نگاهی به مشخصات خودرو برقی دایسون؛ مرگ زودرس جدی ترین رقیب تسلا
از زمانی که تسلا مفهوم خودرو الکتریکی را به صورت امروزی وارد فرهنگ خودروسازی کرد، شرکتها و استارتاپهای بسیاری وارد حوزه خودروسازی الکتریکی شدند. بسیاری از این شرکتها عمر کوتاهی دارند و ایدههای ناب آنها نیز به همراه شرکت کشته میشود. دایسون نیز یکی از این شرکتها بود که در نهایت نتوانست محصول خود را راهی خیابان ها کند، با این تفاوت که خودرو این استارتاپ از مرگ بازگشته و اکنون رونمایی شده است. این خودرو کراساووری هفت نفره بوده که اندازه آن دوبرابر تسلا مدل ایکس است.
خودرو برقی دایسون برای مدتها به عنوان یک راز در دنیای خودروسازی شناخته میشد. تنها تعدادی معدودی از مهندسان به نمونه اولیه که در ویلتشایر قرار داشت، دسترسی داشتند. مالک این نمونه اولیه اکنون ۱۶.۲ میلیون پوند ثروت دارد و یکی از متمولترین افراد بریتانیا است. سر جیمز دیسون پس از یک مصاحبه با نشریه تایمز، تصمیم گرفت تا آن را به نمایش بگذارد.
مطابق اطلاعات منتشر شده، خودرو برقی دایسون یک شاسیبلند ترکیبی هفت نفره است که با کد N526 شناخته میشود. این خودرو قادر است تا با هر بار شارژ، مسافتی معادل ۶۰۰ مایل را طی کند که رقمی قابل توجه است. این برد زیاد به لطف استفاده از باتریهای حالت جامد بدست آمده که توانایی بیشتری در ذخیرهسازی انرژی دارند. برد خودرو برقی دایسون اگر مطابق چرخه WLTP محاسبه شده باشد، از تسلا مدل اس و تسلا مدل ایکس بسیار بیشتر است.
خودرو برقی دایسون حدود ۲.۶ تن وزن دارد که رقم قابل توجهی است اما با همین وزن میتواند در ۴.۸ ثانیه از حالت سکون به سرعت صدکیلومتر در ساعت برسد. این شتاب تقریبا نیمی از زمانی است که تسلا مدل ایکس برای رسیدن به چنین سرعتی نیاز دارد. حداکثر سرعت آن نیز ۱۲۵ مایل بر ساعت است و بازهم از تسلا مدل ایکس قویتر بوده و قابلیت دسترسی به سرعت بالاتری را دارد. هر کدام از موتورهای دوقلوی این خودرو حدود ۲۰۰ کیلووات قدرت تولید میکنند و خود دایسون شخصا نمونه اولیه را در خفا تست کرده بود.
طراحی ظاهری خودرو برقی دایسون شباهت قابل توجهی به محصولات رنجروور دارد و گویا شما با یک رنجروور مدرن روبرو هستید. این خودرو پنج متر طول ، دو متر عرض و ۱.۷ متر ارتفاع دارد. شیشههای آن از یک فراری شیبدارتر و رینگهای آن از یک آئودی بزرگتر هستند. نمای داخلی خودرو نیز یادآور برخی مدلهای مفهومی آینده نگرانه است که در نمایشگاههای خودرو میتوان آنها را دید. صندلیها به خوبی بدن را در بر میگیرند و با استفاده از نمایشگرهای مختلف روی داشبورد، اطلاعات مورد نیاز به راننده نمایش داده میشوند.
بسیاری از این ویژگیها برای یک خودرو برقی جاهطلبانه هستند و البته نصب و به کارگیری آنها هزینه بالایی را طلب میکند. به گفته دایسون، هزینه توسعه این خودرو پیش از آنکه برنامه ساخت آن متوقف شود، حدود ۵۰۰ میلیون پوند برآورد شده است. با این حال روح خودرو برقی دایسون همچنان زنده است و تیم توسعه دایسون سعی دارند تا ویژگیهای خلاقانه محصول خود را به دیگر خودروسازان بفروشند. برای مثال باتریهای حالت جامد دایسون بسیار کارآمدتر از باتریهای معمول لیتیوم یونی هستند. دایسون اعلام کرد که احتمال دارد در آینده به فکر ساخت خودرو باشد اما تنها در صورتی اینکار را خواهد کرد که چنین تجارتی برای او سودآوری به همراه داشته باشد.
منبع: engadget
با سلام و وقت بخیر
ترجمه این مقاله در بخشی درست انجام نشده نوشتید “این شتاب تقریبا نیمی از زمانی است که تسلا مدل ایکس برای رسیدن به چنین سرعتی نیاز دارد” یعنی با این حساب تسلا مدل X شتابش نزدیکای دنا پلاس توربو شارژ هستش البته به صورت اسمی… ولی خب یه ۰/۴ ثانیه سریعتره
باید اینجوری ترجمه می شد البته جمله در مقاله اصلی داخل پرانتزه
( در حدود نیم ثانیه بیشتر از تسلا مدل X از نوع برد طولانی (ترجمه عبارت Long -Rang) )