شما بگویید؛ سایپا یا ایرانخودرو؟
موضوع داغ این روزها، خداحافظی خودروهای قدیمی مثل پراید و پژو ۴۰۵ و سلام خودروهای جدیدی مثل رنو کوئید به بازار داخلی ایران است. خودروهایی قدیمی که سالها پیش باید بازنشسته میشدند ولی گویا هنوز که هنوز است قصد رفتن ندارند و باید هر روز چهرهی تکراری آنها را در کوچه و خیابانهای شهر ببینیم. اگر با بودجهی کم قصد خرید یک اتومبیل نو را داشته باشید، انتخابهایتان بهطور عمده بین دو خودروساز بزرگ ایرانی، یعنی سایپا و ایرانخودرو محدود میشود. دو خودروساز بزرگ ایرانی با محصولات، ویژگی و کیفیت خدمات متفاوت که بخشی از اتومبیلهایشان روی پلتفرم قدیمی ولی در پوششی نو، طراحی شده و در دسترس ما ایرانیان قرار میگیرند. اینبار دوست داریم صدای شما را بشنویم که شما کدام خودروساز را بیشتر از دیگری قبول دارید، سایپا یا ایرانخودرو؟
بههمین دلیل، میخواهیم کنار شما نگاهی به روایت جالب این دو غول خودروساز داشته باشیم. با ما همراه باشید.
سایپا
بهتر است بگوییم مادر پراید، چراکه همهی ما این خودروساز بزرگ را با این محصول ویژه میشناسیم و در طول این ۲۳ سال شاهد تولد انواع و اقسام قیافههای آن بودیم؛ خودروهایی که در باطن ویژگیهای مشترکی به ارث بردهاند و تنها در چهره کمی با هم اختلاف دارند. این شرکت در سال ۱۳۴۶ با نام «شرکت سهامی تولید اتومبیل سیتروئن ایران» تاسیس شد که اولین تولیدات آن، وانت آکا و سواری ژیان بودند. در سال ۱۳۵۴ کلمه سیتروئن از این نام حذف شد و به اختصار کلمه «سایپا» از عبارت فرانسوی Société Annonyme Iranienne de Production Automobile، و به معنی «شرکت سهامی ایرانی تولید اتومبیل» درآمد. با گذشت نیم قرن از عمر این شرکت، امروز شاهد فروش طیف گستردهای از محصولات این خودروساز هستیم؛ اتومبیلهایی نظیر تیبا صندوقدار و هاچبک، تندر، ساندرو، سراتو، زامیاد و انواع نسخههای پراید ۱۱۱، ۱۳۱، ۱۳۲ و ۱۵۱(وانت) که بخشی از محصولات حال حاضر این شرکت را تشکیل میدهند.
ایرانخودرو
پدرخواندهی پژو! خودروسازی که سالهاست این برند را در ایران به عنوان فرزندخواندگی قبول کرده است. ایرانخودرو در سال ۱۳۴۱ با نام ایرانناسیونال و با بودجهی ۱۰ میلیون تومانی تاسیس شد. سال بعد، این شرکت با تولید اتوبوس کار خود را آغاز کرد و در سال ۱۳۴۶ به تولید پیکان روی آورد. اتومبیلی که تولید آن تا ۴۰ سال ادامه داشت و بخشی از خاطرات ما ایرانیان، با آن سپری شد. در سال ۱۳۶۷، مذاکرات این کمپانی با پژو فرانسه به منظور تولید محصول پژو ۴۰۵، به نتیجه رسید. خودروی بخشندهای که پلتفرم خود را برای دیگر محصولات این شرکت به امانت گذاشت و اگر این اتفاق روی نمیداد، شاید امروز شاهد حضور خودروهای جدیدی روی پلتفرم پیکان بودیم! از محصولات ایرانخودرو میتوان به پژو ۲۰۶، پژو ۴۰۵، پژو ۲۰۷آی، پژو پارس، تندر، سمند، دنا، رانا، سورن، کپچر و هایما اشاره کرد. ایرانخودرو در کشورهای مختلفی نظیر بلاروس، ونزوئلا، سوریه و عراق شعبه دارد و با تصاحب بیشترین سهم بازار خودروهای داخلی، بالاتر از سایپا و در مقام نخست جای گرفته است.
این دو شرکت قطعا در کیفیت محصولات و ارائه خدمات باهم تفاوتهایی دارند و هرکدام از ما تجربههای تلخ و شیرینی از کیفیت محصولات این دو شرکت داریم. حال نوبت شماست که به ما بگویید، سایپا یا ایرانخودرو؟ چرا؟
پینوشت: هدف ما از این مقاله و البته دیگر مقالههای شما بگویید، دریافت منطقیترین استدلالها از شماست که از تجربهی واقعیتان در برخورد با یکی از دو شرکت، دو برند یا دو محصول بدست آمدهاند. بدین ترتیب محیطی آزاد و با انصاف برای اظهار نظر ایجاد میشود که میتوان در آن از مطالعهی نظرات کاربران به نتایج مفیدی رسید. پیشاپیش از دریافت نظرات منصفانه و منطقی شما سپاسگزاری میکنیم.
واقعا هیچ کدوم ! شما خودرو های قدیمی رو باید کنار بذارید چون بویی از کیفیت نبردن. الان رقابت بین چینی های مونتاژی این شرکت هست. که ایران خودرو رو هایما سرمایه گذاری کرد و سایپا روی برلیانس که ظاهرا سایپا موفق تر بود. اما اینقدر این دو شرکت وضعیت خرابی دارند که حتی نمیشه گفت کدوم بدتر هست. من تا ۲ سال پیش یک ۲۰۶ صندوقدار اتوماتیک داشتم. خرابی گیربکس بعد چند ماه و ضربه های شدید گیربکس و عدم تعویض دنده جای خود بعد از نزدیک ۱ سال سیم کشی خودرو و برق مشکل پیدا کرد که هر بار تمام لامپ های یک سمت با هم میسوخت و هر دو ماه مجبور به تعویض لامپ ها بودم که هیچ جوره تعمیر نشد. بعد ۲ سال مشکل به مرحله جدیدی رسید و اونهم خرابی بخاری بود که یهو وسط رانندگی از زیر پا شر شر آب میریخت داخل کابین. که این هم با ۱۰۰ بار نمایندگی رفتن و … حل نشد. در نهایت یک روز بدون هیچ دلیل شلنگ رادیاتور برای خودش جدا شد و در چند دقیقه خودرو تسمه تایم پاره کرد و نزدیک بود که به سوختن سر سیلندر برسه. ضمنا از ماه اول مشکل روغن ریزی هم گریبانگیر ماشین شد که اینهم به هیچ عنوان حل نشد تا پایان زمانی که خودرو دستم بود ! خلاصه با کلی ضرر خودرو رو فروختم و الان معلوم نیست کدوم انسان نگون بختی داره باهاش سر و کله میزنه. تمام دوستام هم همیشه به شوخی میگفتند ایران خودرو بنجل تولید میکنه ولی واسه تو بنجل ترینشون بود که باید میفرستادی تو موزه افتخارات ایران خودرو نگه داری شه.
تا حالا شنیدین کسی تو خیابون تو ماشینش زندانی شده باشه و ماشین خود به خود درارو قفل کنه وروشن نشه(دنا) تا حالا شنیدین کسی بگه فلان ماشین بیشتر از جنگ آدم کشته( پراید) تا حالا شنیدین کسی رفته ماشین صفر بخره بهش گفتن تحویل دو ماه بعد از هشت ماه با کلی گرفتاری، گرفته باشه تا حالا شنیدین فلان ماشین در کشورعراق با هزار دلار فروخته شده باشه و تو ایران بیستو پنج ملیون (تیبا) تا حالا شنیدین ماشین صفر بخری مشکل داشته باشه ببری گارانتی بهت بگن کلن موتورش تعمیر اساسی نیاز داره روز اولو تعمیر موتور !؟مگه میشه؟ (ایران خودرو)یا شده که ماشین صفر تو شاسی ضربه و پوسیدگی داشته باشه( سایپا) و خیلی حرف های دیگه که مطمعنن شنیدین یا دیدین، به نظر شما من مصرف کننده باید کدوم و انتخاب کنم شرکتی که ماشین های از رده خارج و توقف تولید میزنه با قیمت …. یا شرکتی که ایمنی کلا تو مرامش نیست فکر کنم ماشین چینی بهتر باشه نه؟البته باید به سوال نظر سنجی احترام قاعل شد هر چند حق انتخاب جالبی نیست ولی باید بین(بدوبدتر) انتخاب کرد که ایران خودرو انتخاب منه بین این دو
هیچکدام
سلام خوب اول بگم که بازار انحصاری اصلا خوب نیست و اینم بگم که اگر بازار انحصاری نبود قطعا محصولات این دو شرکت بهتر بود و حتی در رده جهانی حرفی برا گفتن داشتن و همیشه دنبال ایده های نو بودن و
اوضاع مثل الان انتخاب بین بد و بدتر نبود
و این که بله ما باید از تولید داخل همایت کنیم که چیز بسیار خوبی هست اما به چه قیمتی؟؟؟
به قیمت کشته شدن سالانه چندین هزار نفر از عزیزان و هموطنانی که میخوای برای رونق زندگیشون از تولید داخل همایت کنیم
مطمئن هستم اگر این شرکت ها و شرکت های دیگر از ایده ههای نو و جدید جونای همین مملکت استفاده کنن هم مردم به این شرکت ها وفادار میمونن و هم مردم خیلی خیلی بیشتر رازی هستن
من به شخصه حاضرم برای خرید محصولی که ایده طرح و قطعاطش داخلی باشه پول بپردازم حتی با کیفیت پایین تر از محصول خارجی ولی بدونم که اون تولید کننده در تلاش برای استفاده از ایده های بهتر و تولید محصول باکیفیت تر باشه
هیچ کدام
هیچ کدام ! به همین سادگی و سر راستی !
در جهانی که از گوشه کنار آن خودرو ها رقابت بر سر کمترین تهدید جانی برای عابر پیاده در اثر تصادف دارند ، آیا جای خودروسازانی که هنوز ایمنی سواره های خودرو هم برایش اهمیتی ندارد هست ؟؟؟
ایران خوردو
صد در صد شرکت ایرانخودرو بهتر از شرکت سایپا میباشد هم از لحاظ کیفیت و تکنولوژی ماشین های ساخت داخل و همین طور وارد کننده برند پژو در سال های قبل میباشد
به نظر من محصولات ایران خودرو از سایپا بهتره و قابل رقابت با بعضی از چینی های بازار قابل رقابته مثل خودرو دنا که یک خودروى ملی هست و در حد و قیمت خودش واقعا ماشین خوبیه به خصوص طراحی داخلی ماشین که در رده خودش به نظرم رقیب نداره و همینطور اپشن هاى مناسبی که داره.
ولی در کل این خودرو ساز میتونن بهتر از این باشن و قیمت گذارى منصفانه ترى داشته باشن !
نظرتون چیه در مورد چیز های بهتری صحبت کنیم
غول خودرو سازی!! فرغون سوارشی از ماشینای این دوتا بهتره. غول :)))
هیچکدام 🙂