خداحافظ پراید؟ رنو کوئید چه ویژگیهایی دارد؟
پراید, نامی آشنا برای تمام ماست. حداقل از زمانی که یادمان میآید، در کوچه و خیابانهای شهر، تا الآن که مطلبی در دیجیکالا مگ میخوانیم، هزاران بار در طول روز با آن دیدار میکنیم! ولی واقعا چرا باید یک خودرو تا این حد در خیابان زیاد باشد و از چهره آن خسته شده باشیم؟ خب دلیل آن واضح است! رقیب دیگری در این قیمت از بازار خودروی نو کشور وجود ندارد. این ویژگی باعث شده که اگر خریدار با بودجه ۲۰ میلیون تومانی، قصد خرید یک اتومبیل نو را داشته باشد، تنها یک حق انتخاب برای او وجود دارد، پراید! اما این امر مرسومی در بسیاری از کشورهای دنیا نیست، چرا که کمپانیهایی هستند که حداقل چند خودرو ارزانقیمت و اقتصادی تولید میکنند که مشتریان حق انتخاب و تصمیمگیری بین چند گزینه را بهراحتی داشته باشند. شاید برایتان جالب باشد که یک نیم نگاهی به تحول بازار داخلی خودرو ایران، از گذشته نزدیک تا امروز را داشته باشیم.
پیکان و پراید
پیکان خودرویی بود که حدود چهار دهه در ایران حضور پررنگی از خود نشان داد و یکی از آخرین مدل هیلمن هانتر ۱۹۶۶ بود که توسط ایرانناسیونال (ایرانخودرو سابق) تولید میشد. از مدلهای عرضه شده آن میتوان به کارلوکس، دولوکس، استیشن و وانت اشاره کرد. تولید پیکان بین سالهای ۱۳۴۶ تا ۱۳۸۳ ادامه داشت و پس از توقف تولید، بهدلیل محبوبیت بین دوستداران این خودرو، اخباری از مدل جدید آن به نام «نیوپیکان» به گوش رسید ولی این طرح هرگز عملی نشد.
پس از پیکان نوبت به پراید رسید، خودرویی که میان چند خودروساز و کشور دست به دست شد و حال در ایران هنوز تولید میشود. اولین بار این خودرو در مزدا و به سفارش فورد طراحی و بین سالهای ۱۹۸۶ تا ۱۹۹۰ تولید شد. این اتومبیل در ژاپن به نام مزدا ۱۲۱، در آمریکا به نام فورد فستیوا و در کره جنوبی و ایران به نام پراید شناخته میشود. سایپا مونتاژ و تولید پراید را از سال ۱۳۷۲ در دست گرفت؛ خودرویی که برای مصارف شهری یک خانواده کمجمعیت ایرانی میتواند مناسب باشد. پراید از یک گیربکس ۵ دنده دستی و موتور ۱.۳ لیتری ۴ سیلندر بهره میبرد. در نسخههای جدیدتر که آن را به عنوان HP+ میشناسند، با بازنگریهای انجام شده درطراحی منیفولد ورودی، سیستم سوخت رسانی و سرسیلندر، توان آن از عدد ۶۳ به ۶۷ اسببخار رسیده است. پراید تا به امروز در انواع کلاسهای صندوقدار، هاچبک، استیشن و وانت عرضه شده که البته از این بابت مورد انتقاد عام قرار گرفته است که از یک خودرو چند کلاس متفاوت، میتوان طراحی و تولید کرد؟! نکته دیگری که در مورد این خودرو وجود دارد، سطح ایمنی ضعیف آن است که همیشه به باد گلایه و انتقاد مردم در شبکههای مجازی گرفته شده است اما بد نیست بدانیم که پراید با تغییراتی که در بدنه و تقویت ستون خود داشته، درکنار افزوده شدن کیسههوا و ترمز ضدقفل، یقینا از قبل ایمنتر شده که نباید منکر این بازنگریها بهمنظور افزایش ایمنی این خودرو بود.
خودروی پراید در دهه ۷۰ جزو یکی از خواستههای بزرگ یک خانواده متوسط ایرانی بود. پراید در آن زمان حدود ۵ میلیون تومان قیمت داشت. در دهه هشتاد با رشد قیمتی، به حدود ۷ میلیون تومان رسید اما با ورود به دهه نود با یک رشد سرسام آوری با قیمت ۲۰ میلیون تومان روبرو شد! پارامترهایی که در گران شدن خودروهای بازار اعم از داخلی و خارجی، سهم کوچک و بزرگی داشتند، باعث شدند که خودروی ارزان قیمتی مثل پراید، با چهره مظلومگونه خود، صرفا به دلیل بالارفتن قیمتش در این صحنه بتازد و از دسترس بسیاری از خانوادههای متوسط ایرانی دورتر شود.
همانطور که گفته شده با توجه به نبود رقیب هم قیمتی در بازار خودروهای نو کشور، پراید تنها گزینه مناسب برای یک خانواده کم جمعیت است که با داشتن هزینه و مصرف کم, فراوانی و ارزانی لوازم، آن را تبدیل به مقرون بهصرفهترین خودرو حاضر کرده است. اما با تمام حرفهایی که زده شد، دیر یا زود باید منتظر کنار رفتن بسیاری از خودروهای قدیمی تولید داخل باشیم و این مستلزم ایناست که از قبل، به فکر نمونههای مناسب جایگزین، برای آنها باشیم.
اخیرا زمزمههایی از کنارگذاشته شدن خودروهای پراید و پژو ۴۰۵ شنیده شده که با این اوصاف باید انتظار خودروهای جدیدی را هم داشته باشیم. این دومین بار است که خبر توقف تولید این دو خودرو را طی چندماه گذشته از ناحیه رئیس سازمان استاندارد، رسانهای شده است. در آخرین روادید خبری به نظر میرسد، قرار است یکی از محصولات رنو، به نام کویید، جای پراید را در سال آینده بگیرد. خودرویی که سهم زیادی از فروش خود را در هند، در دست گرفته است.
رنو کوئید
رنو کویید در کلاس خودروهای کراساور کوچک جایدارد، کلاسی که از آن به عنوان شبهشاسی بلند و مینی SUV یاد میشود. خودروی کاملا اقتصادی که در سال ۲۰۱۵ تولید شد و از همان ابتدا به خوبی توانست بازار هند را هدف قرار دهد. کویید در گستره قیمتی حدود بین ۳۹۰۰ تا ۵۳۰۰ دلار قیمتگذاری شده و در دو مدل ۰.۸ و یک لیتری تولید میشود که گویا در وهله اول ورود به بازار کشور، احتمالا باید پذیرای نسخه ضعیفتر آن یعنی نسخه ۰.۸ لیتری آن باشیم. قلب کویید مجهز به یک پیشرانه ۳ سیلندر ۷۹۹ سیسی است که توانایی تولید ۵۳ اسب بخار قدرت و ۷۲ نیوتونمتر گشتاور را دارد. مصرف سوخت آن ۴ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر و ظرفیت باکش ۲۸ لیتر است. از امکانات آن میتوان به صفحهنمایش ۷ اینچی با قابلیت اتصال بلوتوث، AUX و USB، کیسه هوا، سیستم دسترسی بدون کلید، چراغهای مهشکن، شیشههای برقی جلو، تهویه مطبوع و فرمان برقی اشاره کرد. در مورد ایمنی کویید هم صحبتهای بحث برانگیزی شده، مبنی براینکه این خودرو بسیار ناایمن است، در حدی که حتی نتوانسته یک ستاره ایمنی هم بگیرد! در دفاع این صحبتها، گفته شده که کویید مورد تست، نمونه عرضه شده برای بازار هند بوده و کیفیت آن با نمونه برزیلی که قصد ورود به بازار کشورمان را دارد؛ متفاوت است. به گفته مدیر عامل رنو پارس, کویید در تلاش گرفتن سه ستاره ایمنی است. در مورد قیمت این خودرو انتظار رنج قیمتی بین ۲۰ تا ۳۰ میلیون تومانی از آن میرفت ولی طی نشست خبری اخیر، مدیر عامل رنوپارس قیمت آن را ۳۱ میلیون تومان اعلام کرد. با کمی تامل میتوان به این نتیجه رسید که عملا کویید که با هدف خودروی جایگزینی برای پراید، برای آمدن به کشور آماده میشود ، حدود ۱۰ میلیون تومان یعنی حدود ۱.۵ برابر از پراید گرانتر است. پس عملا نمیتوان آن را رقیب یا جایگزین همقیمتی برای پراید دانست!
شما در مورد کویید، «جایگزینی برای پراید» چه فکر میکنید؟ آیا واقعا میتواند جایگزین مناسب و موفقی برای پراید باشد؟
بهتره بگیم جایگزین ۲۰۶وپژو پارس
قیمت ۲۰ میلیون برازنده این ماشین
از نظر من اینجوری حتی ساینا ارزش خرید بالاتری داره نسبت به این
قیمت پایینتر و قدرت بیشتر
فقط ظاهرش مشکل داره که خب بازم بهتر از بقیه است
داره جوری میشه که موتور سیکلت و ۲۰ میلیون میندازن به مردم
من که نمیخرم
اولا من فکر نکنم با ۳۰م تومن این ماشینی که عکسشو گذاشتین رو بدن… محصول نهایی از نظر کیفیت زمین تا آسمون با این عکس پر زرق و برق فرق داره قطعا… مثل این بستنی عروسکیاست که عکس جلدش با خودش خیلی فرق داره :)))))
دوما به نظر من از فرانسوی جماعت خودساز در نمیاد… من نمی دونم ایران خودرو و سایپا چرا انقد با فرانسویا خوبن و به قولی واسشون انقد نوشابه باز میکنن… بجای فرانسه باید اول با ژاپنیا و بعدش اگه نشد با کره ای ها(البته جنوبیش) کار کنن… چشم بادومیا بی منت ماشین میسازن… نه اینکه مثل فرانسویا ماشین رو جوری میسازن که استهلاک داشته باشه و از این راه جیب ملتو خالی کنن(نمونش ال۹۰ یا ۲۰۶)!!!
مطمئن باشین با یه قیمتی وارد میشه که نتونه با گاریهای ایران خودرو و سایپا رقابت کنه.حداقل ۴۰ میلیونه
۵۳۰۰ دلار میشه ۳۱ میلیون؟!
سرابی بیش نیست
اهان یه مورد دیگه یادم رفت بگم در تست تصادف صفر ستاره بدست اورده من خودم تو اپارات تست تصادفشو دیدم خیلی امنیتش پایینه
اگه بخواد جایگزین پراید بشه باید قیمتش زیر ۲۳ میلیون باشه وگرنه که با ۳۱ تومن میریم همون سمند خودمونو میخریم
این دیگه چه ماشینی هستش
800 سی سی موتو
3 سیلندر
شتاب صفر تا صد ۱۷ ثانیه
یک ایربگ
همون پرایدمون بهتر بود نمی خاد جایگزینش بشه
با قیمت ۳۲ میلیون میشه لیفان ۶۲۰ با موتور ۱۶۰۰ با بهترین امکاننات گرفت یا مثلا سمند ال ایکس خیلی از این بهتره
فروش پراید متوقف میشود؟برادر و خواهر پراید چه؟آنهایی که فقط قاب بدنه شان تغییر کرد و قیمتشان نجومی شد!
والا اگه بی سواد هم باشی و فقط ۴تا ضرب و تقسیم ساده بلد باشی ، این ماشین رو با دلار ۳۹۰۰ تومن هم حساب کنی (۵۳۰۰ دلاری که مدل برزیلی هست) میشه حدود ۲۱ میلیون تومان.
حالا در بدترین حالت ۱۰ درصد مالیات میشه ۲میلیون و ۱۰۰ هزار تومان.
در مجموع ۲۳,۱۰۰,۰۰۰ تومان.
چیزی حدود ۸ میلیون تومان سود میره تو معده رنوپارس؟
ولی خدا وکیلی از سایپا و ایران خودرو منصف تره این رنوپارس.
پراید ۷ میلیون تومانی تو عرض یک سال شد ۲۱ میلیون تومان.یعنی حدود ۱۴ میلیون تومان سود صد در صد خالص؟(تورم که یکساله ۲۰۰% نمیشود؟! یا شابد هم میشود!)
همین پرایدی که تو کشورهای همسایه همین الان دارن ۴ میلیون تومان میفروشن.(تو کشور ما شد ۲۱ میلیون بخاطر تورمه! ولی همسایه ها چی؟احتمالا چون اونجا تورم نیست!قیمت دلار اونا از ۱۲۰۰ تومن نشد ۳۸۰۰ تومن !خخخخخخخخخخخخخخ)
از سوی دیگر پژو ۲۰۶ در طول یکسال قیمتش از ۱۲ میلیون شد حدود ۳۰ میلیون تومان.۱۸ میلیون تومان.
405 و سمند و …
نوش جونتون.
از شیر مادر حلال تر هموطن.
مردمی که می خردند و ذوق زده هم میشوند سزوار پرداخت سود ۲۰ میلیون تومان که هیچ.۱۰۰ میلیون تومان بخورید،گوارای وجودتان.
مردم اگر ناراضی بودند نمی خریدند…
روز به روز خودروها دارن کوچکتر و کوچکتر میشن و در عوض قیمتشون چند برابرشده ؟ سایز کوئید نصف پیکان هست!