ایکسباکس ۳۶۰ و خسارت ۱.۱۵ میلیارد دلاری
پیتر مور (Peter Moore) رییس سابق بخش ایکسباکس شرکت مایکروسافت، در صحبتهایی به این موضوع اشاره کرد که سهچراغ قرمز مرگ کنسول ایکسباکس ۳۶۰ خسارت ۱.۱۵ میلیارد دلاری برای مایکروسافت بههمراه داشت.
یکی از مشکلات اصلی کنسول ایکسباکس ۳۶۰، سه چراغ قرمز مرگ بود که باعث میشد کنسول دیگر قابل استفاده نباشد. این مشکل در سالهای اولیه عرضه این کنسول خسارت ۱.۱۵ میلیارد دلاری را برای مایکروسافت بههمراه داشت.
مدتی پس از عرضه کنسول ایکسباکس ۳۶۰ در سال ۲۰۰۵، کاربران به مشکل سهچراغ قرمز مرگ روی این کنسول اشاره کردند. بهنمایش درآمدن سه چراغ قرمز روی کنسول به این معنا بود که دستگاه دیگر قابل استفاده نیست. مایکروسافت برای جبران خسارت و برطرف کردن آن ۱.۱۵ میلیارد دلار در سال ۲۰۰۷ هزینه کرد. همچنین این شرکت تضمین تعویض در صورت خرابی کنسول ایکسباکس ۳۶۰ را تا سهسال افزایش داد. اکنون که هشت سال از آن زمان میگذرد، پیتر مور که اکنون در شرکت الکترونیک آرتز فعالیت میکند، به این موضوع اشاره کرد که: «ما در آن زمان با حجم بالای از خرابی و تماس کاربران به بخش پشتیبانی مواجه بودیم. مشکلی بهوجود آمده بود که ما در آن زمان نمیدانستیم باید برای برطرف کردن آن چهکار کنیم.» او در ادامه صحبتهایش گفت: «ما میدانستیم که مشکلی وجود دارد. در آن زمان به رییس خودم گفتم که ما با یک مشکل میلیارد دلاری مواجه شدهایم. سعی کردیم مشکل را بررسی کنیم. مهندسهای خودمان را مامور کردیم که این مشکل را پیدا کنند، اما با چیزی مواجه نمیشدند. میدانستیم که مشکل گرمایی است، اما نمیدانستیم که به چه شکل رخ میدهد. در آن زمان راهحلهای زیادی برای برطرف کردن این مشکل بین مردم به وجود آمده بود. یک روش این بود که کنسول را درون حوله قرار میدادند.»
مور به این موضوع اشاره کرد که استیو بالمر (Steve Ballmer) رییس سابق مایکروسافت برای برطرف کردن این مشکل از او و گروهش پشتیبانی کرد. او درباره این موضوع گفت: «این لحظه را هرگز فراموش نمیکنم. ما یک جلسه با بالمر داشتیم و باید این موضوع را به او اطلاع میدادیم. با بررسیهای که انجام داده بودیم به ۱.۱۵ میلیارد دلار برای جبران خسارتها و برطرف کردن مشکل نیاز داشتیم. من این موضوع را به استیو گفتم و او در کمال تعجب با آن موافقت کرد. بالمر گفت که اگر ما اینکار را نکنیم، برند ایکسباکس از بین خواهد رفت. اگر این کار را انجام نمیدادیم، اکنون ایکسباکس وان وجود نداشت.»
منبع: Eurogamer