اجاره پاسپورت برای رجیستری گوشی مسافری؛ آخرین راهکار قاچاقچیان
اخباری که این روزها به گوش میرسند از ظهور یک پدیده جدید در بازار موبایل ایران حکایت دارند، پدیدهای به نام اجاره پاسپورت برای رجیستری گوشی مسافری، طرحی که هرچند برای جلوگیری از قاچاق تبدیل شده بود اما حالا به راهکاری قانونی برای ادامه فعالیت قاچاقچیان موبایل هوشمند تبدیل شده است. اما بیایید قبل از پرداختن به موضوع کمی عقبتر برویم.
از زمان اجرای طرح رجیستری و ثبت گوشی در سامانه همتا، اگرچه مسئولان ذیربط اعلام کردند که امکان دور زدن این طرح وجود ندارد، اما این روزها شاهدیم که امکان دور زدن رجیستری فراهم شده و حتی به نظر میرسد این طرح باعث افزایش بیش از حد قیمت گوشی نیز شده باشد.
اگر این روزها سری به بازار موبایل بزنید، قیمتها بر اساس رجیستری تعریف میشود و برچسب «با و بدون گارانتی» جای خود را به «با رجیستری و بیرجیستری» داده است.
قطعا اجرای طرح رجیستری گوشیهای موبایل، بهترین روش برای جلوگیری از ورود کالای قاچاق به کشور بود که از آذرماه سال ۹۶ کلید خورد و آخرین مرحلهی آن به اردیبهشت ماه سال گذشته رسید و روند آن به خوبی پیش میرفت که افزایش ناگهانی قیمت ارز، باعث ایجاد مشکلاتی بر سر راه واردات گوشی شد. چند نرخی شدن قیمت ارز و تخصیص ارز دولتی برای واردات گوشی موجب شد تا عدهای سودجو گوشی را با قیمت دولتی وارد کشور کرده و با قیمت آزاد به بازار عرضه کنند و در اختیار مشتریان قرار دهند. به این ترتیب پارسال اوایل تیرماه به طور کلی جلوی واردات گوشی به کشور گرفته شد و همه گوشیهایی که در آن تاریخ وارد کمرگ شده بود، ثبت و ضبط شد.
به این ترتیب بود که بازار به یکباره خالی از جنس شد و قیمت گوشی به شدت بالا رفت.
نبود جنس در بازار از یک سو و جلوگیری از واردات رسمی گوشی به بازار از سوی دیگر موجب شد تا دوباره پای قاچاق به بازار کشور باز شود، اما این بار نه به اسم «گوشی قاچاق» بلکه با برچسب «گوشی مسافری».
دولت بر علیه واردات چمدانی
از اوایل امسال تلاش شد تا از واردات چمدانی و گوشیهای مسافری جلوگیری شود، بر این اساس با اتصال سامانه ناجا به گمرک، تنها کسانی که مسافر واقعی بودند، امکان واردات گوشی آن هم یک دستگاه در سال را داشتند.
بر این اساس اعلام شد که شرکتهای واردکننده مجوز واردات گوشی را دریافت کردهاند و ثبت سفارش گوشیهای موبایل به شکل رسمی انجام میشود.
به این ترتیب مهلتی به بازاریان داده شد تا همهی گوشیهایی که در انبار داشتند را رجیستر و ثبت کرده و از اوایل خرداد قرار شد تا گوشیها فقط از طریق شرکتهای رسمی واردکننده در بازار توزیع شود.
اگرچه همین موضوع هم موجبات افزایش قیمت گوشی را دوباره در پی داشت اما هم فروشنده و هم واردکننده به شکل رسمی فعالیت خود را از سر گرفتند.
اما این روزها خرید پاسپورت به عنوان روشی تازه برای دور زدن رجیستری گوشیهای موبایل باب شده است.
بر اساس گزارش فعالان بازار، واردات گوشی ظاهرا به کندی و بسیار کم صورت میگیرد و به این شکل نیاز بازار با واردات رسمی تامین نمیشود. فروشندگان مدعی هستند که کمتر از نصف تعداد گوشیهای درخواستیشان را میتوانند از شرکتهای واردکننده خریداری کنند بر این اساس به روشهای دیگری روی آوردهاند.
خرید و فروش پاسپورت چگونه صورت میگیرد؟
از آنجا که بخش بزرگی از نیاز بازار تا یکی دو ماه پیش از طریق گوشیهای مسافری تامین میشد، بسته شدن سامانه ثبت گوشیهای مسافری موجب شد تا هر مسافر فقط یک دستگاه گوشی آن هم در یک سال بتواند وارد کشور کند. به این ترتیب این روزها خرید پاسپورت با قیمتهای نجومی به عنوان روشی تازه برای ثبت گوشیهای مسافری باب شده است.
یکی از روشهای خرید و فروش پاسپورت از طریق آژانسهای مسافرتی انجام میشود. بر این اساس مشخصات پاسپورت افرادی که برای اخذ روادید به آژانسها مراجعه کردهاند با قیمتی حدود ۱۰۰ هزار تومان در اختیار فروشندگان قرار میگیرد، از سوی دیگر برای ثبت مشخصات هر پاسپورت به یک سیمکارت نیاز است؛ در این میان خرید سیمکارت هم که محدودیتی برای افراد ندارد، این روزها به قیمت بسیار بالایی فروخته میشود که میانگین قیمتی بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان دارد. تا اینجا فروشنده حدود ۴۰۰ هزار تومان برای خرید مشخصات پاسپورت و سیمکارت هزینه کرده است و با اضافه کردن حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان یک گوشی را به عنوان «رجیستر شده» در اختیار مشتریان قرار میدهد.
به این ترتیب قیمت گوشیهای رجیستر شده در بازار امروز ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان افزایش یافته است.
در این میان شغلهایی مثل خرید و فروش پاسپورت هم شکل گرفته و حتی گروههای تلگرامی برای خرید و فروش پاسپورت راهاندازی شده است.
بر اساس گزارش بازاریان، اگر فروشنده ارتباطی با آژانسهای مسافرتی نداشته باشد، مجبور است از دلالان پاسپورت اقدام به خرید پاس برای رجیستر گوشیها کند که گاهی قیمت هر پاسپورت تا ۷۰۰ هزار تومان هم میرسد و بنابراین مشتری باید هزینهی بیشتری برای خرید گوشی بپردازد. در این میان حتی وزیر ارتباطات هم به این موضوع اشاره و اعلام کرده است که قاچاقچیان برای دور زدن طرح رجیستری به سراغ کاروانهای کربلا میروند و با اجاره پاسپورت زائران، گوشیها را رجیستر میکنند.
جالب است بدانید که این روزها حتی «کد فراگیر» هم خرید و فروش میشود که مربوط به اتباغ خارجی است و معمولا بدون آگاهی دارنده پاسپورت، از این کد برای رجیستری گوشیهای مسافری استفاده میشود و قیمت آن کمتر از پاسپورت است، زیرا رجیستری و ثبت یک گوشی چند روزی زمان میبرد.
بعد از رجیستری و ثبت گوشی با یک شماره سیمکارت جدید، فروشندگان گوشی را فورا به نام خریدار انتقال مالکیت میدهند، بر این اساس مشکلی برای گوشی پیش نمیآید.
نظر شما در مورد طرح رجیستری چیست؟ آیا در این مورد تجربهای دارید؟
خریدار پاسپورت برای گوشی هستم
پاسپورت دارم برای فروش
من خریدار
سلام جناب خسته نباشید میشه شرایط تون رو بگید لطفا؟
شرایطش رو لطف می کنید علاوه بر مهر گمرک
سلام من پاسپورت برای فروش دارم
طبق معمول طرح دیگه ای برای زهر کردن و سختتر کردن زندگی مردم …. بسیار طرح نامناسب و غیرضروری ای هست که در نهایت به همه صدمه خواهد زد. مثلا مردم بدبخت اگر نخواهند گوشیهای چینی افتضاح بگیرند باید چه کنند وقتی بازار را پر کردید از فقط گوشیهای بی کیفیت چینی و محصولات اپل؟!؟!؟؟!!؟ اگر بازار را از سونی یا محصولات با کیفیت دیگر که به پولش می ارزیدند پر می کردید می شد گفت این تحمیل کالا خیلی بد نیست ولی وقتی جنس چینی که پسماند و فاجعه هست رو دارید به مردم تحمیل می کنید این طرح بسیار بدتر می شود. به شخصه ترجیح می دهم اصلا موبایل نداشته باشم تا موبایل چینی دستم باشد. امیدوارم مثل قبل این طرح هر چه زودتر برای همیشه متوقف شود. این طرح از قاچاق هم جلوگیری نمی کند.
موافقم و این طرح برای اینه که حتی اگه یه گوشی هم برای خودت خریدی (که کاملا مشخصه کسی با یه گوشی قاچاقچی نمیشه) باید بری یه پولی بریزی تو حلق گمرک که چی؟ که یه گوشی آوردی و اینا سهم میخوان. حالا اگه از ترکیه خریدی که دیگه هیچی هم اونجا پول رجیستری رو کشیدن رو موبایل هم اینجا باید بری رجیستر کنی دوباره پول بدی.
گوشی را خریداری کرده ام نیاز به پاسپورت دارم برای ریچستری نیاز به پاسپورت دارم آخه از کجا بیارم ۱،۸۵۰۰۰۰خردیم موبایل فروش میگه من پاسپورت را هفتصد هزار میخرم و صد و پنجاه هزار هم دستمزد ریچستری میخواهم آخه از کجا بیارم پول موبایل هم به زور پس انداز کردم این چه قانونیه؟
۱۵۰ دستمزد؟مگه سرگردنس؟برو علائدین با نهایتا پونصد رجیستر میکنن
دوست من اونی که رفتی پیش کلاهبرداره کلا حدود ۳۰۰ هزار بابت پاسپورت میدن در ضمن هزینه دستمزد هم نداره ولی هزینه ریجستری گوشی هم باید بدی که حسابش جداس و برای هر موبایلی فرق میکنه
من پاسمو میدم ۴۰۰ میگیرم اگه بشه یه ماه نشده دو تا پاس دارم
اقایون من پاسپورت دارم دوماه پیش رفتن کربلا باهاش الان میخام گوشی بدون ریجستری بخرم از کجا گیر میاد بخرم؟ کسی میدونه؟
سلام من گوشی بدون ریجستری خریدم ولی دیر بدستم رسید مهلت استفاده از شماره پاسپورتم تموم شد
شما چه مارکی میخوایید منa7خریدم میخوام بفروشمش
باسلام من برادرم از کربلا برای خودش یکی گوشی خریده است من هم میخوام یک گوشی برای من هم بخرد آیا میتوان با پاسپورت دوستم که یک ماه هم نیست رفته کربلا بخرم مشکلی سر مرز یا همان گمرک بوجود نمیاد باتشکر
الان من اگه بخوام با سفر زمینی یه سفر چند روزه به ارمنستان یا ترکیه داشته باشم . موقع برگشت میتونم یه گوشی با خودم بیارم و قانونی هم رجیسترش کنم و بعد چند روز به عنوان در حد آک بفروشم؟ و یا اینکه آیا میتونم اگر گوشی نیاوردم با رضایت خودم در ازای دریافت پولی این حق رو به یه خریدار بدم یه گوشی رجیستر کنه ؟
سوال منم همینه ایا قانونیه؟
اگر سامانه همتا رو مطالعه کنین، اونجا میبینین که نوشته نباید استفادهی تجاری از ثبت گوشی مسافری در سامانه همتا انجام بشه. اما نگفته این دقیقا جرم هست یا ارتکاب به این رفتار، چه عواقبی داره.
آیا با اجاره پاسپورت توسط شرکت های مسافر بری برای شخص صاحب پاسپورت مشکل ساز میشود؟؟؟
تنها مشکلی که ممکنه پیش بیاد اینه که اگه صاحب پاسپورت سفر خارجی داشته باشه دیگه نمیتونه در طول همون سال با خودش گوشی بیاره چون شماره پاسپورتش یک بار برای وارد کردن یک گوشی ثبت شده
سلام من هرماه میرم عراق برمیگردم میخاستم بدونم با پاسپورتم چند بار در سال میتونم رجستر کنم
سلام. اون آژانس مسافرتی میتونه هر سال از مشخصات صاحب پاسپورت استفاده کنه؟
یه گوشی بدون رجیستر برای مادرم خریدم و امروز میخواستم گوشیو براش (یکی دو ماه از کربلا اومده) ثبت سامانه گمرک کنم اما متاسفانه نمیتونم و سامانه خطا میزنه که قبلا یه گوشی برای این شماره پاسپورت ثبت شده چکار باید انجام بدم ؟ حالا ما که حقمونه چطوری باید با پاسپورت خودمون ثبت کنیم؟ کسی میتونه کمک کنه؟
این روزها متاسفانه خیلی از این کارها میکنن؛ بدون آگاهی دارنده پاسپورت، از اطلاعاتشون برای واردات گوشی استفاده میکنن. تنها کاری که میتونید بکنید اینکه به فروشگاههای خرید و فروش گوشی سر بزنید و ازشون بخواید براتون رجیستر کنند اما مبلغی رو ازتون میگیرن چون اونها هم به همین شکل پاسپورت و سیمکارت میخرن تا گوشیهایی که وارد کردن رو رجیستر کنن.
سلام..
شما با مراجعه به دادگاه شکایتی مبنی بر کلاهبرداری و سو استفاده از کد پاسپورتتان(البت مادرتان) مطرح نمایید و بعد بازپرس به دستورات قضایی لازم رو در جهت اینکه چه کسی از این شماره پاسپورت در حال استفاده است را صادر میکند و اگر شخص مورد نظر پیدا شد که به مجازات تعیین شده در قانون خواهد رسید و در هر صورت(چه پیدا بشود و چه نشود) می توانید گوشی که از آن کد در سامانه فعال است را قطع نموده تا کد پاسپورت شما ازاد شده و بتوانید خودتان گوشی جدیدتان را فعال و رجیستر نمایید…موفق باشید. بیشتر راهنمایی خواستید، به سایت بنیاد وکلا رفته و در آنجا می توانید راهنمایی های بیشتری را از وکلا و همکاران دیگر بنده دریافت نمایید…
موفق باشید/رضایوسفی-وکیل پایه یک دادگستری
سلام.شما باید بری شکایت کنی تا دادگاه به کاراش رسیدگی کنه.اینکار جرمه.
موفق باشید
به نظر شما چقدر هزینه واز کار بیکار شدن داره اصلا برا این مبلغ ها شکایت نمی صرفه من طلب درحدود ۲میلیون داشتم بیخیال شدم این رجیستری که ۴۰۰تومنه
دوست عزیز همون کاروانی ک مادر محترمتون باهاش تشریف بردن زیارت پاسپورت مادر شمارو برای ریجستری استفاده کرده
البته بدون شک بدون اجازه مادر جناب عالی.احتمالا اگه پیگیری کنین قانونا بتونین مچشونو بگیرین.ولی احتمالا
علت تفاوت قیمت ۷۰۰ تا ۹۰۰ هزار تومانی گوشی رجیستر شده با گوشی بدون کد این دلال بازیها نیست!
علت این دلال بازیها تفاوت قیمت ۷۰۰ تا ۹۰۰ هزار تومانی گوشی رجیستر شده با گوشی بدون کد است.
حال پیدا کنید پرتقال فروش را…