چرا گوشی‌های پرچم‌دار تا این حد تکراری شده‌اند؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۴ دقیقه
گوشی پرچمدار

آیا می‌توانید آخرین باری که یک گوشی پرچمدار مهم دارای نوآوری حقیقی را مشاهده کرده‌اید، نام ببرید؟ در چه زمانی این گوشی را دیده‌اید؟ تولیدکنندگان گوشی‌ها در یک جنگ سرد گرفتار شده‌اند و باید مرتبا ویژگی‌های پر زرق‌وبرق جدیدی ارائه دهند اما این کار را بدون ریسک کردن انجام می‌دهند. این رویکرد منجر به تولید گوشی های پرچمدار محافظه‌کارانه و همگن شده که نمی‌توانند مانند گذشته کاربران را هیجان‌زده کنند. باید خاطرنشان کنیم در این مطلب بحث اصلی بر سر پرچمدارانی است که به طور گسترده در بازارهای جهانی عرضه می‌شوند.

ویژگی‌های پرزرق‌وبرق تکراری

طی سال‌های متمادی، به‌روزرسانی‌های سالانه مزایای ملموسی به ارمغان می‌آوردند. به‌عنوان مثال، در مقایسه با نسل قبلی یک گوشی، می‌توانستید به وضوح تفاوت‌های مربوط به مشخصاتی مانند سرعت عملکرد و کاهش حاشیه‌های نمایشگر را احساس کنید و ببینید. اما با گذشت هر سال، فاصله میان گوشی های پرچمدار کمتر می‌شود. ما حالا به نقطه‌ای رسیده‌ایم که تفاوت بین پرچمدار امسال و سال گذشته برای عموم کاربران بی‌معنا است.

گوشی پرچمدار

جدیدترین گوشی‌ها سرشار از مشخصاتی هستند که بسیاری از کاربران هرگز از آن‌ها استفاده نمی‌کنند. مجموعه‌ای عظیم از حافظه رم که بخش زیادی از آن بلا استفاده می‌ماند، مشخصات دوربینی که شاید بخش کوچکی از عکاسان حرفه‌ای از تمام امکانات آن بهره ببرند و توان پردازشی که قبلا برای کامپیوترهای دسکتاپ استفاده می‌شد. شرکت‌ها برای اینکه هر ساله بتوانند گوشی‌های جذاب‌تری روانه‌ی بازار کنند، به رقابت بیش از حد بر سر مشخصات سخت‌افزاری روی آورده‌اند و در این میان شاهد افزایش قابل توجه قیمت گوشی های پرچم‌دار هستیم.

همین رویکرد برای رقابت باعث شده که گوشی های پرچمدار و مشخصات آن‌ها شباهت گسترده‌ای به یکدیگر پیدا کنند. به نظر می‌رسد همه آن‌ها از یک فهرست مشترک حاوی ویژگی‌های اساسی گوشی‌های پرچم‌دار استفاده می‌کنند و سپس توافق کرده‌اند که این گوشی‌ها را با طرح‌ها و مشخصات مشابه روانه‌ی بازار کنند. با وجود تمام صحبت‌هایی که در مورد رقابت بین شرکت‌ها مطرح می‌شود، اما در اصل تفاوت بین پرچم‌داران به‌طور شگفت‌انگیزی اندک است.

گوشی پرچمدار

در این میان، در صنعت گوشی‌های هوشمند همچنان نوآوری دیده می‌شود ولی برای پیدا کردن آن‌ها باید به گوشی‌های غیر پرچمدار نگاهی بیندازید. در جایی که هزینه نوآوری پایین‌تر است یا گوشی‌ها برای کاربران مشخصی عرضه می‌شود، این نوآوری‌ها بیشتر به چشم می‌آید. جای تعجب نیست که چین، جایی که بیشتر گجت‌ها در این کشور تولید می‌شود، بستر مناسبی برای نوآوری به حساب می‌آید. اگرچه حتی در این کشور هم گوشی‌های نوآورانه به‌عنوان گوشی‌های کانسپت یا در خانواده‌های به غیر از پرچمدار معرفی می‌شوند. گاهی اوقات این ویژگی‌های قابل توجه از منابع غیر منتظره می‌آیند که در این میان می‌توانیم به گوشی‌های گیمینگ دارای نمایشگرهای مبتنی بر رفرش ریت بالا اشاره کنیم.

رویکرد اپل و سامسونگ

طبق آخرین گزارش شرکت IDC، سامسونگ و اپل حدود ۳۵ درصد از کل بازار جهانی گوشی‌های هوشمند را در دست دارند در آمریکا و اروپا این درصد بسیار بالاتر است. با این حال، هر دو شرکت برای گوشی‌های پرچم‌دار خود بسیار محافظه‌کارانه عمل می‌کنند.

گوشی تاشو

در این رابطه، سامسونگ برای ویژگی‌های نوآورانه در ابتدا میزان موفقیت‌آمیز بودن آن‌ها را عرضه محصولات جانبی می‌سنجد. به همین خاطر گوشی‌هایی مانند سری اج، نوت و حالا فولد و Flip روانه‌ی بازار می‌شوند و در ابتدا این گوشی‌ها قرار نیست که ارتباط مستقیمی با خانواده پرچم‌داران داشته باشند. اگر این محصولات پرطرفدار باشند، سامسونگ آن‌ها را بهبود می‌بخشد، بار دیگر آزمایش می‌کند و سپس بخش‌هایی که عملکرد مناسبی دارند، راه خود را به گوشی پرچم‌دار پیدا می‌کنند.

اپل از عرضه آیفون تقریبا یکسان برای سال‌های متمادی راضی بود و مشتریان این شرکت هم از این رویکرد شکایت چندانی نداشتند. طی سال‌های گذشته، شایعات در مورد آیفون بعدی همیشه به طور گسترده‌ای از واقعیت فراتر می‌رود. اما در نهایت این موضوع که اپل در زمینه‌ی بهره‌گیری از ویژگی‌های جدید عجله نمی‌کند، بین کاربران به طور گسترده پذیرفته شده است.

همان همیشگی

اگرچه در چنین مطالبی ما از شرکت‌ها می‌خواهیم که رویکردهای محافظه‌کارانه را کنار بگذارند، اما اگر محصولی از این تولیدکنندگان دچار مشکلی شود، کاربران زیادی تصمیم می‌گیرند که آن محصول را خریداری نکنند و با این کار شرکت موردنظر را محکوم می‌کنیم. ویژگی‌های نوآورانه و طرح‌های جدیدی که به درستی آزمایش نشده‌اند، می‌توانند منجر به فاجعه شوند. در اصل ما انتظار داریم که کاربران برای ویژگی‌هایی که عملکردشان اثبات نشده، مبالغ هنگفتی بپردازند و بیشتر مردم چنین کاری را انجام نمی‌دهند.

HTC

افزودن یک ویژگی نوآورانه جدید به گوشی که بتواند برای گروه وسیعی از افراد جذاب باشد و به‌عنوان استانداردی برای شرکت عمل کند، یک ریسک بسیار بزرگ محسوب می‌شود. در این زمینه می‌توانید به HTC، ال‌جی یا موتورولا نگاهی بیندازید. هر سه شرکت طی سال‌های متمادی به نوآوری تعهد داشتند و بدون هراس از این نوآوری‌ها در گوشی های پرچمدار استفاده می‌کردند. زمانی که گوشی‌های هوشمند تازه‌نفس بودند و فروش در حال افزایش بود، فضای کافی برای آزمون و خطا وجود داشت. اما این شرکت‌ها حالا چه وضعیتی دارند؟ بسیاری از نوآوری‌های این شرکت‌ها در رسانه‌ها مورد ستایش قرار گرفتند و مدتی بعد به ویژگی‌های استاندارد انواع گوشی‌ها بدل شدند. اما نوآوری لزوما منجر به فروش بیشتر نمی‌شود.

مقایسه پرچم‌داران

آیا در حال حاضر تولیدکننده موفقی وجود دارد که بخواهد برای گوشی های پرچمدار خود چنین ریسکی را بپذیرد؟ فکر نمی‌کنیم دیگر هیچ شرکت موفقی بخواهد چنین رویکردی اتخاذ کند. گوشی‌های پرچم‌دار فعلی فقط باید ویژگی‌های موجود در یک فهرست را داشته باشند. پرچم‌داران ۲۰۲۰ بدون شک بسیار قدرتمند و عالی خواهند بود ولی در نهایت ویژگی‌های آن‌ها همان بهبودهای نسبی در مقایسه با نسل قبلی است. پرچم‌داران دیگر قرار نیست محدودیت‌ها را پشت سر بگذارند. به همین خاطر، باید برای نوآوری به گوشی‌های گیمینگ، گوشی‌های مفهومی و شرکت‌های چینی نگاهی بیندازیم که معمولا خیلی سریع می‌توانند ایده‌ها را برای گوشی‌های مختلف عملی کنند.

در حالی که نوآوری هیجان‌انگیز است، اما تقریبا همیشه شکاف قابل توجهی بین ویژگی جدید در حال ظهور و بی‌نقص شدن آن وجود دارد. گوشی‌های پرچم‌دار قرار است بی کم‌وکاست باشند و بی‌نقص بودن خسته‌کننده است. به همین خاطر در بین گوشی‌های پرچمدار دیگر جایی برای نوآوری هیجان‌انگیز وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: ۵ باور نادرست ولی رایج در مورد گوشی‌های هوشمند

منبع: Android Authority



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۲ دیدگاه
  1. mirali

    تا چن سال پیش تو همین سسایت دوستان عزیز دیجی فقط از htc بد میگفتن و فلان بهمان گویا دیگه فروش سامسونگ و اپلشون رو به حد خوبی رسوندن 🙂

  2. Mahdi

    سلام .گوشی های مثل سام.شیا.هواوی وووووو.اومدن قشنگ کوپی برداری از آیفون زدن.هر گوشی که نگاه می‌کنی .نمیدونی آیا واقعا این چه کوشیه.هم از نمای جلو گوشی هم نمای پشت گوشی.به نظر من خاص ترین گوشی که هیچ وقت کوپی برداری نکرد نوکیایه.هم به شخصه خیلی قبولش دارم .چون طراحیش خاصه.وهیچ وقت هم کوپی نمیزنه .ولی گوشیهای دیگه از نوکیا کوپی میزنن.مثلا تمومش همین نوکیا ۷.۲اومد طراحی زد.مابقی برندا مثل هواوی اومد دوربین پشت کوشیشو مثل ۷.۲زد نمونش پی۴۰

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X