در سال ۲۰۱۶ منتظر کدام فناوری‌ها باشیم؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۵ دقیقه
فناوری سال 2016

این روزها یک شوخی در مورد فناوری‌های جدید زیاد به گوش می‌رسد: همیشه تا رسیدن به هر چیزی از یخچال‌های اینترنتی گرفته تا خودروهای پرنده، ۵ سال باقی مانده است. ولی برخی پیش‌بینی‌ها واقع‌گرایانه‌تر هستند. ما همین الان هم شواهدی قدرتمند از فناوری‌های مسلط بر سال ۲۰۱۶ می‌بینیم. در ادامه با دیجی‌کالا مگ همراه باشید تا با هم به بررسی برخی از این فناوری‌ها بپردازیم.

سونی اکسپریا Z5 پریمیوم

همه‌گیر شدن فناوری 4K

نمایشگرهای HD سال ۲۰۱۵ دیگر قدیمی شده‌اند. در سال ۲۰۱۶ تمرکز روی نمایشگرهای 4K خواهد بود؛ نه تنها در اتاق نشمین خانه بلکه حتی در جیب شما. سونی با معرفی گوشی اکسپریا Z5 پریمیوم اولین آجر را گذاشت. انتظار می‌رود سایر شرکت‌های تولیدکننده‌ی گوشی هم از این روند پیروی کنند. دلیل نیاز به یک نمایشگر 4K به این کوچکی را دقیقا نمی‌دانیم؛ ولی در هر حال این همه پیکسل می‌تواند جذاب باشد!

پرداخت با گجت پوشیدنی

امکان پرداخت با گجت‌های پوشیدنی

در حال حاضر اپل، سامسونگ و گوگل در حال رقابت برای رسیدن به مقام پادشاهی پرداخت‌های اعتباری هستند. بنابراین اگر قرار باشد راه حلی برای پرداخت با گجت‌های پوشیدنی به وجود آید، این اتفاق در سال ۲۰۱۶ رخ خواهد داد. «ویزا» (VISA)، یکی از غول‌های صنعت کارت‌های اعتباری، معتقد است «فناوری پرداخت تا سال ۲۰۲۰ به یکی از امکانات استاندارد در بسیاری از گجت‌های پوشیدنی تبدیل خواهد شد؛ در واقع دلیلی وجود ندارد که قابلیت پرداخت با گجت‌های پوشیدنی، همانند قابلیت هشدار یک ساعت دیجیتال، عمومی و عادی نشود.» از صفر تا صد در ۴ سال؟ در سال ۲۰۱۶ خواهیم فهمید احتمال وقوع این موضوع چه اندازه جدی است و آیا ساعت‌های هوشمند واقعا به پدیده‌ای بزرگ در بازار دیجیتال تبدیل خواهند شد.

ابرگوشی هوشمند

ابَرگوشی‌های هوشمند

در سال ۲۰۱۶ گوشی‌های هوشمند قدرت‌هایی خارق‌العاده خواهند یافت. پردازنده‌ها و حسگرهای دوربین به رشد خود ادامه می‌دهند؛ ولی اتفاق ویژه در بخش باتری و پوشش خارجی به وقوع خواهد پیوست. سامسونگ و سونی فناوری‌هایی را معرفی کرده‌اند که بر طبق اظهارات آن‌ها می‌تواند شارژدهی باتری گوشی‌های هوشمند را تا دو برابر بهتر کند. ظاهرا موتورولا هم موفق به ساختن یک گوشی با صفحه‌ی نمایش نشکن واقعی به نام Moto X Force شده است. احتمالا گوشی‌ها باز هم باریک‌تر خواهند شد: برای مثال بر اساس گزارش‌های رسیده، اپل صفحات نمایشی باریک‌تر از قبل تولید کرده و قصد دارد برای چند میکرومیلی‌متر کاهش ضخامت، سوکت هدفون را حذف کند.

هدست واقعیت مجازی

واقعیت مجازی اجتماعی

امسال قادر خواهید بود از کیت‌های واقعیت مجازی ساخته شده توسط سامسونگ، سونی، HTC و «آکیولس» (Oculus) استفاده کنید. هرچند تمرکز اولیه روی بازی است ولی بسیاری از کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که اتفاق هیجان‌انگیز نه در بازی‌ها، بلکه در شبکه‌های اجتماعی رخ خواهد داد. فیسبوک به‌وضوح به این موضوع اعتقاد دارد و به همین دلیل آکیولس را خرید. با این که این جنبه‌ی واقعیت مجازی در سال ۲۰۱۶ شکوفا نخواهد شد ولی احتمالا در این سال شاهد اولین گام‌های واقعیت مجازی اجتماعی خواهیم بود. شاید جهان مجازی «زندگی دوم» (Second Life) جلوتر از زمان خود بوده است.

مرسد بنز اف 015

خودروهای نیمه‌خودران

زمان خودروهای خودران که صددرصد مستقل از انسان هستند هنوز نرسیده است؛ ولی فناوری‌های کمکی خودروهای سال ۲۰۱۶ به‌شدت به این هدف نزدیک شده‌اند. برای مثال خودروهای مرسدس کلاس E سال ۲۰۱۶ که چندین دوربین، رادار و حسگر فراصوت خواهند داشت، قادر خواهند بود خودروی جلویی را با سرعت ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت دنبال کنند و در جاده‌هایی بدون خط‌کشی مشخص با سرعت ۱۳۰ کیلومتر بر ساعت به هدایت خود بپردازند.

هایپرلوپ

هایپرلوپ (Hyperloop)

آیا هایپرلوپ را که چشم‌انداز ایلان ماسک در مورد حمل‌ونقل عمومی فوق سریع بود به‌یاد دارید؟ این فناوری یا حداقل نمونه‌ی اولیه‌ی آن در سال ۲۰۱۶ ساخته خواهد شد. این کار از ماه نوامبر سال ۲۰۱۵ روی یک مسیر آزمایشی در کالیفرنیا آغاز شده است. در این پروژه تنها از انرژی‌های تجدیدپذیر استفاده خواهد شد و قرار است بخشی از هزینه‌های آن توسط طولانی‌ترین تابلوی تبلیغاتی جهان تامین شود.

خانه هوشمند

خانه‌های هوشمند

مجله‌ی «پاپیولار مکانیکس» (Popular Mechanics) مدت‌ها پیش در سال ۱۹۳۹ از خانه‌هایی خودکار در آینده صحبت می‌کرد؛ ولی در پایان سال ۲۰۱۵ بسیاری از ما هنوز نمی‌دانیم چگونه با یک اجاق مایکروویو کار کنیم! سال ۲۰۱۶ می‌تواند زمان به واقعیت پیوستن آن پیش‌بینی‌ها باشد. «هوم‌کیت» (HomeKit) اپل، «بریلو/ویو» (Brillo/Weave) گوگل و «اسمارت‌تینگز» (SmartThings) سامسونگ، همگی قرار است خانه‌هایی خودکار ارایه کنند. در این زمینه باید نگاهی هم به یک نام تازه داشته باشیم: «آلجوین» (AllJoyn) نام یک پروژه‌‌ی اتوماسیون خانگی و پلتفرم ارتباطی متن‌باز است که توسط «کوالکام» (Qualcomm) رهبری شده و توسط شارپ، ال‌جی، پاناسونیک و برخی شرکت‌های دیگر حمایت می‌شود.

اندروید کروم

اندروید و کروم در مسیر یکی‌شدن

اندروید در حال پیشروی است: این سیستم عامل با معرفی تبلت هیبریدی پیکسل C اولین حضور رسمی خود را به‌عنوان یک سیستم عامل لپتاپ نشان داد. در سال ۲۰۱۶ روند حضور اندروید در گستره‌ی وسیعی از گجت‌های مختلف ادامه پیدا می‌کند. بر اساس نظر روزنامه‌ی «وال‌استریت ژورنال» هدف نهایی ادغام اندروید و ChromeOS در قالب یک سیستم عامل یگانه خواهد بود. این اتفاق تا سال ۲۰۱۷ به وقوع نخواهد پیوست؛ ولی نزدیک‌تر شدن دو سیستم عامل اندروید و کروم به یکدیگر در سال ۲۰۱۶ دور از انتظار نیست.

کامپیوتر کوانتومی

محاسبات کوانتومی

کامپیوتری می‌خواهید که «مستقیما وارد تاروپود بنیادین واقعیت‌ می‌شود؟» گوگل یکی از آن‌ها را در اختیار دارد. کامپیوتر کوانتومی D-Wave گوگل از سال ۲۰۱۳ مشغول به کار بوده و می‌تواند انقلابی در نحوه‌ی انجام محاسبات ایجاد کند: از آن‌جاکه این فناوری بسیار قدرتمند است و بسیار سریع کار می‌کند، می‌تواند به‌سادگی در سخت‌ترین رمزگذاری‌ها نفوذ کند. گوگل به‌تازگی یک مقاله‌ی پژوهشی منتشر کرده که جزییات کارهایی را که تاکنون انجام داده است شرح می‌دهد. اگر نظرات هیجان‌انگیز کارشناسان درست باشد، این کامپیوتر می‌تواند پرسش نهایی زندگی، جهان و همه‌چیز را بیابد.

کورتانا سیری

ناپدید شدن صفحه‌کلیدها

در سال ۲۰۱۶ اکثر محاسبات را بدون استفاده از صفحه کلید انجام خواهیم داد: برای در دسترس قرار گرفتن خدمات یا اطلاعات مورد نیاز کاربر در زمان مناسب، ترکیبی از نرم‌افزارهای هوشمند و شیوه‌های جایگزین ورود و خروج اطلاعات به کار خواهد رفت. با این فناوری، ساعت هوشمند شما می‌تواند زمان خارج کردن کیک از فر را یادآوری کند، «گوگل ناو» (Google Now) می‌تواند به شما اعلام کند که همین الان باید سوار خودرو شوید، سرویس ویدیوی آن‌لاین را می‌توانید با فرمان صوتی کنترل کنید یا با کیت اتوماسیون خانگی از طریق نرم‌افزار به کنترل خانه بپردازید.

ماتریکس

بروز اشکالات در ماتریکس

بر اساس نظر مجله‌ی «هاروارد بیزنس ریویو» (Harvard Business Review) سرعت سرسام‌آور رشد فناوری‌های جدید به این معنی است که چیزها بدون آزمایش کافی برای کشف تداخل‌های احتمالی با دیگر سامانه‌ها و تاثیر مسایلی نظیر مشکلات پهنای باند شروع به کار می‌کنند. نتیجه چیست؟ گیر کردن‌ها، اتفاقات پیش‌بینی نشده و مشکلاتی ترکیبی که سامانه‌ها را غیرفعال کرده یا داده‌ها را بهم می‌ریزند. تا به حال نمونه‌هایی از این اشکالات موجب غیرفعال شدن تالار بورس «نزدک» (NASDAQ)، لغو شدن هزاران پرواز و تداخل در برنامه‌های «نتفلیکس» (Netflix) شده است. در ماه‌های آینده انتظار تعداد بیشتری از این‌گونه مشکلات را داشته باشید.

منبع: T3



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۷ دیدگاه
  1. مصطفی

    مطلب خیلی خوبی بودولی بعید میدونم در خوشبینانه ترین حالت این اتفاقها به این سرعت و در سال ۲۰۱۶ بیافته.
    از اونجایی که همه دارن به سمت راحت تر کردن کارها برای انسان ها حرکت میکنند قطعا تمرکز روی فناوری هایی هست که سریعتر به این هدف برسند. چراکه از طرف مردم مورد استقبال بیشتری قرار میگیرند.
    تکنولوژی های عجیب و غریب جدید جذاب هستند ولی فقط برای دسته خاصی از مردم. اکثریت مردم به سمت تکنولوژی حرکت میکنند که باعث راحت شدن کارهاشون بشه نه فقط امکانات جذاب بهشون بده.

  2. آريا

    با این کهخیلی از تکنولوژی خوشم میاد با اینحال خیلی هم بهش مظنونم که واقعا دنیا داره بدون فکر کردن به عواقب احتمالی هر یک ازین تکنولوژی ها به کجا می ره, مثلا تاثیر اینهمه امواج)ماهواره, تلویزیون, مبایل, وایفای..( بر روی بدن انسان چیه و آیا این تکنولوژیا قراره مارو باهوشتر کنن یا احمقتر و هزاران سوال بدون جواب دیگه..

  3. اسماعیل

    چرا باید بابت تلفن همراهی با نمایشگر 4k جیبم رو خالی کنم در حالیکه چشم انسان تفاوتی بین HD و FHD متوجه نمیشه؟

  4. پوریا

    خیلی خیلی جالبه ! با این حجم های عجیب غریب داده ها و اطلاعات باید ببینیم تکنولوژی های جدید چطوری به کمک انسان میان.

  5. رضا

    همش حرفه
    راستی از ۲۱ دسامبر ۲۰۱۲ چند سال گذشته ها
    الان ما همه مردیم فکر نکنید زنده ایم.اینا همش خیالاته!

  6. شایان

    مقاله جالبی بود. توی ایران هم احتمالا باید منتظر معرفی سیستم یکپارچه سازی ایستگاه های اتوبوس باشیم. این سیستم اطلاع میده کی اتوبوس میرسه و به طور default حدود ۵ دقیقه خطا رو در بر داره در حالی که کلا زمان بین دو اتوبوس بین ۱۰ تا ۲۰ دقیقه هست. یعنی ۲۵ تا ۵۰ درصد خطا
    خیلی خوبه !

    1. محمد

      هههه این کار ۳۰-۴۰ سال پیش تو اروپا انجام میشد

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X