[اینفوگرافیک] مغز و حافظه چگونه کار می‌کنند؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱ دقیقه

مغز اندام پیچیده‌ایست. با اینکه تنها ۲ درصد از وزن بدن را تشکیل می‌دهد اما همه رفتارها و افکار ما را در کنترل خودش دارد. البته خود مغز هم از چند بخش مجزا تشکیل می‌شود: مخ، مخچه، ساقه مغز. و هر کدام از این بخش‌ها خود از بخش‌ها و نواحی مختلفی ساخته شده‌اند و هر کدام هم وظیفه خاصی را انجام می‌دهند. تبادل اطلاعات بین بخش‌ها و اعضای مغز از طریق میلیاردها سلول عصبی به نام نورون صورت می‌گیرد.

درواقع وقتی چیزی را یادمی‌گیریم یا به حافظه می‌سپاریم چندین ارتباط بین نورون‌ها شکل می‌گیرد. هر چه این ارتباط‌‌ها بیشتر شود، یادگیری عمیق‌تر و یادآوری راحتتر می‌شود. اطلاعات برای اینکه به حافظه سپرده شوند باید از سه سطح عبور کنند. اولین سطح مربوط به حواس پنج‌گانه است. اطلاعات از طریق حواس شنوایی، بویایی، لامسه، چشایی و بویایی به مغز می‌رسند. سطح بعدی حافظه، حافظه کوتاه مدت است. در این سطح اطلاعات برای مدت کوتاهی باقی ‌می‌مانند مثلا وقتی شما نت برداری می‌کنید یا مطلبی می‌خوانید یا در خیابان فردی را می‌بینید اطلاعاتی وارد مغز می‌شود که وارد حافظه کوتاه مدت می‌شوند. در این سطح تعداد ارتباطات نورونی محدود است و ممکن است سریع چیزهایی که دیده یا خوانده‌اید را فراموش کنید. اگر اطلاعات بخواهند برای مدت طولانی باقی بمانند باید وارد سطح حافظه دراز مدت شده و ارتباطات نوری بیشتری شکل بگیرد. این مورد زمانی اتفاق می‌افتد که مثلا مهارتی را می‌آموزید یا برای امتحان درس می‌خوانید.

با اینکه کارکردهای مغز و حافظه به شدت پیچیده‌اند اما با روش‌هایی می‌توان آن‌ها را کنترل و حتی سردرگم کرد. مثلا می‌توان با به کارگیری ترفندهایی خطای دید به وجود آورد و مغز را گول زد. یا زمانی را تصور کنید که شخصی از شما سوء استفاده کرده ولی شما خود را مقصر دانسته و حق را به آن شخص می‌دهید. در این زمان حافظه شما اطلاعات را مغشوش تحلیل کرده و واقعیت را به گونه‌ی دیگری جلوه می‌دهد. برای اینکه کمی بیشتر با مغز و حافظه آشنا شوید، اینفوگرافیک امروز را مطالعه کنید.

منبع: selfstoragefinders



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X