چرا سونی با وجود تولید گوشی‌های خوب باز هم شکست می‌خورد؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۷ دقیقه
سونی

سونی با وجود کاهش تولیدات سالانه خود اما هنوز هم محصولات قدرتمندی را به بازار عرضه می‌کند که سعی شده با استانداردهای سخت افزاری روز منطبق باشند. با این‌ حال، بازهم شکست گوشی‌های سونی مشهود است. اما در زمانی نه‌چندان دور و در دورانی که شرکت‌های چینی هنوز موفق به تصاحب بازار گوشی‌های هوشمند نشده بودند، تولیدات این شرکت یکی از محبوب‌ترین و پرحاشیه‌ترین محصولات این بازار بودند.

در واقع، گوشی‌های این کمپانی ژاپنی در کنار سری گلکسی سامسونگ، گوشی‌های اچ‌تی‌سی و تولیدات ال‌جی باعث رونق سیستم عامل اندروید و رشد آن در مقابل حریفی قدر به نام iOS شدند. اما به غیر از خانواده گلکسی و تا حدی محصولات ال‌جی، در این بازار پرسود دیگر جایی برای سونی و اچ‌تی‌سی وجود ندارد. ظاهرا تایوانی‌ها فعلا تصمیم به تغییر داد اوضاع خود ندارند و هر از چند گاهی یک محصول نه‌چندان جذاب را به بازار معرفی می‌کنند تا یادآوری کنند هنوز سرپا هستند؛ مانند میان‌رده Wildfire R70 که در هفته‌های گذشته معرفی شد.

اوضاع برای سونی متفاوت است. آخرین تلاش این کمپانی به معرفی مدل‌های اکسپریا وان مارک ۲ و اکسپریا ۱۰ مارک ۲ بازمی‌گردد که قرار است نمایندگانش در بازار باشند. اما پیش‌بینی این موضوع که دو مدل جدید هم قرار است به سرنوشت محصولات قبلی این شرکت دچار می‌شوند، چندان کار سختی نیست و از هم‌اکنون می‌توان آینده آن‌ها را حدس زد.

با وجود این‌که این دو مدل از طراحی زیبا و ویژگی‌های جالبی برخوردار هستند، اما این‌ها تنها عوامل موفقیت یک برند نخواهند بود. کاربران باید بدانند که محصول پیش‌روی آن‌ها در بازار رقابت چه حرفی برای گفتن دارد و به چه دلیل باید از میان چندین مدل مختلف، این دستگاه را انتخاب کنند و البته به راحتی قادر به خرید آن باشند.

شکست گوشی‌های سونی

در طول چند سال اخیر، سونی نشان داده به خوبی قواعد تولید یک گوشی قدرتمند را می‌داند ولی در سه مورد دیگری که بیان کردیم عملکرد بسیار ضعیفی داشته است. پیش از توضیح بیشتر، ابتدا قصد داریم نگاهی به وضعیت گوشی‌های هوشمند این شرکت داشته باشیم.

با نگاهی به وضعیت فروش محصولات بخش موبایل سونی، مشخص است که این بخش مدت‌هاست به‌جای سوددهی با ضرر همراه است؛ تعدیل‌ها، تعطیلی خط تولید و کاهش فعالیت در بازارهای مختلف در سطح جهان هم گواهی بر اثبات این ادعا هستند. برای ارائه درک بهتر، این موضوع را در نظر بگیرید که سال گذشته میلادی، فروش متوسط روزانه گوشی‌های هوشمند هواوی به اندازه فروش سه ماه سونی بوده است. البته هواوی دومین تولید کننده بزرگ گوشی‌های هوشمند است و پس از سامسونگ (رکورددار بیشترین فروش) ایستاده است.

سونی در زمینه‌های مختلفی فعال است و خوشبتانه به غیر از بخش موبایل، سایر بخش‌ها با روند مناسبی به پیش می‌روند؛ به‌ویژه بخش گیمینگ این شرکت و کنسول‌های پرطرفدارش. با این وجود، اگر این شرکت به موقع دست به‌کار شود، هنوز اقدامات زیادی وجود دارند که می‌توانند از ادامه سریال شکست گوشی‌های سونی جلوگیری کنند و بخش موبایل را هم به سوددهی برسانند.

اگرچه ممکن است فکر کنید این وقایع برای برند خوش‌نام شرق آسیایی یک کابوس به‌نظر می‌رسند، اما ظاهرا مدیریت این کمپانی بزرگ ترسی به دل راه نمی‌دهد. کنیچیرو یوشی‌دا، مدیر عامل سونی، مدتی قبل اعلام کرده بود که فعالیت کسب‌و‌کار موبایل این شرکت ضروری است:

ما گوشی‌های سونی را به عنوان سخت افزاری برای سرگرمی و یک ابزار ضروری برای ثبات برند سخت افزاری خود می‌دانیم. نسل‌های جوان‌تر دیگر تلویزیون تماشا نمی‌کنند. اولین وسیله تعامل آن‌ها یک گوشی هوشمند است.

با در نظر داشتن این موضوع، ظاهرا سونی قصد ندارد از تولید گوشی‌های هوشمند دست بکشد، یا حداقل در آینده‌ای نزدیک این اتفاق را شاهد نخواهیم بود. اما اگر واقعا این خواسته ژاپنی‌هاست، باید در روند فعالیت‌های بخش موبایل تغییراتی ایجاد کنند:

کاربر باید درباره محصول بداند

این حقیقت که بعضی از کاربران فکر می‌کنند سونی تولید گوشی‌های هوشمندش را متوقف کرده است، اتفاق خوشایندی برای این شرکت نخواهد بود. البته این دسته از کاربران خیلی خبرهای روز دنیای گوشی‌های هوشمند را دنبال نمی‌کنند و شاید اگر از آن‌ها بپرسید آخرین پرچم‌دار سامسونگ چه بوده و یا ال‌جی قرار است چه مدلی را معرفی کند؛ پاسخی نداشته باشند. حتی شاید هنوز آیفون در ذهن آن‌ها ظاهری مشابه آیفون ۶ داشته باشد و از وجود برندهای قرتمندی مانند وان پلاس یا سری پیکسل گوگل هم اطلاع نداشته باشند؛ اما به هر حال این دسته از کاربران هم از گوشی هوشمند استفاده می‌کنند و در گردش مالی بازار اسمارت‌فون‌ها سهم دارند.

گوشی های هوشمند 2019

شناساندن محصولات به کاربران وظیفه‌ تیم بازاریابی شرکت‌هاست و آن‌ها باید تمام تلاش خود را به کار بگیرند تا راه‌‌های مختلف آشنا کردن کاربر با یک محصول مشخص را کشف کنند. اما تصور کنید شرایط به‌گونه‌ای باشد که شما ابتدا باید راهی پیدا کنید تا کاربر را متوجه کنید شما هم گوشی هوشمند تولید می‌کنید و سپس محصول خود را به آن‌ها معرفی کنید! این دقیقا وضعیتی است که سونی در بعضی از بازارها (بازارهایی که قبلا سهم خوبی از آن‌ها داشت) به آن دچار شده است.

حل این مشکل اگرچه سخت، اما امکان‌پذیر است. قطعا کمپین‌های تبلیغاتی نیازمند هزینه مبالغ زیادی است، ولی از آن مهمتر این است که سونی باید کجا و چطور هزینه کند. این شرکت باید بداند در چه زمینه‌ای نسبت به رقبا عقب ماندگی دارد و چه چیز می‌تواند برند اکسپریا یا حتی یک برند جدید از سونی را نسبت به سایر برندهای موجود متفاوت جلوه دهد؛ سپس در همان بخش‌ها سرمایه گذاری کند.

در حال حاضر، موارد متعددی وجود دارند که باید به آن‌ها توجه شود، اما ما به چند مورد اشاره می‌کنیم که شانس موفقیت آن‌ها در کمپین‌های تبلیغاتی بیشتر است؛ مانند استفاده از نمایشگر ۴K در پرچم‌داران، استفاده از استانداردها و کیفیت‌های صوتی سطح بالا و یا خلق یک زبان طراحی مینیمالیستی جدید. این زبان طراحی می‌تواند همان سادگی همیشگی و مثال‌زدنی سونی را به همراه داشته باشد و در عین حال از استانداردهای روز هم پیروی کند، مانند اکسپریا وان مارک ۲.

این گوشی زیباست، ظاهری ساده اما به‌روز دارد، قدرت سخت افزاری آن قابل تحسین است و البته جک ۳.۵ میلی‌متری محبوب را هم حفظ کرده است؛ این یعنی تمامی مواردی که یک کاربر اندرویدی از آن‌ها استقبال خواهد کرد.

سونی اکسپریا 1 مارک 2

مورد دیگر این است که گوشی‌ها نمی‌توانند خودشان را به فروش برسانند و موفقیت در بازار به بازاریابی اصولی و کارآمد نیاز دارد؛ چالشی که کمپانی‌هایی مانند سامسونگ، اپل یا حتی شیائومی تازه کار به خوبی از پس آن برآمده‌اند. اگر سونی از پس این مورد هم برآید، در نهایت باید به قیمت‌گذاری محصولاتش توجه کند تا خرید آن برای طیف گسترده‌ای از کاربران ممکن باشد؛ سیاستی که شرکت‌هایی مانند وان پلاس و شیائومی را به موفقیت رسانده است.

همکاری با اپراتورها

در بازار پرسودی مانند بازار ایالات متحده، بسیاری از کاربران برای خرید یک گوشی هوشمند جدید از دو مرحله عبور می‌کنند؛ نخست مراجعه به اپراتور فعلی خود و مرحله بعد انتخاب از میان پیشنهادهایی که متصدی فروشگاه به آن‌ها پیشنهاد می‌کند. تقریبا ۸۵ تا ۹۰ درصد از کاربران از این طریق یک گوشی جدید می‌خرند.

گلکسی اس ۲۰

در حال حاضر، سونی در بازار آمریکا با هیچ اپراتوری قرارداد همکاری ندارد و بنابراین، شانسش از کسب سهم از این جمعیت ۹۰ درصدی تقریبا صفر است. سایر برندهایی که شرایطی مشابه سونی دارند، مانند ال‌جی و موتورولا، با یکی از ۴ اپراتور اصلی آمریکا همکاری دارند و از همین طریق، سهمی از بازار آمریکا برای خود کسب کرده‌اند. حتی وان پلاس هم که تنها ۶ سال از حضورش در دنیای اسمارت‌فون‌ها می‌گذرد، در آمریکا با چند اپراتور همکاری دارد. این یعنی همه این برندها درک کرده‌اند که اگر می‌خواهند سهمی از بازار آمریکا داشته باشند، باید در فروشگاه (حداقل) یکی از این اپراتورها حضور داشته باشند.

خارج از آمریکا، بازارهای پرسود دیگری مانند چین، اروپا، ژاپن و البته بازارهای روبه‌رشد هند، خاورمیانه و آفریقا وجود دارند که سونی در گذشته حضور خوبی را در آن‌ها تجربه کرده است؛ اما بازاریابی نادرست باعث شده که در چند سال اخیر مجبور شود به‌صورت رسمی بعضی از آن‌ها را ترک کند.

هنوز برای گوشی‌های هوشمند سونی دیر نیست

شاید سونی در کسب‌و‌کار موبایلش دچار سردرگمی شده است و اکنون ادامه فعالیت بخش گوشی‌های هوشمند از نظر مالی به سود این شرکت نباشد، اما عرضه محصولی از یک برند جدید که پشتیبانی مالی شرکای سونی را به همراه دارد، می‌تواند ژاپنی‌ها را نجات دهد. این دقیقا کاری است که برندهای نو ظهور چینی مانند وان پلاس، ریلمی و پوکو انجام داده‌اند و اکنون نتایج مثبت آن را مشاهده می‌کنند.

سونی هر آنچه برای موفقیت لازم است را در اختیار دارد: برند خوش‌نام و با سابقه که در سطح جهان شناخته شده است، گوشی‌هایی قدرتمند و زیبا که عملکرد مناسبی دارند و البته سابقه همکاری خوب با گوگل در زمینه به‌روز رسانی‌های سیستم عامل اندروید که این روزها نگرانی بسیاری از کاربران این سیستم عامل است. بنابراین، اگر به موارد مطرح شده توجه کند و از ظرفیت سایر بخش‌های شرکت برای خلق ایده‌های نو (مانند تولید یک گوشی گیمینگ با قابلیت اجرای نسخه موبایلی بازی‌های اختصاصی پلی استیشن) کمک بگیرد، می‌تواند بار دیگر به روزهای خوش فعالیت در بازار موبایل برگردد.

شکست گوشی‌های سونی

در نهایت، باید دید آیا سونی به‌درستی جایگاه فعلی خود را درک کرده است و قصد دارد اقدامی انجام دهد یا خیر. امیدواریم تصمیمات نادرست گذشته کنار گذاشته شوند و بار دیگر شاهد حضور یک رقیب جدی و باسابقه در صنعت گوشی‌های هوشمند باشیم؛ زیرا هرچه رقابت شدید‌تر شود، شرکت‌ها برای دستیابی به سهم بیشتر از فناوری‌ها و قابلیت‌های جدیدتری رونمایی می‌کنند که در نهایت باعث لذت بیشتر تجربه کاربری محصولات برای ما کاربران خواهد شد.

منبع: Android Authority



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۲۸ دیدگاه
  1. مجتبی کتانبافزاده

    بعد از نزدیک به ۸ سال مجبورم برم دنبال برند گوشی غیر از سونی دوستان واقعا از روی مجبوری چون حافظه گوشیم ۱۶ هست

    و اصلا دیگه جا نداره و لامصب اینستا و تلگرام رو دیگه نمی تونم آپدیت کنم رده پایین ترین گوشی سونی سگش شرف داره به

    برند های مزخرف دیگه البته اگه حافظه گوشیم ۶۴ بود تا آخر همین گوشیم رو استفاده میکردم

  2. بهزاد

    تمام اروپا و آمریکا دست به هم دادن تاجلوی این غول صنعتی رو بگیرن،باقراردادی ین ژاپن رو بردن بالا تا جنس درجه یک ژاپنی باقیمت جنس چینی وارد بازار جهانی نشه

  3. جواد

    کامنتا میگه سونی میتونه بیشترین فروش داشته باشه اگر میخواد

    چون وقتی کامنت میزارین یعنی احترام براش دارین
    دوستمون حرف قشنگی زد گفت سونی الکی تبلیغ نمیکنه دوما این شرکت چیزی کاربر استفاده ای نداره داخل گوشیش نمیزاره
    یه سوال برا سامسونگ عشقشونه خدایش از گوشی چه استفاده ای کردین حقیقت و بدون تعصب بگین سامسونگ این همه تبلیغ کرد به جرات میتونم بگم شما هیچکدمتون هیچ استفاده ای نکردین همین نوت گلکسی مداد داره ولی یکیتون ازش استفاده نمیکنه شاید ماهی یه بار استفاده کردین که این هم برا پوز دادن بوده که بگین مثلا مدادش هوشمنده

  4. احمد زرگری

    واقعا کیفیت ساخت متریال سونی رو با سامسونک مقایسه میکنی؟ من یه اکسپریا ایکس داشتم بدونه گلس و کیف میفهمی یعنی چی دسته دوم خریدم ۳ سال داشتم از بس خراب نمی شد خسته شدم دادم به داداشم و هنوز داره خودم هم هم یه xperia xz1 دسته دوم خریدم تا تا الان دارمش بدون گلس و قاب و عاشقشم گوشی مال ۴ سال پیشه و مثل نو میمونه عزیز قدرت سونی به استفاده کردن از متریالهای خاص و بسیار باکیفیت تو ساخت محصولاتشه مثلا همین xz1 که دارم جنس فلزش خیلی خاصه و علوه بر استحکام فوقالعاده ای مه داره زیبایی خیلی خاصی داره حلقه دور لنزش هم مثل الماس میدرخشه هر کی میبینه مجذوبش میشه تا حالا ۱۰۰ بار هم از دستم افتاده. من آیفون رو بلحاظ کیفیت ساخت در حد سونی نمی دونم شما حرف از سامسونگ میزنی

  5. احمد

    چندین سال از برند سونی استفاده میکنم لاکن برخلاف میل باطنی جدیدا به برند سامسونگ رو اوردم بااینکه گوشی قدرتمندی از برند سامسونگ دارم اما چشم به راه کمپانی سونی هستم که گوشی باکیفیت به روز وووخیلی برای کاربران ایرانی که درحال حاضر با مشکل اقتصادی دست به گریبان هستند از لحاظ قیمت برای کاربران به صرفه باشد اگر سونی گوشی به روز و به صرفه روانه بازار کند مطمئن باشید جایگاه خود را به دست میارد متاسفانه سونی مراعات کشورهای جهان سوم نمیکند که مردم انها وضعیت اقتصادی خوبی ندارند اگر این مسئله رو لحاظ کند حتی از اپل هم پیشی میگیرد(به امید روزی هستم دوباره موبایل سونی به دست بگیرم)

  6. rick007

    چون خریداران موبایل در دنیا ۹۰ درصدشان افراد مبتدی هستند پس به همین خاطر سونی زیاد نمی تونه گوشی بفروشه ..اگر خریداران موبایل حرفه ای بودند الان سونی بالاترین فروش را داشت
    طرف نظر داده سونی برای فروش گوشی باید نامش رو عوض کنه !!!!!بفرما!!!!!!توضیحش را بالا دادم !!!
    ایشان فکر میکنند برند سونی مال مغولستان یا ساحل عاج است !!!!!!که میگه باید نام سونی برداشته بشه
    سونی زمانی که فهمید مردم عاشق بونجول های به درد نخور چینی هستند از ۹۰ درصد بازارهای دنیا خارج شد و به طبع فروش کمتری خواهد داشت

  7. علی

    قطعا در حال حاضر گوشی های چینی از نظر قیمت و کیفیت بی رقیب هستند و به زودی دست نیافتنی می شوند، واقعا سخته آدم اینو نبینه و نفهمه مگر اینکه کورکورانه تعصب به برند خاصی داشته باشه

  8. علی اکبر

    من بعد از پنج سال استفاده از Z5 p تازگی black shark2 خریدم و الان میگم اگه سونی بود هیچ وقت سراغ برند دیگه ای نمیرفتم. بلک شارک شیاومی گوشی خوبیه ازش راضیم ولی رابط کاربری سونی لذتی داشت که سخت افزار قوی نداره ، همون رابط کاربری که خیلیا گوشی دستشون نگرفتن میگن سونی توش ضعف داره! توی سونی من همه جور شخصی سازی داشتم ولی هیچ برند دیگه ای راضیم نکرد. ایراد دیگه ای که میگیرن داغ شدن سونیه ولی به حدی اطلاعات ندارن که بگن این تراشه رو خیلی گوشیا هست دلیل داغ شدن سونی اینه که بیشتر حرارت انتقال میده… میگن سوتی حاشیه داشت الان حاشیه شده اپشن گوشی های گیمینگ چون کار باهاش راحت تره … میگن دوربین از بقیه عقب تره نمیگن رو گوشی سامسونگشون هم لنز سونیه! این ادعا خنده داره … میگن امکاناتی که سونی معرفی میکنه کاربردی نیست مثل شارژ سریع یا دوربین سوپر اسلوموشن یا نمایشگر ۴k یا ضد اب کردن گوشیای معمولی ولی نمیگن چند بار از حسگر ضربان قلب گوشیشون یا بیکسپی استفاده کردن یا چقد نمایشگر خمیده ازارشون داده که انقد واسشون تبلیغ شد یا زوم صد برابر کاربردش چیه؟ گوشی قبلی من ۴k بود بدونید که کاملا حس میکنم رزولوشن گوشی فعلی جدیدم نصف شده… شارژری که داخل جعبه گوشی پنج سال پیش سونی من بود فناوری کوالکام فست چارژ ۳ یا همون خروجی ۱۲ ولت و ۲۳ وات داره! این فناوری روی کمتر گوشیایی امروزی داخل جعبه گوشی اراعه میشه باورتون نمیشه که چقدر سریعه دم از کیفیت نزنید وقتی رویه کرومی فریم گوشیتون بعد یک سال کنده میشد سونی گوشیایی میساخت که نیم سانت فریم الومینیومی داشت همون Z1 یا Z2 یا غیره … بنظر من اگه سونی موفق نبوده توی فروش دلیل اصلیش سواد ناکافی مردم و کاستی سونی توی تبلیغاته وقتی نمایشگر خمیده میشه تبلیغ مردمم میخرن چرا تبلیغ نکنی؟ شاید ساموراییا با تبلیغ مخالفن

  9. Sony Ericsson

    دوست عزیز کاملا حق با شما است.. آنها حتی به گوشی سونی دست هم نزده اند الان شده اند فن سونی.. اونی هم که ادعا می کنه x1 خریده صد در صد از آن x1 هایی خریده که جلوی پاساژ علاالدین دست فروش ها به قیمت ۱ میلیون تومان می فروشند و فکر می کنه داره با یک گوشی سونی کار می کنه
    طرف اومده میگه هانر و نمیدونم آنر بهتر از سونی است.. هر وقت میان رده های ۲۰۱۹ هواوی و بقیه صفحه نمایش بهتر از اکسپریا زد۲ سال ۲۰۱۳ سونی داشت حرف بزنید!!!! ???? ????

  • 1
  • 2
loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X