه دور «اپل تیوی» استفاده کرد. ساعتهایی که در تصویر میبینید در سال ۱۹۹۳ به بازار راه پیدا کردند. از این ساعتها میشد بهعنوان کنترل تلویزیون و دستگاه پخش VHS استفاده کرد.
این ساعت عجیبوغریب قادر است دمای سطوح را تشخیص دهد. مدل TSX-1300 متعلق به سال ۱۹۹۴ است و با نام «اسکنر حرارتی» شناخته میشود.
مدل UV-700 در سال ۱۹۹۴ تولید شد. این ساعت به وسیلهی یک حسگر ماورای بنفش قادر است به شما در محافظت از پوستتان کمک کند.
در سال ۱۹۹۵ شرکت کاسیو مدلی را با نام ABK-55 به بازار عرضه کرد. این ساعت که از سری Data Bank بود میتوانست اطلاعاتی مثل شماره تلفنها را در خود ذخیره کرده و بر روی نمایشگری ویژه به شما نمایش دهد.
این دو ساعت به سالهای ۱۹۹۴ و ۱۹۹۵ تعلق دارند. صاحبان این ساعتها میتوانستند از طریق اتصال مادون قرمز یک سری بازیهای ساده را بهصورت گروهی انجام دهند.
درحالیکه هنوز تولیدکنندگان مطرح در مورد تعبیه GPS در ساعتهای هوشمند تردید دارند، ۱۶ سال پیش، کاسیو در مدل PRT-1GP از GPS استفاده کرد. در واقع، کاسیو اولین ساعت مجهز به GPS داخلی را ساخت.
مدل DBC-V50 در سال ۱۹۹۹ تولید شد. این ساعت به ضبطکنندهی صدا مجهز است؛ قابلیتی که ساعت هوشمندی مثل «اپل واچ» از آن بیبهره است.
مدل HBX-100 هم به سال ۱۹۹۹ تعلق دارد. شما به کمک این ساعت میتوانستید از طریق مادون قرمز با کامپیوتر تبادل داده داشته باشید.
با آغاز هزارهی سوم میلادی، سال ۲۰۰۰، کاسیو اعلام کرد که اولین ساعت مچی پخشکنندهی MP3 را ساخته است. این ساعت با مدل WMP-1 شناخته میشد.
در سالهای ۲۰۰۰ و ۲۰۰۱، کاسیو با سه ساعت بینظیر دیگر، چشمها را به خود خیره کرد. WQV-1 اولین ساعت مجهز به دوربین دیجیتالی بود. WQV-3 اولین ساعتی بود که با یک دوربین رنگی به بازار عرضه شد. WQV-10 علاوه بر این دوربین به یک نمایشگر رنگی هم مجهز شده بود.
حدود ۱۰ سال قبل از اینکه چیزی به نام Apple Pay وجود داشته باشد، کاسیو با ساعت «جی-شاک» (G-Shock) مدل GWS-900 پا به عرصهی پرداختهای موبایل گذاشت.
مدل MGC-10 در سال ۲۰۰۶ معرفی شد. این ساعت برای طرفداران شعبدهبازی بسیار جذاب بود. با این ساعت شما میتوانید ذهن دوستانتان را بخوانید! البته جادویی در کار نیست. در این ساعت از ترفندهای شعبدهبازی استفاده شده است.
کمی به عقبتر برمیگردیم. اینجا جایی است که کاسیو کسبوکار ساعتهای مچی دیجیتالی خود را شروع کرد. این ساعت، «کاسیوترون» – Casiotron – نام دارد و تولیدش به سال ۱۹۷۴ برمیگردد.
این روزها کاسیو کمی از ساعتهای مچی ساختارشکناش فاصله گرفته و به سمت طراحی، تولید و فروش هر چه بیشتر ساعتهای کلاسیک خیز برداشته. ساعتی که در تصویر میبینید، نمونهای از نسل جدید ساعتهای مچی کاسیو به حساب میآید.
منبع: The Verge
سلام
واقعا جالب بود . الان اپل و سامسونگ این همه جارو جنجال میکنن، اونطرف کاسیو تو دلش میخنده .
انصافا چنین ساعتهایی توی ۲۰ سال پیش واقعا حیرت انگیزه !
دمش گرم کاسیو
سری های جدید جی شاک کاسیو علاوه بر اکثر امکانات ساعت های قدیمیش از تکنولوژی های جدیدی هم استفاده میکنه که دیگه احتیاجی به باتری نداره و با قرار گرفتن در معرض کور سویی برای چند لحظه کوتاه تا ۶ ماه شارژ میشه
عالی ترین برند برای یک ساعت هوشمند و اسپرت با کلی امکانات و قابل استفاده مخصوصاً برای ورزشکارها
عااااااااالیییییییییییییییی
سلام
سال ۱۳۷۵ یه کاسیو مدل ۱۳۲۶ ( CASIO ABX53BU-1E ) از خیابون لاله زار خریدم ۲۹۰۰۰ تمن که کلی خاطره باهاش دارم و هنوز مثل روز اولش کار میکنه
و چون خیلی دوسش دارم دیگه ازش استفاده نمیکنم ،
بجاش دو تا ساعت ( T-Toch ) ، ( ( Automatic ) گرفتم ، البته پی مدل MR-G – CASIO هستم که بنظر خودم ساعت خوبیه ،
کاسیو و کلا ژاپنیها کارشون تو صنعت حرف نداره
آلمانیا هم خوبن
مثل فیلمهای هالیوودی میمونه که یه آدم خبیث میاد تکنولوژی یک آدم خوب رو میدزده و ازش استفاده ضدبشری میکنه. الان اپل با ساخت این ساعتهای هوشمند و سنسورهاش داره اطلاعات مردم رو جمع میکنه و مردم با اشتیاق این کار رو انجام میدن بدون اینکه بدونن چه بلایی قراره سرشون بیاد. تکنولوژی دهه های قبل ناب و خاص بود و استفاده اش فقط برای راه انداختن کار مردم بود و صدمه ای به زندگی بشر نمیزد اما الان…
سلام من از سال ۶۰ ساعت کاسیو داشتم وهربار که مدل جدیدی می امد می خریدم یکی از انها ساعت ۱۲ ملودی بود که اهنگ های زیبایی داشت بعدش ساعت دیتا بانکش که شماره تلفن سیو میکرد خریدم وخلاصه با این مارک خیلی خاطره دارم اپل وسامسونگ ارزوهایشان را به نسبت زمان تا سال ۲۱۰۰برسند
با توجه به مطلبی که گزاشتین کاسیو میتونه غرامت های چند صد میلیارد دلاری از اپل سونی و سامسونگ بگیره. اگه در جریان نیستن من بهشون بگم ، ۰.۱ % هم بیشتر نمی خوام به خدا!
واقعاً مطلب زیبایی بود
و انصافاً هرجا حرف از تکنولوژی باشه همیشه ژاپن حرف اول رو میزنه
ساعت های کاسیو کیفیت واقعا بالایی دارن و ارزش پولی رو که براشون هزینه میشه رو دارن
عالی بود دیجی جون..
جالب اینجاست که بین شرکت های مطرح گوشی هم اولین اسمارت واچ رو شرکت سونی ساخت (دقیقا باهمین نام اسمارت واچ و همین امر هم سبب شد این اسم روی این ساعت ها نقش ببنده)
نسخه اول تعدادی دکمه در دوطرفش داشت که با اونها کنترل میشد و بند برزنتی داشت (قابلیت ها عین ساعت های هوشمند الان کنترل کامل گوشی با یک سری بازی ساده…)
نسخه دوم که به عنوان Sony smartwatch شناخته میشه فقط بند رابر داشت و صفحه لمسی با کیفیت (در اون زمان فوق العاده بود خودم خریدمش خیلی خاص بود)
نسخه ۲ و ۳ که الان همه باهشون آشنا هستن تو بازار موجوده ولی اون دو نسخه قبلی خاطره شده دیگه
جالبه الان اکثر مردم فکر میکنن اولین شرکت سامسونگ بوده! همین مقاله رو هم بخونین اسم سامسونگ و اپل رو آورده در حالی که همه میدونن اپل هنوز اول کاره و سامسونگ خیلی تجربه نداره!
کلا به نظر میرسه شرکت های ژاپنی برعکس کشور های دیگه به جای تمرکز روی تبلیغ و خود نمایی دنبال افزایش کیفیت و تولید بهتر هستن حتی در سکوت!
ولی مردم با تبلیغ بیشتر فریب میخورن و کیفیت رو فراموش میکنن…
کلا تو بهت بودم موقع خوندن!!!
اما بنظر میاد با توجه به اینکه خیلی ها از چنین چیزی مطلع نبودن
با همه تفکرات خلاقانه در تولید، در عرضه و تبلیغات نتونستن پا به پای تولید جلو برند
گوشی های اپل بعضا با کوچکترین تغییر و گاهی مضحک!فرد رو ترغیب و تطمیع به خرید سری جدید میکنه (البته سایر شرکت ها در همین راه گام برداشتن)
هرچند در سال های گذشته مصرف گرایی دیوانه واری که الان دچارش هستیم نبوده
شرکت هایی مثل کاسیو هم بنظر انقدر دنبال فروش به هر قیمتی نبودن،
کلا گویا قبل ها شرکت ها منصف تر و مشتری مدار تر بودن، به جای تو بوق و کرنا کوچکترین کارها
انرژی شون میذاشتن برای تولیدات با کیفیت تر و صد البته با دوام تر!
نه که تکنولوژی رو قطره چکونی تزریق کنند تا مکرر نیاز به خرید جدید رو احساس کنید و چه بسا مجبور به اون باشید!