تاریخچه گوشیهای آیفون
در اوایل سال ۲۰۰۷ میلادی استیو جابز اولین آیفون را معرفی کرد. آیفون مفهوم تازهای به گوشیها بخشید و انقلابی در صنعت گوشیهای هوشمند ایجاد کرد که تاثیر آن هنوز هم در محصولات این عرصه مشهود است.
آیفون X فردا معرفی میشود. محصولی که به مناسبت ۱۰ سالگی آیفون راهی بازار میشود.
در اولین آیفون، نمایشگر چندلمسی ۳.۵ اینچی و یک نرمافزار لمسی در قالب یک دستگاه سادهی واحد با هم ترکیب شدند؛ بهطوری که نمونهی مشابه آن در بازار وجود نداشت. طی هفت سال گذشته، آیفون دچار تغییر و تحولات گوناگونی شده تا به دستگاهی که امروزه به عنوان آیفون ۶ میشناسیم تکامل یافته است.
اپل از ترکیبهای فلز، پلاستیک و شیشه استفاده کرده تا به ایدههایش از یک گوشی هوشمند مدرن شکل دهد. این شرکت در طراحیهای آیفون ۴ و آیفون ۵ مرزهای سختافزار گوشیهای را گسترش داد، این در حالی بود که رقیبان این شرکت سعی داشتند خود را با اپل همگام کنند. با روی آوردن صنعت گوشیهای هوشمند به صفحهنمایشهای بزرگتر، اپل هم مجبور شد به نیاز بازار با گوشیهای آیفون ۶ و آیفون ۶ پلاس پاسخ دهد. روی آیفون ۷ هم دوربین دوتایی قرار گرفت و حالا آیفون X قرار است با صفحه نمایش OLED راهی بازار شود. این محصول سنسور تشخیص اثر انگشت هم ندارد و به جای آن از سنسور تشخیص چهره بهره میبرد. به مناسبت نزدیک شدن به مراسم معرفی آیفون X و آیفون ۸ و آیفون ۸ پلاس بد نیست نگاهی داشته باشید به تاریخچه این گوشیها. صنعت موبایل در ۱۰ سال گذشته با تغییرات مهمی مواجه شده که مرور آنها جالب توجه خواهد بود.
اولین آیفون
ویژگی منحصر به فرد اولین آیفون اپل در سال ۲۰۰۷ کلید خانه، بدنهی پشتی فلزی و نمایشگر ۳.۵ اینچی آن بود. صفحهلمسی خازنی آن بنیانهای گوشیهای هوشمند مدرن را پایهگذاری کرد.
آیفون 3G
دومین آیفون اپل فاصلهی زیادی از مدل اصلی گرفت. قیمت آیفون 3G به خاطر بدنهی پشتی پلاستیکیاش کاهش یافت. قابلیت اتصال به اینترنت 3G و سیستم موقعیتیابی GPS از جمله ویژگیهای مهمی بودند که به این مدل از آیفون اضافه شدند. همچنین اپل اعلام کرد که توسعهدهندگان مسقتل میتوانند برای آیفون برنامه طراحی کنند؛ که به این ترتیب تنوع برنامههای آیفون افزایش پیدا میکرد. علاوه بر این، یک مدل سفید رنگ هم ارایه شد. بدنهی پشتی گرد آن ظاهر متفاوت و شیکی به آن بخشید، و کلید خانه هم در جای خودش باقی ماند.
آیفون 3Gs
سومین آیفون اپل از نظر ظاهری کاملا شبیه به مدل دوم است. آیفون 3Gs همان بدنهی پلاستیکی را دارد؛ اما اپل با انتخاب رنگ نقرهای برای متن آیفون کاری کرد که کاملا متمایز شود و به وضوح قابل خواندن باشد. اپل در این مدل از آیفون بر افزایش سرعت تمرکز کرده بود. در آیفون 3Gs شاهد یک دوربین ۳ مگاپیکسلی با قابلیت ضبط ویدیو بودیم. همچنین اپل ویژگی کنترل صوتی را در کنار ویژگی به شدت مورد نیاز کات، کپی و پیست در iOS 3 معرفی کرد.
آیفون ۴
اولین طراحی متفاوت و مهم در آیفون ۴ دیده شد که قالب آن ترکیبی از استیل خالص و شیشه بود. هم قسمت پشت و هم قسمت جلوی آیفون ۴ با شیشه پوشیده شده بود. ظاهر تخت و مستطیلی آن تفاوتی بنیادی با مدل قبلی آن 3Gs، داشت. همچنین اپل در این مدل دوربین جلویی، برنامهی تماس تصویری FaceTime، نمایشگر ۳.۵ اینچی رتینا و یک دوربین ۵ مگاپیکسلی با فلش LED را معرفی کرد.
آیفون 4s
درست مانند ارتقای 3G به 3Gs، آیفون 4s هم دقیقا از نظر ظاهری مشابه آیفون ۴ طراحی شده بود. اما این دستگاه از نظر سختافزاری ارتقا یافته و به یک پردازندهی سریعتر مجهز شده بود. کیفیت تصویربرداری دوربین هم به ۸ مگاپیکسل افزایش پیدا کرد و قابلیت فیلمبرداری با وضوح 1080p به آن اضافه شد. همچنین منشی مجازی «سیری» (Siri)، برای اولین بار در آیفون 4s معرفی شد.
آیفون ۵
دومین طراحی مهم و متفاوت آیفون در آیفون ۵ دیده شد. این مدل از آیفون با بدنهی تمام آلومینیومی و نمایشگر بزرگتر ۴ اینچی، باریکترین و نازکترین آیفونی محسوب میشود که تاکنون عرضه شده است. آیفون ۵ سبکوزن، با یک دوربین ارتقایافتهی ۸ مگاپیکسلی با روکشی از جنس کریستال یاقوت کبود برای لنز همراه بود. در قسمت جلوی گوشی هم یک دوربین Face Time با کیفیت HD تعبیه شده بود. اپل در کنار طراحی متفاوت آیفون، هدفونهای EarPod را هم از نو طراحی کرد.
آیفون 5c
اکثر افراد انتظار داشتند آیفون 5c یک گوشی ارزان قیمت باشد؛ اما تنها تفاوت آیفون 5c با ۵ بدنهی پلاستیکی آن بود که قیمت آن را اندکی ارزانتر کرد. قطعات و سختافزارهای داخلی 5c دقیقا مشابه با آیفون ۵ باقی ماند. تا قبل از 5c، اپل فقط از رنگهای سفید و مشکی برای آیفونهایش استفاده کرده بود، اما در آیفون 5c تنوع رنگ بیشتر شد.
آیفون 5s
اپل در نسل پنجم آیفونها هم همچنان سیستم نامگذاری S را ادامه داد. آیفون 5s در نگاه اول کاملا شبیه آیفون ۵ است. این مدل علاوه بر رنگ سفید و مشکی، در یک رنگ طلایی هم عرضه شد. همچنین اپل برای اولین بار کلید خانه را در آیفون 5s از نو طراحی کرد. کلید خانه در این دستگاه به حسگر شناسهی لمسی اثر انگشت مجهز شد؛ به این ترتیب کاربران میتوانستند به راحتی و با لمس کردن کلید خانه با انگشتشان، قفل گوشی را باز کنند.
آیفون ۶ و ۶ پلاس
جدیدترین آیفونهای اپل یک ویژگی بسیار شاخص دارند و آن اندازهی گوشی است. آیفون ۶ یک نمایشگر ۴.۷ اینچی و آیفون ۶ پلاس نمایشگر ۵.۵ اینچی دارد. هر دوی این گوشیها به نمایشگر رتینا HD و چیپهای NFC برای سرویس پرداخت Apple Pay مجهز هستند. اما دوربین ۸ مگاپیکسلی آیفون ۶ پلاس از لرزشگیر تصویر هم بهره میگیرد.
آیفون 6s و آیفون 6s پلاس
اپل در آیفونهای 6s و 6s پلاس هم یکسری ویژگی جدید در اختیار قرار داد. این گوشی از صفحه نمایشی حساس به فشار بهره میبرد. قابلیتی که لمس سهبعدی با 3D Touch نام داشت. از دیگر ویژگیهای حذاب این تلفن همراه هوشمند در مقایسه با مدلهای قبلی هم میتوان به ارتقا کیفیت دوربین اشاره کرد. اپل پس از سالها سنسور ۸ مگاپیکسلی را کنار گذاشت و از سنسور ۱۲ مگاپیکسلی روی آن استفاده کرد. همچنین اپل برای اولینبار رنگ زرگلد آیفون را با این گوشی معرفی کرد.
آیفون SE
اپل پس از اینکه به ساخت گوشیهایی با صفحه نمایش بزرگتر روی آورد، تصمیم گرفت دوباره یک مدل کوچکتر از آیفون را راهی بازار کند. آیفون SE تلاش مجدد اپل برای محصولی شبیه به آیفون ۵ و آیفون 5s بود. گوشی ظاهری مانند آیفونهای قدیمیتر داشت، اما از سخت افزار قویتر و قیمت ارزانتری برخوردار بود.
آیفون ۷ و آیفون ۷ پلاس
آیفون ۷ و آیفون ۷ پلاس را میتوانیم از جمله محصولات خوب اپل بدانیم. گرچه طراحی ظاهری آنها در مقایسه با مدلهای قبلی تغییر نکرده بود، اما این شرکت آنقدر ویژگی جدید روی گوشیهایش قرار داد که این موضوع کمتر مورد توجه قرار گرفت. یکی از جدیدترین ویژگیهای این گوشی حذف دکمه فیزیکی هوم بود. آیفون ۷ و آیفون ۷ پلاس از دکمه هوم مجازی بهره میبردند که با لمس آن حس فشار دادن یک دکمه واقعی به کاربران منتقل میشد. همچنین این دو گوشی جک ۳.۵ میلیمتری خروجی صدا نداشتند. این کار انتقادهای زیادی را برانگیخت. چرا که بدون تبدیل مخصوص نمیشد و از اکثر هدفونهای موجود در بازار استفاده کرد. از طرف دیگر در زمان شارژ گوشی نمیشد با هدفون سیمی به موسیقی گوش داد. آیفونهای ۷ و ۷ پلاس ضد آب بودند؛ اما ویژگی اصلیتر روی آیفون ۷ پلاس قرار داشت. دوربین دوتایی برای اولینبار روی گوشیهای اپل مشاهده شد. دوربینی که عکسهای بوکه بسیار باکیفیتی ثبت میکند.
سلام الان که من این مطلب رو میخونم سال ۱۴۰۰ و آیفون ۱۳ پرو مکس در بازار هست
جالبه خیلی ها هستن که اصلا بلد نیستن با گوشی کار کنن و فقط به خاطر ظاهرش و اون طرح سیب روش میرن ایفون میخرن !!!
که البته در این زمینه اپل خیلی موفق بوده !!!
و در حال ساخت گوشی های ضد حریق و ضد جنگ و ضد سیل و طوفان هم هست !!!
ماندگارترین آیفون تو عمرم بود آیفون ۶ بود اینقدر عاشقش شدم
با اینکه فروشش رو می کنه .اما از نظر من در حال حاضر ایفون ۶ بهترین اسمارتفون نیست . طراحی اصلی ترین بخش یک اسمارتفونه اصلا ما اپل رو با طراحی هاش میشناسیم.
وقتی گوشی های اندروید که لازم نیست برا برخی برنامه هایش پول بدی هست چرا باید آیفونی رو خرید که فقط میتونی آپ هاشو از اپ استور نصب کنی اصلا کی گفته طراحی آیفون منحصربهفرد هستش شما فقط دوتا فرق ظاهری بین آیفون ۱۴پرو مکس. و ۱۶پرو مکس بگید به من
اگرم میگید طراحی ساسونگم تکراریه خب راست میگید ولی نه به اندازه آیفون حتی اس ۲۴اولترا طراحی بدنش نسبت به۲۳اولترا فرق داره
درنهایتم شیامی یا پوکو غیر تکراری طراحی هارو دارن مثلاً گوشی من پوکو ایکس ۶پرو چقدر با ایکس پنج پرو تفاوت داره
از من گفتم شیامی و سامسونگ بهترین و سلام نامه تمام
البته من به نظر همتون احترام میزارم
لطفا درباره ی روش های نگهداری بهتر گوشی های آیفون و اینکه از چه شارژی برای برق ایران استفاده کنیم و هر نکته ای که باعث میشه عمر آیفون مون افزایش پیدا کنه بنویسید.
گوشی های آیفون بهترین گوشی موبایل درد دسترس عموم تو کل دنیاست.هرکسی هم غیر از این حرف رو بزنه یا بخاطره مشکله مالیشه یا تعصب رو برندی داره یا آزادی اندروید رو دوست داره.
دیجی از ساخت همچین سایته باحالی ازت ممنونم:d
واقعا با همین فرمون بری جلو (پیشرفت روزبه روز)؛دیجی مگ از زومیت و حتی زنده یاد نارنجی هم بهتر میشه!
ما عکس نظر شما رو داریم…چون قیمت آیفون با گوشیهای بالا رده اندرویدی فرقی نداره…چون سیستم عامل محدود و بی روحی هست…چون نسبت به امکانات و جذابیتها و کیفیت برندهایی مثل سامسونگ و ال جی و سونی و اچ تی سی نمیرسه…چون در کل میخوایم با گوشی کار کنیم و لذت ببریم نه اینکه دستمون بگیریم و سیب گاززده رو نشون بدیم که دیگه الان اصلا کلاس نداره و خز شده
با تشکر از دی جی کالا و خواهشا نظرم ثبت بشه
طراحی آیفون ۴ تا 5s رو خیلی دوست داشتم.
هنوز زنده ای داداش