آیا قیمت گوشیهای هوشمند باز هم افزایش مییابد؟
در چند سال گذشته شاهد روند نگرانکننده افزایش پیوسته قیمت گوشی های هوشمند بودهایم. حالا وضعیت به جایی رسیده که وقتی یک پرچمدار جدید معرفی میشود، بهصورت ناخودآگاه انتظار داریم قیمت آن بیشتر از ۱۰۰۰ دلار باشد. تا همین چند سال قبل، کاربران با پرداخت مبلغ حدود ۶۵۰ دلار میتوانستند بهترین گوشیهای اپل و سامسونگ را خریداری کنند ولی حالا برای خرید چنین گوشیهایی باید حدود ۱۰۰۰ دلار بپردازید. اما این افزایش قیمت مطمئنا به این دلیل نبوده که کاربران به پرداخت پول بیشتر علاقه پیدا کردهاند؛ پس چرا چنین روندی پدید آمده است؟
در رابطه با روند افزایش قیمت گوشی های هوشمند فقط نمیتوان به یک دلیل روشن اشاره کرد و در عوض برای این موضوع عوامل زیادی نقش دارند که در ادامه به برخی از مهمترین آنها میپردازیم.
۱. آمار فروش گوشیهای هوشمند رو به کاهش است
تقریبا در دو سال گذشته، آمار فروش جهانی گوشیهای جهانی بهطور پیوسته در حال کاهش بوده است. دلیل اصلی این اتفاق هم این است که در بیشتر بازارها، یا حداقلهای بازارهایی که بیشترین درآمد را به ارمغان میآورند، گزینههای مختلف به شدت زیاد شده و با توجه به بهبود کیفیت و عملکرد انواع گوشیها، کاربران برای مدت بیشتری از گوشیهای خود استفاده میکنند. اما سرمایهگذاران فقط به دنبال سود بیشتر هستند و به همین خاطر شرکتهای سازنده با افزایش قیمت گوشی های هوشمند، سود دریافتی حاصل از فروش این گجتها را افزایش میدهند.
اگرچه این رویکرد تا حدی جوابگو است، ولی وقتی که قیمت از یک حدی بالاتر میرود، شمار بیشتری از کاربران ترجیح میدهند که به این زودیها گوشی خود را تعویض نکنند و حداقل برای ۲ سال از آن استفاده کنند.
۲. بسیاری از کاربران بهندرت قیمت گوشی را به صورت یکجا میپردازند
اپراتورهای مخابراتی بسیاری از کشورها طرحهای خرید جذابی برای فروش انواع و اقسام گوشیها در نظر میگیرند و در کل بخش زیادی از کاربران کشورهای پیشرفته ترجیح میدهند گوشی جدید خود را بهصورت قسطی خریداری کنند. همین رویکرد باعث میشود که افزایش قیمت گوشی برای چنین افرادی چندان به چشم نیاید. وقتی که قیمت گوشی جدید نسبت به نسل قبلی خود ۲۰۰ دلار گرانتر میشود، این ۲۰۰ دلار در دوران ۲۴ ماهه پرداخت قسط برای کاربر موردنظر به معنای پرداخت ماهانه ۸ دلار است که پول بسیار اندکی محسوب میشود. به همین خاطر دو سال بعد از این خرید، وقتی او میخواهد گوشی جدیدی را خریداری کند، باز هم افزایش قیمت چندان به او فشار نمیآورد.
۳. افزایش کیفیت گوشیهای میانرده و بالارده
در گذشته، اگر به دنبال گوشی دارای عملکرد مناسب و بدون ضعف بودید، چارهای جز خرید پرچمداران نداشتید. اما حالا، تقریبا تمام گوشیهای میانرده و بالارده برای اکثریت کاربران از ویژگیها و عملکرد مناسبی بهره میبرند. به همین خاطر، سازندگان برای شاخصتر کردن پرچمداران، به بهرهگیری از روشهای جدیدی روی آوردند. به همین دلیل روزبهروز ویژگیهای پر زرقوبرق بیشتری مانند دوربینهای چندگانه، شارژ بیسیم، مواد جدید و حتی رنگهای جذاب بدنه به این گوشیها راه پیدا میکند. با وجود تمام این تلاشها، به نظر میرسد شرکتهای سازنده دیگر بیش از این نمیتوانند قیمت گوشی های هوشمند را افزایش بدهند.
بیشتر بخوانید: چرا شرکتهای سازنده این اشتباهات طراحی گوشیها را تکرار میکنند؟
آیا قیمت گوشی ها باز هم امکان افزایش دارند؟
اپل نخستین شرکت معروفی بود که گوشی پرچمدار ۱۰۰۰ دلاری را روانهی بازار کرد و اگرچه این رویکرد در آن زمان بسیار تعجبآور بود اما خیلی زود به یک استاندارد بدل شد. سامسونگ و هواوی که مهمترین رقبای اپل محسوب میشوند، خیلی زود گوشیهای هزار دلاری خود را معرفی کردند. متأسفانه، این شرکتها به همین قیمت هم بسنده نکردند و باز هم قیمت گوشی ها را افزایش دادند.
در حال حاضر، قیمت پایه آیفون XS مکس و گلکسی نوت ۱۰ پلاس 1099 دلار است. چنین رویکردی شاید نشان دهد که شرکتها خواستار ادامه افزایش قیمت گوشی های هوشمند هستند. اما بر اساس دادههای منتشر شده، کاربران نسبت به قیمت بسیار بالای پرچمداران چندان دل خوشی ندارند.
در رابطه با اپل، این رفتار کاربران بهصورت آمار فروش خود را نشان داده است. ارزانترین آیفون جدید یعنی آیفون XR فروش بسیار بیشتری نسبت به دو مدل دیگر ۲۰۱۸ دارد. آیا این فروش بیشتر به کیفیت بسیار خوب آیفون XR نسبت به قیمت آن برمیگردد یا خریداران اعتقاد دارند که ۱۰۰۰ دلار برای خرید یک آیفون مبلغ بسیار زیادی به حساب میآید؟ گویا به نظر تعداد زیادی از خریداران آیفون، این تفاوت قیمت ارزش تفاوت در ویژگیهای آنها را ندارد.
در سمت سامسونگ، اوضاع کمی فرق دارد. بزرگترین و گرانترین گوشی خانواده اس ۱۰ یعنی اس ۱۰ پلاس، در حقیقت پرفروشترین عضو این خانواده محسوب میشود. لازم به ذکر است که تعداد زیادی از خریداران گوشیهای سامسونگ معمولا این گجتها را در طرحهای تخفیفی خریداری میکنند و بهعنوان مثال میتوان این گوشی را با قیمت ۸۰۰ دلار پیدا کرد.
و حالا، سامسونگ تصمیم گرفته مدل استاندارد گلکسی نوت ۱۰ را عرضه کند که مدل کوچکتر و ارزانتر مدل پلاس است و ۵۰ دلار پایینتر از هزار دلار قیمت دارد. این حرکت سامسونگ دو نتیجه دارد. اول از همه، قیمت آن را از هزار دلار معروف پایینتر تعیین کرده و به نوعی روند افزایشی قیمت گوشی های پرچمدار را معکوس کرده است. دوما سامسونگ بدون نگرانی خاصی میتواند قیمت مدل پلاس را بالاتر تعیین کند و ویژگیهای جذابتری برای آن ارائه کند. زمانی که یک شرکت گزینه جذاب با قیمت استاندارد را عرضه میکند، همان شرکت بدون نگرانی در مورد افزایش قیمت میتواند مدل همهفنحریفی را برای کاربرانی که همواره به دنبال بهترین بهترینها هستند، عرضه کند.
وانپلاس هم در مورد جدیدترین گوشی خود چنین رویکردی اتخاذ کرده است. مدل استاندارد وانپلاس ۷ برای افرادی است که میخواهند پرچمدار دارای قیمت مناسبی را خریداری کنند. با این کار، وانپلاس مشتریان وفادار خود را از دست نمیدهد. در این میان، مدل ۷ پرو را برای کاربرانی عرضه کرده که مثلا نمایشگر ۹۰ هرتز و دوربین سهگانه برای آنها جذابیت و اهمیت زیادی دارد. احتمالا تا مدتی دیگر، مدل پرو وانپلاس هم به قیمت ۹۹۹ دلاری میرسد.
اما اگر فکر میکنید که شرکتها به حداکثر قیمت ۱۱۰۰ دلاری بسنده میکنند و قیمتها دیگر افزایش پیدا نمیکند، پس احتمالا با دیگر ترفندهای مربوط به افزایش قیمت آشنایی ندارید.
فناوری 5G؛ جدیدترین ترفند برای افزایش قیمت
فناوری 5G هنوز در اول راه به سر میبرد و به همین خاطر شرکتها از آن بهعنوان یک ویژگی بسیار خاص و پر زرقوبرق یاد میکنند و برای ارائهی آن، خواستار دریافت پول بیشتری از مشتری هستند. در زمانی که شرکتها بهدنبال بهانهای برای افزایش قیمت گوشی ها میگردند، فناوری 5G یک بهانه ایدئال برای آنها محسوب میشود. گوشیهای پرچمدار مبتنی بر این فناوری در سال ۲۰۱۹ حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ دلار گرانتر از مدل معمولی خود هستند.
سوالی که مطرح میشود این است: آیا شرکتهای سازنده این قیمت هنگفت را در زمانی که فناوری 5G همهگیر میشود، همینقدر بالا نگه میدارند؟ یا اینکه با کاهش هزینه قطعات 5G، قیمت گوشیهای مبتنی بر این فناوری هم به حدود قیمت مرسوم فعلی برمیگردند؟
با توجه به اینکه در زمینهی قیمتها بین شرکتهای مختلف رقابت زیادی وجود دارد، به نظر میرسد شاهد تحقق گزینه دوم باشیم. بنابراین لازم نیست چندان نگران باشید، در چند سال آینده میتوانید با پرداخت حدود ۱۰۰۰ دلار پرچمدار پیشرفته مجهز به فناوری 5G خریداری کنید. با این حال، شرکتها میخواهند با ارائهی یک فناوری جدید، مشتریان را به پرداخت مبالغ بسیار بیشتری ترغیب کنند.
گوشیهای تاشو قیمت را تا حد زیادی بالاتر میبرند
در حال حاضر، گوشیهای تاشو اصلا وضعیت خوبی ندارند. در حقیقت، با وجود اینکه چند مدل از آنها معرفی شده است، ولی در بازار تقریبا هیچ اثری از آنها دیده نمیشود. ولی باید بگوییم که دیر یا زود، سیلی از این گوشیها روانهی بازار میشوند و برای آنها باید انتظار قیمتهای هنگفتی را داشته باشیم. در حال حاضر میدانیم که گوشیهای تاشو هواوی و سامسونگ با قیمت حدودا ۲۰۰۰ دلاری به زودی روانهی بازار میشوند.
زمانی که گوشیهای تاشو بهعنوان بخش تازهای از گوشیهای هوشمند تثبیت بشوند، قسمتی از بازار را از آن خود میکنند. این یعنی آنها احتمالا به دو سمت حرکت میکنند. از یک طرف، گجتهای مبتنی بر نمایشگرهای انعطافپذیر مانند گوشیهای معمولی، ارزانتر و همهگیرتر میشوند. از طرفی دیگر، این گجتها فرصت طلایی برای شرکتهای سازنده فراهم میکنند که بتوانند گجتهای بسیار قدرتمندتری را روانهی بازار کنند. گوشیهای تاشو اندازه و شکل و شمایلهای مختلفی دارند و همین فرصت ایدئالی برای شرکتهای سازنده است که بتوانند انواع و اقسام ایدههای نوآورانه را عملی کنند.
به همین خاطر شاید در چند سال آینده، گجتهای تاشو برخی از برندها در همین حدود ۲۰۰۰ دلار یا حتی فراتر از ۲۵۰۰ دلار روانهی بازار خواهند شد.
پاسخ نهایی
بنابراین اگر بخواهیم بهصورت مختصر و مفید جواب سؤال اصلی این مطلب را مطرح کنیم، باید بگوییم که افزایش قیمت گوشی های هوشمند امکانپذیر است. با این حال، بخشی از این موضوع به وضعیت فعلی گوشیهای هوشمند برمیگردد که در حال پشت سر گذاشتن دگردیسی هستند و شکل و شمایل و ویژگیهای جدید آنها هم هزینهبر است. اما در همین حین، برای طرفداران پروپاقرص گوشیهای پرچمدار باید بگوییم که در چند سال آینده هم با پرداخت ۱۰۰۰ دلار میتوانید پرچمداران جذابی را خریداری کنید.
رقابت شدید میان شرکتهای سازنده و واقعیات بازار جهانی، در نهایت به نفع مصرفکنندگان است. علاوه بر این، اگر اهل خرید گوشیهای میانرده و پایینرده هستید، در این قسمت از بازار شرکتها سود کمتری دریافت میکنند و از طرف دیگر کیفیت قابل توجهی را برای کاربران به ارمغان میآورند. در حال حاضر، بسیاری از شرکتها برای انواع کاربران گوشیهای متعددی را تولید میکنند و با هر بودجهای که دارید، دست شما برای خرید گوشی جدید کاملا باز است. به همین خاطر روی هم رفته، اگرچه به نظر میرسد گوشیها روزبهروز گرانتر میشوند، ولی اوضاع اصلا بد نیست و روزبهروز گزینههای جذابتری برای انواع و اقسام بودجهها ارائه میشود.
بیشتر بخوانید: قبل از خرید گوشی به این نکات توجه کنید
منبع: Phone Arena
البته موضوع شما جنبه جهانی داره و در داخل کشور برای عموم مردم گوشی پانصد دلاری و دو هزار دلاری تفاوتی نداره هیچ کدوم رو نمیتونن خریداری کنند، دنیا به دو قسمت تقسیم میشه داخل ایران خارج ایران البته یک سری جهان موازی مشابه هم وجود داره مثل کره شمالی ونزوئلا و…
قیمتهای اعلامی را با ارز رایج بازار به ریال تبدیل کنید، تا بفهمیم موضوع سر یک قرون یا ده شاهی نیست بلکه موضوع سر ده بیست و سی میلیون تومن هست
شیائومی کمترین سود رو گوشیهاش میگیره و گزینه خیلی خوبی با ۵۰۰ دلار داره.
اره ولی اصلا کیفیت ندارن
نمیدونم شما اصلا از این برند ایتفاده کردی یا نه ولی من که mi 8 داشتم ولی الان mi 9 داذم کاملا ازش راضی ام و وقتی امکانتش رو میبینم که برای بقیه برند ها خیلی گرون تره خوشحال میشم
تو میتونی نخری جاش گوشی ۲۰۰۰ دلاری با کیفیت سامسونگ فولد بخر که از وسط قاچ میخوره :))))
بله از گوشی شیامی استفاده کردم با اشراف کامل میگم اصلا کیفیت ندارن