شما بگویید؛ سایپا یا ایران‌خودرو؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه

موضوع داغ این‌ روزها، خداحافظی خودروهای قدیمی مثل پراید و پژو ۴۰۵ و سلام خودروهای جدیدی مثل رنو کوئید به بازار داخلی ایران است. خودروهایی قدیمی که سال‌ها پیش باید بازنشسته می‌شدند ولی گویا هنوز که هنوز است قصد رفتن ندارند و باید هر روز چهره‌ی تکراری آن‌ها را در کوچه و خیابان‌های شهر ببینیم. اگر با بودجه‌ی کم قصد خرید یک اتومبیل نو را داشته باشید، انتخاب‌هایتان به‌طور عمده بین دو خودروساز بزرگ ایرانی، یعنی سایپا و ایران‌خودرو محدود می‌شود. دو خودروساز بزرگ ایرانی با محصولات، ویژگی و کیفیت خدمات متفاوت که بخشی از اتومبیل‌هایشان روی پلت‌فرم قدیمی ولی در پوششی نو، طراحی شده‌ و در دسترس ما ایرانیان قرار می‌گیرند. این‌بار دوست داریم صدای شما را بشنویم که شما کدام خودروساز را بیشتر از دیگری قبول دارید، سایپا یا ایران‌خودرو؟

به‌همین دلیل، می‌خواهیم کنار شما نگاهی به روایت جالب این دو غول خودروساز داشته باشیم. با ما همراه باشید.

سایپا

بهتر است بگوییم مادر پراید، چراکه همه‌ی ما این خودروساز بزرگ را با این محصول ویژه می‌شناسیم و در طول این ۲۳ سال شاهد تولد انواع و اقسام قیافه‌های‌ آن بودیم؛ خودروهایی که در باطن ویژگی‌های مشترکی به ارث برده‌اند و تنها در چهره کمی با هم اختلاف دارند. این شرکت در سال ۱۳۴۶ با نام «شرکت سهامی تولید اتومبیل سیتروئن ایران» تاسیس شد که اولین تولیدات آن، وانت آکا و سواری ژیان بودند. در سال ۱۳۵۴ کلمه سیتروئن از این نام حذف شد و به اختصار کلمه «سایپا» از عبارت فرانسوی Société Annonyme Iranienne de Production Automobile، و به معنی «شرکت سهامی ایرانی تولید اتومبیل» درآمد. با گذشت نیم قرن از عمر این شرکت، امروز شاهد فروش طیف گسترده‌ای از محصولات این خودروساز هستیم؛ اتومبیل‌هایی نظیر تیبا صندوق‌دار و هاچ‌بک، تندر، ساندرو، سراتو، زامیاد و انواع نسخه‌های پراید ۱۱۱، ۱۳۱، ۱۳۲ و ۱۵۱(وانت) که بخشی از محصولات حال حاضر این شرکت را تشکیل می‌دهند.

ایران‌خودرو

پدرخوانده‌ی پژو! خودروسازی که سال‌هاست این برند را در ایران به عنوان فرزندخواندگی قبول کرده است. ایران‌خودرو در سال ۱۳۴۱ با نام ایران‌ناسیونال و با بودجه‌ی ۱۰ میلیون تومانی تاسیس شد. سال بعد، این شرکت با تولید اتوبوس کار خود را آغاز کرد و در سال ۱۳۴۶ به تولید پیکان روی آورد. اتومبیلی که تولید آن تا ۴۰ سال ادامه داشت و بخشی از خاطرات ما ایرانیان، با آن سپری شد. در سال ۱۳۶۷، مذاکرات این کمپانی با پژو فرانسه به منظور تولید محصول پژو ۴۰۵، به نتیجه رسید. خودروی بخشنده‌ای که پلت‌فرم خود را برای دیگر محصولات این شرکت به امانت گذاشت و اگر این اتفاق روی نمی‌داد، شاید امروز شاهد حضور خودروهای جدیدی روی پلت‌فرم پیکان بودیم! از محصولات ایران‌خودرو می‌توان به پژو ۲۰۶، پژو ۴۰۵، پژو ۲۰۷آی، پژو پارس، تندر، سمند، دنا، رانا، سورن، کپچر و هایما اشاره کرد. ایران‌خودرو در کشور‌های مختلفی نظیر بلاروس، ونزوئلا، سوریه و عراق شعبه‌ دارد و با تصاحب بیشترین سهم بازار خودروهای داخلی، بالاتر از سایپا و در مقام نخست جای گرفته‌ است.

این دو شرکت قطعا در کیفیت محصولات و ارائه خدمات باهم تفاوت‌هایی دارند و هرکدام از ما تجربه‌های تلخ و شیرینی از کیفیت محصولات این دو شرکت داریم. حال نوبت شماست که به ما بگویید، سایپا یا ایران‌خودرو؟ چرا؟

پی‌نوشت: هدف ما از این مقاله و البته دیگر مقاله‌های شما بگویید، دریافت منطقی‌ترین استدلال‌ها از شماست که از تجربه‌ی واقعیتان در برخورد با یکی از دو شرکت، دو برند یا دو محصول بدست آمده‌اند. بدین ترتیب محیطی آزاد و با انصاف برای اظهار نظر ایجاد می‌شود که می‌توان در آن از مطالعه‌ی نظرات کاربران به نتایج مفیدی رسید. پیشاپیش از دریافت نظرات منصفانه و منطقی شما سپاسگزاری می‌کنیم.

telegram_ad2_1



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۱۶۱ دیدگاه
  1. حسام

    پراید که جزو ماشین به حساب نمیاد . پژو۴۰۵ که ۲۰ساله داره تولید میشه تولیدات جدیدش افتضاح تر از قدیمیاست .
    هیچ کدومشون خودرو ساز نیستن .

  2. امیر اکبرزاده

    نه نارنجی نه آبی…

    فقط زرد فراری !!!

  3. بابک

    با سلام
    واقعا ایران خودرو مزخرفه، از همون روز اول مشکل داره،با مصیبت از نمایندگی های درست حسابیش می شه وقت گرفت وقی ماشین رو می بری عصر بهت زنگ می زنن می گ بیا ببرش اول خوشحال می شی که ایول درست شد بعد بهت می گن قطعه نداریم برو باهات تماس می گیریم، ۳ هفته سر می دونن بعد یه آشغال دیگه می زارن جای قطعه خراب دو ماه بعد همون آش و همون کاسه. خدا لعنتشون کنه.

  4. بهنام

    مطمنا هیچکدام
    این دو شرکت از لحاظ فنی ،گرافیکی ، ساختاری ، تکنیکی ، کپی کاری ، مدیریت و خدمات به مشتری بدترین شرکت های خودروسازی کل دورانها بشمار میرن
    واقعا ادم نمیدونه روسای این شرکتا چطور وجدانشون راحته که خودرو های پلت فورم ماقبل تاریخ رو با عوض کردن چراغ و سپر اونم به بدترین شکل ممکن( مانند افتضاحی مثله تیبا که اومدن درستش کنن کردنش ساینا که ادم از دور حالش ازش بهم میخوره )با غیرمنصفانه ترین قیمت ممکن به مردم تحمیل میکنن ؟!
    چرا تحمیل چون با این سطح درامد حتی بیشتر مردم قدرت خرید پراید و ۴۰۵ رو هم ندارن چه رسد به خودرو های گرون تر … با اعمال گمرک های نجومی روی خودروهای فوق العاده ارزون و با کیفیت خارجی (النترا-سراتو-فولکس گول…)که نهایتا قیمتشون بین ۱۵ تا ۱۸ هزار دلاره … دیگه مشتری ایرانی حق انتخابی نداره که بخواد بین بد و بدتر انتخابی بکنه
    ناخوداگاه شما مجبوری بخری و چون این دو شرکت میدونن هر اشغالی هم که تولید کنن مردم مجبورن بخرن هیچ تلاشی در راستای بهتر کردن تولیداتشون نمیدن
    اما مقایسه بینشون
    اگه به سایپا نمره ۰ بدم از همه لحاظ لیاقتشه … طراحی .. خدمات .. برخورد با مشتری .. عدم خلاقیت و کلی چیز دیگه
    ایرانخودرو کمی بهتر عمل کرده ۲ میگیره … کمی از چراغ عوض کردن دست برداشته کلا جلو پنجره رو هم تازگی عوض میکنه … باز خوبه حالا چطوری بهم میخورونن اینا رو و زمانی که براش میزارن میشد یه ماشین تازه طراحی کرد
    والا …

  5. ramin

    این واقعا اشتباهه که به این دوتا شرکت بگین خودرو ساز .طراحی پراید و ساخت اولیش رو کره انجام داده وپژو ها رو هم که فرانسه ایران خودرو و سایپا فقط و فقط دارن کپی میزنن ومناژ میکنن و بهتر بود این سوال رو اینجوری مطرح میکردید که کدام یکی بهتر منتاژ میکنن که متاسفانه بازم هیچ نکته مثبتی وجود نداره .هیچ کدام .

  6. محسن

    همچین میگید سایپا یا ایران خودرو ؟! انگار شورولت و مرسدس بنز رو دارید مقایسه می کنید !! سگ زرد برادر شغاله !
    توی وضعیتی که واردات خودرو محدود شده تا صنعت خودروی کشور بتونه پیشرفت کنه، این نامردها با کاهش کیفیت و افزایش قیمت هم جیب مردم رو خالی می کنن و هم جونشون رو می گیرن !

  7. حمید

    هیچکدوم

  8. محمد

    هیچ کدام
    یکی از یکی بدتر و آشغال تر
    مثل این میمونه که بگی فرقون بهتره یا گاری

  9. علیرضا

    دوستان در واقع بزرگترین مشکل این دو شرکت همچنین بسیاری از شرکتهای دیگه از راس مدیریت اغاز میشه و بی تدبیری و حرام کردن بیت المال و ندونستن ونتوانستن مدیریت کردن ان همه پول نتیجه ای به غیر از وضع حاضر نداره. به عنوان مثال وضعیت حال حاضر ایرانخودرو را میتوان در اوایل ده ی ۸۰ بررسی کرد و حتی قبل از ان. در دورانی که ارتباطات با شرکتهای بین المللی بسیار خوب نسبت به حال حاضر است و باتوجه به شرایط این شرکت در شرایط فوق العاده مالی(پول نفت) قرار دارد.زمانی که تصمیم بر این شد که از روی پلتفرم پژو ۴۰۵ خودرویی ملی ساخته شود و همانطور که میدانید این خودرو بعدها سمند نامیده شد. خودرویی که اگرچه دارای مشکلات فراوانی از نظر طراحی و فنی است اما تا این قسمت ماجرا برای شرکتی مثل ایران خودرو ان زمان یه پیشرفت بزرگ محسوب میشود اما مشکل ماجرا از جایی شروع میشود هزینه ی ساخت سمند در ان زمان میتوانستی چند تا شرکت کوچک دارای تکنولوژی یا حتی قسمت بزرگی از همین شرکتهای ان زمان منفور کره ای را بخری. یا اینکه یه واحد تحقیق و توسعه ایجاد کند تا در اینده شاید نه چندان دور به خودروسازی مطرح در سطح جهان معرفی شود و این همان کاری بود که کره ای ها انجام داده اند. اما مدیران سودگذرا را به هزینه کردن در پخش تحقیق و توسعه ارجحیت دادند و تا زمان حال هم به دنبال شرکتهای خارجی هستند. حال سوالی که مطرحه اینه اگر اقتصاد کشور ما این قدر به ماشین سازی و صنایع وابستش نیازمنده پس چه طور میشه که این شرکتها به این گونه اداره میشند چه طور میشه که خون مردم میکنند تو شیشه اما ککشون هم…
    “این مطالب صرفا نظر شخصی این جانب میباشد”

  10. milad

    اگر بخواهیم این ۲ شرکت را بیشتر بشناسیم باید بگوییم ؛ بی کیفیت ترین خودرو ها با بیشترین قیمت ممکن. که در طول سالیان متمادی خودروهاشون رو به مردم تحمیل کردن و به علت تحریم و گرانی غیرعادی خودرو های خارجی، مجبور به خرید چنین خودروهایی بودیم.خودروهایی که خاطرات تلخی از خودشون به جا گذاشتن و این خاطرات تلخ همیشه خواهد ماند. خدمات پس از فروش بسیار بد این شرکت ها و اینکه فقط میخواستن خودرو هاشونو به هر ترتیبی که شده بفروشن رو هم جز ایرادات اساسی این شرکت ها میتوان قلمداد کرد. بنابراین به نظر من از این دو شرکت جز خاطرات بد چیزی در اذهان نخواهد ماند.

  11. حامد

    ایرانخودرو از این نظر بهتره که ماشینای پژو میسازه که طراحی فرانسه مثل ۲۰۶ و ۲۰۷ و ۴۰۵ ولی از نظر ماشینای که طراحی داخلی اصلاً خوب عمل نکرده ایرانخودرو و سایپا هردو برای مونتاژ خودروهای خارجی خوب هستن و اینکه ایرانخودرو پانزده سال پیش و سایپا چند سال پیش سراغ طراحی داخلی رفتن اصلاً خوب نیست و یک پسرفت زیاد بوده از نظر من که از هرکدوم از سازنده ها بخوام بخرم فرقی نداره مهم اینکه خودورویی که میخرم طراحی یه سازنده معتبر باشه مثل خودورو سازهای فرانسویی نه خودروهایی با طراحی داخل

  12. سهیل

    نه این خوبه نه اوشون لعنت به هر دوتاشون. مدیریت غلط. رانت خواری. سو استفاده از شرایط ، بی احترامی و بی توجهی مطلق به حقوق مشتری و تولیدات خارج از استانداردهای اولیه و …تو جفتشون بیداد میکنه. بلایی سرم آوردن که با خودم عهد کردم از این دو تا کارخونه ماشین نخرم.

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما