چرا آیفونها تا این حد پرطرفدار هستند؟
گوشیهای هوشمند به بخش جداییناپذیر زندگی ما بدل شدهاند؛ این گجتها ما را به دوستان و خانواده متصل میکنند، برای ساماندهی کارها به ما کمک میرسانند، جدیدترین اخبار را در اختیار ما میگذارند و خاطرات ما را ثبت میکنند. هرچند امروزه گوشیهای زیادی در بازار وجود دارند که بهخوبی میتوانند تمام این کارها را انجام دهند، ولی همچنان یک گوشی است که از نوجوانها گرفته تا مدیرعاملها، ترجیح میدهند که از آن استفاده کنند، و آن گجت چیزی نیست جز گوشیهای آیفون. در برخی کشورها مثل آمریکا استفاده از آیفون آنقدر گسترده است که بسیاری از افراد بهجای گفتن عبارت «گوشی»، از عبارت «آیفون» استفاده میکنند. این محصولی است که صنعت گوشیهای هوشمند را به دو بخش تقسیم کرده، آیفون و محصولات دیگر. اپل چگونه توانسته محصول خود را به جایگاهی برساند که حتی بسیاری از افرادی که به آن نیازی ندارند، خواستار بهرهگیری از آن هستند؟ در ادامه به تشریح این موضوع میپردازیم.
برند اپل
فارغ از اینکه دوستدار یا متنفر از اپل باشید، این حقیقت قابل کتمان نیست که اپل یکی از قدرتمندترین برندهای جهان محسوب میشود و هرچند بخش اعظمی از موفقیت فعلی آن به گوشیهای هوشمند این شرکت برمیگردد، ولی این شرکت پیش از عرضه اولین آیفون در سال ۲۰۰۷ هم برند محبوبی به حساب میآمد. بهعنوان مثال میتوانیم به آیپادها اشاره کنیم که انقلابی را در زمینهی MP3 پلیرها آغاز کردند. در همین زمینه نباید کامپیوترهای دسکتاپ اپل را از قلم بیندازیم که از اتاقخواب کودکان تا دانشگاهها یافت میشود و مکبوکها هم در مکانهای مختلفی از جلسات تجاری شرکتها گرفته تا سخنرانی اساتید دانشگاه حضور گستردهای دارند.
اگرچه بسیاری از کاربران از محصولات اپل به خاطر کیفیت بالایی که دارند استفاده میکنند، ولی یکی از دلایل اصلی که آنها به طرفدار پروپاقرص اپل بدل شدهاند، به استراتژیهای بازاریابی این شرکت برمیگردد. تبلیغات اپل همواره افراد باحال، مد روز و خونسردی را نشان میدهد و تمرکز اصلی این تبلیغات عمدتا متمرکز بر این نکته است که استفاده از چنین محصولاتی اصلاً کار سختی محسوب نمیشود. علاوه بر این نوع از تبلیغات، اپل محصولات خود را در اختیار فیلمها و سریالهای زیادی قرار میدهد و با پرداخت مبلغ تعیینشده، تهیهکنندگان از محصولات این شرکت برای این فیلمها و سریالها استفاده میکنند. در ضمن باید خاطرنشان کنیم اپل با ارائهی تخفیفهای زیاد برای دانشگاهها، باعث میشود که بسیاری از دانشگاهها به خرید محصولات این شرکت ترغیب شوند و با این کار دانشجوهای زیادی با محصولات این شرکت مواجه میشوند.
در ضمن نباید اپل استورها را از قلم بیندازیم. فروشگاههایی که از آنها بهعنوان «معابد» اپل یاد میشود و از طراحی ساده و مینیمالیستی بهره میبرند. طراحی این فروشگاهها آنقدر خاص است که اپل پتنت برخی از ویژگیهای فروشگاههای خود را ثبت کرده است.
ترکیب این موارد نشان میدهد که آیفون در یک خانوادهی بسیار موفق ساختهشده و همین باعث شده که این گجت از همان ابتدا شانس زیادی برای موفقیت داشته باشد. البته این موارد هرچند مثمر ثمر هستند، ولی بهتنهایی برای یک موفقیت گسترده کافی بهحساب نمیآیند.
اکوسیستم اپل
یکی از بهترین ویژگیهای آیفون، یکپارچگی روان آن با اکوسیستم اپل است. اگرچه به خاطر کنترلهای سختگیرانه اپل از این اکوسیستم تحت عنوان «باغ محصور» یاد میشود، ولی همین کنترل گسترده منجر به بهبود بهینهسازی نرمافزارها و آسانتر شدن استفاده از آنها شده است. کاربرانی که از محصولات اپل استفاده میکنند، معمولاً طرفدار پروپاقرص این اکوسیستم جذاب هم هستند.
با خرید محصولات جدید اپل، کاربران بیشازپیش درگیر این اکوسیستم میشوند. حتی اگر شرکت دیگری محصول بسیار بهتری را روانهی بازار کند، چه این محصول گوشی بهتری باشد یا ساعت هوشمند باکیفیتتری، کاربران اپل به خاطر اینکه وابسته این اکوسیستم شدهاند، به این راحتیها از آن دل نمیکنند و به بهرهگیری از محصولات دیگر شرکتها روی نمیآورند.
ویژگیهای آیفون
هرچند نخستین آیفون اولین گوشی مجهز به نمایشگر لمسی نبود، اما این اولین گجتی بود که استفاده آسان از قابلیتهای لمسی را امکانپذیر میکرد. مواردی مانند یکبار اسکرول برای مراجعه به پایین صفحه و یک سوایپ برای آنلاک کردن گوشی، برای اولین بار در آیفون ارائه شدند. چنین کارهایی باعث شد که آیفون به یک گجت بسیار جذاب بدل شود و تجربهی کاربری بسیار خوبی را رقم بزند.
البته، طی این سالها آیفونهای زیادی روانهی بازار شدهاند که هرکدام از آنها واجد نقاط ضعف و قوت مختلفی بودهاند. اما روی هم رفته، باید بگوییم از لحاظ برخی مشخصات، شاهد پیوستگی میان آیفونهای مختلف هستیم. اول از همه، آیفونها گجتهای لوکسی محسوب میشوند و وقتی کاربر آن را در دست خود میگیرد، چنین حسی به او انتقال مییابد. بدنه این گوشیها از مواد باکیفیتی ساخته شده و طراحی آنها هم همواره زیبا بوده است.
اما ویژگیهای جذاب این گوشی منحصر به ظاهر آن نیست. به لطف بهرهگیری از سختافزارهای باکیفیت، عملکرد این گوشیها حتی در مواردی که وظایف موردنظر پیچیده و سنگین هستند، تا حد زیادی روان محسوب میشود. از لحاظ دوربین، گوشیهای آیفون همواره از یکی از بهترین دوربینها بهره میبرند. این گوشیها پایهگذار ترندهایی هستند که باقی شرکتها خیلی زود به تقلید از آنها روی میآورند. بنابراین وقتی که گروهی از دوستان گوشیهای خود را بر روی یک میز میگذارند، اگر گوشی یک نفر آیفون XS و گجت نفر دیگر یک گوشی مشابه آن یعنی ایسوس ZenFone 5 باشد، به نظر شما در نگاه دیگر افراد کدام فرد از لحاظ طبقهی اجتماعی در جایگاه بالاتری قرار میگیرد؟ بله، میدانیم که چنین نگرشی بسیار سطحی است، ولی باید بگوییم که چنین موضوعی کاملاً حقیقت دارد.
بیشتر بخوانید: آیفون گیت چیست؟
قیمت بالا
البته چنین قابلیتها و امکاناتی چندان ارزان تمام نمیشود. گوشیهای آیفون همواره در دستهی گرانترین گوشیهای هوشمند موجود در بازار قرار دارند و هرچند امروزه بسیاری از پرچمداران با قیمتهای مشابه آیفونها فروخته میشوند، ولی وقتی افراد به جدیدترین آیفونها نگاه میکنند، بهصورت ناخودآگاه «گران» بودن این گوشیها به ذهن آنها متبادر میشود و چنین موضوعی در مورد دیگر پرچمداران کمتر اتفاق میافتد. در حقیقت خود اپل طرفدار پروپاقرص این نگرش است و مثلاً وقتی ارزانترین گوشی خود را معرفی میکند، به جای استفاده از عبارت ارزان یا cheap، از عبارت least expensive استفاده میکند تا برند این شرکت تحتالشعاع عبارت «ارزان» قرار نگیرد. آیفونها حاشیهی سود زیادی برای این شرکت دارند و اپل بههیچعنوان نمیخواهد این رویکرد را تغییر دهد. در ضمن نباید این موضوع را هم از قلم بیندازیم که به نظر بسیاری از افراد، گران بودن مساوی است با باکیفیت بودن و به همین خاطر هرچقدر گجتی گرانقیمتتر باشد، افراد فکر میکنند که گجت مذکور از کیفیت بهتری بهره میبرد.
عامل جذابیت
در رابطه با جذابیت این گوشی نمیتوان فقط به یک مفهوم و مورد خاص اشاره کرد. بسیاری از سلبریتیها، بازیگران، موسیقیدانها، ورزشکاران در سرتاسر جهان از گوشیهای آیفون استفاده میکنند. در زمینهی کارهای خلاقانه، مربوط به کسبوکار و بسیاری از کارهای دیگر، بسیاری از افراد اول از هر چیزی به فکر خرید و استفاده از محصولات اپل میافتند. به همین خاطر افراد با بهرهگیری از محصولات اپل، پیش خود فکر میکنند که در نگاه دیگران فرد جذابتری محسوب میشوند. در همین زمینه باید به تأثیر بسیار زیاد سلبریتیها اشاره کنیم. وقتی که سلبریتیها-در سرتاسر جهان-از آیفون استفاده میکنند، نهتنها چنین کاری یک تبلیغ رایگان برای اپل است، بلکه طرفداران سلبریتی مذکور که صاحب آیفون هستند، بهصورت ناخودآگاه یک نوع رابطه بین خود و آن سلبریتی احساس میکنند.
اگرچه سلبریتیهای زیادی سوار بر لامبورگینی میشوند و کیفهای لویی ویتان در دست میگیرند، ولی بیشتر مردم توان خرید چنین محصولاتی را ندارند. اما تقریباً همه صاحب یک گوشی هوشمند هستند و بهخصوص در کشورهایی که این گوشیها بهصورت قسطی از جانب اپراتورها فروخته میشود، یک کارگر ساده با پرداخت ماهانه ۲۰ دلار پول بیشتر میتواند جدیدترین آیفون را خریداری کند. البته میدانیم که آیفونها از جدیدترین سختافزارها استفاده میکنند، ولی بیشتر کاربران اصلاً از این قابلیتهای جدید بهرهای نمیبرند. به همین خاطر بسیاری از طنزپردازان از آیفون X بهعنوان ماشین انیموجی ۱۰۰۰ دلاری یاد میکردند، گجتی که بسیاری از کاربران برای بهرهگیری از انیموجیها خریداری کردهاند. گوشیهای هوشمند از معدود کالاهای غیرمصرفی محسوب میشوند که در بین افراد معمولی و افراد ثروتمند و مشهور، مشترک است. داشتن یک آیفون مانند این است که در یک رستوران بسیار گرانقیمت در کنار افراد مشهور شام بخورید.
وسوسه آیفون
خرید یک گجت برای اینکه در نگاه دیگران بهتر جلوه کنیم، شاید در نگاه برخی از افراد مضحک به نظر برسد اما ذهن انسان خیلی راحت فریب میخورد. بسیاری از افراد حاضرند پولهای زیادی را پسانداز کنند و خرجهای دیگر خود را کاهش دهند تا بتوانند جدیدترین آیفون را خریداری کنند، زیرا با این کار احساس بهتری نسبت به خود پیدا میکنند. همانطور که در ابتدای این مطلب گفتیم، گوشیهای هوشمند به بخش جداییناپذیر زندگی ما بدل شدهاند و یک گجت گرانقیمت، برای برخی از افراد نقش پناهگاهی را ایفا میکند تا بتوانند برای مدت کوتاهی از مشکلات خود فاصله بگیرند.
یکی دیگر از مواردی که بهراحتی قابل توضیح نیست، صف گرفتن طرفداران در جلوی فروشگاههای اپل است. برخی افراد روزها در کنار این فروشگاهها چادر میزنند تا بتوانند چند روز زودتر به جدیدترین گوشی آیفون دسترسی داشته باشند. این نوع وفاداری یادآور فرقههای مذهبی است و چنین چیزی صرفاً از طریق بازاریابی یا ارائه بهترینهای ویژگیهای سختافزاری به دست نمیآید. این روزها بسیاری از گوشیهای اندروید از قابلیتهای مشابه آیفون یا حتی بهتر از آن بهره میبرند. ولی از لحاظ عامل «جذابیت»، هیچکدام به پای آیفون نمیرسند. تمام این عوامل باعث شده که اپل دیگر صرفاً یک کمپانی تکنولوژی نباشد؛ بلکه بیشتر یک کمپانی سبک زندگی است که گجتهایی را در راستای آن سبک زندگی موردنظر به فروش میرساند. بسیاری از کاربران محصولات این برند، همواره از این شرکت طرفداری میکنند، حتی گاهی دلایل بسیار غیرمنطقی را مطرح میکنند، نه فقط به خاطر اینکه این شرکت سازندهی گوشیهای در درست آنها است، بلکه بیشتر به خاطر اینکه اپل را طایفهی خود میدانند. و حمله به سمت این طایفه، مانند حمله به خود آنها است.
البته در بین برندهای اندرویدی هم شاهد این طرفداران پروپاقرص هستیم. به غیر از سامسونگ، از بین شرکتهای چینی، برندهای شیائومی و وانپلاس طرفداران پروپاقرص زیادی دارند. البته تفاوت طرفداران این شرکتها با طرفداران اپل در این است که آنها عمدتا به ویژگیهای موجود در گوشیها توجه نشان میدهند و چندان بهدنبال جایگاه نمادین گوشیهای این شرکتها در نگاه دیگران نیستند.
گوشیهای هوشمند به لطف سودمندی و عمر کوتاهی که دارند، به یکی از مهمترین خریدهای افراد بدل شدهاند و هرکدام از افراد برای خرید یک گوشی هوشمند، موارد مختلف و سلیقههای شخصی خود را در نظر میگیرند. هرچند عواملی مانند «اگر این گوشی را بخرم دیگران در مورد من چه فکری میکنند؟» در نگاه اول احمقانه و بسیار سطحی است، ولی انسانها بارها و بارها ثابت کردهاند که تصویر ذهنی دیگران تأثیر زیادی بر اقدامات آنها دارد. برای برخی از افراد، آیفون صرفاً یک گجت بسیار گرانقیمت است که نمادی از نظام سرمایهداری محسوب میشود، ولی برای بسیاری از افراد، این گجت نماد دنیایی است که به آن دسترسی ندارند.
بیشتر بخوانید: آیا ما هیچ وقت از خرید آیفون خسته میشویم؟
منبع: Phone Arena
من هنوز جواب سوالم نگرفتم🤔
چرا آیفون انقد پر ابوهته؟؟؟؟؟؟؟؟؟
چون گرانترین گوشی هست و هرچیزی در دنیا که فقط مال افراد خاص و پولدار وجود داشته باشه باعث میشه مرزی بین پولدار و فقیر ایجاد کنه و کسی که اندروید دستش میگیره حس فقیر بودن بهش دست میده حتی اگر اون گوشی s22 باشه باید اپل داشته باشی تا حرفمو بهتر متوجه بشی
بلخره اپل بر پایه اصل اقتصادی احمق بزرگتر استوار شده.
دوست عزیزی که از ios و mac os به عنوان اختصاصی یاد کردن… خاستم بگم ما به اونا میگیم close source موفق باشید با سیستم عامل اختصاصی!
جا داره بگم اپل معروف به برند خصیص که حاضر نیست تبلیغات انجام بده. از جمله سوالای پر تکراری که همیشه از مرحوم جابز میپرسیدن همین موضوع بود که اون هم بارها گفت ما اگر پول بدیم تا تبلیغ کنند یعنی خودمون به خوب بودن محصولمون شک داریم. به همین دلیل همیشه تیزر های معرفی محصول فقط از سایت اپل به مخاطب ارایه میشه.
در مورد تخفیف به دانشجویان هم باید عرض کنم در آمریکا فرهنگشان به این صورت است.همه ی شرکت ها اینجور برخورد میکنند. اگر به راننده اتوبوس بگید دانشجویید پول کرایه نصف حساب میکنه بدون اینکه کارت دانشجویی بخواد.
احساس کردم نویسنده یکم کم لطفی کرده خواستم اشاره ای کرده باشم. با تشکر
باهمه این تفاسیر بنظرمن اینکه اپل ایرانیهارو تو اکوسیستمش راه نمیده و مجبورمیکنه با ای پی کشورهای دیگه واربشیم یه توهینه
حرف شما درست ولی زمانی که پرچم دار lg سه میلیون بوده اپل ۶ میلیون بوده.من ۵ سال پیش یه گوشی الجی g2 خریدم پرچم دار بود بعد از ۵ سال هنوز برنامه ای به پستم نخورده که اجرا نشه برام ولی همین داستان تو اپل بود و اجرا نشد اپل ۱ گوشه میده تو سال یا ۲ ۳ تا ولی برندی که ۱۰۰۰ تا مدل داره تو سال نباید میان رده و با پرچم دار مقایسه کرد الان lgv40 رو با xs max اپل مقایسه کنید در صورتی که تو بازار ما ۳ برابر قیمت داره تو عملکرد بهتره ولی اینجا ایرانه اپل یعنی تحریم پس به نظر من نه چون اپشن های ۱۲ دو صفر رو میشه از اپل تو ایران گرفت
من در اروپا که به محصولات اپل نگاه می کنم متوجه این موضوع شدم که اپل قدرت زیاد و برنامه هماهنگی برای بازار خورده فروشی دارد.
مثلا من مدت ها منتظر بودم تا امدن ایفون های جدید و ارزان شدن مدل های قبلی ، یکی از ان ها را بخرم . اما به طور شگفتی محصولات اپل هیچ تغییر نکرده و فروشگاه و اپراتورها محصولات اپل را به صورت ندرت باهمان قیمت در کنار محصولات تازه گذاشتند. چیزی در سامسونگ دید نمی شود و از همین الان کلی تخفیف برای نوت های سال پیش قرار گرفته.
اپل با زیر سوال بردن شعور مخاطب سعی در ایجاد یک بازار انحصاری و در کمال شگفتی پر مخاطب داره. خیلی از دوستان به اصطلاح اپل باز رو دیدم که از نصب یک برنامه ساده و یا یک کارایی اولیه گوشی خودشون اطلاع چندانی ندارند و پای صحبت که میشه از خدا بودن امکانات اپل در مقابل اندروید ساعت ها مداحه سرایی می کنند.
من یه چیزی حدود سه سال iphone 6s داشتم ازش راضی بودم اما وقتی که تصمیم گرفتم وارد حوذه تولید محتوا بشم تازه با محدودیت های بی اندازه ی آی فون آشنا شدم برای دانلود کردن یه ویدیو چه سختی هایی که نمی کشیدم برای دانلود یه اپلیکیشن چقدر فیلتر شکن خاموش و روشن می کردم. بالاخره تصمیم گرفتم از این گوشی گرون قیمت ولی با کارایی کمتر نسبت به گوشی های اندرویدی دل بِکَنم. حدود یک ماهه که گلگسی a8 plus 2018 خریدم و واقعاً از راحتی و سهل الاستفاده بودنش راضیم. و حقیقتاً من گوشی های اندرویدی رو برای استفاده ی کاربران ایرانی بیشتر از محصولات اپل توصیه میکنم.
به نظر من یکی از مهمترین عوامل از قلم افتاده و اون چیزی نیست جز سیستم عامل ios و رابطه ی بسیار قوی سخت افزار و نرم افزار( همه ی محصولات اپل).من شخصا سالها گوشی های رده بالای اندروییدی داشتم و وقتی میدیدم مثلا گوشی موبایل من با داشتن رم،سی پی یو و چیزهای دیگه که رو کاغذ خیلی بالاتر از مثلا آیفون ۵s دوستمه و من لگ دارم،سرعت پردازش ضعیفتر دارم،برای انجام هر پروسسی باید دوبرابر معطل بشم،طبیعتا به سمت آیفون کشیده میشم،الان که یک ساله دارم با ios کار میکنم متوجه میشم که تفاوت یعنی چی.به کلاسم ربطی نداره(اگر چه در ایران داره) ولی اگه آیفون گوشی باکلاسی بود ولی منو در کارهای روزانه ام باهاش،اذیت میکرد امکان نداشت سمتش برم.به علاوه تمام موارد بالا که دوربین خیلی بهتر،طراحی بهتر،متریال بهتر،ساپورت خیلی بهتر،طول عمر بیشتر و و و و
با احترام به نظر نویسنده و بعضی دوستان، این موارد باز هم دلیل بر برتری اپل نیست و بیشتر مخاطبین اپل بخصوص در ایران سر کلاس داشتنش اپل خریدن. به شخصه کمپانیهایی مثل شیائومی رو که بین قیمت و کیفیت تناسب خوبی برقرار کرده ترجیح میدم و تمام کارهایی که در اپل میتونم انجام بدم حتی بیشترش روی این گوشیها هم میتونم.
تو بازار تجارت وقتی یه شرکتی به اصطلاح تبدیل به برند میشه،قاعدتا باید محصولاتش بخاطر زحمتی که برای برند کردن شرکت کشیده شده و حسی که کاربرا از در دست داشتن اون دارن از بقیه شرکتا باید مقداری گرونتر باشه.اما ما در سال های اخیر میبینیم که دیگه نمیشه به اپل گفت شرکت گرون فروش چون دیگه تمام یا اکثر پرچم دارای اندرویدی هم قیمتی بین ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ دلار دارن.ولی چیزی که اپلو در این بازار برای کاربر جذاب میکنه و اونو مجاب به خرید آیفون میکنه سیستم عامل اختصاصی،سخت افزار اختصاصی و بسیار قدرتمند،پشتیبانی بی نظیر از محصولات و کیفیت ساخت بسیار بالا هست.من خودم بشخصه وقتی میبینم که یک گوشی ۹۰۰ دلاری اندرویدی خریدم و شرکت سازنده گوشی من سال بعدش تو هیاهوی اضافه کردن یه لنز به دوربینش کاملا گوشی منو فراموش میکنه و بعد نهایتا دوسال کاملا کاربری مثل منو که بهترین گوشیشو ازش خریدم فراموش میکنه اپلو واسه پشتیبانی عالیش تحسین میکنم.مثلا کسی که آیفون ۶sپلاس داره وقتی گوشیش داره از جدیدترین سیستم عامل این شرکت بهرهمند میشه و خودتون کیفیت کارکرد کسایی که به عنوان مثال این گوشی رو دارن رو نگاه کنید و با محصولی مثل نوت ۵ سامسونگ که سال تولیدشون یکی هست رو مقایسه کنید.در حالی که محصول اپل بروز هست محصول سامسونگ ۳ نسخه پیش اندروید روش نصبه و دیگه هم براش آپدیت نمیاد.نکته دیگه این هست که وقتی شما گوشی ای رو از شرکت اپل میخرید تا ۴،۵ سال تمام بازیهای اپ استور رو اجرا میکنه.به عنوان مثال الان بازی های جدید و سطح بالا به open gl 3.1به بالا احتیاج دارن و وقتی به مشخصات گوشیت نگاه میکنی میبینی گرافیک گوشیت این مشخصه رو نداره با اینکه نهایتا گوشیت برای ۳ سال پیش هست، ولی وقتی تو اپ استور لیست گوشی های سازگار رو میبینی از گوشی ۴ سال پیشش به بالا سازگاری دارن.
این مثال رو گفتم و حالا پیستاژی اپل تو پردازنده و ویژگی های احراز هویت رو هم واردش نمیشم که بگم تو روزگاری که گوشی های اندرویدی هم ۱۰۰۰ دلاره گوشی های آیفون برای استفاده بلند مدت یا هر مدت زمانی بسیار بهتر از گوشی های برندهای دیگه هست.مگر اینکه دیگه کسی واقعا از اپل خوشش نیاد!
حرف شما درست ولی زمانی که پرچم دار lg 3 میلیون بوده اپل ۶ میلیون بوده.من ۵ سال پیش یه گوشی الجی g2 خریدم پرچم دار بود بعد از ۵ سال هنوز برنامه ای به پستم نخورده که اجرا نشه برام ولی همین داستان تو اپل بود و اجرا نشد اپل ۱ گوشه میده تو سال یا ۲ ۳ تا ولی برندی که ۱۰۰۰ تا مدل داره تو سال نباید میان رده و با پرچم دار مقایسه کرد الان lgv40 رو با xs max اپل مقایسه کنید در صورتی که تو بازار ما ۳ برابر قیمت داره تو عملکرد بهتره ولی اینجا ایرانه اپل یعنی تحریم پس به نظر من نه چون اپشن های ۱۲ دو صفر رو میشه از اپل تو ایران گرفت