تحریمها برداشته شد؛ آیا اپل، گوگل و مایکروسافت به ایران میآیند؟
پس از ماهها مذاکره بین ایران و گروه ۱+۵، گویا بالاخره موعد اجرای مفاد توافق هستهای فرا رسیده. اما آیا با برچیده شدن تحریمها، امکان ورود شرکتهای بزرگ تکنولوژی به بازار ایران فراهم شده؟ آیا در ماههای آینده شاهد حضور رسمی اپل، گوگل، مایکروسافت یا جنرال الکتریک در ایران خواهیم بود؟ اگر شما هم میخواهید از جدیدترین وضعیت حضور شرکتهای خارجی در ایران مطلع شوید، در ادامهی این مطلب با ما همراه باشید.
با برداشته شدن تحریمهای ایران، بزرگان دنیای تکنولوژی مثل اپل و مایکروسافت و غولهای نفتی مانند رویال داچ شِل و شرکتهای عظیم صنعتی چون جنرال الکتریک و بویینگ برای حضور در بازار ایران خود را آماده میکنند. برچیده شدن تحریمها به ایران کمک میکند تا صادرات نفت خود را افزایش داده و سرمایهگذاریهای خارجی بیشتری را جذب کند.
وزارت خزانهداری ایالات متحدهی آمریکا هم گفته که به محض اجرای توافق و برداشته شدن تحریمها، به شعبههای بینالمللی شرکتهای آمریکایی اجازه میدهد تا فرصتهای حضور در ایران را بررسی کنند. لازم به ذکر است که در سال ۲۰۱۲، کنگرهی آمریکا قانونی را مبنی بر ممنوعیت حضور شعبههای شرکتهای آمریکایی در ایران وضع کرده بود.
اما شاید برای بسیاری از جوانان علاقهمند به حوزهی تکنولوژی، حضور و فعالیت رسمی شرکتهایی مثل اپل، گوگل یا مایکروسافت در ایران از جذابیت بیشتری برخوردار باشد. چند هفتهی پیش وبسایت والاستریت ژورنال از برنامهریزی شرکتهای اپل، جنرال الکتریک و HP برای حضور در ایران خبر داد. شعبهی سوییسی شرکت HP برای فروش مستقیم محصولات خود در بازار ایران رایزنیهایی انجام داده است. گویا شرکت اپل هم به فکر راهانداختن فروشگاههای اختصاصی خود در ایران است.
اما صف طولانی شرکتهای خارجی برای ورود به ایران، تنها به شرکتهای فعال در زمینهی تکنولوژیهای مصرفی ختم نمیشود. شرکتهای نفتی شل و توتال که اروپایی هستند، احتمالا مسیر سادهتری را برای حضور در ایران در پیش خواهند داشت.
جنرال الکتریک، در زمان تحریم و در چارچوب برخی معافیتهای انساندوستانه، برخی تجهیزات پزشکی را به بازار ایران وارد میکرد. از این رو این شرکت با توجه به تجربهی فعلیاش میتواند خیلی زود کسبوکار خود را در بازار ایران رونق بدهد.
با اجرایی شدن برجام و برچیده شدن تحریمها، شرکتهای تکنولوژی این فرصت را دارند تا دفاتر رسمی خود را در ایران باز کنند. دیدن فروشگاههای رسمی اپل استور یا مایکروسافت در خیابانهای شهرهای ایران، بهطور حتم برای طرفداران محصولات این شرکتها هیجانانگیز است؛ اما این اتفاق لزوما بهمعنای بهبود بازار کار و رشد اقتصادی است؟ نظر شما در مورد حضور احتمالی این شرکتها در ایران چیست؟ آیا این گشایش، در نهایت به رشد بازار کسبوکار در ایران میانجامد؟ نظراتتان را با ما به اشتراک بگذارید.
منبع: Investors ،Wall Street Journal
وجود چنین شرکت هایی در ایران واقعا ضروری به نظر میرسه حداقل فایده ای که میتونه داشته باشه افزایش رقابت و بلکه افزایش کیفیت اجناس داخلی باشه
امیدوارم هرچه زودتر پای شرکت های خودروسازی هم به ایران باز بشه تا مجبور نباشیم همون ماشین هارو چند برابر قیمت واقعی شون بخریم
ولی فقط در حد حرفه ببینیم تو عمل آقایون چه گلی به سرمون میزنن
سلام
امیدواریم لغو تحریم ها باعث رونق زندگی ومعیشت مردم بشه
امیدوارم هرچه زودتر تیم کوک با خانواده بزرگش به کشور عزیزمان ایران کهن بیاد برای اولین دیگه راحت بدون اینکه بخواهیم هزینه اظافی پرداخت کنیم باهزینه خیلی کم صاحب یکی از دست پخت های تیم کوک و جانی آیو بشیم همچنین درمورد سایر کمپانی ها بخصوص APPLEدوست داشتنی
سلام
به نظر من باعث یک دگرگونی نو بازار ایران میشه، هم بازار رو آپدیت میکنه، هم سطح سرویس ها بالا میره، خیلی مفاهیم که به غلط جا انداخته شده مثل خدمات پس از فروش و یا گارانتی تغییر میکنه، خیلی شرکت ها به استخدام شرکت های بزرگتر در میان و یک تغییر ساختار رو به جلو به وجود میاد.
حداقل تاثیری رو هم که میشه گفت، به وجود اومدن یک تکان شدید در مجموعه های داخلی برای تغییر رویکرد و تغییر سیستم به سمت پیشرفت و نو آوری به جای درجا زدن و سکون هست.
ورود امریکاییها به بازار برای بازار مصرف گرای ما مثل سم میمونه. ما همین الان هم کاملا بیشتر از چیزی که تولید میکنیم، مصرف داریم و مابه التفاوت آن همون پول نفته. معلومه که یک سری عاشق تکنولوژی هستند و کار دنیای سرمایه اینه که شما رو مصرف گرا کنه و عاشق خرید کنه. ولی این واقعا سم مهلکیه تا زمانی که ما خودمون تولید کننده نباشیم.
واقعا هر کدوم از ما چه نقشی در تولید کشور داریم؟ آیا به ازای هر تکنولوژی که خرید میکنیم چیزی برای عرضه داریم!!!
من از دیجی کالا هم گلایه دارم. چون ظاهرا ناآگاه (یا شایدم آگاهانه!!!!) داره ما رو به سمت مصرف گرایی و ایجاد یک الگوی مصرف جدید میبره. ولی از اونجا که من یادمه دیجی کالا از ابتدا با ورودش میخواست دست دلال ها را از بازار کوتاه کنه و کالاها را با واسطه کمتر و در نتیجه با قیمت عادلانه به مشتری برسونه. این چیزیه که با بزرگ شدن دیجی کالا داره ازش فاصله میگیره و این خیلی بده…..
از نظر نرم افزاری به خاطر نبود کپی رایت توفیق آنچنانی ای نخواهند داشت.
از نظر سخت افزاری هم به شخصه فکر نکنم که به این زودی قصد ورود به بازار ایران رو بکنند. چون که هنوز از دوام رفع تحریم ها اطمینان ندارند و ورود زود هنگام شون ممکنه به شکست و ضرر شون منتهی بشه. من فکر کنم که حداقل تا انتخابات ریاست جمهوری آمریکا صبر کنند.
در کل معتقدم که در های بازار ایران نباید یک دفعه ای باز بشه. همزمان باید فرهنگ سازی حمایت مردم از برند داخلی هم از سوی دولت مردان دنبال بشه چون که در غیر این صورت دیجی کالا و سایر برند های وطنی قطعا ورشکسته می شن و آمار بیکاری بالاتر میره و اوضاع از قبل هم بدتر میشه.
صددرصد به رشد بازار اقتصادی ایران می انجامد:| اصن یک درصد فکر کن دیجی جون نینجامد! رشد قوی میکنه بازار ایران
ولی یک نکته ای این وسط هست که آیا با اومدن آمازون و ای بی به ایران دیجی کالا میشود؟!D:
چه تحریمی برداشته شده ! منکه از گوگل پلی بعضی برنامه هارو نمیتونم دانلود کنم مینویسه not available in your country
مگه قبل تحریم کسی اینجا شعبه داشت؟
دوران پسا تحریم صبحی برای اقتصاد ایران خواهد بود .حضور مستقیم شرکت های مطرح الکترونیک ،خودرو سازی و…قطعا باعث شکستن قیمت ها ، ایجاد رقابت سالم و حذف واسطه هاخواهد شد بنده اعتقاد دارم بعد از لغو تحریم ها در صورتیکه اتفاق غیر منتظره نیوفتدد میتوانیم به انچه ارزو داشتیم نزدیک شویم
موفق باشید
مایکروسافت بیاد ایران سکته میزنه وقتی می ببینه ویندوزشو دارن ۳ هزار تومن میفروشن(:
بر داشته شدن تحریم ها فرصت های جدیدو مناسبی را از هر لحاظیبرای ایران باز می کنه اما باید حواسمان باشد که چگونه استفاده می کنیم و بتوانیم به بهترین نحو به کار ببریم . دیجیتال کالا هم برای پیشرفت گسترش خود می تواند بهتر کار کند فرصت عالیی برای این شرکت است
به نظرم شما باید یه ایمیل به این شرکتها بزنید و به عنوان محبوب ترین فروشکاه اینترنتی ایران ازشون سوال کنید و بعدش موثقترین خبرو به ما بدید