سورن توربوشارژ؛ وقتی خودروی ملی دوپینگ می‌کند

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱ دقیقه
سورن توربوشارژ

تولید انبوه خودروی سورن توربوشارژ در گروه صنعتی ایران خودرو آغاز شد. این خودرو در جریان مراسمی که روز شنبه در شرکت ساپکو ایران خودرو برگزار شده بود، معرفی شد.

تکنولوژی توربوشارژر توان مکش هوای ورودی به موتور خودرو را افزایش می‌دهد و بازدهی و کارآمدی احتراق سوخت را بهتر کرده و به دنبال آن قدرت موتور بیشتر می‌شود. به طور کلی از مزایای استفاده از فناوری توربورشارژ می‌توان به افزایش شتاب خودرو، مصرف کمتر سوخت، کاهش آلایندگی اشاره کرد.

سورن توربوشارژ در هر ۱۰۰ کیلومتر، ۷٫۳ لیتر سوخت می‌سوزاند. توان خروجی آن ۱۵۵ اسب بخار است (این در حالی است که سورن EF7 معمولی ۱۱۴ اسب بخار قدرت دارد) و ۲۱۵ نیوتون متر گشتاور دارد. قدرت این موتور توربوشارژ با حجم ۱۷۰۰ سی سی، معادل قدرت موتور ۲۴۰۰ سی سی بدون توربوشارژ است. در عین اینکه قدرت چنین موتوری افزایش می‌یابد، آلایندگی آن کاهش یافته و در سطح یک موتور ۱۶۰۰ سی سی است. کیوان وزیری، قائم مقام معاون توسعه محصولات جدید ایران خودرو در جریان این رویداد گفت: «تولید انبوه سورن مجهز به موتور توربوشارژر یک جهش صنعتی و نماد علم و فناوری روز جهان به شمار می‌رود.» او همچنین عنوان کرد که ورود ۳۰ برابر هوای بیشتر به محفظه‌ی احتراق این خودرو، بازدهی آن را ۴۰ درصد افزایش می‌دهد.

مطابق گفته‌ی وزیری، این خودرو سازگار با استاندارد یورو ۴ اروپا طراحی شده است (یورو ۴ استانداردی اروپایی برای حداکثر میزان آلایندگی یک خودرو است و استاندارد خوبی به حساب می‌آید)؛ بدین معنی که در سورن توربوشارژ شاهد ۳۶ تا ۴۰ درصد افزایش توان، ۴۰ درصد افزایش گشتاور، ۷ درصد کاهش مصرف سوخت و ۱۳ درصد کاهش آلاینده‌های خروجی خواهیم بود. او همچنین اضافه کرد که سیستم اینترکولر یا سردکن سیال موتور، که یکی از قطعات مهم موتور توربوشارژ به حساب می‌آید، در مرکز تحقیقات موتور ایران خودرو طراحی شده است.

وزیری در ادامه‌ی سخنان‌اش به این نکته اشاره کرد که علاوه بر اضافه شدن توربوشارژ به موتور این خودرو، گیربکس، سیستم مدیریت موتور، سیستم‌های سوخت‌رسانی و هوارسانی، اگزوز، خنک‌کاری و شبکه‌ی برق و الکترونیک آن هم تغییر کرده است.

1990147-(1) 1990154-(2) 1990150



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۳۲ دیدگاه
  1. سامان

    سمند و دنا توربو به درد افرادی میخوره که میخان از شتاب بالا لذت ببرن و هزینش براشون مهم نیست.چون هم نگهداری موتورهای توربو دار هزینه بره و هم عمر موتور پایین میاد.برای مثال باید خیلی زودتر از معمول روغن و فیلتر هوا عوض بشه و کوچکترین ناخالصی در روغن، توربو رو خراب میکنه و همچنین خاک قاتل توربو هستش و به کم آبی بسیار اسیب پذیر ه در کل نگهداریش خیلی حساسه بنزین هم که باید کیفیت بالا داشته باشه با این بنزینای داخلی ما توربو کارایی مطلوب نداره.موتور توربو برای خانواده که بخاد اقتصادی از ماشین استفاده کنه و دنبال شتاب و سرعتو هزینه اضافی نیست به درد نمیخوره.

  2. امیر عشق ماشین

    سلام دوستان. این شرکت ایران خودرو اومده تکنولوژی رو برده بالا .نمیگم کارشون اشتباهه ولی باید به همراه تکنولوژی کیفیت هم بره بالا و الا همون آش و همون کاسه.البته تکنولوژیش همچین خیلی هم به روز نیس چون از این کارا شرکت های بزرگ خودروساز دنیا ۱۵سال پیش انجام میدادن

  3. محمود

    با سلام.‌شش ماهه سورن توربو را از نمایندگی تحویل گرفتم و بیست هزار کیلومتر کارکرد داره. تا این موقع اگه مقایسه ای بین دنا با موتور تنفس طبیعی ملی و سورن توربو داشته باشم اینه که سورن توربو خیلی تیز تر و نرم تر از نمونه بدون توربو هست و احساس برتریت در رانندگی بهتون دست میده ولی ایرادی که من میزارم اولی ترمزهایش نسبت به دنا ضعیفتره و دومین ایراد نیاز به استفاده از بنزین با اکتان بالا هست. من بنزین معمولی که میزنم در افزایش سرعت ناگهانی انگار دکمه کولر را میزنم و یکمی میگیره. به جز این دو مکرد خاص دیگری تا این کیلومتر ندیدم

  4. مسعود

    سلام خدمت همگی
    توربوشارژر این موتور فکر نمیکنم بوست زیادی تولید کنه وگرنه همونطوری که یکی از دوستان فرمودند توان موتور با این حجم باید بالای ۱۷۰ اسب باشه. یک توربوشارژر ضعیف هست با بوست خیلی کم که فقط فشار ورودی هوا به منیفولد رو نسبت به اتمسفر تغییر بده.
    باید دوستانی که تجربه رانندگی با این خودرو را دارند بیشتر نظر بدهند که آیا واقعا عملکرد خوبی دارد یا نه.
    لگ موتور میتونه دردسرساز باشه بخصوص برای کسی که اولینبار پشت فرمون میشینه.
    تورکش خیلی خوبه ۲۱۵ نیوتن متر توی دور ۲۲۰۰ واقعا عالیه، این یعنی تعویض دنده‌ها در دور پایین هم میتونه شتاب خیلی خوبی داشته باشه و لازم نیست دور موتور رو زیاد بالا برد.
    در سربالاییها که قدرت موتور تعیین کننده هست میشه دنده‌ها رو روی دور موتور بالاتری تعویض کرد. موقع شتابگیری هم نیازی به دور موتور بالای ۵۰۰۰ ندارید.
    کات آف رو آوردن روی دور ۵۵۰۰ یعنی ۱۰۰۰ تا کمتر از مدل معمولی. ابن به سلامت موتور خیلی کمک میکنه.
    به نظر میاد تیونینگ مناسبی روی این موتور انجام شده و امیدوارم عزیزانی که این خودرو را خریده‌اند و تجربه رانندگی در همه شرایط را دارند بیشتر لطف کنند و نظر بدهند که مطمئنا خیلی ارزشمند خواهد بود نظرات این دوستان.
    سپاس

  5. رضا

    اینو بگم که بعضیا با پارس ELX مقایسش میکنن این ماشین زانتیا رو با اختلاف میزنه

  6. محمد

    نهایت سرعتش ۲۱۰تاست
    من که بیشتر نتونستم برم

    بعضی دوستان میگن ما ۲۲۰ تا رو باهاش رفتیم!!!

    1. یوسف

      من که امتحان کردم ۲۲۰ رو رد کرده و به آخر چسبیده بود خودم حدس میزنم ۲۴۰ تا یا بیشتر

  7. امیر

    آقا کی گفته این سورن توربو زود خراب میشه چون اولا توربو این سورن یه توربو کوچیکه به خاطر همین هم ارزان قیمته وگرنه یه موتور توربو درست و حسابی با این حجم موتور باید ۱۷۰ اسب بخار تو بی کیفیت ترین شرایط تولید بکند و تو بهترین شرایط و با کیفت ۲۵۰ اسب بخار هم میتونه تولید کنه
    ثانیا ECU این موتور طوری برنامه ریزی شده که در دور موتور ۵۵۰۰ دور به کات آف می رسه که باعث میشه موتور زیر فشار زیادی نره ( توربو از مدار خارج میشه ) ثالثا این ۳۶ اسب بخار اضافی که نسبت به موتور معمولی تولید میشه همه اش مال توربو نیست در اصل ۹ اسب بخارش به خاطر سنگین تر شدن دنده ۱ است رابعا پیستون های این مستحکم تر شده طبق گفته ایرانخودرو و نسبت تراکم هم کمتر شده که باعث میشه طول عمر موتور افزایش پیدا کنه که همه اینا توسط یک دانشگاه آلمانی طراحی شده وگرنه ایران خودرو که طراحی داشبوردشم (پارس داشبورد جدید ) به چینیا واگذار کرده و همه اینا باعث میشه این موتور با بنزین بی کیفیت ایران سازگار باشد

    1. مهدی

      البته سنگین شدن دنده هیچ ارتباطی با توان خروجی موتور نداره ولی بقیه دلایلتونو قبول دارم.

  8. ایران ناسیونال

    سورن باموتور ای اف سون معمولی بهتر از این محصول هستش .معلوم نیست توربو رو از کدوم شرکت چینی خریدن که کلش۲.۵ملیون با سورن معمولی فرق داره در حالی که توربو درست وحسابی ۱۰ میلیون قیمتشه .بعدشم تو ایران سورن ای اف معمولی رو نمیتونن تعمیر کنن چه برسه به توربو .توربو کلا دردسره . موتور پژویی ۱۸۰۰از همه بهتره .پژو پارس باموتور زانتیا شتاب ۰تا۱۰۰ش ۹ ثانیه اس..آقایون زحمت کشیدن بعد از توربو. کردنش ۱۰ ثانیه

    1. محمد

      شما پیکان بخر خودتم میتونی تعمیرش کنی ۵ تا مکانیک که غیر از موتور پیکان و پژو صدسال پیش بلد نیستن موتوریو تعمیر کنن جمع شدم موتور به روز دنیارو بدنام میکنن

  9. سعید

    بادرود
    ممنون از زحمات شما
    فقط باید به نکته مهمی اشاره کرد موتورهای پرخوران یا توربو بدلایلی فنی مشکل در عدم پاسخ صحیح یااصلاحا leg برخوردار هستند این یعنی راننده با عکس العمل ناگهانی موتور مواجه می شوند(رفتار متفاوت در رانندگی نیازمند هست)و همینطور موتور های غیر اتمسفریک نیازمند به استفاده از سوخت مناسب هستند واز طرفی مسئله بزرگتر نگه داری بسیار حساس از مجموعه متحرک توربو که نیازمند سرویس و نگه داری ویژه و از طرفی باید نمایندگی های ایرانخودرو تکنسین های اموزش دیده در ارتباط با کارکرد و سرویس اینگونه موتورها دیده باشند در غیر اینصورت مصرف کننده در چار مشکل بزرگی گردیده و بغیر از هزینه ای بسیار بالا تعمیر موتور مجبور به حذف سامانه توربوشارژر می شوند فقط امیدوارم طبق گفته بالا واقعا جهشی بزرگ باشد البته نه کلامی…
    باسپاس فراوان

  • 1
  • 2
loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما