تویوتا کرولا ۵۰ ساله شد؛ خودروی خانوادگی محبوب ژاپنی در گذر زمان

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۶ دقیقه

50 سال پیش، در چنین روزهایی، اولین تویوتا کرولا به فروش رفت. خودرویی که امروزه جزو یکی از محبوب‌ترین و پرفروش‌ترین خودروی‌های جهان به حساب می‌آید. اولین نسل کرولا، در 5 نوامبر سال 1966 (14 آبان 1345) فروخته شد و تویوتا تا امروز توانسته بیش از 44.3 میلیون دستگاه از این محصول را در بازار جهانی به فروش برساند. حال به لطف این تجربه‌ی نیم قرنی کرولا، می‌خواهیم گذری به تاریخ آن داشته باشیم.

تولد کرولا

ژاپن پس از پایان جنگ جهانی دوم تصمیم گرفت که به سمت تولید اتومبیل‌های متوسط خانوادگی روی آورد چراکه در آن زمان، بیشتر مردم این کشور از داشتن خودرو محروم بودند. در سال 1961 اولین محصول تویوتا به‌نام پابلیکا عرضه شد ولی نتوانست آن‌چنان باید و شاید نظر مردم را به خود جلب کند. این کمپانی ژاپنی منتظر نماند و در سال 1966، از یک خودروی اسپرت و جدید به نام کرولا رونمایی کرد. تویوتا در یک ماه، حدود 30.000 دستگاه از این محصول جدید را تولید کرد، این در حالی بود که کل فروش محصولات این کمپانی در یک ماه، فقط به 50.000 دستگاه می‌رسید! موفقیت کرولا ادامه‌دار بود و سه سال بعد از آغاز کار، عنوان پرفروش‌ترین خودروی ژاپن را نصیب خود کرد که این اتفاق، نوعی کمک بزرگ به اقتصاد و صنعت این کشور تلقی می‌شد. در سال 1974، کرولا در لیست پرفروش‌ترین خودروهای جهان جای گرفت و سه سال بعد، دربالاترین جایگاه این لیست ایستاد. حال می‌خواهیم مروری کوتاه به نسل‌های مختلف کرولا، از ابتدا تا نسخه کنونی داشته باشیم.

نسل اول: E10، از ۱۹۶۶ تا ۱۹۷۰

corolla2

E10 نام اولین نسل کرولاست. این خودرو در نوامبر سال 1966 به بازار آمد. رقیب این اتومبیل، داتسون 1000 نام داشت که چند ماه زودتر به بازار ورود کرد. این اتومبیل در کلاس‌های سدان، کوپه و استیشن طراحی و تولید شد. E10 از دو پیشرانه‌ی 1.1 و 1.2 لیتری بهره می‌برد که هرکدام توانایی تولید 60 و 65 اسب‌بخار قدرت داشتند. این اتومبیل در سال 1968 با قیمت 1700 دلار وارد آمریکا شد.

نسل دوم: E20، از ۱۹۷۰ تا ۱۹۷۴

corolla3

E20 دومین نسل تویوتا کرولا محسوب می‌شود که در ماه می1970، برای عرضه در بازار آماده شد. کلاس‌های کوپه و سدان کرولا تا سال 1974 و نسخه‌های ون و واگن آن تا سال 1978 تولید شدند. جعبه‌دنده خودکار به همراه افزایش 13 اسب‌بخاری قدرت پیشرانه، مشخصاتی بودند که در افزایش فروش کرولای جدید، بی‌تاثیر نبودند. آخرین محصولات تولیدشده از این نسل مجهز به پیشرانه 1.6 لیتری با یک جعبه‌دنده خودکار 5 سرعته بود.

نسل سوم: E30، E40، E50، E60، از ۱۹۷۴ تا ۱۹۸۱

corolla4

آگوست سال 1974 پذیرای سومین نسل کرولا بود که این‌بار در کلاس‌های متنوع‌تری هم‌چون سدان‌، کوپه، لیفت‌بک، واگن و ون عرضه شد. پیشرانه‌های این خودرو نظیر کلاس‌های آن، از همین ویژگی تنوع، برخوردار بودند؛ حجم‌های ۱٫۲، ۱٫۳، ۱٫۴ و 1.6 لیتری رنج گسترده‌ای بودند که توسط تویوتا ارائه شدند. نسل سوم توانست سهم بزرگی از فروش در خاک آمریکا را از آن خود کند.

نسل چهارم: E70، از ۱۹۷۹ تا ۱۹۸۷

corolla5

E70 نسل چهارم کرولا بود که دارای طراحی جعبه‌‌ای و شارپی نسبت به نسل پیشین بود. طراحی E70 از المان‌های ساده‌ای در جلوپنجره، چراغ جلو و عقب بهره‌مند بود. همچون نسل پیشین، این اتومبیل در طیف گسترده‌ای از کلاس‌ها و پیشرانه‌ها عرضه شد. E70 دارای محور عقب محرک بود و نسخه انژکتور آن به‌طور اختصاصی برای کشور ژاپن عرضه شد.

نسل پنجم: E80، از ۱۹۸۳ تا ۱۹۸۷

corolla6

نسل پنجم تویوتا که بین سال‌های 1983 تا 1987 تولید‌ ‌شد از طراحی پخته‌تری نسبت به قبل برخوردار بود. نسخه‌ی هاچ‌بک E80، خودروی چراغ مخفی تویوتا بود که در رده‌ی خودروهای اقتصادی نیز به حساب می‌آمد. به دلیل استقبال خوب مردم از این محصول، فروش آن در استرالیا تا سال 1988 و در ونزوئلا تا سال 1990 نیز ادامه داشت. جدا از نسخه‌ی دیفرانسیل جلو کرولا، برای اولین بار در این اتومبیل، شاهد عرضه‌ی نسخه‌ی دیفرانسیل عقب در کلاس‌های کوپه و هاچ بک آن بودیم. این نسل جزو یکی از منحصربه‌فردترین مدل‌های کرولا به حساب می‌آید.

نسل ششم: E90، از ۱۹۸۷ تا ۱۹۹۲

corolla7

نسل ششم کرولا یعنی E90، بین سال‌های 1987 تا 1992 تولید شد ولی به دلیل استقبال گرم مردم از این اتاق، حتی تولید آن تا سال 2006 در آفریقای جنوبی ادامه داشت. این اتومبیل در کشور‌هایی نظیر آمریکا، تایلند و اندونزی تولید و به دیگر کشورها صادر می‌شد. به دلیل تقاضای بالای مردم از این خودرو در رنج گسترده‌ای از مشخصات فنی عرضه شد. از جمله این مشخصات فنی متنوع کرولا در بازار جهانی می‌توان به پیشرانه‌های 1.3، 1.5، 1.6 و 1.8 لیتری، جعبه دنده‌های دستی و خودکار و نسخه‌های دیفرانسیل جلو، عقب و دو دیفرانسیل اشاره کرد.

نسل هفتم: E100، از ۱۹۹۱ تا ۱۹۹۸

corolla8

با داغ شدن بازار کرولا، نسل هفتم آن با زبان طراحی جدیدتری نسبت به قبل پیش‌قدم شد، اتاقی بزرگ‌تر، سنگین‌تر و البته آیرودینامیک‌تر. در این نسل شاهد عرضه‌ی پیشرانه‌های دیزلی و بنزینی بودیم. نسخه دیزلی E100 با حجم بیشتری یعنی2 و 2.2 لیتری توسط تویوتا روانه‌ی بازار شد. E100 در 5 کلاس سدان، هاچ‌بک، کوپه، لیفت‌بک و واگن عرضه شد که تولید نسخه واگن آن در بعضی کشورها حتی تا سال 2002 ادامه داشت.

نسل هشتم: E110، از ۱۹۹۵ تا ۲۰۰۲

corolla9

طراحی کرولا هرچه به جلو‌تر پیش می‌رفت، مدرن‌تر و جذاب‌تر می‌شد. نسل هشتم کرولا بین سال‌های 1995 تا 2002 تولید ‌شد. با وجود جدید بودن زبان طراحی کرولا، مهندسین این شرکت، این اتومبیل را روی پلت‌فرم نسل قبل یعنی E100 طراحی و تولید کردند. پیشرانه‌ی این اتومبیل، 4 سیلندر 1.8 لیتری بود که توانایی تولید 120 اسب‌بخار را داشت که یک گیربکس 5 دنده دستی این ژاپنی را همراه می‌کرد.

نسل ۹ام: E120 و E130 از ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۸

corolla10

در نسل ۹ام کرولا، سبک طراحی تغییر یافت و همه شاهد یک چهره‌ی نوین از این خودرو شدند. کرولای نسل نهم در آگوست سال 2000 در قالب سدان و واگن وارد بازار شد. سال 2001 نسخه‌ی پنج در هاچ‌ّبک  و سال 2002 نسخه‌ی سه در هاچ‌بک کرولا در اروپا عرضه شد. نسل نهم جزو یکی از موفق‌ترین نمونه‌های کرولا محسوب می‌شود که توانست سهم بزرگی از بازار را به خود اختصاص دهد. ظاهر جدیدتر، اتاقی بزرگ‌تر و قدرت بیشتر، پارامتر‌هایی بودند که در موفقیت این مدل، نقش‌‌ اساسی داشتند.

نسل دهم: E140، از ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۳

corolla11

تویوتا در اکتبر 2006 از مدل جدید کرولا رونمایی کرد و تولید آن تا سال 2014 ادامه داشت. برخلاف گذشته، کرولا در کلاس‌های محدودتری نسبت به مدل‌های پیشین معرفی شد و ظاهر آن، چهره‌ای محافظ کارانه ولی دوست‌داشتنی به خود گرفت. گستره‌ی پیشرانه‌ی کرولا بین 1.3 لیتر و 2.4 لیتر بود. این نسل جزو یکی از مدل‌های نسبتا پر فروش در ایران محسوب می‌شود.

نسل یازدهم: E160 و E170 از ۲۰۱۳ تا امروز

corolla12

نسل یازدهم که آخرین نسل حاضر کرولاست، از سال 2013 در بازار جهانی حضور دارد. زبان طراحی این اتاق بسیار مدرن بوده و از جذابیت‌ نسبتا ویژه‌ای درمقایسه با رقبای خود برخوردار است. طراحی خارجی آن بزرگ‌تر و کابین آن دارای محیطی دلچسب‌تر نسبت به گذشته است. تویوتا در مدل 2017 همین نسل، تغییراتی در قالب فیس‌لیفت برای آن در نظر گرفت که عمده‌ی این تغییرات در چراغ‌های جلو، عقب و داشبورد دیده می‌شود. این تغییرات مصادف با پنجاهمین سالگرد این اتومبیل بوده که در قالب مدل‌های SE و XSE به‌صورت فیس‌لیفت معرفی شد.

به‌طور کلی، خودروهای ژاپنی از محبوبیت خاصی در اکثر کشور‌های دنیا از جمله آمریکا برخوردار هستند و به لطف همین محبوبیت، هرساله چند جایگاه از‌ پرفروش‌ترین خودرو‌های آمریکا و جهان را به نام خود ثبت می‌کنند. یکی از موفق‌ترین این محصولات ژاپنی، تویوتا کرولا بوده که در تجربه‌ی 50 ساله‌ی خود توانسته به‌طور چشم‌گیری پیشرفت کند. تویوتا کرولا، امروز به عنوان یک اتومبیل شهری نیمه‌لوکس با امکانات رفاهی مطلوب و قیمتی مناسب، در بازار جهانی خودرو محسوب می‌شود.

telegram_ad2_1



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۵ دیدگاه
  1. سیّد احسان آل آقا

    سلام و خسته نباشید، مقاله عالی بود، به جای واژه “رنج” (Range) می‌توانید از واژه “محدوده” استفاده کنید تا اشتباهی صورت نگیرد.

  2. حمیدرضا

    پراید ۳۰ سال تولید شد، پیکان ۴۰ سال، برای پیکان و پراید هم یه مقاله رشد هر ساله با عکس بذارین. امیدوارم مجبور نشین یه عکس رو ۴۰ بار کپی پیست کنین.

  3. EA

    این دوره رو واسه پراید بذاری آخرش میشه پراید وانت :)) 😀

  4. بابک

    عه از این نسل ششمی همسایه ما داشت قرمز رنگ هیچ وقت فکر نمی کردم کرولا باشه چون فقط علامت تویوتا روش بود و کرولا ننوشته بود.هر چی ک بود خیلی کم صدا بود انصافا

  5. S-SINA . GH

    مثل پراید خودمون که پله ها ترقی رو تا ایربگ راننده پیش رفته !!!

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X