شما بگویید؛ تاچ آیدی یا فیس آیدی؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۳ دقیقه
حسگر اثر انگشت آیفون

حسگر اثر انگشت تنها یکی دو سال پس از این که اپل در آیفون 5s برای اولین بار «تاچ آیدی» را معرفی کرد، به یکی از ویژگی‌های کاملا استاندارد در گوشی‌های هوشمند تبدیل شد؛ در حدی که تولید کنندگان موبایل حالا حتی در گوشی‌های رده پایین و ارزان‌قیمت هم از این ویژگی استفاده می‌کنند. البته اپل اولین شرکتی نبود که از حسگر اثر انگشت در گوشی موبایل استفاده کرد، ولی برای اولین بار این کار را به قدری خوب انجام داد که توانست توقع کاربران را برای استفاده از این ویژگی در سایر گوشی‌ها بالا ببرد. اما به نظر می‌رسد اپل با معرفی فیس آیدی در آیفون ۱۰ قصد دارد استانداردی را که خودش ایجاد کرده بوده به دست خودش منسوخ کند. این بار هم اپل اولین شرکتی نیست که از تشخیص چهره در گوشی هوشمند استفاده می‌کند. ولی به نظر می‌رسد سیستم تشخیص چهره‌ی اپل به قدری امن و پیشرفته است که شاید بتواند مانند تاچ آیدی یک استاندارد جدید تعریف کند. در «شما بگویید» این هفته قصد داریم نظر شما در مورد مزایا و معایب هر کدام از این تکنولوژی‌ها در مقایسه با هم جویا شویم، و بدانیم آیا به نظر شما ممکن است فیس آیدی هم تا چند سال دیگر مانند تاچ آیدی همه گیر شود؟

در مجموع به نظر می‌رسد تکنولوژی حسگر اثر انگشت و به طور ویژه تاچ آیدی به سطحی از تکامل رسیده و استفاده از آن به قدری آسان و سریع شده است که به سختی می‌توان جایگزینی را برای آن متصور شد. شاید به همین دلیل اپل تصمیم گرفته است در آیفون ۱۰ به طور کلی تاچ آیدی را حذف کند تا با این روش کاربران را وادار کند سختی عادت کردن به یک تکنولوژی جدید را بپذیرند.

فیس آیدی آیفون 10

طبیعتا در بسیاری از شرایط استفاده از حسگر اثر انگشت راحت‌تر است. برای مثال با تاچ آیدی می‌توانید آیفون را در هر زاویه و حالتی باز کنید، ولی برای استفاده از فیس آیدی مجبور هستید گوشی را حتما به سمت صورت خود و در فاصله‌ای مناسب قرار دهید. علاوه بر این، حداقل در اولین نسخه‌ی فیس آیدی به نظر می‌رسد عواملی از جمله نور شدید خورشید یا لامپ‌های فلورسنت می‌توانند عملکرد سیستم را با مشکل روبرو کنند.

از سوی دیگر در برخی شرایط هم استفاده از فیس آیدی راحت‌تر و مناسب‌تر است. فیس آیدی می‌تواند حتی در صورت پوشیدن کلاه، عینک یا حتی تغییر دادن مدل ریش و موها هم چهره‌ی فرد را تشخیص دهد. بنابراین در یک روز سرد برفی که دستکش و کلاه پوشیده باشید، قطعا استفاده از فیس آیدی را به تاچ آیدی ترجیح خواهید داد. یا به عنوان یک مثال دیگر می‌توان به مواقعی اشاره کرد که دست شما در اثر باران یا تعرق خیس شده و حسگر اثر انگشت آن را نمی‌شناسد.

از سهولت استفاده که بگذریم بحث امنیت مطرح می‌شود. طبق گفته‌های اپل، امکان این که فردی به صورت تصادفی بتواند تاچ آیدی آیفون شما را فریب دهد ۱ در ۵۰ هزار است. این در حالی است که این شانس در مورد فیس آیدی به ۱ در ۱ میلیون کاهش پیدا می‌کند. آیا این یعنی فیس آیدی ۲۰ برابر امن‌تر از تاچ آیدی است؟ تا جایی که به یاد داریم تا به حال با فردی روبرو نشده‌ایم که از باز شدن آیفونش با اثر انگشت یک غریبه شکایت کند. ولی تا به حال به دفعات بسیار زیاد هکرها موفق شده‌اند با ترفندهایی از سد تاچ آیدی عبور کنند. اگر به یاد داشته باشید، تنها دو روز پس از معرفی تاچ آیدی گروهی از هکرها موفق شدند با استفاده از اثر انگشت به جا مانده روی لیوان، پرینتر لیزری و لاتکس، آن را فریب دهند. البته گروهی از هکرها مدعی هستند که توانسته‌اند با استفاده از پرینتر سه‌بعدی ماسکی را برای هک گردن سیستم تشخیص چهره‌ی فیس آیدی هم بسازند. با این حال به نظر می‌رسد هنوز ساده‌ای برای هک کردن فیس آیدی وجود ندارد.

شما چه فکر می‌کنید؛ آیا فیس آیدی واقعا امن‌تر از تاچ آیدی است؟ آیا تصمیم اپل برای حذف کردن حسگر اثر انگشت در آیفون ۱۰ و جایگزین کردن آن با سیستم تشخیص چهره درست بوده است؟ استفاده از کدام تکنولوژی به نظر شما راحت‌تر است؟ نظر و تجربه‌های خود را در این زمینه در بخش نظرات برای ما و سایر مخاطبان دیجی‌کالا مگ بنویسید.



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۳۲ دیدگاه
  1. امیر

    به نظرم یه گوشی باید جفتش رو داشته باشه. فکر کنید جایی در شرایطی میخواهید گوشی رو بدون اینکه اطرافین بفهمند باز کنید. مثلن برای ضبط کردن صدا…. اونوقت با face id این ماجرا خیلی دردسر میشه.
    با در نظر گرفتن امنیت و راحتی face id به نظرم حضور توامان جفتش خیلی بهتره.

  2. mohammad Ma

    زمانی هم که برای در اولین بار که در تاچ ایدی در 5sاومد همون موقع هم خیلی ها می‌گفتن که این خیلی امن نیست و …ولی بعد از مدتی که اکثریت بهش عادت کردن و فهمیدن اتفاقا سریع و خوبه و بعدش هم دیگه کل کمپانی ها ازش استفاذده کردن و همه دیگه خیلی بهش عادت کرده بودن و به در گوشی ها حالا می بینیم که دیگه به یک اپشنی تبدیل شده و حالا هم که دیگه ایفون xفیس ایدی را معرفی کرده و به ایفون xاورده خیلی ها بهش عادت نکردن و با توجه به اینکه در گلگسی اس ۸هم حسگر عنبیه و همین یک ماه قبل که هواوی گوشی جدیدشو معرفی گرد که در نور کم کار نمی کرد و در تست ها خوب نبود و گلگسیهم که در نور کم و در بعضی از جاها با عکس گرفته شده هم باز می شد ناخداهگاه نظرش به این قابلیت منفی میشه و لی اپل با فیس ایدی که از چند حسگر پیشترفته عمق میدان و با سی هزارنقطه که اندام صورت را اسکن می کند یکی از دقیق ترین و پیشرفته ترین در بین اسمارت فون ها هست که می تونه در شرایط مختلف نوری حتی در تاریکی مطلق و …به دقت عمل کنه و فیس ایدی اپل نسبت به گوشی های گلگسی دو سال جلوتر هست و من مطمعنم مثل چهار پنج سال قبل که اپل با ایفون 5sکه حسگر اثر انگشت را معرفی کرد و همه گیر شد و بعدش تقریبا همه گوشی ها از این قابلیت استفاده کردن و به گوشی هاشون اوردن مطمعنم این دفعه هم فیس ایدی اپل در اینده به یک استاندارد برای همه گوشی ها تبذیل میشه و همه برند ها از این استفاده میکنن و من فیس ایدی رو بشتر دوست دارم چون که تاچ ایدی زمانی که انگشتمان خیس یا کمی عرق می کرد به درستی عمل نمی کرد ولی فیس ایدی دیگه این مشکلات رو نداره و با ایفون xدر هر شرایطی میشه خیلی سریع گوشی رو لاک کرد و خیلی خوبه

  3. میثم

    من که برای گوشیم هیچ رمزی نمیزارم چون سریع با دو بار ضربه روشن میشه و کلا از زمان گذاشتن برای رمز گوشی متنفرم حتی با این که فیس ای دی سریع این قرار داد گوشی به روی صورت هم الافی اگه ببینی پس از مدتی میزان زیادی وقت برای رمز گشایی خودت در طول روز میزاری و این در یک سال میزان زیادی

  4. mohsen amiri

    پس از گذشت زمان بله فیس آی دی بهتره

  5. wenszakayi

    پسورد از هردوشون مطمئن‌تره!

  6. Parham Azhang

    هردو تکنولوژی های خوبی هستن ، هر کدومشون یه سری مزایا و معایب دارن و به نظر من فیس آیدی با وجود اشکلاتی که در این مرحله داره به تکنولوژی و زندگی آینده نزدیک تره !!!
    اصولا چیز هایی که کار رو راحت تر میکنن شیوع پیدا میکنن و باقی میمونن!

    نسبتا بی ربط !!!! :

    جدا از اینا به طور کلی فکر میکنم یه خورده سرعت پیشرفت بیاد پایین بهتره !

    چون احساس میکنم خیلی از تکنولوژی ها هضم نشدن، چه از طرف مردم و چه از طرف خود سازنده ها !!!

    البته میشه از طریق افزایش سطح سواد و دریافت اطلاعات توسط بشر هم این مشکل رو حل کرد ولی در کل به نظرم خیلی داریم با عجله پیش میریم.

    انگار بی برنامه همه چیز داره پیش میره و مشخصا شرکت ها فقط منافع مالی شون رو در نظر میگیرن.

    وجود تکنولوژی فیس آیدی خوبه اما نه در زمانی که هنوز عده زیادی از مردم دنیا به اینترنت یا حتی تلفن دسترسی ندارن.

    منظورم اینه اختلاف داره خیلی زیاد میشه.

    ببخشید به خورده بی ربط بود، ولی بهانه ای شد تا این موضوع رو بگم.

  7. توحید

    با سلام
    درسته فیس آی دی امنیت و سرعت بیشتری داره ولی به شخصه نظرم اینه وقتی ادم با تاچ ای قفل گوشی شو باز میکنه یه حس خوبی به ادم دست میده
    مثلا موقع نصب برنامه ها از اپ استور که اثر انگشت رو میخواد یا موقع ورود به برخی برنامه ها مثل همون اپ دیجیکالا یا اپ های همراه بانک ها که اثر انگشت میخواد به نظرم جذاب تره و یه حس دیگه ای داره که تو فیس ای دی این حس منتقل نمیشه
    حتی به نظر من مشخصه ی اصلی گوشی های اپل که از چند سال پیش باهاش شناخته میشه همین تاچ ای و دکمه ی گردی هست که جلو گوشی هست و خودم این شکل گوشی های اپل رو بیشتر دوس دارم تا آیفون ۱۰ که نه دکمه گرد داره نه تاچ آیدی
    و الان که ایفون اس ای دارم بعدش بخوام بازم ایفون بخرم قطعا ایفونی خواهم خرید که دکمه گرد و تاچ ای دی رو داشته باشه.
    ممنون از دیجیکالا

  8. مهراب کریم نژاد

    از دیدگاه من هیچ لزومی نداره که تلفن همراه با تشخیص صورت من باز بشه هرچقدر
    هم بگیم تکنولوژی پیشرفت کرده و این جور چیزا بازم لزومی نداره و یکی از بدی
    های فیس ایدی: اگه بخوایم گوشی رو برداریم ساعت رو نگاه کنیم گوشی باز میشه. تازه سرعتش از تاچ ایدی هم کمتره در کل به گوشی نگاه کنیم قفلش باز شه این مقدار از امنیت برای یک موبایل جایز نیست چه بسا که تاچ ایدی تو این ۵سال امنیت رو به خوبی حفظ کرده و اپل فقط و فقط برای از بین بردن دکمه هوم و حاشیه ها فیس ایدی رو اضافه کرده حذف دکمه هوم و تاچ ایدی به سادگی گوشی بخشیده اما سادگی هم حدی داره.

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X