شما بگویید؛ سایپا یا ایرانخودرو؟
موضوع داغ این روزها، خداحافظی خودروهای قدیمی مثل پراید و پژو ۴۰۵ و سلام خودروهای جدیدی مثل رنو کوئید به بازار داخلی ایران است. خودروهایی قدیمی که سالها پیش باید بازنشسته میشدند ولی گویا هنوز که هنوز است قصد رفتن ندارند و باید هر روز چهرهی تکراری آنها را در کوچه و خیابانهای شهر ببینیم. اگر با بودجهی کم قصد خرید یک اتومبیل نو را داشته باشید، انتخابهایتان بهطور عمده بین دو خودروساز بزرگ ایرانی، یعنی سایپا و ایرانخودرو محدود میشود. دو خودروساز بزرگ ایرانی با محصولات، ویژگی و کیفیت خدمات متفاوت که بخشی از اتومبیلهایشان روی پلتفرم قدیمی ولی در پوششی نو، طراحی شده و در دسترس ما ایرانیان قرار میگیرند. اینبار دوست داریم صدای شما را بشنویم که شما کدام خودروساز را بیشتر از دیگری قبول دارید، سایپا یا ایرانخودرو؟
بههمین دلیل، میخواهیم کنار شما نگاهی به روایت جالب این دو غول خودروساز داشته باشیم. با ما همراه باشید.
سایپا
بهتر است بگوییم مادر پراید، چراکه همهی ما این خودروساز بزرگ را با این محصول ویژه میشناسیم و در طول این ۲۳ سال شاهد تولد انواع و اقسام قیافههای آن بودیم؛ خودروهایی که در باطن ویژگیهای مشترکی به ارث بردهاند و تنها در چهره کمی با هم اختلاف دارند. این شرکت در سال ۱۳۴۶ با نام «شرکت سهامی تولید اتومبیل سیتروئن ایران» تاسیس شد که اولین تولیدات آن، وانت آکا و سواری ژیان بودند. در سال ۱۳۵۴ کلمه سیتروئن از این نام حذف شد و به اختصار کلمه «سایپا» از عبارت فرانسوی Société Annonyme Iranienne de Production Automobile، و به معنی «شرکت سهامی ایرانی تولید اتومبیل» درآمد. با گذشت نیم قرن از عمر این شرکت، امروز شاهد فروش طیف گستردهای از محصولات این خودروساز هستیم؛ اتومبیلهایی نظیر تیبا صندوقدار و هاچبک، تندر، ساندرو، سراتو، زامیاد و انواع نسخههای پراید ۱۱۱، ۱۳۱، ۱۳۲ و ۱۵۱(وانت) که بخشی از محصولات حال حاضر این شرکت را تشکیل میدهند.
ایرانخودرو
پدرخواندهی پژو! خودروسازی که سالهاست این برند را در ایران به عنوان فرزندخواندگی قبول کرده است. ایرانخودرو در سال ۱۳۴۱ با نام ایرانناسیونال و با بودجهی ۱۰ میلیون تومانی تاسیس شد. سال بعد، این شرکت با تولید اتوبوس کار خود را آغاز کرد و در سال ۱۳۴۶ به تولید پیکان روی آورد. اتومبیلی که تولید آن تا ۴۰ سال ادامه داشت و بخشی از خاطرات ما ایرانیان، با آن سپری شد. در سال ۱۳۶۷، مذاکرات این کمپانی با پژو فرانسه به منظور تولید محصول پژو ۴۰۵، به نتیجه رسید. خودروی بخشندهای که پلتفرم خود را برای دیگر محصولات این شرکت به امانت گذاشت و اگر این اتفاق روی نمیداد، شاید امروز شاهد حضور خودروهای جدیدی روی پلتفرم پیکان بودیم! از محصولات ایرانخودرو میتوان به پژو ۲۰۶، پژو ۴۰۵، پژو ۲۰۷آی، پژو پارس، تندر، سمند، دنا، رانا، سورن، کپچر و هایما اشاره کرد. ایرانخودرو در کشورهای مختلفی نظیر بلاروس، ونزوئلا، سوریه و عراق شعبه دارد و با تصاحب بیشترین سهم بازار خودروهای داخلی، بالاتر از سایپا و در مقام نخست جای گرفته است.
این دو شرکت قطعا در کیفیت محصولات و ارائه خدمات باهم تفاوتهایی دارند و هرکدام از ما تجربههای تلخ و شیرینی از کیفیت محصولات این دو شرکت داریم. حال نوبت شماست که به ما بگویید، سایپا یا ایرانخودرو؟ چرا؟
پینوشت: هدف ما از این مقاله و البته دیگر مقالههای شما بگویید، دریافت منطقیترین استدلالها از شماست که از تجربهی واقعیتان در برخورد با یکی از دو شرکت، دو برند یا دو محصول بدست آمدهاند. بدین ترتیب محیطی آزاد و با انصاف برای اظهار نظر ایجاد میشود که میتوان در آن از مطالعهی نظرات کاربران به نتایج مفیدی رسید. پیشاپیش از دریافت نظرات منصفانه و منطقی شما سپاسگزاری میکنیم.
من خودم در صنعت خودرو هستم ایران خودرو خیلی بیشتر داخلی سازی قطعات داره و شرکت بزرگتری هست اگر ایران خودرو یک محصول ارزان مثل پراید بزنه سایپا حرفی برای گفتن نداره
هیچکدام
هیچکدااااااااااااااااام
دوستی گفته بود پرسش میان این است که ایران خودرو یا سایپا؟ و ابراز ناراحتی از اینکه چرا پاسخ ها هیچ کدام است!
اشکال در نبود گزینه ی سوم یعنی هیچ کدام است.
نظر این حقیر هم”هیچکدام” است.
با عرض سلام و ادب :
هردوشرکت استحقاق و لیاقت ندارند زیرا با محصولات از رده خارج شده و فاقد ایمنی با گران فروشی فراوان و بی کیفیتی آشکار به ملت خیانت و درنهایت با مرگ هموطنان عزیزمان جنایتی آشکارا را رقم میزنند که طبعات جبران ناپذیری بر پیکره ی خانواده های محترم ایرانی وارد میکند.آمار مرگ ناشی از حوادث جاده ای در ایران هرساله بیش از کشورهایی است که درگیر جنگ هستند.به کدامین گناه این ملت باید تاوان مدیران نالایق و افراد سودجو را بپردازند ؟؟؟
آلودگی هوا که امروزه گریبان گیر شهرهای ایران شده ۸۰ درصد مربوط به خودروهای ۳۰ سال پیش فاقد کیفیت سنجش آلودگی است و خودروهای امروز ساخت داخل که فقط اسما یورو ۴ است در روند آلودگی هوا و محیط زیست نقش بسزایی دارند.امروزه تمامی کشورهای صنعتی و پیشرفته خودرهای هیبریدی و خورشیدی را جایگزین سوخت های فسیلی کرده اند اما مدیران ما هنوز در پیچ و خم یورو ۲و ۳ هستند.تأسف…
صنعت خودرو باید در ایران آزاد شود و ملت عزیز باید آزادانه حق انتخاب داشته باشند ، تا زمانی که این دو شرکت ایرانی بتوانندتوان رقابت با صنعت بروز خودروی جهان را داشته و نیاز بروز جامعه را برطرف سازند و مردم آگاهانه خودروی ایرانی خریداری کنند نه از روی اجبار که متأسفانه نتیجیه اش میشود حال و روز امروز صنعت خودروی ایران که نسبت به ۵۰ سال پیش هیچ پیشرفتی حاصل نشده است . با تشکر
سایپا در حال کار کردن روی پروژه ی آیرودینامیک است اقایون عزیز سایپا گزینه ی خوبی است دارن مثل سبک کردن خودرو ها عاشق سایپا ام
فقط سایپا
این جور که معلومه سایپا تا آخر عمرش میخواد پراید تولید کنه…… ولی انصافا پیشرفت ایران خودرو تواین چند سال قابل تقدیر بوده و نسبت به سایپا خیلیییی بهتره/:
هیچ کدام!!!!
تا وقتی قدرت خودروسازی ایران به صورت انحصاری در اختیار این دو شرکت باشد هیچ پیشرفت قابل توجهی در صنعت خودرو سازی کشور حاصل نمیشود. شرکت های خصوصی و خارجی باید به صورت مستقل در ایران سرمایه گذاری کنند تا هم از نظر قیمت و هم از نظر کیفیت رقابتی ایجاد شود و هم مردم حق انتخاب بیشتری داشته باشند.
هر چند که این دو غول بزرگ خودروسازی اجازه فعالیت و بزرگ شدن به شرکت های دیگر را نمیدهند تا همچنان خودرو با کیفیت پایین و قیمت بالا به مردم ایران بفروشند تا روز به روز قدرتمندتر شوند!!!!!
هیچ کدام، تا وقتی خودرو ساز های داخلی اقدام به افزایش کیفیت خودرو های داخلی نکنن، که اطمینان دارم هیچ وقت این اتفاق نمی افته، و ماشین هایی ضعیف مثل پراید تابوت هم وطن های ماست، حاضرم یه کادیلاک ۴۰ ساله رو داشته باشم و یک ریال به خودرو سازی ایران سود نرسونم
من بیشتر نظارتتون رو خوندم همین دوستانی که دلشون خونه از این دو شرکت خدایی چند نفرتون مشتری سخت این دو شرکت نیستید کدومتون ماشینهای خودرو ساز های دیگه رو سوار میشید ما فقط حرف میزنیم واسه اینکه هیچ فرقی به حالمون نداره بیست سال یه خودرو رو بهمون تحمیل میکنن بیست سال پیکان بیست سال پژو حتما بیست سال بعدیمونم باید یه خودرویی باشه که ۶۰ ملیون قیمت داشته باشه موتور ضعیفی داشته باشه جنس بدنه اش از پلاستیک باشه و هزار عجیب غریب دیگه وقتی مسولین بی ام و یا مرسدس سوار میشن از درد من پراید سوار چه میدونه معمولا وقتی یه جنس تولید میشه اول مدیرای اون شرکت باهاش کار میکنن ازمایشش یکنن بعد میزنن بیرون ایا هیت مدیره سایپا داریم واسه بچه اش بخواد پراید بگیره با حرفای ما هیچی عوض نمیشه مگه چند سال دیگه زنده ایم بیخیال
تا وقتی این رانت انحصاری در فروش رو دارن هیچ کدام!
باید یه ضرب العجل (مثلن حداکثر ۵ سال) گذاشته بشه و بعد از اون عوارض ورود خودرو خیلی ناچیز بشه! اینها همون زمان رو فرصت داشته باشند که کیفیت و قیمتشون رو با خودروهای وارداتی رقابتی کنند و اگر نکردند ورشکست شوند!!
اگر این کار رو کردن و اونوقت تونستن تو بازار بمونن، خوب معلومه که تونستن لیاقتش رو کسب کنن ولی الان به نظر من آفتابه سازی سنگال از اینها بهتره!