۴ گام برای خرید کارت گرافیک مناسب

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۶ دقیقه
راهنمای خرید کارت گرافیک

چرا باید یک کارت گرافیکی جدید بخرید؟ جواب خیلی ساده است؛ چون دل‌تان می‌خواهد بازی کنید و کارت گرافیک فعلی‌تان نمی‌تواند از پس اجرای بازی‌های جدید برآید. چون از بازی‌کردن با کامپیوتر لذت می‌برید و خرید یک کارت گرافیک جدید می‌تواند این لذت را بیشتر کند. در حال حاضر، سری ۱۰ کارت‌های ان‌ویدیا (NVIDIA) و سری RX 400 ای‌ام‌دی (AMD) برترین کارت‌های گرافیکی موجود در بازار هستند که هر کدام طیف گسترده‌ای از محصولات را شامل می‌شوند. ما قصد داریم در این مطلب راهنمایی‌تان کنیم که بهترین کارت گرافیکی را انتخاب و بتوانید حسابی بازی کنید.

پله‌ اول: سخت‌افزار فعلی خود را چک کنید

کارت گرافیک قطعه‌ای است که یک‌تنه مسئولیت تامین خروجی تصویر کامپیوتر را بر عهده دارد. اگر کارت گرافیک خوب باشد، تصویر خوبی خواهید داشت؛ اما اگر ضعیف باشد مجبورید باقی عمرتان با تصویری سر و کله بزنید که اصلا روان پخش نمی‌شود. اما با وجود این که قدرت کارت گرافیک مهم است، به تنهایی نمی‌تواند تضمین‌کننده‌ی بهترین تجربه‌ی گرافیکی باشد. به غیر از کارت گرافیک، پردازنده‌ی مرکزی (CPU) و حافظه‌ی اصلی (RAM) هم در عملکرد کامپیوترها تاثیرگذار هستند. به همین دلیل باید بدانید عمر قطعاتی که درون کامپیوترتان به کار رفته چقدر است و در چه کلاس عملکردی طبقه‌بندی می‌شوند. اصلا شاید لازم باشد این دو قطعه را هم آپگرید و از نمونه‌های جدیدتری که قدرت و سرعت بالاتری دارند استفاده کنید. یکی از فاکتورهایی که باید در زمان خرید کارت گرافیک جدید مدنظر قرار دهید، مقدار حافظه رم است. به غیر از حافظه‌ی گرافیکی که روی خود کارت گرافیک نصب می‌شود و تا مدت‌ها به عنوان اصلی‌ترین فاکتور خرید این کارت‌ها به حساب می‌آمد، باید به میزان رم کامپیوترتان هم دقت کنید. میزان رم گرافیکی ارتباط تنگاتنگی با رم اصلی کامپیوتر دارد و بهتر است با آن هم‌خوانی داشته باشد. قانون نانوشته‌ای در این زمینه وجود دارد که می‌گوید رم نصب شده روی مادربرد یک کامپیوتر باید حداقل دو برابر رم کارت گرافیک باشد. یعنی اگر کارت گرافیک‌تان ۴ گیگابایت رم دارد، حداقل رم کامپیوترتان باید ۸ گیگابایت باشد. ولی اگر یک کارت گرافیک ۸ گیگابایتی را در کنار ۸ گیگابایت رم استفاده کردید، کسی به شما نخواهد خندید! این کار هیچ اشکالی ندارد.

راهنمای خرید کارت گرافیک

احتمالا الان دارید با خودتان فکر می‌‌کنید که «ای بابا! خرید یک کارت گرافیک که دیگه این همه طول و تفصیل نداره». ولی بگذارید قضیه را با آوردن مثالی برایتان ملموس کنیم. همان‌طور که کمتر کسی در پیکان مدل ۷۵ خود بنزین سوپر بدون سرب می‌ریزد، کسی هم پیدا نمی‌شود که برای کامپیوتر ۵ ساله‌‌اش یک کارت گرافیک GTX 1080 بخرد. واقعا مهم است که قدرت سخت‌افزار کامپیوترتان را بشناسید. اگر نمی‌دانید درون سیستم‌تان چه خبر است، بهترین کار کمک گرفتن از برنامه CPU-Z و بعد از آن مشورت یک کارشناس است. اگر حوصله ندارید در این زمینه از کسی راهنمایی بخواهید، با یک سرچ ساده در اینترنت هم می‌توانید متوجه شوید کامپیوترتان چقدر قابلیت ارتقای گرافیکی دارد.

پله دوم: منبع تغذیه یا همان پاور کامپیوترتان را چک کنید

راهنمای خرید کارت گرافیک

کارت گرافیک قطعه‌ای است که به تنهایی تعیین می‌کند حداقل به چه منبع تغذیه‌ای نیاز دارید و از این جهت، ارزش و احترام خاصی را به خود معطوف می‌کند. کارت‌های گرافیکی به دلیل این که یک کامپیوتر کامل را درون خود میزبانی می‌کنند و قدرت پردازشی‌شان چند ترافلاپس (TFLOPS) است، مصرف برق زیادی دارند. در دوره و زمانه‌ی فعلی، کمتر کارت گرافیکی را می‌توان پیدا کرد که به منبع تغذیه‌ای کمتر از ۳۰۰ وات نیاز داشته باشد. منظورمان آن پاورهای چند صد وات بدون نام و نشانی که در بازار به قیمت‌های بسیار کم فروخته می‌شوند نیست. پاورها باید بتوانند برق مورد نیاز را به صورت پیوسته با بالاترین پایداری و کمترین ریپل ارائه دهند. این کار تنها از محصولات برندهای معتبر (مثل GREEN و Cooler Master و Thermaltake) ساخته است. کارت‌های گرافیکی با پردازنده‌ی GTX 1050 به ۳۰۰ وات توان نیاز دارند و مدل‌های قوی‌تر مثل GTX 1080 به پاور کمتر از ۵۰۰ وات، نگاه هم نمی‌کنند. شما ترجیحا پاوری بخرید که گواهینامه‌ی ۸۰ Plus  (حداقل Bronze) داشته باشد و تعداد خروجی ۶ پین و ۸ پین مناسبی هم ارائه دهد. وجود حداقل یک خروجی ۶ پین و یک خروجی ۸ پین توصیه می‌شود.

پله سوم: آن‌قدرها به خالی شدن جیب‌تان فکر نکنید!

همیشه کارت‌های گرافیکی را به سه دسته‌بندی کلی تقسیم می‌کنند: کارت‌های گرافیکی اقتصادی، کارت‌های میان‌رده و کارت‌های گرافیکی حرفه‌ای. با وجود این که این کارت‌ها از نظر قیمتی با یکدیگر فاصله‌ی زیادی دارند، در حالت منطقی باید حدود ۳۰ درصد از هزینه‌ی یک کامپیوتر کامل را به خود اختصاص دهند. ترجیح این است که به کارت‌های اقتصادی فکر نکنید و حداقل یک کارت گرافیکی میان‌رده را نشانه بروید. چرا که در صورت خرید یک کارت گرافیکی معمولی نهایتا می‌توانید تا یکی – دو سال بازی‌ها را با کیفیت معمولی بازی کنید و بعد از آن دوباره نیاز به آپگرید کردن سیستم خواهید داشت. آن ضرب‌المثل معروف انگلیسی را که می‌گوید «هنوز آن قدر پولدار نشده‌ام که جنس ارزان بخرم» را در ذهن داشته باشید و هرگز فکر نکنید می‌توانید با خرید کارت گرافیک ارزان در هزینه‌ها صرفه‌جویی کنید. پس لطفا یک کارت رده بالا بخرید و تا مدت‌ها از بازی‌کردن لذت ببرید.

پله چهارم: کارت گرافیک درست را انتخاب کنید

به آخرین مرحله رسیدیم. شما تا حالا دیگر باید سخت‌افزارتان را چک کرده باشید و بدانید آن داخل دقیقا چه خبر است. پول‌هایتان را هم حسابی جمع کرده‌اید و برای خرید یک کارت گرافیکی خوب، مصمم هستید. حالا به احتمال زیاد این سوال به ذهن‌تان خطور کرده که کارت گرافیک ان‌ویدیا بخرید یا ای‌ام‌دی. راستش را بخواهید خیلی‌ها بر سر این دوراهی گیر می‌کنند. انتخاب بین این دو برند، مشابه انتخاب پردازنده‌ی اینتل یا ای‌ام‌دی نیست که نتیجه‌ی نهایی از پیش مشخص باشد. چرا که پردازنده‌های گرافیکی این دو برند، کاملا با یکدیگر قابل مقایسه هستند و برای هر مدلی از یک برند، مدلی رقابتی در برند دیگر وجود دارد.

راهنمای خرید کارت گرافیک

سری ۱۰ ان‌ویدیا از عملکرد شگفت‌انگیزی برخوردار است و مصرف برق خیلی کمی هم دارد. ان‌ویدیا درایورهای خود را خیلی زود به زود بروز می‌کند و آخرین اصلاحات را در اختیار مصرف‌کننده قرار می‌دهد تا بتوان کارایی بهتری را از کارت گرافیکی دریافت کرد. در سمت مقابل، کارت‌های ای‌ام‌دی ارزان‌تر هستند و مزیت رقابتی‌شان در قیمت کمتر آنها است. اما باید در نظر داشت که مدل‌های RX 480 و RX 470 ای‌ام‌دی که بهترین مدل‌های این برند هستند، کمی پایین‌تر از مدل GTX 1060 ان‌ویدیا قرار می‌گیرند؛ پردازنده‌ای که خودش مدل ضعیف‌ شده‌ی GTX 1080 و GTX 1070 است.

اما می‌خواهیم چند مدل محبوب و پرطرفدار را به شما معرفی کنیم. برای بازی‌کننده‌هایی که می‌خواهند کارت گرافیکی ارزان بخرند تا بتوانند بازی‌ها را با دقت خوبی بازی‌ کنند، کارتی با پردازنده‌ی GTX 750 Ti یا RX 460 انتخاب خوبی است. این دو مدل به برق مجزای ۶ پین یا ۸ پین هم نیاز ندارند و با انتخاب آنها، به آپگرید منبع تغذیه هم نیاز پیدا نخواهید کرد. راستی مدل جدید GTX 1050 ان‌ویدیا که به تازگی روانه‌ی بازار شده، از دو مدل قبلی به مراتب بهتر است. در گروه متوسط یا میان رده، انتخاب مدلی با پردازنده‌ی گرافیکی GTX 1060 بهترین کار ممکن است. این کارت گرافیک قیمت بسیار مناسبی دارد و تا مدت‌ها می‌تواند بازی‌ها را در کیفیت عالی برایتان اجرا کند. معادل این پردازنده در تولیدات ای‌ام‌دی، RX 480 است که انتخاب آن هم کاری عقلانی است. در گروه حرفه‌ای هم که دیگر تکلیف مشخص است. اگر به اندازه‌ی کافی پول دارید، یک کارت با GTX 1070 بخرید و اگر پول‌تان از به اندازه‌ی کافی هم بیشتر است، به جز GTX 1080 به چیز دیگری فکر نکنید. اگر در چنین شرایطی هستید، می‌توانید دو عدد GTX 1070 را هم با هم SLI کنید و قدرت پردازشی بیشتری به دست آورید.

در انتها برای اطلاعات بیشتر توصیه می‌کنیم به مطلب جامع راهنمای خرید کارت گرافیک دیجی‌کالا مگ مراجعه کنید.

خرید انواع کارت گرافیک از دیجی‌کالا

منبع: PC Gamer



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۵۱ دیدگاه
  1. سیدحامد

    این که دیگه تحقیق نمی خواد. اگه به سایت انویدیا سر بزنی متوجه میشی که درایور مخصوص کارهایی که شما گفتی رو فقط برای سری ۱۰ به بالا اون هم نه ۱۰۳۰ از ۱۰۵۰ به بالا رو منتشر کرده. از این بعدش میشه هر چی پول بدی آش می خوری.

  2. بات

    این معیار مثلاgtx1060رو چیه هرچی عددش بیشتر باشه بهتره؟
    کارت گرافیکgtx1650چطوره؟

  3. مری

    سلام. برای نصب برنامه های معماری و رندرینگ حداقل های کارت گرافیک مورد نیاز رو میشه بگید؟

    1. حمیدرضا داوریان حمیدرضا داوریان

      سلام. بسته به سطح رندرینگ (ساده، معمولی، حرفه‌ای)، گرافیک‌های ۱۶۶۰TI، ۲۰۶۰ و ۲۰۷۰ می‌تونن پاسخگوی نیاز شما باشن.

  4. وحید

    سلام
    کارت گرافیک gtx750ti
    که گفتید به مادربردمدل h81m-v3میخوره واینکه با رم ۴و سی پی یو اینتل پنیتیوم جی ۳۲۵۰ کار میکنه

  5. حسین

    با سلام.
    من طراح لباس هستم و با نرم افزار مارولوس کار میکنم.
    نرم افزار شبیه سازی لباس که مدام درحال رندرگیری است.
    برای رندر گرفتن،نه برای بازی کردن،چه کارت گرافیکی را پیشنهاد میکنید?
    حداکثر ۶میلیون میتونم هزینه کنم.

  6. وحید

    سلام
    به نظرتون برای سی پی یو اینتل پنیتیوم جی ۳۲۵۰
    رم۴
    چه کارت گرافیکی مناسب است

  7. masoud

    گرافیکیم سوخته به این سیستم چه کارت گرافیکی موچ میشه

    cpu:AMD FX-8150 Eight-Core – 3.6GHz – X8

    ram: 16gb ddr3 1600 MHZ

    vga:hd7850 gddr5

    mb:msi 990fxa-gd65 7640

    Power: Green GP1000B-OC

    1. حمیدرضا داوریان حمیدرضا داوریان

      سلام دوست عزیز. به نظرم ۱۰۵۰ti می‌تونه برای مدل پردازنده شما انتخاب مناسبی باشه!

  8. اشکان

    سلام به همگی گرافیک ۱۰۶۰با i5 3570 رم ۸g مادربرد p8h61 به نظرتون مچ میشن با هم؟ بعد چقدر پاور لازم دارن نیاز به قاب کیس گیمین هست یا نه ؟ بعد مانیتور من vga میخوره تبدیل بگیرم مشکلی ندارم؟ممنون میشم کمک کنید.

  9. SaeedTR9

    سلام خسته نباشید یه سوال داشتم میخواستم یه گرافیک جدید بگیرم اما اطلاع کافی ندارم که به سیستمم میخوره یا میتونه از حداکثر قدرت گرافیکش استفاده کنه
    این مشخصاته بندس
    RAM 2GB DDR3 1333Hhz
    CPU core i3 2120 3.30GHz
    graphic AMD radeon HD 6570 2GB
    motherboard P8H61-M LE R2.0
    گرافیکی که میخوام روش بزارم این هست MSI Radeon RX560 Areo ITX 4GB oc
    میخوام از خوده دیجیکالا بخرم اگه میشه زود جواب بدین

    1. اشکان

      رم رو ببر ۸ یا ۱۶ فرکانس ۱۶۰۰یا بالاتر عملکرد سیستم بهتر میشه با گرافیک هم مچ میشه سیستمت

  10. محمد محمد نقوی پور فرزین

    سلام ببخشید پاور من ۳۳۰ وات گرین هست میخواستم بدونم ایا کارت گرافیک gtx 1050 2gig رو میتونه ساپورت کنه یا نه؟

    1. محمد

      دوست عزیز می تونه ساپورت کنه ولی در موقعی بخواید کارت رو اورکلارک کنی به احتمال زیاد به مشکل می خورید

  11. مصطفی

    سلام وببخشید من یه سوال داشتم می خواستم بدونم سی پی یو ای ام دی مدل Ryzen 5 1600X با چه مدل کارت گرافیکی و چه مدل مادر بردی جور می شه
    و همین طور می خواستم بدونم سی پو یو Skylake-X مدل Core i5-7640X با چه مدل از کارت گرافیک و چه مدل مادر بردی اسمپل میشه

  12. ستار

    سلام من مادر بردم مدل p61گیگابایت هست کهddr3 هست میخاستم ببینم با هزینه حدود ۷۰۰ تومن چه کارت گرافیکی رو پیشنهاد میکنید؟؟؟؟؟؟

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X