رابرت اوانز مرد افسانهای پارامونت درگذشت
رابرت اوانز از مدیران استودیوی پارامونت، تهیهکننده اثاری چون «محله چینیها» (Chinatown) و «گاوچران شهری» (Urban Cowboy) از چهرههای مشهور و جنجالبرانگیز هالیوود یکشنبه شب این هفته درگذشت.
اوانز تهیهکنندهای بود که زندگیاش چنان ابعاد ملودراماتیکی پیدا کرد که تنه به تنه فیلمهایش میزد. گرچه هالیوود چهرههای افسانهای و عجیب زیادی به خود دیده اما رابرت اوانز از شخصیتهایی بود که زندگیاش بیشتر به یک اثر داستانی شباهت دارد.
اوانز مرد خوشقیافهای بود که با وجود نداشتن استعداد بازیگری به هالیوود راه یافت و در چندین اثر سینمایی به نقشآفرینی پرداخت. گرچه اوانز در بازیگری توفیق چندانی نداشت اما در دهه ۱۹۶۰ بدون تجربه مرتبط به عنوان تهیهکننده در استودیوی پارامونت مشغول به کار شد.
فعالیت اوانز به عنوان تهیهکننده به تولید آثاری چون «ماراتن من» (Marathon Man)، «محله چینیها» (Chinatown) و «گاوچران شهری» (Urban Cowboy) منجر شد و حضور او به عنوان مدیر تولید در استودیوی پارامونت به کارنامهاش فیلمهایی چون «داستان عشق» (Love Story)، «پدرخوانده» (The Godfather) و «سرپیکو» (Serpico) را افزود.
اوانز در نهایت بخاطر شکل و شمایل ویژه و سبک خاص صحبتکردن در کنار افسانهها و جنجالهایی که پیرامونش شکل گرفت به یک چهره برجسته در صنعت سینمای آمریکا تبدیل شد. زندگی رابرت اوانز همچون یک چرخوفلک با چرخشهای عجیب و فراز و فرودهای دایمی همراه بود. همسرش (سومین همسرش از میان هفت ازدواج) او را به قصد رابطه با استیو مککوئین یکی دیگر از چهرههای مشهور هالیوود ترک کرد و این مثلث عشقی تا مدتها خوراک رسانهها بود.
سال ۱۹۸۰ رابرت اوانز بخاطر حمل کوکایین بازداشت شد اما کمی بعد درگیر یک رسوایی بسیار بزرگتر شد: روی رادین از فعالین حوزه تبلیغات و سرگرمی که قصد داشت در یکی از فیلمهای اوانز سرمایهگذاری کند به قتل رسید و پای او به این پرونده کشیده شد. گفته میشد اوانز از طریق یک دلال مواد مخدر با رادین آشنا شده است. پس از آنکه معلوم شد موضوع قتل با ماجرای تهیه فیلم مرتبط بوده و دو شاهد ادعا کردند اوانز در این قتل نقش داشته است، رابرت اوانز به شکل جدی در این پرونده درگیر شد.
هنگامی که در دادگاه از اوانز خواسته شد درباره آشنایی با رادین شهادت دهد او با استفاده از متمم پنجم قانون اساسی ایالات متحده از پاسخ اجتناب کرد و در نهایت در این پرونده اتهامی متوجه او نشد. اعتیاد و تغییر رویههای پارامونت باعث شد رابرت اوانز در سالهای بعد نتواند نقش چندانی در این استودیو ایفا کند و هنگامی که در دهه ۱۹۹۰ دوباره فعالیت جدیتری را آغاز کرد موفقیت روزهای گذشته را نداشت. با این وجود در آن هنگام دیگر شخصیت اوانز از آثارش مهمتر شده بود و چهرهای مشهور در هالیوود شناخته میشد.
او در سال ۱۹۹۸ با فیلم «بسوز هالیوود، بسوز» (Burn, Hollywood, Burn) شخصیت خود را به هجو گرفت و داستین هافمن از دوستان قدیمی او در کمدی سیاه «سگ را بجنبان» (Wag the Dog) با اقتباسی آزاد از شخصیت اوانز، شخصیت یک تهیهکننده طغیانگر را آفرید.