همه اپل را به عنوان یکی از بزرگترین و ارزشمندترین شرکتهای جهان میشناسیم؛ شرکتی که استیو جابز در تغییر مسیر آن به سمت موفقیت و دستاوردهای بزرگ تاثیر زیادی داشت.
حتی اگر از طرفداران اپل نباشید، دیدن تصاویری تاریخی از این شرکت که کمتر دیده شده، میتواند برایتان جالب باشد.
اما قبل از این خیزش انقلابی، اپل فقط یک شرکت کوچک متشکل از سه نفر در گاراژ یک خانه در کالیفرنیا بود. در این تصاویر توضیحاتی ارایه شده است که مطالعهی آنها خالی از لطف نیست.
۱. شرکت اپل در روز یکم آوریل سال ۱۹۷۶ میلادی توسط استیو جابز و استیو وازنیک در کالیفرنیا تاسیس شد.
۲. یک بنیانگذار سومی هم به نام رونالد وین وجود داشت. جابز وین را برای ارایهی مشاورهی تجاری به تیم اپل دعوت کرد؛ اما او قبل از تاسیس رسمی، این شرکت را ترک کرد.
۳. وین اولین لوگوی اپل را با دست طراحی کرد.
۴. اولین “ساختمان اداری” اپل گاراژ والدین جابز بود.
۵. اولین محصول این شرکت اپل ۱ بود که تنها از یک مادربورد با پردازنده و حافظه تشکیل میشد.
۶. اپل ۱ توسط وازنیک اختراع شده بود. در این تصویر طراحی دیاگرام را میبینید که وازنیک به طور دستی برای کامپیوتر اپل ۱ ترسیم کرده بود.
۷. در این میان استیو جابز هم بخش تجاری شرکت را به دست گرفت. او سعی میکرد سرمایهگذاران را متقاعد کند که بازار کامپیوترهای شخصی پررونق خواهد بود. در نهایت جابز «مایک مارکولا» را متقاعد کرد مبلغ ۲۵۰ هزار دلار در شرکت سرمایه گذاری کند.
۸. با راهنماییهای مایک مارکولا شرکت اپل رسما در سال ۱۹۷۷ تاسیس شد و به توصیهی همین شخص مایکل اسکات به عنوان اولین مدیر عامل شرکت انتخاب شد.
۹. در سال ۱۹۷۷ کامپیوتر اپل ۲ معرفی شد؛ یک کامپیوتر شخصی که توسط وازنیک طراحی شده بود.
۱۰. تا سال ۱۹۷۸ اپل برای اولین بار یک ساختمان اداری واقعی با کارمندان و یک خط تولید اپل ۲ در اختیار داشت.
۱۱. در سال ۱۹۸۰ کامپیوتر اپل ۳ عرضه شد. این کامپیوتر قرار بود با مایکروسافت و IBM رقابت کند.
۱۲. در نهایت جابز مدیریت پروژه ی دیگری را بر عهده گرفت؛ پروژهی کامپیوتر مکینتاش اپل که آسانترین کاربری را داشت.
۱۳. جابز و بیل گیتس با هم اختلافاتی داشتند. در ابتدا مایکروسافت برای مکینتاش نرمافزار طراحی میکرد. اما در سال ۱۹۸۳ مایکروسافت فاش کرد که مشغول کار روی یک رابط کاربری گرافیکی به نام ویندوز است.
۱۴. در سال ۱۹۸۵ جابز بر سر اختلافاتی با هیئت رئیسهی اپل از مدیریت عزل شد. جابز که به شدت از این موضوع ناخرسند بود، استعفا داد و به دنبال آن شرکت NeXT را بنیانگذاری کرد.
۱۵. وازنیک هم در همان زمان اپل را ترک کرد و گفت شرکت در مسیر اشتباهی قدم می گذارد.
۱۶. با عدم حضور جابز و وازنیک، اپل با افت و خیزهایی رو به رو بود و گرچه دستاوردهایی هم داشت، اما روی هم رفته روندی نزولی را طی میکرد.
۱۷. در این میان، مایکروسافت روز به روز بیشتر رشد میکرد. مکینتاش نرمافزارهای عالی، اما محدودی برای کامپیوترهای گرانقیمت ارایه میداد. در حالی که مایکروسافت ویندوز ۳.۰ را برای کامپیوترهای ارزان طراحی کرده بود.
۱۸. اپل همچنان با شکست مواجه میشد تا اینکه بالاخره یکی از مدیران اپل، شرکت جابز را در سال ۱۹۹۷ به مبلغ ۴۲۹ میلیون دلار خریداری کرد و خود جابز را به اپل بازگرداند.
۱۹. در چهار ژوئیهی همان سال، استیو جابز هیئت رییسه را متقاعد کرد که او را به سمت مدیرعامل درآورند.
۲۰. تحت مدیریت جابز، این شرکت روابط خوبی با مایکروسافت ایجاد کرد.
۲۱. اما بزرگترین پیروزی اپل و به جرئت میتوان گفت، دنیای تکنولوژی معرفی آیفون در سال ۲۰۰۷ میلادی بود.
منبع: Business Insider