راهنمای خرید اسپیکر قابلحمل
همهی ما با هر نوع سلیقهای، در طول روز، زمانی را به لذتبردن از موسیقی اختصاص میدهیم: پشت فرمان و ترافیکهای تمامنشدنی، هنگام کارکردن و نیازداشتن به تمرکز بیشتر و بهخصوص در جشنها و میهمانیها. اما برای لذتبردن بیشتر از موسیقی به ابزار مناسبی نیاز داریم. یک پلیر خوب و یک اسپیکر باکیفیت، حداقل ابزار لازم برای اینکار است. تلفنهای همراه هوشمند، تقریبا نیاز ما به پلیر را مرتفع کردهاند؛ اما اسپیکر گوشیها و تبلتها، چندان قدرتمند و باکیفیت نیستند، اینجاست که یک اسپیکر قابلحمل میتواند مشکلگشا باشد. این نوع اسپیکرها بهراحتی در کیف دستی، کولهپشتی و ساک ورزشی جای میگیرند و تا ساعتها نیاز به شارژ مجدد ندارند؛ پس اگر به دنبال این هستید که بیرون از منزل، خودرو و به دور از کامپیوتر شخصی از موسیقی لذت ببرید، احتمالا نیاز به یک اسپیکر قابلحمل را احساس خواهید کرد. اما برای انتخاب اسپیکر مناسب گزینههای زیادی وجود دارد که انتخاب را تا حدی دشوار میکند. در این مطلب قصد داریم شما را در انتخاب اسپیکر قابلحمل مناسب یاری کنیم.
نحوهی اتصال بیسیم اسپیکرها
بلوتوث
برای بسیاری از کاربران بهترین نوع اسپیکرهای قابلحمل، نوع بلوتوثی آنهاست؛ چراکه این روزها اغلب تلفنهای همراه مجهز به این فناوری هستند؛ همچنین اسپیکرهای بلوتوثی تا مسافت ۱۰ متر را بهخوبی پشتیبانی میکنند، مصرف باتری مطلوبی دارند، نیازی به اتصال از طریق روتر و شبکه ندارند و نحوهی اتصال آنها سریع و آسان است.
Wi-Fi
اتصال از طریق Wi-Fi، کیفیت صدای بهمراتب بالاتری نسبت به بلوتوث ارائه میدهد و مناسب کاربرانی است که به دنبال پخش فایلهای صوتی با رزولوشن بالا هستند؛ اما این اتصال نیاز به دردسترسبودن شبکهی Wi-Fi دارد و همهجا قابلاستفاده نیست؛ همچنین اسپیکرهای مجهز به اتصال وایفای، قیمت بالاتری دارند.
برخی اسپیکرها در کنار رابط اصلی اتصال، از درگاه USB و شیار کارت حافظه برخوردار هستند.
کدام اسپیکر برای شما مناسبتر است؟
ابتدا باید مشخص کنیم که از اسپیکر در چه محیطی میخواهیم استفاده کنیم. در خانه به موسیقی گوش میدهیم یا در حال حرکت؟ روی مبل راحتی یا هنگام نرمش صبحگاهی؟
محیطهای بسته: استفاده از اسپیکرهای قابلحمل در چند سال اخیر بهقدری فراگیر شده که بسیاری از کاربران را مجاب به استفاده از آنها بهجای سیستمهای صوتی خانگی کرده است. اتصال بیسیم، خانهی شما را از کابلهای نامنظم و در هم پیچیدهی سیستمهای صوتی در امان نگاه میدارد؛ علاوهبراین هر لحظه اراده کنید، میتوانید محل قرارگیری این نوع اسپیکر را تغییر دهید، بدون هرگونه نگرانی از بابت دردسترسبودن پریز برق یا برهمخوردن دکوراسیون منزل؛ همچنین لزومی برای مقاومت زیاد اسپیکر قابلحمل خانگی وجود ندارد؛ اما زیبایی و استایل آن میتواند بسیار مهم باشد.
فضای باز و سفر: برای استفاده در فضای باز، «مقاومت اسپیکر» یکی از نکتههای مهم در انتخاب به شمار میرود. یک اسپیکر مسافرتی، علاوهبر مقاومت زیاد باید از وزن و ابعاد مناسبی برخوردار باشد. وجود گیرهی اتصال برای اسپیکرهای مسافرتی میتواند بسیار کارآمد باشد.
در ادامه چند مورد از بهترین اسپیکرهای قابلحمل بازار را به شما معرفی میکنیم.
عمر باتری
یکی دیگر از ویژگیهای مهم در انتخاب این نوع اسپیکر، میزان ظرفیت باتری و شارژدهی آن است. اگر قصد تهیهی یک اسپیکر مسافرتی را دارید، انتخاب مدلی که فقط ۲ یا ۳ ساعت قابلیت پخش مداوم دارد، خیلی منطقی به نظر نمیرسد.
هم اسپیکر هم پاوربانک
شارژکردن گوشی، تبلت، مودم همراه، ساعت هوشمند و دوربین هنگام سفر کاری ضروری و گاه دشوار محسوب میشود. با خرید اسپیکر قابلحملی که توانایی شارژکردن این گجتها را هم دارد، میتوانید با یک تیر، دو نشان بزنید.
مقاومت در برابر نفوذ آب و گردوخاک
اگر قرار باشد هنگام سفر، گردشهای بینشهری یا حتی محیطهای باز از این نوع اسپیکرها استفاده کنید، بهتر است از مقاومت خوبی برخوردار باشد. مقاومت اسپیکرها، با استاندارد IP سنجیده میشود که رقم اول، بیانگر میزان مقاومت در برابر نفوذ ذرات خارجی و رقم دوم میزان مقاومت در برابر رطوبت و نفوذ مایعات را نشان میدهد. اگر هرکدام از این المانها مشخص نشده باشد، با حرف X نشان داده میشود.
جفتشدن با چند اسپیکر همنوع
اسپیکرهایی که از این قابلیت برخوردارند، صدایی بهمراتب قویتر ارائه میکنند و میتوانند محیط بزرگتری را پوشش دهند. با کمک این اسپیکرها قادر به پخش صدایی باکیفیت و یکدست در تمامی نقاط منزل خواهید بود.
قابلیت مکالمه
اگر از طریق تلفن همراه اقدام به پخش موسیقی کنید، هر لحظه امکان زنگخوردن گوشی وجود دارد و اگر اسپیکر فاقد میکروفون باشد، اوضاع کمی گیجکننده میشود. اسپیکرهایی که مجهز به میکروفون داخلی هستند، امکان پاسخگویی به تماسهای تلفنی را فراهم میسازند.
کیفیت صدا
اما ورای تمام امکانات و قابلیتها، مهمترین نکتهای که برای خرید اسپیکر باید به آن توجه داشت، کیفیت صدای آن است. اسپیکر مناسب علاوهبر صدای رسا، باید وضوح و تفکیک خوبی ارائه کند و تنها حجم صدای زیاد ملاک مناسبی برای انتخاب نیست. میزان وات، معیار مهمی در تشخیص میزان بلندی صداست. فرکانس پاسخگویی و میزان حساسیت هم حائز اهمیت است.
باسیم یا بیسیم؟
از اسپیکرهای قابلحمل باسیم هم نباید غافل شد. اگر پلیر شما فاقد اسپیکر باشد، مانند پخشکنندههای MP3 Player، مجبور هستید آن را به اسپیکر یا هدفون متصل کنید. حال اگر پخشکننده فاقد بلوتوث باشد، پس نیازی هم به صرف هزینهی اضافی جهت تهیهی اسپیکر بلوتوثی نیست. این نوع اسپیکرها نیازی به شارژ باتری ندارند و قیمتی بهمراتب پایینتر از اسپیکرهای بلوتوثی دارند.
چرا دیجی کالا اسپیکرهای بلوتوث حرفه ای تر مثل Naim muso و Naim muso qb را عرضه نمی کند؟
سلام
استاد خواستم بدونم از نظر کیفیت صدا و بیس بالا کدوم یکی از اینا رو تایید میکنید
Bang and Olufsen Beoplay A1 Portable Bluetooth Speaker
Divoom Voombox Party Gen2 Speaker
Creative iRoar Speaker
Creative Sound Blaster ROAR PRO Bluetooth Speaker
ممنون میشم زودتر جوابمو بدید تا سفارشمو بدم
لطفا شگفت انگیز کنین این مدل هارو
خیلی خوب. دیجی جان لطفا یه راهنما هم برای ساعت هوشمند بذار
یعنی بیتس جایی نداره تو این لیست واقعا؟
اسپیکری که NFC هم داشته باشه داریم؟
سلام دوست عزیز
بله، لیست کامل اسپیکرهای مجهز به فناوری NFC رو می تونین اینجا ببینین: goo.gl/C700Gr
Nfc chie
همه مطالب دیجی مگ یک طرف. راهنمای خرید های خوبش هم یک طرف
من از اسپیکر کریتیو استفاده میکنم
بیس ضعیفی داره ولی تفکیک صداش عالیه
مطلب مفیدی بود
لطفا برای مودم همراه هم از این دست مطالب قرار بدین.