راهنمای خرید مودم/روتر ADSL (پاییز ۹۴)

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۶ دقیقه
راهنمای خرید مودم و روتر

امروزه دسترسی به اینترنت تقریبا برای همه‌ی افراد جامعه به یک نیاز ضروری تبدیل شده است. شاید به همین دلیل باشد که پیوسته شاهد طراحی و تولید خیل عظیمی از محصولات مرتبط با برقراری و دسترسی به اینترنت هستیم. از طرف دیگر با وجود تنوع مودم‌های موجود در بازار، انتخاب سختی خواهیم داشت. بنابراین به‌نظر می‌رسد شناسایی و اولویت‌بندی نیازهای‌مان برای دسترسی به اینترنت، این انتخاب را آسان کند. ازجمله مولفه‌های اصلی که در خرید مودم/روتر به ما کمک می‌کند، می‌توان به نوع کاربری، استاندارد، محدوده‌ی پوشش، تعداد و قدرت آنتن، امنیت و سرعت اشاره کرد. در سال‌های اخیر، اکثر مودم‌های تولید شده قابلیت‌های یک مودم، یک روتر و یک اکسس‌پوینت را در یک دستگاه واحد ارایه می‌دهند. بنابراین در این راهنمای خرید از واژه‌ی مودم/روتر استفاده می‌کنیم. در این مقاله سعی داریم اطلاعات لازم برای خرید یک مودم/روتر ADSL مناسب را در اختیار شما بگذاریم. پس با دیجی‌کالا مگ همراه باشید.

‌‌‌   ‌‌‌

انتخاب نوع کاربری

توجه به نوع کاربری، یک اصل کلی هنگام انتخاب مودم و خرید هر نوع کالایی است. به‌عنوان مثال برای کاربری که قصد دارد تنها با یک لپ‌تاپ در یک خانه‌ی کوچک به اینترنت متصل شود، خرید یک مودم وایرلس دو بانده با سطح پوشش بالا، چندان منطقی و مقرون‌به‌صرفه نیست. از طرف دیگر، برای کاربری که قصد دارد چندین دستگاه دیجیتال نظیر لپ‌تاپ، تبلت، گوشی موبایل را در یک فضای بزرگ به اینترنت متصل کند، خرید مودمی با یک درگاه LAN، مناسب نخواهد بود.

‌‌‌

تفاوت استانداردهای بی‌سیم مودم/روتر‌های ADSL

اگر تاکنون یک مودم/روتر ADSL تهیه کرده باشید، حتما به استانداردهای درج‌شده روی جعبه توجه کرده‌اید. استاندارد سری ۸۰۲.11a و استاندارد سری ۸۰۲.11b قدیمی‌ترین نوع استاندارد بی‌سیم هستند. محدوده‌ی پوشش‌دهی این مودم‌ها حدود ۲۰ متر است. استاندارد ۸۰۲.11g نسبت به استانداردهای ۸۰۲.11a و ۸۰۲.11b جدیدتر است و محدوده‌ی پوشش‌دهی مودم/روترهای این گروه، حدود ۶۰ متر است. سرعت انتقال اطلاعات در این سری معادل ۵۴ مگابیت بر ثانیه است. استاندارد ۸۰۲.11n و ۸۰۲.11ac جدیدترین استانداردهای ارایه‌شده تاکنون هستند و تقریبا همه مودم‌های امروزی در این گروه جای‌گرفته‌اند. این مودم‌ها بهترین گزینه برای استفاده‌ی کاربران خانگی، کاربران تجاری، شرکت‌ها، محیط‌های بزرگ‌ هستند.

مودم تی پی لینک

مودم/روتر +ADSL2، بی‌سیم و دوباند تی پی-لینک مدل آرچر D2

در استاندارد سری n، نرخ انتقال اطلاعات به ۲۴۸ مگابیت می‌رسد و پوشش داخلی این سری معادل با ۷۰ متر است که در قیاس با دستگاه‌های استاندارد سری قبلی، بسیار بالاتر است. مودم/روتر‌های استاندارد سری n به دو گروه N150Mb و N300Mb تقسیم‌بندی می‌شوند. معمولا مودم/روترهای سری N300Mb دارای ۲ یا ۳ آنتن هستند. درحال حاضر، جدیدترین استاندارد موجود، استاندارد ۸۰۲.11ac است. در این استاندارد از پهنای باند رادیویی تا ۱۶۰ مگاهرتز استفاده می‌شود. علاوه‌براین فضای بیشتر جریان MIMO، پهنای باند بسیار بیشتری را در اختیار می‌گذارد. در استاندارد ۸۰۲.11ac از مدلاسیون انتقالی ۲۵۶ کیو ای ام (QAM) استفاده شده که می‌تواند در هر لحظه حجم اطلاعات بیشتری را روی سیگنال رادیویی ارسال کند. از طرف دیگر، استفاده از چند آنتن در اکسس‌پوینت‌های مجهز به این استاندارد و دستگاه‌های گیرنده باعث می‌شود سرعت انتقال اطلاعات به ۱/۷۳ گیگابیت بر ثانیه برسد.

‌‌‌‌‌‌‌   ‌‌

تفاوت مودم‌/روترهای تک باند و دو باند

نکته‌ای که در رابطه با باندهای فرکانسی قابل پشتیبانی توسط مودم‌ باید به آن توجه کرد این است که آیا باند فرکانسی دستگاه‌های بی‌سیمی که قرار است به این مودم متصل شوند با باند فرکانسی استفاده شده در دستگاه‌های هوشمند شما همخوانی دارد یا نه؟ باند ۲/۴ گیگاهرتز و ۵ گیگاهرتز فرکانس‌هایی هستند که دستگاه‌های بی‌سیم از آن‌ها برای ارتباط استفاده می‌کنند. مودم/روترهای استاندارد ۸۰۲.11b از باند فرکانسی ۲/۴ گیگاهرتز استفاده می‌کنند. درحالی‌که مودم/روترهای استاندارد ۸۰۲.11n و ۸۰۲.11ac امکان استفاده از هر دو باند را دارند.

مودم

مودم/روتر ADSL/VDSL بی‌سیم و دوبانده ایسوس مدل DSL-AC68U

باند فرکانسی ۵ گیگاهرتزی از باند فرکانسی ۲/۴ گیگاهرتز به‌اصطلاح خلوت‌تراست؛ به این معنا که تجهیزات کمتری در این باند کار می‌کنند؛ بنابراین برای انتقال فایل‌های حجیم و بازی‌های تحت شبکه، عملکرد بهتری خواهند داشت. البته به این نکته هم توجه داشته باشید که باند ۵ گیگاهرتزی در مقایسه با باندهای دیگر پوشش کمتری دارد. فناوری دوبانده بودن این امکان را به شما می‌دهد که در باند فرکانسی ۲/۴ گیگا‌هرتز به مرور صفحات وب و ایمیل‌های خود بپردازید و به‌طور همزمان در باند فرکانسی ۵ گیگاهرتز به انجام بازی‌های آنلاین، تماس‌های اینترنتی و پخش فایل‌های صوتی و تصویری خود بپردازید.

‌‌‌‌‌‌

تعداد آنتن

آنتن یک مودم/روتر می‌تواند داخلی یا خارجی باشد. تعداد آنتن‌های دستگاه، هیچ ارتباطی با محدوده‌ی پوشش‌دهی مودم ندارد، بلکه تفاوت در سرعت انتقال اطلاعات، آن‌هم در هنگام اضافه شدن تعداد کاربران همزمان، است. استفاده از مودم/روترهایی با تعداد آنتن بیشتر، فقط در حالتی که دستگاه‌های متصل به‌صورت همزمان افزایش پیدا کنند، ضرورت خواهد داشت. هرچه تعداد دستگاه‌های متصل به‌صورت همزمان، بیشتر باشد سرعت کمتری هم به هر دستگاه اختصاص پیدا می‌کند.


درگاه‌های ورودی

در حال حاضر اکثر مودم‌ها از درگاه‌های LAN یا USB برای برقراری شبکه‌ی داخلی خود استفاده می‌کنند. مودم‌های معمولی معمولا یک درگاه دارند که برای کاربر خانگی کافی خواهد بود. معمولا درگاه LAN سرعت انتقال بالاتری نسبت به اتصال بی‌سیم دارد؛ پس درصورتی‌که از نظر فاصله مشکلی ندارید، بهتر است کامپیوتر خود را با کابل LAN به شبکه متصل کنید. قیمت مودم چند‌پورت تقریبا دو برابر مودم‌های تک‌پورت است. علاوه‌ بر این، برخی مودم/روتر‌های جدید مانند مدل DSL-2890AL به درگاه USB 2.0 و USB 3.0 مجهز شده‌اند که اتصال پرینتر، اشتراک‌گذاری فایل‌ها، ویدیو، موسیقی، عکس و غیره را امکان‌پذیر می‌کنند. این مودم/روتر‌ها قابلیت اتصال به اینترنت با استفاده از دانگل‌های 3G را هم خواهند داشت و از این طریق قادر خواهید بود که اینترنت سیم‌کارت خود را به اشتراک بگذارید.

‌‌‌

 امنیت
در حال حاضر امن‌ترین استاندارد امنیتی بی‌سیم، روش WPA2 است؛ ولی ممکن است برخی از دستگاه‌های قدیمی از آن پشتیبانی نکنند. WAP2 تکامل‌یافته‌ی استاندارد WAP1 است و از امنیت بالایی برخوردار است. در حال حاضر تمامی تولیدکنندگان از این استاندارد حمایت می‌کنند. WAP2 از استاندارد رمزگذاری پیشرفته‌ی AES استفاده می‌کند که دارای الگوریتم‌های پیشرفته است و امنیت بالایی را به ارمغان می‌آورد. ساختار رمزنگاری WAP  بر اساس روش TKIP است ولی WAP2 بر اساس پروتکل AES رمز‌نگاری می‌کند که به‌مراتب قوی‌تر از روش TKIP است. علاوه بر این برخی مودم‌‌ها این ویژگی را دارند که می‌توان چندین SSID برای کاربران مختلف ایجاد کرد؛ در این‌صورت کنترل فعالیت هر کدام از دستگاه‌های متصل از نظر امنیتی امکان‌پذیر خواهد بود. یکی از مهم‌ترین قابلیت‌های مودم‌های حرفه‌ای‌، Quality of Service یا QOS است. مودمی که این قابلیت را دارد امکان اولویت‌بندی، تفکیک و کنترل بسته‌های دریافتی و ارسالی را در شبکه بی‌سیم به شما می‌دهد.

مودم

مودم روتر بی‌ سیم +ADSL2 ابری دی-لینک مدل DSL-2770L

قابلیت‌های نظیر دیواره‌های آتش، فیلتر کردن و جلوگیری از دسترسی برخی سیستم‌های خاص و غیره از امکاناتی است که مودم‌های ADSL می‌توانند داشته باشند. برخی از مودم‌ها هم به فایروال فعال دوگانه‌ی NAT و SPI مجهز شده‌اند. DSL-2770L و DSL-2890AL ازجمله دستگاه‌هایی هستند که از این فناوری بهره می‌برند. مدل‌های جدید دی-لینک، ازجمله همین مدل‌های مذکور، از فناوری فضای ابری هم بهره می‌برند که امکان کنترل رفتار فرزندان در اینترنت و مرور صفحات مشاهده شده توسط افراد متصل به دستگاه را برای شما فراهم خواهند کرد.

‌‌‌‌   ‌‌

سخن پایانی

برای یک ایجاد اتصال خوب و مطمئن، در مرحله اول نوع کاربرد خود را مشخص کنید. استاندارد ارتباط بی‌سیم این دستگاه‌ها هم مورد توجه داشته باشید. در حال حاضر جدیدترین استانداردها ۸۰۲.11n و ۸۰۲.11ac هستند که مودم/روترهای مطابق با این استانداردها، سرعت و پوشش قابل توجه‌ای در اختیارتان قرار می‌دهند. همان‌طور که گفتیم مجهز شدن به فناوری دوباند این امکان را به شما خواهد داد که همزمان روی یک باند به مرور صفحات وب بپردازید و در باند دیگر، تماس‌های تصویری و بازی‌های آنلاین داشته باشید. اگر می‌خواهید در جایی مثل کافی‌شاپ و یا کافی‌نت از مودم/روترتان استفاده کنید بهتر است از مودم دو آنتن یا سه آنتن استفاده کنید، چون تعداد کاربرانی که به‌صورت همزمان به دستگاه متصل می‌شوند زیاد خواهند بود. به نظر می‌رسد با توجه به مولفه‌های مذکور، تا حدی انتخاب راحت شده باشد.

‌‌‌مودم روتر

‌‌‌‌



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۱۶ دیدگاه
  1. پوریا

    با سلام
    من میخوام یه مودمی بخرم که بتونم سرعت و حجم مصرفی کاربران متصل شده به مودم را کنترل کنم.
    به عنوان مثال: ۱۰ کاربر دارم میخواهم در ماه بهشون ۱۰ گیگ مقدار دانلود و ۲۵۰ کیلوبایت سرعت دانلود تخصیص بدم.
    ممنون میشم راهنکایی کنید که چه مودمی میتونم تهیه کنم

  2. افشار

    با سلام
    من دنبال یه روتر/مودم هستم که امکان accounting داشته باشه یعنی بشه یوزر توش تعریف کرد که با محدودیت حجمی/زمانی از اینترنت استفاده کنه
    ایا دیجی کالا چنین روتر/مودمی رو داره یا اصلا چنین چیزی وجود داره یا نه?
    ممنون

    1. آرمین .آقازاده .(tabriz)

      بله میشه .مودم ای آی پی لینک ۳۰۰mbpsداری زمان بندی اینترنت و حجم می باشد .اگه من اشتباه نکنم شما این مودم رو برای طراحی شبکه می خواهین؟؟

    2. آرمین .آقازاده .(tabriz)

      بله میشه .مودم ای آی پی لینک ۳۰۰mbpsداری زمان بندی اینترنت و حجم می باشد .اگه من اشتباه نکنم شما این مودم رو برای طراحی شبکه می خواهین؟؟..مودم ای آی پی لینک ۳۰۰mbpsاین امکان رو داره

  3. عادل امین

    خیلی عالی بود من تو سایتم استفاده کردم

  4. amir

    سلام خط خونه ما مشکل نویز داره از سیم کشی داخل خونه هست مشکل نویز باعث میشه نت من تو روز چند بار قطع وصل میشه بعضی وقت هام باید مودم خاموش روشن کنم تا مشکل برطرف شه و پهنای باند من وقتی مودم وصل میکنم سر خط ۴ هست ولی تویه خونه مودم وصل باشه پهنای باند میاد پایین نزدیک به ۲ هست . می خواستم یه کمک بگیرم که بهترین مورد واسه خرید کدوم مودم هست . مودمی که چیپ برادکام داشته باشه مناسب هست ؟
    چه مارکی کدوم مدل بهتره
    ممنون میشم راهنمایی کنید

  5. esi

    اتفاقا مطالب مناسب و ساده هستند اینکه بعضیها متوجه نمیشند تقصیر نویسنده نیست
    اما به نظر من مقاله کمی ناقصه الان اکثر مودمهای جدید از استاندارد جدید پشتیبانی میکنند پس انتخاب سخت تر از اون چیزیه که اشاره شده در اینجا
    همچنین گفته شده مودم چند پورته قیمتش دو برابر مودم تک پورته هست که اشتباهه. الان مودم تی پی لینک وایرلس ۴ پورت دادیم ۶۰ تومن
    در حالی که مودم وایرلس تک پورته نداریم ۳۰ تومن
    من سالهاست linksis wag120n دارم و خیلی راضی بودم ازش
    الان نیازه یه مودم جدید بگیرم ولی این مقاله زیاد راهنماییم نکرد
    در کل تشکر از شما

  6. حسین

    سلام
    من یکی دو سالی میشد که از مودم Dlink-2640u استفاده میکردم و سرعته نتم هم ۲ مگ بود و پینگم تو بازی های آنلاین بالاتر از ۴۰ نمیرفت ولی یه روز این مودمم خراب شدو رفتم یکی دیگه خریدمTplink 8601n ولی از همون موقع دقیقا یادم نیست کی بود پینگم اومده بالایه ۱۰۰ ولی سرعت دانلودم یه ۲۰۰ کیلوبایتی بیشتر شده البته اینم بگم که قبلا ۲ مگابایت میگرفتم ولی حالا ۱۰ مگابایت میگرم..
    به نظر شما ممکن هست اشکال پینگ از مودمم باشه؟؟؟
    میخوام برم یه D-link بخرم ولی میگم شاید پولم حروم شه
    ممنون میشم جواب بدید خیلی فوریه

  7. HA

    در مودم های دوبانده چطور میشه تعیین کردکه از کدام فرکانس میخواهیم استفاده کنیم؟ آیا خود مودم این هوشمندی را داره که اگه بخواهیم بازی آنلاین انجام بدیم بره روی فرکانس ۵ و هنگام وب گردی روی فرکانس ۲.۴ قرار بگیره؟سوال دیگه هم اینکه آیا یک دستگاه بیسیم مثل یک لب تاپ میتونه هم زمان از دوفرکانس استفاده کنه؟مثلا بطور همزمان روی فرکانس ۵ فیلم حجیم انتقال داد و روی فرکانس ۲.۴ وب گردی کرد؟ اگه میشه چطور باید این مورد را تعیین کرد؟

  8. بابك

    با تشکر بسیار جالب و چالش برانگیز بود یاد من که حداقل یاد گرفتم که wpa2 رو برای مودمم انتخاب کنم که امن تر باشه

  9. DaNi

    میشه فارسی صحبت کنین ما هم بفهمیم ؟!! این مقاله اونقدر اصطلاحات ناآشنا داشت که بیشتر گیج شدم تا راهنمایی !!!
    نویسنده محترم متوجه هستند فقط خودشونن که مدرک کارشناس ارشد مهندسی شبکه‌های کامپیوتری رو دارند نه همه ؟
    بسیاری از مردم هنوز نتونستن خودشونو با سرعت پیشرفت تکنولوژی تطبیق بدند و نمیدونن امروزه مودم ها چه قابلیت هایی دارند مثلا من تازه متوجه شدم که با مودم “امکان کنترل رفتار فرزندان در اینترنت و مرور صفحات مشاهده شده توسط افراد متصل به دستگاه ” وجود داره !
    لطفا بعضی از این اصطلاحات رو بیشتر و عامیانه تر توضیح بدید و نوع کاربردشون رو هم متذکر شین شاید ما هم رستگار شویم…
    و من الله التوفیق . . .

    1. meh

      الان انتظار داشتید در “راهنمای خرید مودم ADSL” از زیبایی ظواهر دستگاه ها تعریف کنن؟! اینا اطلاعات بیسیک درباره ی تکنولوژی های مورد اشاره هستن و به نظرم کسی که این ها براش سخته، خوب شاید بهتر باشه بیخیال درک این موضوعات بشه و کار رو بسپره به کارشناسان امر…

      1. DaNi

        نخیر انتظار نداشتم بیان از ظواهر تعریف کنن !! ولی انتظار ندارم هم بیان چیزی رو مطرح کنن که قریب به اتفاق افراد ازش سر در نمیارند
        الان مثلا خود شما میفهمی” استاندارد رمزگذاری پیشرفته‌ی AES” چیه دیگه ؟یا “رمزنگاری روش TKIP ” یا “فایروال فعال دوگانه‌ی NAT و SPI ” که میگی اینا اطلاعات بیسکه؟!؟!
        اینا در حالیه که منه ساده حتی نمیدونم این قفل WPA2 چی هست و چجوری کار میکنه!
        بعدشم بذار یک بار درست موضوع اشاره بشه و معرفی بشه سپس خود مردم تصمیم بگیرند که سخته براشون یا نه! حالا گیریم برا افراد سخت باشه این دلیل نمیشه بیخیال یادگیری بشند یا دیجی کالا از فلسفه وجودیش دست بکشه! مگر فلسفه وجودی رسانه دیجی کالا مگ غیر از آشنا ساختن مردم با کالای دیجیتاله ؟ و مردم یعنی کی ؟! یعنی عوام ! یعنی همه ! چه تحصیل کرده و چه بیسواد! یعنی من و شما . . .
        یک توضیح مختصر در مورد این موارد همچین واسه نویسنده کار شاق ای نیست و از شما چیزی کم نمیکنه که اینقدر …
        هرچند ذکر این موضوع هم لازمه که در این راهنمای خرید سعی شده بیشتر قابلیت هایی که مودم های موجود در سایت برای فروش دارند درج بشه تا افراد برای خرید این محصولات معین ترغیب بشند و این عمل دور از شان رسانه معتمد مردمه.
        در پایان به نظرم بهتره بجای عنوان ” راهنمای خرید مودم ” به این متن، عنوان “معرفی محصول …” داده بشه !

      2. عـــــلـــــــی

        شما یکم سرچ کنی چیزای زیادی یاد میگیری 😐

      3. پدرام

        دوست عزیز نمی دونم چقد با روند نگارش یک متن آشنایی دارین
        ولی اگر بخوان ۱ مطلب رو جوری بزارن که هم اونی که هیچی بلد نیست لذت ببره هم اونی که همه چی بلده همین مطلبی که بالا هست میتونه ۱ کتاب ۲۰۰ صفحه ای بشه !
        شما اگه به سایت های کاملا حرفه ای هم مثل ویکی پدیا سر بزنی ، میبینی که یک مطلب رو که توضیح میدن توش پر از کلمات قلمبه سلمبس و همه ی اون کلمات خودشون ۱ صفحه توضیح جدا دارن که تو توضیحات اونا هم یک سری کلمات توضیحاتی دارن
        نتیجه اینکه به جای تهمت زدن به نویسنده و سایت و اینا که همشون دنبال منفعتن تشریف ببرین هر چیزی که نمیدونین چیرو یرچ کنین بعد بیاین ادامه مطلب رو مطالعه کنین
        دیجی کالا نه مال بابامه نه عموم اصلاً همشون هم منفعت طلب ولی یکجایی این رو مطرح کن که به حق باشه
        با تشکر

  10. علی

    سلام
    آیا تقویت کننده مودم d_link dir-505 هم تعصیر روی فضای تحت پوشش داره؟
    یعنی واقعا برای آنتن دهی بهتر میشه از این دستگاهای جدید اومده به بازار استفاده کرد؟
    در صورت تایید گزیینه پیشنهادیتونو بگید
    ممنون

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X