درمان ریزش مو؛ برای جلوگیری از ریزش مو چه کنیم؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۹ دقیقه
درمان ریزش مو

برای ریزش مو چه باید کرد؟ حدود 20 درصد از آقایان در دهه سوم زندگی خود به ریزش مو مبتلا می‌شوند. در این سن مهم‌ترین علت ریزش مو مردان ژنتیک است. البته می‌توان برخی دیگر از دلایل فرعی را نیز پیدا کرد و برای جلوگیری از ریزش مو آنها را تحت کنترل درآورد. ولی باید بدانید که اگر در سن پایین دچار ریزش موی سر هستید، باید در شجره‌نامه خود عامل اصلی را پیدا کنید! با این حال، دلایل ریزش مو متعدد است. معمولاً با افزایش سن، ریزش مو در زنان و مردان بیشتر می‌شود. گاهی مشکل کمبود عناصر یا سلول‌های خونی ریزش مو را تشدید می‌کند. به همین دلیل برای درمان ریزش مو و اطمینان از سلامت خود بهتر است ابتدا یک چکاپ داشته باشید. بسیاری مواقع هم استرس و فشارهای منفی در زندگی علت ریزش موی سر می‌شود. پس برای جلوگیری از ریزش مو قبل از هر کاری آرامش را به خود وزندگی‌تان بازگردانید. گاهی هم علت ریزش مو شدید در زنان تغییرات هورمونی مانند بارداری و یائسگی است که باید توسط پزشک بررسی شود.

ریزش موی سر یکی از مشکلاتی است که بسیاری از افراد با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. هر فردی به نوبه خود به دنبال راه حلی برای درمان ریزش مو می‌گردد. ریزش روزانه بین 50 تا 100 تار مو طبیعی است و اگر تعداد تار مو بیش از این باشد، نشان می‌دهد فرد دچار ریزش مو شدید شده است.

همیشه پیشگیری بهتر از درمان است. پس برای جلوگیری از ریزش مو پیشگیری مهم‌ترین توصیه است. مو هم مانند هر قسمت و هر عضو دیگری از بدن نیاز به مواد غذایی کافی دارد تا بتواند رشد کند و از سلامت خوبی برخوردار شود. مو به دلیل اینکه در معرض محیط بیرونی و هوای آلوده قرار دارد، مراقبت بیشتری می‌طلبد. در ادامه توصیه‌هایی را مطرح می‌کنیم که رعایت کردن آنها می‌تواند برای جلوگیری از ریزش مو مفید باشد.

علت ریزش مو در زنان و مردان

هرچند ریزش مو هم در زنان و هم در مردان ممکن است رخ دهد اما ریزش مو در مردان بیشتر است. دلیل این امر هم به این موضوع مربوط می‌شود که مردان و زنان ریزش مو را به علت‌های بسیار متفاوتی تجربه می‌کنند. در ادامه، علت ریزش مو را در زنان و مردان بررسی خواهیم کرد.

علت ریزش مو در زنان

ریزش مو در زنان زمانی اتفاق می‌افتد که یک زن در روز بیش از ۱۲۵ تار مو از دست بدهد و کمتر از این میزان ریزش مو در روز طبیعی است؟ شایع‌ترین علت ریزش مو در زنان در سراسر جهان، طاسی با الگوی زنانه است که به آن آلوپسی آندروژنتیک نیز گفته می‌شود. این نوع ریزش مو دلایل ژنتیکی قوی دارد که ممکن است از مادر یا پدر به ارث برسد.

این بیماری معمولاً زمانی اتفاق می‌افتد که فرد در اواخر دهه ۵۰ یا ۶۰ زندگی خود باشد اما ممکن است از اواخر نوجوانی نیز متوجه آن شده و هر چه زودتر شروع شود، جدی‌تر خواهد بود. تغییرات هورمونی در دوران یائسگی نیز می‌تواند آن را تشدید کند.

در آلوپسی آندروژنتیک فولیکول‌های مو به تدریج کوچک شده و چرخه‌ی رشد کوتاه می‌شود. در نتیجه ریزش مو رخ می‌دهد. از سوی دیگر، موهای جدید نیز کوچک‌تر و نازک‌تر می‌شوند. حتی پس از مدتی، برخی از فولیکول‌ها ممکن است تولید مو را متوقف کنند. اگر مبتلا به طاسی با الگوی زنانه هستید، بعید است تمام موهای خود را از دست بدهید اما اگر فکری برای درمان نکنید، علائم آن ممکن است در طول زمان بدتر شوند.

 دلایل متعدد دیگری نیز برای ریزش مو در زنان وجود دارد، از جمله:

  • آسیب دیدن فولیکول‌های مو
  • تغییر در عادات غذایی (و در نتیجه کاهش وزن)
  • استرس
  • استفاده از داروهای شیمیایی مو
  • درمان‌هایی مانند شیمی درمانی یا پرتودرمانی
  • داشتن یک بیماری زمینه‌ای مانند اختلالات تیروئید، کم خونی و کمبود ویتامین
  • تغییرات هورمونی (بارداری، یائسگی).
  • برخی داروها و مکمل‌های دیگر (داروهای فشار خون، داروهای نقرس و دوزهای بالای ویتامین A)

علت ریزش مو در مردان

بیش از نیمی از مردان ۵۰ ساله یا بیشتر علائم ریزش مو دارند. تا سن ۷۰ سالگی از هر ۵ مرد ۴ نفر این علائم را دارند اما علت آن چیست؟ در مردان، ریزش مو اغلب به دلیل واکنش به هورمون تولید مثل مردانه یعنی تستوسترون ایجاد می‌شود. همچنین ژنتیک در ریزش مو نقش پررنگی دارد. به‌علاوه سایر بیماری‌ها یا شرایط نیز منجر به انواع مختلف ریزش مو می‌شوند که مهم‌ترین آن‌ها عبارت‌اند از:

  • ژنتیک: بیشتر ریزش مو در مردان ناشی از آلوپسی آندروژنتیک یا طاسی با الگوی مردانه است. این بیماری ژنتیکی محسوب می‌شود (یعنی از والدین به فرزند منتقل می‌شود) و به تدریج پیشرفت می‌کند. آلوپسی آندروژنتیک معمولاً خط مو، شقیقه‌ها یا بالای سر را تحت تأثیر قرار می‌دهد.
  • افزایش سن: ریزش مو در مردان می‌تواند نتیجه‌ی طبیعی تغییرات بدن به دلیل افزایش سن باشد. متخصصان پوست و مو از ریزش موی مرتبط با افزایش سن با عنوان «آلوپسی سالمندی» یاد می‌کنند که با ریزش موی مردانه متفاوت است. محققان در این عارضه کاهش خفیف فولیکول مو را مشاهده کرده‌اند که منجر به نازک‌تر شدن تارهای مو می‌شود.
  • شیمی‌درمانی و داروها: همچنین مردان در پاسخ به شیمی درمانی، پرتودرمانی یا برخی داروها، آناژن و تلوژن افلوویوم را تجربه می‌کنند. ریزش مو در این موارد اغلب با قطع دارو یا درمان قابل برگشت است.
  • واکنش‌های استرسی: عفونت‌ها، رویدادهای ناراحت‌کننده، تب بالا و مسائل مربوط به سلامت روان می‌تواند به ریزش موی ناشی از استرس در مردان و زنان منجر شود. کاهش وزن سریع به دلیل جراحی چاقی یا بیماری نیز می‌تواند باعث این وضعیت شود که اغلب موارد آن برگشت‌پذیر است.
  • تغذیه: عوامل غذایی و تغذیه نیز ممکن است از دلایل ریزش موی مردانه نقش داشته باشد. در مردان، کمبود روی، نیاسین و پروتئین و دریافت بیش از حد ویتامین A و E با طاسی الگوی مردانه و سایر انواع ریزش مو ارتباط دارد.

دلایل ریزش مو

انواع ریزش مو علت ریزش مو درمان ریزش مو
ریزش موی ارثی ژنتیک، عدم تعادل هورمونی، افزایش سن دارو (مینوکسیدیل، فیناستراید)، کاشت مو
ریزش موی هورمونی عدم تعادل هورمونی (مشکلات تیروئید، سندرم تخمدان پلی کیستیک)، بارداری تنظیم هورمون، دارو (مینوکسیدیل)، کاشت مو
آلوپسی آره‌آتا اختلال خود ایمنی، استرس تزریق کورتیکواستروئید، ماینوکسیدیل، کاشت مو
آلوپسی یونیورسالیس اختلال خود ایمنی، ژنتیک تزریق کورتیکواستروئید، ماینوکسیدیل، کاشت مو
ریزش مو مرتبط با تغذیه کمبود مواد مغذی (آهن، روی، بیوتین)، رژیم غذایی نامناسب تغییر در رژیم غذایی، مصرف مکمل‌ها (آهن، روی، بیوتین) و داروها
ریزش مو مرتبط با استرس فشار فیزیکی، استرس عاطفی، کم خوابی کاهش استرس، بهبود عادات خواب، ماساژ درمانی، داروها
ریزش موی عفونی باکتری، قارچ (کرم حلقوی)، ویروس (هرپس سیمپلکس) داروها (آنتی‌بیوتیک‌ها، ضد‌قارچ‌ها)، درمان عفونت زمینه‌ای
ریزش مو مرتبط با آسیب‌های شیمیایی استفاده از رنگ مو، برخی از درمان‌های مو (پرمس، ریلکس‌کننده)، حالت دادن حرارتی به موها کاهش استفاده از مواد شیمیایی، استفاده از محصولات محافظتی مو، تغییر مدل مو

 

درمان ریزش مو

درمان مناسب ریزش مو می‌تواند برای بازگرداندن سلامت مو بسیار مهم باشد. گزینه‌های درمانی زیادی از جمله درمان‌های کلینیکی، درمان‌های خانگی، داروها و تغییرات در رژیم غذایی وجود دارد که در زیر به آن‌ها می‌پردازیم.

درمان‌های کلینیکی ریزش مو

درمان‌های کلینیکی یا بالینی ریزش مو روش‌هایی با پشتوانه‌ی علمی هستند که معمولاً نیاز به مشاوره با پزشک یا متخصص پوست و مو دارند. چندین درمان کلینیکی شناخته شده در جهان وجود دارد که عبارت‌اند از:

  • کاشت مو: کاشت مو یک روش جراحی است که در آن فولیکول‌های مو از نواحی دارای موهای سالم (اغلب پشت سر یا کناره‌های پوست سر) برداشته شده و به نواحی کم‌پشت یا طاس پیوند داده می‌شوند. نتایج می‌تواند بسیار طبیعی به نظر برسد. هنگامی که موهای کاشته‌شده رشد کنند، معمولاً شبیه موهای ناحیه‌ی مبدأ عمل می‌کنند.
  • لیزردرمانی: در لیزر درمانی یا نور درمانی از سطح پایینی از لیزرهای پزشکی استفاده می‌کنند که برای مدت کوتاهی به پوست سر هدایت شده تا به رشد مجدد موها کمک کند. در این روش، فولیکول‌های مو در پوست سر تحریک شده و در نتیجه موها رشد بیشتری خواهند داشت. البته ممکن است قبل از مشاهده‌ی نتایج به چندین جلسه‌ی لیزردرمانی نیاز داشته باشید.
  • مزوتراپی مو: در این درمان غیر تهاجمی ترکیبی از ویتامین‌ها، مواد معدنی و اسیدهای آمینه به طور مستقیم به پوست سر تزریق می‌شود. هدف از مزوتراپی مو بهبود گردش خون در پوست سر، تغذیه فولیکول‌های مو و تقویت رشد آن‌ها است. این روش درمانی ریزش مو به طور ویژه برای کسانی که موهای کم‌پشتی دارند، مفید و مؤثر است.
  • درمان پلاسمای غنی از پلاکت (PRP): در این روش از خون خود بیمار استفاده می‌شود. خون از رگ دست گرفته شده و در دستگاه سانتریفیوژ چرخانده می‌شود تا اجزای آن از هم تفکیک شوند. در این مرحله دو قسمت از خون وجود دارد که یکی از آن‌ها پلاسمای غنی از پلاکت است. این پلاکت‌ها فعال می‌شوند تا فاکتورهای رشد و پروتئین‌های ترمیمی در آن‌ها فعال شود. سپس پلاسمای غنی از پلاکت دوباره به بدن تزریق می‌شود. این پلاکت‌ها سرشار از فاکتورهای رشد هستند که می‌توانند فولیکول‌های مو را در صورت تزریق دوباره به پوست سر تحریک کنند. درمان PRP به مرور زمان تراکم و ضخامت مو را بهبود می‌بخشد.
  • میکروپیگمنتیشن: نوعی خالکوبی است که به عنوان خالکوبی مو نیز شناخته می‌شود. با این روش می‌توان نقاط طاس یا کم‌پشت موها را بدون جراحی پوشاند.
  • پروتئین تراپی: این روش معمولاً در کلینیک‌های زیبایی انجام می‌شود اما پروتئین تراپی مو چیست؟ در پروتئین‌ تراپی، پروتئین مورد نیاز موها به ساقه‌ی موها اضافه می‌شود.

درمان خانگی ریزش مو

نتایج درمان‌های خانگی ممکن است در افراد متفاوت باشد. چند درمان خانگی محبوب و موثر به این ترتیب هستند:

  • ماسک تخم مرغ و روغن زیتون: تخم مرغ سرشار از پروتئین است که وقتی با روغن زیتون که سرشار از چربی‌های سالم است ترکیب شود، ماسک تغذیه‌ای مفیدی را برای مو و پوست سر فراهم می‌کند. استفاده از این مخلوط می‌تواند به تقویت تارهای مو و جلوگیری از شکستگی آن‌ها کمک کند.
  • ماسک آووکادو و عسل: آووکادو سرشار از ویتامین‌ها و مواد مغذی است که مو را آبرسانی و تغذیه می‌کند. هنگامی که آووکادو با عسل که خاصیت مرطوب کنندگی دارد مخلوط شود، ترکیب به‌دست‌آمده می‌تواند برای شما موهایی صاف و درخشان به ارمغان بیاورد.
  • ماساژ با روغن نارگیل: ماساژ منظم پوست سر با روغن نارگیل سطح رطوبت موها را افزایش داده و آن‌ها را تقویت می‌کند. روغن نارگیل حاوی اسیدهای چرب است که به ساقه‌ی مو نفوذ کرده و باعث افزایش پروتئین و در نتیجه افزایش استحکام مو می‌شود.
  • شست‌وشو با چای سبز: چای سبز سرشار از آنتی اکسیدان‌ها به ویژه اپی گالوکاتچین گالات (EGCG) است که در صورت استفاده به عنوان شامپو می‌تواند به رشد مو کمک کند. این درمان طبیعی نه تنها پوست سر را تغذیه کرده بلکه محیط سالم‌تری را نیز برای رشد مو فراهم می‌کند.

داروهای ریزش مو

متخصصان پوست و مو که در زمینه‌ی ریزش مو و اختلالات پوست سر تخصص دارند، مصرف داروهایی را اغلب برای کمک به جلوگیری از ریزش بیشتر مو و در صورت امکان به منظور رشد مجدد مو توصیه می‌کنند. برخی از این داروها عبارت‌اند از:

  • ماینوکسیدیل موضعی (Minoxidil): ماینوکسیدیل موضعی از نازک شدن موها جلوگیری کرده و باعث تحریک رشد موهای جدید می‌شود. این دارو می‌تواند به افراد مبتلا به انواع مختلف ریزش مو از جمله آلوپسی آندروژنتیک، آلوپسی آره‌آتا، تلوژن افلوویوم و غیره کمک کند. ماینوکسیدیل که به صورت فوم یا مایع موجود است، معمولاً دو بار در روز مستقیماً روی پوست سر اعمال می‌شود. با مصرف این دارو ممکن است چهار ماه تا یک سال طول بکشد تا موها به میزان قابل توجهی ضخیم شوند. البته در ابتدا و بلافاصله پس از شروع مصرف دارو ممکن است افزایش ریزش مو مشاهده شود که تا یک یا دو ماه ادامه خواهد داشت.
  • فیناستراید خوراکی (Finasteride): فیناستراید خوراکی بهترین قرص ویتامین برای ریزش مو برای مردانی است که ریزش مو با الگوی مردانه یا آلوپسی آندروژنتیک دارند. فیناستراید با مهار تولید هورمونی که فولیکول‌های مو را از بین می‌برد، سرعت ریزش مو را کاهش داده و رشد موهای جدید را تحریک می‌کند. این دارو یک بار در روز از طریق خوراکی مصرف می‌شود. فیناستراید بعد از حدود چهار ماه عمل مؤثر خود را روی موها آغاز می‌کند. هرچند ممکن است تا یک سال متوجه رشد قابل توجهی در موها نشوید. عوارض جانبی این دارو نادر است اما شاید با مصرف فیناستراید دچار اختلال نعوظ و افسردگی شوید.
  • داروهای آنتی‌آندروژن: آندروژن‌ها هورمون‌های جنسی‌اند که به فولیکول‌های مو آسیب می‌زنند یا آن‌ها را از بین می‌برند. داروهایی که آندروژن‌ها را مهار می‌کنند، ممکن است ریزش مو را در طاسی الگوی زنانه متوقف کنند. داروهای آنتی‌آندروژن فقط با نسخه در دسترس هستند و شامل اسپیرونولاکتون (spironolactone) و قرص‌های ضد بارداری‌اند که در ترکیبات آن‌ها استروژن وجود دارد. آنتی‌آندروژن‌ها معمولا بعد از چهار ماه شروع به کار می‌کنند. درمان طولانی مدت با این داروها برای جلوگیری از عود ریزش مو ضروری است. آنتی‌آندروژن‌ها می‌توانند عوارض جانبی از جمله نامنظم‌شدن دوره‌های قاعدگی و خواب آلودگی ایجاد کنند. زنانی که قصد بارداری دارند نباید آنتی‌آندروژن مصرف کنند.
  • کورتیکواستروئیدها: داروهای کورتیکواستروئیدی برای درمان افراد مبتلا به آلوپسی آره‌آتا، لیکن پلانوپیلاریس و لوپوس اریتماتوز دیسکوئید استفاده می‌شود. این داروهای سرکوب‌کننده‌ی سیستم ایمنی می‌توانند با اثرات بیماری‌های خودایمنی مقابله کنند و به مو اجازه‌ی رشد دهند. استروئیدها به صورت محلول‌های موضعی یا تزریقی در دسترس هستند و همگی نیاز به نسخه دارند. متخصصان پوست و مو بر اساس سن و شدت علائم بیمار تعیین می‌کنند که کدام نوع دارو برای آن‌ها مناسب‌تر است. برای کودکان مبتلا به آلوپسی آره‌آتا می‌توان از کرم استروئیدی موضعی روی پوست سر استفاده کرد. برای بزرگسالان نیز ممکن است متخصص، استروئیدها را به پوست سر تزریق کند. حتی ممکن است در طی یک جلسه ۸۰ تزریق انجام شود.

درمان‌های استروئیدی هر چهار تا شش هفته یکبار انجام شده و ممکن است طی یک یا دو ماه شاهد رشد مجدد مو باشید. کورتیکواستروئیدهای موضعی و تزریقی دارای عوارض جانبی از جمله بثورات پوستی، نازک شدن پوست روی سر و قرمزی یا پف کردن صورت هستند. همچنین داروهای کورتیکواستروئیدی که از طریق خوراکی مصرف می‌شوند ممکن است مقاومت سیستم ایمنی بدن را در مبارزه با عفونت‌های باکتریایی یا ویروسی کم‌تر کند.

برای درمان ریزش مو چه چه چیزی بخوریم؟

رژیم غذایی نقش مهمی در حفظ سلامت مو دارد. در صورتی که بدانید کمبود کدام ویتامین باعث ریزش مو می‌شود و کدام مواد غذایی این ویتامین‌ها را دارند، کار شما ساده‌تر خواهد شد. ترکیب مواد مغذی خاص می‌تواند به طور قابل توجهی بر رشد مو تأثیر بگذارد. در ادامه جدولی از غذاهای غنی از مواد مغذی برای رشد مو آورده شده است.

ماده غذایی تأثیر بر مو
ماهی‌های چرب سرشار از امگا ۳ برای تقویت فولیکول‌های مو
سبزیجات برگ‌دار سرشار از ویتامین‌های A و C، آهن و کلسیم برای حفظ سلامت پوست سر
آجیل و دانه‌های خوراکی سرشار از ویتامین E و امگا ۳ برای تغذیه و تقویت پوست سر
تخم مرغ منبع عالی پروتئین و بیوتین برای تقویت فولیکول‌های مو
حبوبات سرشار از پروتئین، آهن و بیوتین برای حمایت از سلامت مو
میوه‌های حاوی ویتامین C مانند مرکبات سرشار از ویتامین C برای تولید کلاژن

 

پیشگیری و جلوگیری از ریزش مو

  • از شامپوی ملایم به عنوان بهترین شامپو برای ریزش مو استفاده کنید. برخی از شامپوها می‌توانند رطوبت موهای شما را از بین ببرند.
  • برای جلوگیری از ریزش مو، بعد از شامپو از مرطوب‌کننده‌ی مو استفاده کنید. مرطوب‌کننده شکنندگی موها را کاهش می‌دهد.
  • از نرم‌کننده یا حالت‌دهنده‌ی مو استفاده کنید. استفاده از این ماده پس از شامپو زدن به کاهش شکستگی، شکافته شدن موها و موخوره کمک می‌کند.
  • موهای خود را در یک حوله میکروفایبر بپیچید تا سریع‌تر خشک شوند. این کار باعث کاهش زمان سشوار کشیدن خواهد شد.
  • درمان با روغن داغ را کنار بگذارید. این ماده موها را گرم می‌کند و به موهای شکننده آسیب بیش‌تری می‌رساند.
  • رنگ کردن، چسباندن و صاف کردن موها با مواد شیمیایی را در خانه متوقف کنید. اگر می‌خواهید از این موارد استفاده کنید، حتماً به آرایشگاهی بروید که در خدمات مورد نظر شما تخصص داشته باشد.
  • استفاده از اتوهای بیگودی، اتوهای تخت و شانه‌های داغ را محدود کنید.
  • از کمترین درجه حرارت روی سشوار استفاده کنید. در صورت امکان، به جای استفاده از سشوار، اجازه دهید موهایتان به طور طبیعی خشک شوند.
  • از حالت دادن موهایتان به صورت دم اسبی و سایر مدل‌هایی که موها را تحت فشار قرار می‌دهد، پرهیز کنید. استفاده‌ی مکرر از این مدل موها می‌تواند باعث نوعی ریزش مو به نام آلوپسی کششی شود. با گذشت زمان، هر چیزی که موهای شما را بکشاند می‌تواند باعث ریزش دائمی مو شود.
  • اگر عادت دارید موهایتان را دور انگشتتان بچرخانید یا آن را بکشید، سعی کنید این کار را متوقف کنید. این عادات می‌توانند موهای شکننده را بیشتر تضعیف کنند و باعث ریزش بیشتر مو شوند.
  • موهای خود را به آرامی و فقط به اندازه‌ای که حالت بگیرد، برس بزنید یا شانه کنید. کشیدن موها هنگام برس زدن یا شانه زدن می‌تواند منجر به ریزش مو شود.
  • اگر سیگار می‌کشید، آن را متوقف کنید. سیگار باعث التهاب در سراسر بدن می‌شود که می‌تواند ریزش مو را بدتر کند.
  • غذای سالم و کافی بخورید. اگر به اندازه‌ی کافی برخی از مواد مغذی مانند آهن یا پروتئین دریافت نمی‌کنید، ممکن است منجر به ریزش مو شود. دریافت کالری بسیار کم در روز نیز می‌تواند باعث ریزش قابل توجه مو شود.

برای جلوگیری از ریزش مو

شامپو کردن روزانه مو را ترک کنید

بهترین قرص ویتامین برای ریزش مو

استفاده از انواع شامپو و نرم‌کننده از برخی جهات مانند تمیزی و بهداشت فردی مفید هستند و بسیاری همیشه به دنبال بهترین شامپو برای ریزش مو می‌گردند، ولی اگر هر روز از این مواد شیمیایی استفاده کنید، به زودی تأثیرات منفی خود را بروز می‌کنند. در این حالت است که موی شما رو به خشکی می‌رود و تارهای مو دچار آسیب‌دیدگی می‌شوند. پس شامپو کردن روزانه خود را به دو تا سه بار در هفته کاهش دهید تا بدانید یکی از علل ریزش مو چه بوده است.

استفاده از محصولات شیمیایی را کاهش دهید

بسیاری از محصولات زیبایی و آرایشی که برای مو استفاده می‌شوند، به دلیل داشتن مواد شیمیایی برای مو مضر هستند و در صورت استفاده بیش از حد، باعث خراب شدن، ضعیفی مو و در نهایت ریزش آنها می‌شوند. بعد از رنگ کردن مداوم مو با رنگ موهای شیمیایی مدتی به تارهای موی خود استراحت بدهید و اجازه دهید رنگ طبیعی خود را نشان دهند. بهتر است محصولات گیاهی کامل و تضمین شده را خریداری کنید. بعد از استفاده مکرر از محصولات آرایشی، موهای خود را با ماسک و تقویت‌کننده‌ها تیمار کنید تا موجب ترمیم مو شود.

مواد غذایی مناسب مصرف کنید

ریزش مو سکه ای

هر فردی برای حفظ سلامتی بدن و مغز روزانه به غذا و میوه‌های با مواد مغذی کافی نیاز دارد. خوراکی‌هایی که دارای ویتامین و مواد معدنی کافی باشند، برای جلوگیری از ریزش مو مفید هستند. اگر سؤالتان این است که برای جلوگیری از ریزش مو چه بخوریم باید به سراغ مواد خوراکی بروید که از نظر پروتئین، اسید چرب امگا 3، عنصر روی، آهن، ویتامین ب 12، ویتامین آ و سی، منیزیم و سلنیوم غنی باشد. سبزیجات برگی، مغزهای خشکبار، لوبیا و ماهی را در سبد غذایی خود قرار دهید.

خرید انواع ماهی، میگو و خاویار از سوپرمارکت دیجی‌کالا

خرید انواع آجیل و خکشبار از سوپرمارکت دیجی‌کالا

صبر کنید تا موها به طور طبیعی خشک شوند

مو پروتئین خالص است و حرارت بالا به پروتئین مو آسیب می‌رساند. زمانی که از سشوار و دستگاه‌های خشک‌کن استفاده می‌کنید، بدون داشتن آگاهی در حال آسیب زدن به موهای خود هستید. اجازه دهید بعد از دوش گرفتن و شستشوی مو، خودشان به صورت طبیعی خشک شوند تا پروتئین و همچنین تارهای مو استحکام بیشتری پیدا کنند و با محیط بیرون در تبادل قرار گیرند.

حرارت بالا باعث خرد شدن و شکستن تارهای مو می‌شود. اگر می‌خواهید موهای خود را حالت دهید، آنها را صاف و یا فر کنید، از دستگاه‌های مطمئن استفاده کنید، همچنین سری داغ آنها را برای طولانی مدت روی موی خود قرار ندهید و هر 10 ثانیه دستگاه را جا به جا کنید. این نکته را در نظر داشته باشید که اگر حرارت بالای وسیله حالت‌دهنده شما، گوش یا انگشتان دستتان را می‌سوزاند، یعنی حرارتش بسیار بالا است و می‌تواند به همان اندازه موجب سوختن مو هم بشود. برخی محصولات مانند اسپری‌های مقاوم به دمای بالا، آسیب‌رسانی حرارت به مو را کمتر می‌کنند. قبل از حالت دادن موهای خود در مواقع اضطراری از این محصولات استفاده کنید.

مو را هر چند وقت کوتاه کنید

درمان خانگی ریزش مو شدید در زنان

یکی از ساده‌ترین روش‌ها برای مبارزه با موخوره، بریدن آنهاست. بسیاری از افرادی که موهای پرپشت و خوبی دارند اعتراف می‌کنند که موی خود را به صورت مرتب و هر چند وقت یک‌بار (هر سه ماه) کمی کوتاه می‌کنند و به همین علت است که مو سالم و بدون موخوره به نظر می‌رسد. اگر نمی‌خواهید هزینه زیادی را صرف آرایشگاه و اصلاح کنید، یک قیچی دست بگیرید و فقط تارهای دارای موخوره را کوتاه کنید. کوتاهی هر از گاه مو، موجب رویش مجدد مو می‌شود.

مدل موهای آزاردهنده را انتخاب نکنید

برخی از مدل‌های مو مانند موی دم اسبی، انواع مدل بافت مانند بافت‌های آفریقایی یا هر مدل دیگری که موجب کشیده شدن تارهای موی شما می‌شود، ریزش مو را افزایش می‌دهد. فشار و کششی که در اثر مدل موهای عجیب و آزاردهنده به تارها وارد می‌گردد، باعث جدا شدن موها از ریشه می‌شود. اگر می‌خواهید موی خود را ببندید، از کش و گیره‌هایی استفاده کنید که فلز نداشته باشند و از جنس پلاستیکی نباشند چون این جنس‌ها موها را بیشتر اذیت می‌کنند.

برس زدن مو را فراموش نکنید

جلوگیری از ریزش مو

شانه کردن مو عادت بسیار خوبی است که علاوه بر حفظ نظم و مرتب بودن ظاهر موها، به بهداشت فردی هم کمک می‌کند. موهای خود را در حالت خیس شانه نزنید. سعی کنید شانه‌ای را انتخاب کنید که دندانه‌های بزرگ و پهن داشته باشد. بعد از آنکه موهای خود را شانه زدید، نیازی نیست دوباره آن را تکرار کنید یا روزی چند بار این کار را انجام دهید. زیاده‌روی در برس کردن مو باعث ضعیف شدن فولیکول مو می‌شود که می‌تواند ریزش مو را تشدید می‌کند.

درمان ریزش مو

به سراغ محصولات ضد ریزش مو بروید

از آنجایی که درمان سریع ریزش مو یکی از دغدغه‌های کارخانه تولید محصولات آرایشی است، به سراغ محصولات مخصوص مانند شامپو ضد ریزش مو بروید که اختصاصاً برای حل این مسئله ساخته شده‌اند. این محصولات مواد مورد نیاز را به موهای شما می‌رسانند، رشد را تقویت می‌کنند و جریان خون را به پوسته سر افزایش می‌دهد.

از ماینوکسیدیل و محصولاتی که پزشکان توصیه می‌کنند استفاده کنید

شامپو ضد ریزش مو

ماینوکسیدیل یکی از محصولات مشهور و از راه‌های جلوگیری از ریزش مو در مردان و زنان است که در بسیاری از داروخانه‌ها به فروش می‌رسد. این محصول به شکل مایع یا فوم تولید می‌شود و در محل ریشه مو استفاده می‌گردد. ماینوکسیدیل فولیکول‌های مو را تحریک می‌کند و موجب رشد سریع مو در کمتر از 6 ماه می‌شود. می‌توانید ماینوکسیدیل 2% یا 5% را با توجه به میزان ریزش موی خود تهیه کنید. پزشکان متخصص مو و بسیاری از داروخانه‌ها محصولات مختلف برای درمان ریزش مو را هم توصیه می‌کنند. از عوارض آنها اطلاعات کسب کنید و سپس به سراغ مصرفشان بروید.

ماساژ سر را فراموش نکنید

ماساژ سر و پوسته آن می‌تواند به درمان ریزش مو کمک کند. زمانی که موهای خود را در حمام شامپو زده‌اید، کمی کف سر را ماساژ دهید. این کار باعث بهبود گردش خون در پوسته سر می‌شود و رشد مو را تحریک می‌کند. انگشتان خود را به آهستگی و به شکل دورانی روی تمام سر حرکت بدهید. می‌بینید که با ماساژ سر استرس شما هم کم خواهد شد و آرام می‌شوید.

برای تقویت مو

از روغن‌های طبیعی استفاده کنید

برخی از روغن‌های طبیعی گیاهی از زمان‌های قدیم برای افزایش رشد مو و به عنوان یکی از راه‌های درمان ریزش مو در زنان و مردان استفاده می‌شدند. روغن سیاه دانه، روغن بادام شیرین، روغن نارگیل و … از جمله محصولات طبیعی برای درمان خانگی ریزش مو هستند که برای تقویت موی سر مفیدند. در مورد نتیجه‌ای که این روغن‌ها به جای می‌گذارند باید این نکته را در نظر داشته باشید که خالص بودن و طبیعی بودن این روغن‌ها بسیار مهم است. اگر موادی غیر از آنچه باید در تهیه آنها استفاده شده باشد، نتیجه‌ای که مورد انتظار است، حاصل نمی‌شود.



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *تعداد پاسخ به پرسش امنیتی تمام شده است. لطفا مجدد تلاش نمایید.

۶۳ دیدگاه
  1. Ali

    سلام دوستان اگر ریزش مو ارثی باشید راه درمان دارد؟

  2. یه بنده خدا

    عالی بود

  3. الهام

    اینهمه بدبختی روسرم هوارشده بودکم بودحالابایدشاهداینهمه ریزش موی شدید باشم توروخداکمکم کنین روغن سیاه دانه هم تاثیرنزاشت هرروزشاهدریختن واب شدن موهامم یه دختربیست ویک ساله هستم کیست تخمدان دارم کم خونی شدیدهم دارم چیکارکنم کیستم بدون عمل خوب بشه

    1. شادی

      الهام عزیز برای کیست تخمدان هر شب یک کف دست پر رازیانه بریز توی مثلا قوری بزار رو شعله تا بچوشه بعداز نیم ساعت با نبات چوشیدن صافش کن نصف لیوان جوشانده بدست اومده رو بخور هر شب اینکار رو تکرار کن فقط تو روزای پریودی نخور من نتیجه خیلی خوبی ازش دیدم به شرط اینکه هر شب استفاده کنی به جز پریودی

  4. Ali

    آقا اینا همه چرته. منم ریزش مو دارم همه کار هم کردم. هیچی تهش نشده.اگه ریزش مو دارین به جای این هزینه ها برید مو بکارید. اگه مث منم پول مو گاشتن ندارید سعی کنین با شرایط بدنتون کنار بیاین.

    1. زن

      سلام علی آقا آب سیر و پیاز خیلی جوابگو هستش به شرطی گه مداوم استفاده بشه.ناامید نکن بقیه رو.کاشت خوبه به شرطیکه بانک موی مناسب داشته باشی ولی کسیکه دی اچ دی مخرب موهای سرش زیاده کاشت زیاد جوابگو نیستش و …..

  5. Mahta

    سلام من دو سال هست که بعد از بارداری و شیر دهی دو چار ریزش موی شدید شدم اول تصورم به خاطر شیر دهی بود ولی با آزمایش متوجه کمبود آهن و ویتامین دی شدم با قرص مداوا رو شروع کردم آمپول ویتامین ب استفاده کردم ولی هنوز پر پشتی موهای قبلم رو ندارم و خیلی ناراحتم میکنه ممنون میشم راهنماییم کنید

    1. سروش

      درود

      ۱.چکاپ کامل FBS.BUN.CR.URIC ACID.TG.CHO.HDL/LDL.OP.PT.ALK.FE.FERRITIN.B12.T4.TSH.T3.VITD3.CA.P.MG.ZN.CU.CBC.ESR.CRP.U/A.SIE
      95درصد مردمان ما کمبود ویتامین دارند که خودش استرس رو تشدید میکنه باعث ریزش شدید میشه.

  6. امیر

    دوستان عزیزم اول از همه قبل از مصرف هر گونه دارو آمپول قرص ویتامین ها انواع روغن ها انواع گیاهان باید علت ریزش مو رو مشخص کنید _ دلیل نمیشه که چون چند نفر مثال روغن نارگیل زدن یا نمیدونم مزوتراپی کردن حتما روی موی ما هم جواب میده _ نخیر نه تنها کمک نمیکنه در بیشتر مواقع جز اتلاف وقت هیچ چیزی برای شما نداره پس اول از همه علت ریزش مو رو بشناسید
    راه های شناخت به کمک آزمایشاتی مثل چک آپ کامل که مشخص کننده وضعیت مواد معدنی ، کمبود یا ازدیاد آن است
    آزمایش تیرویید و هورمونی که وضعیت هورمون های بدنی رو مشخص میکنه
    آزمایش کبد که کبد بیمار یکی از مهم ترین عامل ها در ریزش موی سر هست
    حتی آزمایش کلیه هم نیاز هست پس اول آزمایش بدین ببینید مشکل ریزش مو به چه علت هست چون مصرف خودسرانه هیچ تاثیری روی جلوگیری و رویش مجدد ندارد این ثابت شده است یک نکته ی مهم اینه که اغلب اشخاصی که ریزش موی شدید دارند به علت افزایش آنزیمی به نام DHT هست که فقط از طریق آزمایش مشخص میشه ولی چون کم تر کسی اطلاع داره شروع بخوردن قرص های مکمل میکنه یا زدن انواع روغن ها گیاهانی مثل سدر و حنا و…
    در بیشتر مواقع هم همین خوردن قرصهای مکمل تشدید میکنه ریزش مو رو چون ازدیاد مواد معدنی هم باعث ریزش مو میشه
    پس اول آزمایش اگر مشخص شد علت چیست اون وقت زیر نظر پزشک متخصص که وقت براتون بذاره و پزشک تغذیه که بهتون رژیم غذایی مناسب بده میتونید هم ریزش مو رو کنترل کنید و هم رویش مو رو داشته باشین
    اینم یادمون باشه دوستان همه این اتفاقات از جلوگیری تا رویش مجدد قرار نیست ۲ تا ۳ ماهه جواب بده هم باید صبور بود و هم حوصله داشت _ حالا در کنار اینها بازم با نظر یک متخصص میتونید از انواع روغن ها و گیاهانی که خاصیت درمانی دارند تازه اونم در شرایطی که شما از طبع بدنیتون آگاه باشید میتونه مثل مکمل کمک کنه تا روند درمان سریع تر انجام شه _ برای مثال یک باور غلط اینه که اگر از سدر استفاده کنیم باعث رشد مو میشه در صورتی که اگر تحقیق کنید از گذشته تا الان سدر در درمان التهابات پوستی و ضخیم شدن ریشه مو استفاده میشه نه در رشد مو _ پس در کل اول دنبال علت بعد پیشگیری و بعد درمان باشید

    1. افسانه

      بابا تو چقدر حرف میزنی خسته نشدی؟!!!!

    2. ویرولی

      پزشک متخصص که وقت بزاره! درباره چی صحبت میکنی؟
      پزشکی تبدیل شده به رشته‌ی پولساز و برای همین بجای اینکه آدمهای دغدغه‌مند و اهل دقت بشن جامعه پزشکی مملکت، یه مشت آدم با روحیه دلالی و بازاری اون رو تشکیل دادن؛ وای از روزی که دستمزدشون فقط یه ریال از تورم عقب بیفته، همه‌شون میفتن دنبال مهاجرت!

  7. Pooya

    سلام ببخشید به نظر شما روغن خراطین چطوره برای تقویت مو و جلوگیری از ریزش مو؟؟!!! ممنون میشم جوابمو بدید.

  8. باران

    سلام.خواهر منم موهاش ریزش داشت از چهار

    مغز امگایی(مغز تخمه افتابگردان,کنجد,شاهدانه

    و گندم بو داده) استفاده کرد خیلی راضی بود .

  9. آرش

    سلام ازمحلول لاناریا وقرص پرفکت هلسی به مدت سه ماه استفاده کنیدریزش موهاتون قطع میشه منم همین مشکلوداشتم دکتربرام تجویزکردالبته من کمبود فریتین داشتم باقرص آهن جبران شد

    1. دل افروز

      لاناریا نه اصلا … به محض اینکه مصرف محلول رو قطع کنین از حالت قبلی بدتر میشه … یه محلول کاملا موقتی یه … تا ابد که نمی شه از یه محلول استفاده کرد

  10. فاطمه

    من ۲۲سالمه و دخترم موهای خیلی پر داشتم انقد هر دفعه گفتن موهات پره که الان ریزش موی شدید دارم نزدیکه یسالو و نیمه و مله موهام رفتم چکاپ کاملم دادم نه تروئید نه کم خونی نه هیچی نداشتم بجز کمبود ویتامین دی و الان خیلی ناراحتم همه راهیم امتحان کردم برا قطع ریزش مو نمیدونم چیکار کنم لطفا راهنمایی کنیید

  11. محسن

    سلام من ۲۲سالمه و ریز مو نداشتم الان حدود ۵ماهی میشه ریزش مو گرفتم. برای جلو گیری از زیرش مو هرکی راحلی داره کمک کنه ممنون میشم

  12. یک بشر دلسوز

    آقا این بحثارو روغن مالیارو ول کنین جان ما…
    کسی که میگه ۱۸ – ۱۹ – ۲۰ سالشه ۹۹درصد بدنش ضعیفه. اکثر ما نمیتونیم نیازهای روزانه بدنمون رو به صورت طبیعی تامین کنیم به دلایل مختلف. برین مکمل درست حسابی مخصوص مو بگیرین بعضیا تو همون ماه اول جواب میگیرن. ۲-۳ ماه استفاده کنید مکملی مثل Hair Vit که تمام داروخانه ها هم دارن.

دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X