مهمترین ویژگیهای تلفنهای همراه در سال ۲۰۱۵
هر ساله تغییرات مختلفی در دنیای تلفنهای همراه هوشمند به وجود میآید و سال ۲۰۱۵ هم از این قاعده مستثنی نیست. امسال هم اتفاقات زیادی در دنیای تکنولوژی رخ داد و محصولات مختلفی با طرحهای گوناگون راهی بازار شدند. رقابت در بازار تلفنهای همراه هوشمند بسیار داغ است و شرکتهای مختلف همیشه محصولات جالبی را راهی بازار میکنند.
البته در هر سال یک ویژگی روی تلفنهای همراه بیش از پیش مورد توجه قرار میگیرد و باعث میشود که گوشیهای مختلف با تاکید روی این ویژگی ساخته شوند. در ادامه به بررسی ویژگیهایی میپردازیم که در سال ۲۰۱۵ مورد توجه شرکتهای سازندهی تلفنهای همراه قرار گرفتند.
طراحی
در سال ۲۰۱۵ بیشتر گوشیهای پرچمدار با بدنهای از جنس فلز و شیشه ساخته شدند. از دیگر ویژگیهایی که در زمینهی طراحی مورد توجه شرکتها قرار گرفت میتوان به فاصلهی کم صفحه نمایش از لبهها، استفاده از صفحههای نمایش ۲٫۵ بعدی، استفاده از لنزهای مسطح برای دوربین و بالابردن استقامت تلفنهای همراه هوشمند، اشاره کرد.
لبههای نازکتر
یکی از ویژگیهایی که در زمینهی طراحی مورد توجه شرکتهای سازندهی تلفنهای همراه قرار گرفت، لبههای باریک بود. شرکتها سعی کردند که فاصلهی صفحه نمایش تا لبههای گوشی را کمتر کنند. کمتر شدن فاصلهی صفحه نمایش از لبهها باعث میشد که گوشی ظاهر زیباتری پیدا کند و همچنین قدرت تیمسازنده در طراحی را هم به نمایش در میآورد. با استفاده از این ویژگی میشد صفحههای نمایش بزرگتری را در ابعاد جمع و جورتر قرار داد.
صفحههای نمایش ۲٫۵ بعدی
در تلفنهای همراه جدید، صفحه نمایش تا لبههای گوشی ادامه پیدا میکند. صفحه نمایش با رسیدن به لبهها حالت خمیده به خودش میگیرد تا کاربران احساس بهتری در زمان کار کردن با گوشی داشته باشند. به این نوع صفحههای نمایش ۲٫۵ بعدی گفته میشود. استفاده از این صفحههای نمایش باعث میشود که گوشی ظاهر زیباتری پیدا کند.
استفاده از لنزهای مسطح در دوربینها
در چند سال گذشته لنزهایی برای دوربین تلفنهای همراه در نظر گرفته میشد که مسطح نبودند و کمی از بدنهی پشتی گوشی خارج میشدند. در سال ۲۰۱۵ از لنزهای جدیدی استفاده شد تا قسمت پشتی گوشی کاملا مسطح باشد. فناوری ساخت لنزهای دوربین روزبهروز پیشرفت میکند و باعث میشود که دوربینها نازکتر شوند تا بتوان از آنها به خوبی در بدنهی گوشیها استفاده کرد.
شرکت اپل و سایر شرکتهای سازندهی تلفنهای همراه هوشمند تمام تلاش خودشان را کردهاند تا بتوانند دوربینهای قرار گرفته روی تلفنهای همراه را تغییر دهند تا دیگر شاهد برآمدگی در این قسمت نباشیم.
گوشیهای مستحکمتر
گوشیهای مقاوم محصولات جدیدی به شمار نمیروند و همیشه محصولاتی وجود دارند که برای کار در شرایط سخت تولید شدهاند. البته موضوع استحکام کمکم نقش پررنگتری را در تمام تلفنهای همراه هوشمند ایفا خواهد کرد. در سال ۲۰۱۵ بسیاری از شرکتها روی تکنولوژیهای مختلفی برای قویتر کردن گوشیهای خودشان کار کردند. شرکت الجی در گوشی G Flex پوششی قرار داد که به شکل خودکار ترمیم میشد. البته الجی در گوشی V10 از فریم استیل ضدزنگ استفاده کرده تا در شرایط آب و هوایی مختلف مقاومت بیشتری داشته باشد.
شرکت موتورولا در گوشی DROID Turbo 2 از صفحههای نمایش نشکن استفاده کرد. حتی در آزمایشهایی که روی این گوشی صورت گرفت، مشخص شد که صفحه نمایش آن واقعا در برابر ضربه مقاوم است. ایدهی صفحههای نمایش نشکن در آینده روی تلفنهای همراه بیشتری مشاهده خواهد شد.
البته گوشیهای مقاوم چندان مورد توجه کاربران قرار نگرفتهاند و محصولاتی که با بدنهای از جنس فلز و شیشه ساخته شدهاند، بیشتر نظر کاربران را به سمت خودشان جلب کردهاند. البته بیشتر محصولاتی که بهتازگی راهی بازار شدهاند، ضد آب هستند و از صفحههای نمایشی با محافظ Gorilla Glass در آنها استفاده شده است.
سختافزار
پیشرفت سختافزاری در تلفنهای همراه، اتفاقی است که هر ساله رخ میدهد. امسال شاهد اضافه شدن ویژگیهای سختافزاری جدیدی به تلفنهای همراه هوشمند بودیم که تجربهی بهتری را به کاربران منتقل میکردند. اضافه شدن سنسور تشخیص اثر انگشت روی گوشیهای مختلف از جمله اتفاقاتی بود که در سال ۲۰۱۵ شاهد آن بودیم. البته از تراشههای ۶۴ بیتی، رم بیشتر و صفحه نمایشهای 4K هم در تلفنهای همراه هوشمند بیشتری استفاده شد.
سنسور تشخیص اثر انگشت و سنسور اسکن چشم
اپل در آیفون 5s سنسور تشخیص اثر انگشت را معرفی کرد و در طول سالهای بعد این سنسور در گوشیهای مختلف مورد استفاده قرار گرفت. کاربران با استفاده از سنسور تشخیص اثر انگشت میتوانستند قفل گوشی را باز کنند یا خریدهای مختلف انجام دهند. قابلیت سنسور تشخیص اثر انگشت هم در گوشیهای اندرویدی به کار رفت و کاربران بیشتری میتوانند از این قابلیت استفاده کنند. حتی این سنسور در گوشیهای میانرده و ارزان قیمت هم قرار خواهد گرفت.
یکی دیگر از ویژگیهایی که روی تلفنهای همراه هوشمند به کار رفت، سنسور اسکن چشم بود که توسط مایکروسافت معرفی شد. البته این قابلیت قبلا در برخی گوشیهای اندرویدی مانند Grand S3 شرکت ZTE و NX F-40G شرکت فوجیتسو قرار داشت.
دو تلفن همراه لومیا ۹۵۰ و لومیا 950XL اولین محصولاتی به شمار میروند که به شکل خاص با این ویژگی ساخته شدهاند. سنسور اسکن تشخیص چشم روی دوربین جلوی گوشی قرار گرفته و با استفاده از اشعهی مادون قرمز چشم کاربر را اسکن میکند.
به احتمال زیاد در آینده از سنسور اسکن چشم روی گوشیهای اندرویدی هم بیشتر استفاده خواهد شد.
عکاسی بهتر با تلفنهای همراه
در سال ۲۰۱۵ تلفنهای همراهی راهی بازار شدند که دوربین آنها از دو لنز، سنسور طیف رنگ، فوکووس خودکار لیزری و تنظیمات دستی پشتیبانی میکردند؛ اما برای بسیاری از کاربران این سوال پیش میآید که این ویژگیها باعث بهتر شدن کیفیت تصاویر میشود یا خیر؟ در حالی که این ویژگیها در تلفنهای همراه گوناگون تاثیرات مختلفی را روی عکس میگذارند، باعث میشوند که کیفیت تصاویر بالاتر برود.
سیستم فوکووس لیزری باعث شد که کاربران در شرایط مختلف بتوانند بهتر عکاسی کنند. وجود یک دوربین با دو لنز فعلا فراگیر نشده، اما شرکت الجی در گوشی V10 این ویژگی را به نمایش درآورده است. دوربین گوشی V10 دو لنز دارد که میزان زاویهی دید آنها متفاوت است و کاربران در شرایط مختلف از آنها استفاده خواهند کرد.
همانند فوکووس لیزری، استفاده از سنسور طیف رنگ هم میتواند یکی از ویژگیهایی باشد که سال آینده در گوشیهای بیشتری آنها را مشاهده خواهیم کرد. الجی از این قابلیت در گوشیهای V10 و G4 استفاده کرده و باعث شده تصاویر با رنگهای طبیعیتری ثبت شوند. البته مهمترین ویژگی دوربین گوشی G4 داشتن تنظیمات دستی است. کاربران میتوانند با مراجعه به تنظیمات دستی تغییراتی را در دوربین به وجود بیاورند که باعث میشوند عکسهای بهتری ثبت شود.
در سال ۲۰۱۵ شرکت سونی گوشیهای سری Z5 را با دوربینهای ۲۳ مگاپیکسلی راهی بازار کرد. سونی از سنسورهای IMX300 ساختهی خودش در این گوشیها استفاده کرده است. این احتمال وجود دارد که در سال ۲۰۱۶ محصولات بیشتری با سنسورهای IMX300 سونی راهی بازار شوند.
البته زمانی که دربارهی دوربین بهکار رفته در تلفنهای همراه هوشمند حرف میزنیم، نمیتوانیم از کنار گوشیهای لومیا عبور کنیم. مایکروسافت به دلیل اینکه کاربران در محیطهای تاریک و کمنور بتوانند عکسهای خوبی ثبت کنند، از فلش سهگانه در آنها استفاده کرده بود.
در حالی که فعلا گوشیهای کمی با فلش دوگانه راهی بازار شدهاند، این احتمال وجود دارد که محصولاتی با سه فلش LED در اختیار کاربران قرار بگیرند.
تراشههای ۶۴ بیتی و ۴ گیگابایت رم
بعد از اینکه شرکت اپل از تراشههای ۶۴ بیتی در تلفنهای همراه خودش استفاده کرد، گوشیهای اندرویدی و ویندوزی هم با تراشههای ۶۴ بیتی راهی بازار شدند. بیشتر گوشیهایی که در سال ۲۰۱۵ عرضه شدند از تراشههای ۶۴ بیتی استفاده میکردند. شرکتهایی مانند کوالکام و مدیاتک هم تراشههای ۶۴ بیتی برای ردههای مختلف تلفنهای همراه تولید کردهاند. البته در این میان شرکتهای سامسونگ و هوآوی هم با تراشههای اگزینوس و Kirin وارد بازار تراشههای موبایل شدهاند و توانستهاند محصولات خوبی را هم راهی بازار کنند.
شرکتهای اپل و گوگل توانستهاند سیستمهای عامل خودشان را به شکل بسیار خوبی با تراشههای ۶۴ بیتی هماهنگ کنند. استفاده از معماری ۶۴ بیتی باعث شده که سرعت دستگاهها افزایش پیدا کند.
البته برای اجرای چند برنامه به شکل همزمان به رم بیشتر نیاز است. به همین دلیل سامسونگ در گوشی گلکسی نوت ۵ از ۴ گیگابایت رم استفاده کرد. بسیاری از محصولات دیگر هم از ۲ یا ۳ گیگابایت رم استفاده میکنند. به همین دلیل اصلا جای تعجب نیست که در سال آینده تلفنهای همراه هوشمندی راهی بازار شوند که ۶ یا ۸ گیگابایت رم داشته باشند.
صفحههای نمایش 4K
در اوایل سال ۲۰۱۴ بود که شایعات ساخت صفحههای نمایش 4K برای تلفنهای همراه به گوش رسید. شرکتهایی مانند سامسونگ و شارپ در حال ساخت صفحههای نمایشی با این کیفیت بودند تا از آنها در تلفنهای همراهی که در سال ۲۰۱۶ راهی بازار میشوند، استفاده شود. شرکت شارپ در نیمهی اول سال ۲۰۱۵ یک صفحه نمایش ۵٫۵ اینچی با کیفیت Ultra HD را معرفی کرد.
تا این لحظه محصولات مختلفی با دقت تصویر ۱۴۴۰ در ۲۵۶۰ پیکسل راهی بازار شدهاند، اما همچنان صفحههای نمایش با کیفیت Full HD بهترین گزینه برای تلفنهای همراه هوشمند به شمار میروند.
چند ماه پیش شرکت سونی گوشی Z5 Premium را با صفحه نمایش 4K معرفی کرد. البته محیط سیستمعامل این گوشی با کیفیت Full HD به نمایش در میآید. شاید در آینده شرکتهای سازندهی تلفنهای همراه از صفحههای نمایش 4K در گوشیهای خودشان استفاده کنند. البته استفاده از صفحههای نمایش 4K باعث میشود که باتری بیشتری مصرف شود و همچنین پردازندهی گوشی هم گرمای بیشتری تولید خواهد کرد.
استفاده از صفحههای نمایش 4K باعث میشود که بتوان از تلفنهای همراه هوشمند در حوزههای واقعیت مجازی هم استفاده کرد.
رابط کاربری
تشخیص میزان فشار وارد شده به صفحه نمایش
شرکت اپل برای اولینبار قابلیت Force Touch را در ساعت هوشمند خودش معرفی کرد. قبل از اینکه آیفون 6s راهی بازار شود، شایعات دربارهی بهکار رفتن صفحه نمایش حساس به فشار در این محصول شنیده شده بود. همین موضوع باعث شد شرکت هوآوی از صفحههای نمایش حساس به فشار در Mate S استفاده کند.
استفاده از صفحههای نمایش حساس به فشار باعث میشود کاربران بتوانند کارهای مختلفی را با گوشی خودشان انجام دهند.
براساس صحبتهای شرکت تولید کنندهی لمس سهبعدی (3D Touch) در گوشیهای آیفون، این قابلیت تا سه سال دیگر به شکل معمول در محصولات مختلف قرار میگیرد. همچنین باید برنامههای مختلفی ساخته شوند که از این قابلیت پشتیبانی میکنند.
دستیارهای صوتی
شرکت گوگل با دستیار صوتی Google Now و شرکت اپل هم با دستیار صوتی سیری فصل جدیدی از کنترل تلفنهای همراه را برای کاربران به وجود آوردند. شرکت مایکروسافت هم با دستیار صوتی کورتانا موفق عمل کرد و توانست آن را در محصولات مختلف خودش قرار دهد.
دستیارهای صوتی میتوانند به سوالهای کاربران پاسخ دهند و هر روز هم با پیشرفتهای مختلف مواجه میشوند.
این احتمال وجود دارد که در سالهای آینده شاهد عرضهی برنامههای دستیار صوتی دیگری از طرف شرکتهای مختلف باشیم که روی تلفنهای همراه نصب میشوند.
نتیجهگیری
در سال ۲۰۱۵ محصولات خوب و بد زیادی راهی بازار شدند. تلفنهای همراه هوشمند از نظر طراحی، سختافزار و تنوع با پیشرفتهای خوبی مواجه شدند و توانستند تجربهی کاربری قابل قبولی را به کاربران منتقل کنند. رقابت در بازار شلوغ تلفنهای همراه بسیار سخت است، اما شرکتهای مختلف محصولات جالبی را راهی بازار میکنند و به احتمال زیاد این روند در سال ۲۰۱۶ هم ادامه دارد. در حالی که هنوز وارد سال ۲۰۱۶ نشدیم، شایعههای مختلفی دربارهی گوشیهای گلکسی S7 و آیفون ۷ منتشر شده که به احتمال زیاد هیجانانگیزترین محصولات سال آینده خواهند بود.
منبع: Phone Arena
زنده باد وینفون… آینده نه برا اپله نه اندروید… کم کم داره بازار ، بازار وینفون میشه و جهان رو با کاراش پر می کنه… یه بار امتحانش کنید عاشقش میشید
شرکت اپل تمام سعیش رو کرده که دوربین هم سطح بدنه باشه؟!!!!
خوبه آیفون های جدید هم لنزشون برامده است!!
احیانا سونی و هواوی رو نمیخواستید بنویسید؟!
در ضمن در بررسی خودتون گفتید که Z5 پریمیوم داغ نمیکنه و باتریش هم خیلی خوبه نمیدونم چرا در قسمت 4K فقط خواستید ایراد بگیرید!
لطفا اصلاح کنید
آخه هواووی هم گوشیه؟!؟؟!؟!؟!
جالب اینجاست که توی متن هیچ اشاره ای به نوآوری شگفت انگیز سامسونگ در تولید صفحه نمایش های خمیده و گوشی زیبایی مثل S6 EDGE نشده
سلام
سونی از سال ۲۰۱۳ دوربین هاش مسطح بود و ۱ سوال چرا از گوشی های سونی ۱ عکس وجود نداره!!!
سنسوری که سونی استفاده کرده imx 300 هستش نه imx 230 اصلاح کنید
مرسی از توجهتون. متن اصلاح شد.
سلام در قسمت ۶۴ بیتی نوشتید:
هشته ای!!!بجای هسته ای
ممنون از توجهتون. اصلاح شد.
خوب اصلاحات کافیه بریم سراغ اصل بحث…. اولا که به سنسورهای ضربان قلب، قند خون و uv سامسونگ هیچ اشاره ای نشد اما انگار خود شرکت ها هم دارن متوجه این موضوع میشن که واقعا این همه امکانات و تجهیزات تو یک دستگاه گوشی نیاز نیست حتی من دو سال پیش تو یک سایت معتبر خوندم که شرکت توشیبا بر روی موبایل های خود تصمیم نصب کردن سونوگرافی دارد ولی این امکانات قطعا بخش اعظمی از توانایی های سخت افزاری گوشی را اشغال می کنند وکلا یکی از سیاست های کلی اپل در گوشی محدود کردن حافظه و رایگان در اختیار نگداشتن تمامی نرم افزارها مانند اندروید که کاربر تمایل کمتری به نصب نرم افزارهای مختلف نشان دهد… ضمنا حسگر اثر انگشت و چشم عملا کاربرد جاسوسی دارند و در شرایط بد کاری و محیطی کار با آن سخت است اولین بار توسط شرکت موتورولا در اپل به کار گیری شد و الا واقعا کاربردی نیست …. یک پرچمدار عالی باید چهار ویژگی اصلی داشته باشد :
1- سخت افزار عالی اعم از پردازنده وحافظه داخلی که همگی به جز اپل های ۱۶ گیگی در سطح فوق العاده اند
2- ارتباطات و شبکه فوق العاده که متاسفانه بازهم ارتباط برقرار کردن اپل با سایر وسایل بسیار سرد است و بسیار مغرور است
3- دوربین با قابلیت های مختلف که قابلیت های متفاوتی در پرچمداران مختلف وجود دارد وبستگی به سلیقه فرد دارد اما همگی تصویرعالی دارند
و در پایان صفحه نمایش عالی به خصوص زیر نور آفتاب
……ببخشید اگر طولانی شد… ممنونم ازمطلب جالبتون
استفاده از لنزهای مسطح در دوربینها………میشه تعدادی از گوشی های سونی که لنزشون بیرونه رو نام ببرید اپل شروع کرد از ۲۰۱۵ نمیدونم چی بگم والا 😐
یا حتی با دیدن عکس لومیا ۹۵۰ مشخص است که در این گوشی از ۳ فلش led RGB استفاده شده است اما در متن نوشته شده از فلش دوگانه استفاده شده!!!!!!!!!!
ممنون از توجهتون. اصلاح شد.
واقعا متاسفم.
این خبرتون به جز اپل پرستی هیچ نشونه ای دیگه ای نداشت.
نویسنده حتی اطلاع درستی از سال های میلادی ندارد.طوری که نوشته شده : در سال ۲۰۱۵ از لنزهای جدیدی استفاده شد تا قسمت پشتی گوشی کاملا مسطح باشد. شرکت اپل با آیفون این کار را شروع کرد و پس از آن هم شرکتهای دیگر دست به چنین اقدامی زدند.
بلکه برعکس از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۵ تمام محصولات شرکت ها دارای دوربین های برحسته بودند.
که از خود اپل شروع شد که در سال ۲۰۱۴ آیفون ۶ رو با لنز برجسته داد در صورتی که سال ۲۰۱۳ آیفون 5s کاملا دوربینی مسطح داشت.گلکسی s6 هم طراحی کاملا تقلیدی از آیفون داشت.
تقریبا میتوان سونی و الجی بود که دوربین پرچمدارانشان را کاملا مسطح ارائه کرد.
ممنون از لطفتون. متن اصلاح شد.
سلام
آقای نور دوست به خاطر مقاله خیلی خوبتون متشکرم.ولی چند تا اشتباه کوچیک هم داشت:
1.تصویر تیتر گوشی های سال ۲۰۱۴ رو نشون میده
2.لنز دوربین های آیفون مسطح نیستند و برجستگی دارند و فقط گوشی های سونی و htc لنز برجسته ندارند
3.دوربین سری z5 ،سونی ۲۳ مگاپیکسلی هستند نه ۲۱ مگا پیکسلی.
4.توی قسمتی که درباره z5 premium توضیح دادید عکس z5 رو گذاشته اید
در ضمن فکر نکنم به خاطر اینکه شایعه شده بود که آیفون جدید صفحه نمایش حساس به فشار داره هواوی این قابلیت رو روی mate s قرار داد.
به علاوه اپل یه رویای دست نیافتنی نیست پس نمیشه همه شرکت های دیگه رو به تقلید از اپل متهم کرد. خود اپل هم از شرکت های دیگه خیلی تقلید کرده.
موفق باشید
ممنون از توجهتون. متن اصلاح شد.
همه ویژگیها فقط معرفی شدن ولی مث همیشه به محض اینکه نوبت رسید به سونی 4k ایراداتشم نمایان شد !!!
گرم میکنه باتری مصرف میکنه و ….
حالا کافیه شرکتی دیگه فور کی میزد گوشیاشو زد اب میزد ….
همه میشد مزایا ولی واسه سونی معایب
اقا اگه واقعا پشت پرده ای با سونی هست اعلام کنید که ما هم بدونیم و شما رو متهم نکنیم به کم لطفی …..
حرفت کاملا درسته … از سونی خیلی انتقاد می شه
ولی انصافا وقتی شرکتی مثل سونی با این سابقه درخشان در تولید تلویزیون و صفحه ی نمایش، گوشی هایی تولید می کنه که کیفیت صفحه ش واقعا پایینه، آدم تعجب می کنه و روش زوم می شه
صفحه ی نمایش z5 premium رزولوشن ش UHD هست ولی کنتراست ش پایینه ( ۹۵۰ تا ۱۰۰۰ )
تو کیفیت صفحه هم کنتراست مهمتر از رزولوشنه … چون چشم آدم تفاوت تعداد پیکسل ها رو احساس نمی کنه
اطلاع نداری لطفا چیزی نگو!
کنتراست سری Z5 میزان یکسان که نیست!! قابلیت dynamic contrast enhancer داره که بر اساس تصاویری که نمایش میده کنتراست کم و زیاد میشه مثلا تصاویر با پس زمینه مشکی کنتراست بالاتر میره
جهت اطلاع هم سایت فون آرنا کنتراستش رو ۱:۱۲۸۰ زده!
کنتراستش عالیه شک نکن
عمق مشکی هم نسبت به پرچمداران قبلی خیلی بهتره چون یک لایه جدید بین صفحه نمایش گذاشته شده
زاویه دید هم حرف نداره و اصلا تغییر رنگ رو شاهد نیستیم حتی در زوایای تند
رنگ ها رو هم طبیعی ترین حالت نشون میده
رنگ سفید هم بسیار بهتر از پرچمداران سامسونگه!( سامسونگ سفید رو کرم نشون میده!)
عزیز صقحه Z2 از S6 بهتره خودم تست کردم اما کنار صفحه Z3+ واقعا ضعیف بود! دیگه این Z5 پریمیومه !
خواهشا تست نکردید و کنار هم نزاشتید حرف نزنید!
مطمئن باش صفحه نمایش این گوشی از هر لحاظ رقیبی در موبایل ها نداره
ویژگی های صفحه نمایش این گوشی :
روشنایی عالی ، کنتراست عالی ، مشکی و سفید عالی ، رنگ های زنده و طبیعی
ولی مثلا سامسونگ سفید رو خوب نشون نمیده
ال جی صفحه نمایش گوشی هاش کم نورن
و….
آقا ما چی کارکنیم شما تا حالا سامسونگ دستت نگرفتی؟
اولا این ایراد مال گوشیای قدیمی بود
ثانیا تو تنظیمات گوشی میشه صفحه رو شخصی سازی کرد
ثالثا بیخود صفحه نمایشای سامسونگ بهترین تو دنیا نمیشه