دانشمندان هاروارد به دنبال ساخت هوش مصنوعی بهتر از مغز انسان
دولت آمریکا ۲۸ میلیون دلار به دانشگاه هاروارد برای تحقیق در زمینهی هوش مصنوعی اختصاص داد.
دانشمندان تاکنون موفق به توسعهی هیچ هوش مصنوعیای نشدند که بتواند به سرعت مغز انسان یاد بگیرد. اما سازمان پروژههای تحقیقات پیشرفته در زمینهی هوش (IARPA) میخواهد این وضعیت را تغییر دهد. این سازمان دولتی به سه واحد در دانشگاه هاروارد مبلغ ۲۸ میلیون دلار اعطا کرده تا تحقیق کنند که چرا مغز ما در مقایسه با سیستمهای مصنوعی مهارت بالایی در یادگیری دارد. به عنوان مثال، ما برای شناختن یک خودرو کافی است که آن را تنها یک یا دو سه بار ببینیم. اما حتی پیشرفتهترین هوش مصنوعی هم باید هزاران نمونه از یک خودرو را ببینید تا بتواند این وسیله را تشخیص دهد.
محققان دانشکدهی مهندسی و علوم کاربردی «جان پاولسون»، مرکز علوم مغزی و واحد بیولوژی مولکولی و سلولی موظف هستند فعالیتهای مغزی را در ناحیهی قشر بصری ضبط کنند. آنها باید بفهمند که نورونهای آن قسمت چگونه به هم متصل هستند. سپس باید با استفاده از دادههای جمعآوری شده، راهی برای طراحی سیستمهای هوش مصنوعی در حد مغز یا حتی بهتر از آن پیدا کنند.
«دیوید کاکس» (David Cox)، استادیار دانشگاه هاروارد میگوید: “این یک چالش بسیار بزرگ است. ارزش علمی ضبط فعالیتهای تعداد بسیار زیادی نورون و تهیهی نقشهای از اتصالات آنها، به خودی خود دشواریهای زیادی دارد، اما این فقط نصف پروژه است. وقتی ما اصول بنیادی نحوهی یادگیری مغز را تشخیص دهیم، راه برای طراحی سیستمهای کامپیوتری هوشمندتر از انسان هموارتر خواهد شد.”
بدیهی است که این پروژه بلندپروازانه است و اعضای تیم آن به هیچ عنوان تصور نمیکنند که کارشان آسان خواهد بود. کل این پروسه به تولید بیش از یک پتابایت (۱٫۶ میلیون CD) داده منجر خواهد شد. از همین رو، محققان معتقدند که یافتههای آنها میتواند به پیشرفتهایی در زمینهی توسعهی سیستمهای کامپیوتری کمک میکند.
منبع: Engadget
متاسفانه این پیشرفت ها پتانسیل بالایی دارند که بعد از اختراع علیه خود بشر استفاده شوند(ساخت جنگ افزار).
محققان دانشکدهی مهندسی و علوم کاربردی «جان پاولسون»، مرکز علوم مغزی و واحد بیولوژی مولکولی و سلولی موظف هستند
چه اسم و آدرس طولانی ایی..