شما بگویید؛ سایپا یا ایرانخودرو؟
موضوع داغ این روزها، خداحافظی خودروهای قدیمی مثل پراید و پژو ۴۰۵ و سلام خودروهای جدیدی مثل رنو کوئید به بازار داخلی ایران است. خودروهایی قدیمی که سالها پیش باید بازنشسته میشدند ولی گویا هنوز که هنوز است قصد رفتن ندارند و باید هر روز چهرهی تکراری آنها را در کوچه و خیابانهای شهر ببینیم. اگر با بودجهی کم قصد خرید یک اتومبیل نو را داشته باشید، انتخابهایتان بهطور عمده بین دو خودروساز بزرگ ایرانی، یعنی سایپا و ایرانخودرو محدود میشود. دو خودروساز بزرگ ایرانی با محصولات، ویژگی و کیفیت خدمات متفاوت که بخشی از اتومبیلهایشان روی پلتفرم قدیمی ولی در پوششی نو، طراحی شده و در دسترس ما ایرانیان قرار میگیرند. اینبار دوست داریم صدای شما را بشنویم که شما کدام خودروساز را بیشتر از دیگری قبول دارید، سایپا یا ایرانخودرو؟
بههمین دلیل، میخواهیم کنار شما نگاهی به روایت جالب این دو غول خودروساز داشته باشیم. با ما همراه باشید.
سایپا
بهتر است بگوییم مادر پراید، چراکه همهی ما این خودروساز بزرگ را با این محصول ویژه میشناسیم و در طول این ۲۳ سال شاهد تولد انواع و اقسام قیافههای آن بودیم؛ خودروهایی که در باطن ویژگیهای مشترکی به ارث بردهاند و تنها در چهره کمی با هم اختلاف دارند. این شرکت در سال ۱۳۴۶ با نام «شرکت سهامی تولید اتومبیل سیتروئن ایران» تاسیس شد که اولین تولیدات آن، وانت آکا و سواری ژیان بودند. در سال ۱۳۵۴ کلمه سیتروئن از این نام حذف شد و به اختصار کلمه «سایپا» از عبارت فرانسوی Société Annonyme Iranienne de Production Automobile، و به معنی «شرکت سهامی ایرانی تولید اتومبیل» درآمد. با گذشت نیم قرن از عمر این شرکت، امروز شاهد فروش طیف گستردهای از محصولات این خودروساز هستیم؛ اتومبیلهایی نظیر تیبا صندوقدار و هاچبک، تندر، ساندرو، سراتو، زامیاد و انواع نسخههای پراید ۱۱۱، ۱۳۱، ۱۳۲ و ۱۵۱(وانت) که بخشی از محصولات حال حاضر این شرکت را تشکیل میدهند.
ایرانخودرو
پدرخواندهی پژو! خودروسازی که سالهاست این برند را در ایران به عنوان فرزندخواندگی قبول کرده است. ایرانخودرو در سال ۱۳۴۱ با نام ایرانناسیونال و با بودجهی ۱۰ میلیون تومانی تاسیس شد. سال بعد، این شرکت با تولید اتوبوس کار خود را آغاز کرد و در سال ۱۳۴۶ به تولید پیکان روی آورد. اتومبیلی که تولید آن تا ۴۰ سال ادامه داشت و بخشی از خاطرات ما ایرانیان، با آن سپری شد. در سال ۱۳۶۷، مذاکرات این کمپانی با پژو فرانسه به منظور تولید محصول پژو ۴۰۵، به نتیجه رسید. خودروی بخشندهای که پلتفرم خود را برای دیگر محصولات این شرکت به امانت گذاشت و اگر این اتفاق روی نمیداد، شاید امروز شاهد حضور خودروهای جدیدی روی پلتفرم پیکان بودیم! از محصولات ایرانخودرو میتوان به پژو ۲۰۶، پژو ۴۰۵، پژو ۲۰۷آی، پژو پارس، تندر، سمند، دنا، رانا، سورن، کپچر و هایما اشاره کرد. ایرانخودرو در کشورهای مختلفی نظیر بلاروس، ونزوئلا، سوریه و عراق شعبه دارد و با تصاحب بیشترین سهم بازار خودروهای داخلی، بالاتر از سایپا و در مقام نخست جای گرفته است.
این دو شرکت قطعا در کیفیت محصولات و ارائه خدمات باهم تفاوتهایی دارند و هرکدام از ما تجربههای تلخ و شیرینی از کیفیت محصولات این دو شرکت داریم. حال نوبت شماست که به ما بگویید، سایپا یا ایرانخودرو؟ چرا؟
پینوشت: هدف ما از این مقاله و البته دیگر مقالههای شما بگویید، دریافت منطقیترین استدلالها از شماست که از تجربهی واقعیتان در برخورد با یکی از دو شرکت، دو برند یا دو محصول بدست آمدهاند. بدین ترتیب محیطی آزاد و با انصاف برای اظهار نظر ایجاد میشود که میتوان در آن از مطالعهی نظرات کاربران به نتایج مفیدی رسید. پیشاپیش از دریافت نظرات منصفانه و منطقی شما سپاسگزاری میکنیم.
به نظر من انتخاب بین بدتر و بدترین هست که ما بدتر رو انتخاب می کنیم
تو ایران حداقل پایه حقوق ماهیانه حدود یک میلیون تومان است که برای خرید بدترین ماشین دنیا که پراید ۲۵ میلیون است باید پول دو سال رو جمع کنی,
ولی تو خارج حداقل پایه حقوق ماهیانه حدود پنج هزار دلار است که برای خرید بهترین ماشین ۲۰۱۸ مثل تویوتا و تسلا و … که ۲۵ هزار دلار است باید پول پنج ماهت رو جمع کنی.
حالا بگید ایران بهره یا خارج.
داش گلم الان ما بحثمون درمورد داخله و با خارج کاری نداریم،
وگرنه معلومه که ایران از هر لحاظ یکی از بدترین رفاه هارو برای مردمش به ارمغان آورده.
من ۹ ساله میخوام پراید بخرم نمیتونم هر وقت میرم تو نمایندگی میگن ۱۰ ملیون رفته رو قیمتش هر وقت ماشین خریدم میگم کدوم بهتره
میدونی چیه سایپا لاکی هستش ایران خودرو حلبی غیر از ایت که نیست!!!!!!!
بنظر من چون من خودم از سایپا و ایرانخودرو تجربه دارم،نه ایران خودرو بده نه سایپا و نه ایران خودرو خوبه نه سایپا خوبه،چون ما ایرانیا اگه بخواهیم از ایران خودرو یا سایپا ماشین بخریم یاید فقط ی چیز داشته باشی (شانس)چون من سال ۸۲ ی پراید ۱۱۱صفر خریدم باور کن مثل بنز کارمیکرد ی عالمه باهاش مسافرت میرفتیم تا اینکه همین ی سال پیش فروختمش ی سمند سورن صفر گرفتم که اذیت نکنه ولی ی بار اومدیم بریم مشهد وسط راه که اومدیم بنزین بزنیم خاموش که کردیم موتور ماشین سوخت که بعد فروختمش ی تیبا گرفتم ولی خیلی ازش مراقبت میکنم تا الان هم اذیتم نکرده باش مسافرت هم داریم میریم .حالا دیگه خودتون قضاوت کنید
هر دو شرکت فقط تحقیر میکنند ملت بزرگ ایران خودرو های بی کیفیت و نوکران فرانسوی
من میگم هردوتاشون خوب دارن عمل میکنن همین جوری اگه پیش برن فرقون تحت لیسانس افغانستان تولیدمی کنن.
سایپا یراید خودرویی زیبا و لوکس با موتور۱۳۰۰سی سی با پنجاه اسپ قدرت که پس از بیست سال هنوز باد بخاریش به حالت روبه روی راننده نمی خوره ولی همین ابشن بدک نیست چون که پورش ۹۱۱این ابشنو نداره.
ایران خودرو سمند ماشین خوب و طراحی خود ایران…
برف پاکنش یه ابشن خفن داره اینه که هرچی ابه برای ترو تازگیت روی صورت کسی که داخل ماشین نشسته میریزه…..این که بد نیست آخه لامبورگینی اونتادور یادش رفته یه همچین ابشنی رو ماشینش بگذاره…
مسولین سایپا و ایران خودرو ازتون ممنونیم که به فکر مایین…..ولی میشه به فکر مانباشین……..توروخدا
وقتی کمپین نخریدن خودرو راه افتاد و آقایون گفتند این کمپین مربوط به ضد انقلابی هاست شما تا آخرش رو بخونید. تا زمانی که مافیای خودرو سازی تو ایران وجود داره همین ارابه مرگ هم که میسازن میدن مردم سوار شن زیادمون هم هست. لیاقتمون همینه.
ان الله لا یغیر ما بقوم حتی یغیر ما بانفسهم
یک از یک بی کیفیت تر هستند و تو خودروسازی صد سال عقب افتادیم پاسخ من هیچکدام است
پژو۴۰۵که خودش
۲_دنا موتور سمند
۳_رانا موتور۲۰۶
۴_سورن موتور سمند
۵_آریسان موتور پیکان
۶_سمندseموتور پژو
۷_سمند lx موتور پژو
این است خلاقیت ایران خودرو
بابا این دوتا باید پیش زامیاد لنگ بندازن
زامیاد نیسان میزنه بیا و ببین ….والا
اگه بخواهیم از نظر کیفیت خودروها بگوئیم :
اول پارس خودرو
دوم ایران خودرو
سوم سایپا
این جالبه که پارس خودرو از زیر مجموعه های سایپاست!!!