اپل و سامسونگ یا استقلال و پرسپولیس؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه

وقتی نوجوان بودم به بهانه‌ای ساده عاشق یک تیم فوتبال شدم. آن زمان تیم محبوبم قهرمان بود و پرستاره. یکی دوسالی همه‌اش شیرینی بود، برد بود و شکوه اما با گذر زمان تیم محبوبم به تدریج سقوط می‌کرد طوری که حالا ویرانه‌ای از آن چیزی که زمانی بود باقی مانده. من اما هنوز از تیمم طرفداری می‌کنم و گذر زمان و ناکامی‌ها، کاهش کیفیت، تغییری در حالم ایجاد نکرده.

همه این‌ها را گفتم تا به مفهوم طرفداری برسم. طرفداری آن هم از نوع فوتبالی‌اش شکلی است از علاقه کورکورانه که آنقدرها به کیفیت ربطی ندارد و بیشتر با گذشته، خاطره، کری‌خواندن و بحث‌های فرسایشی بی‌نتیجه که صرفا لذتش خود بحث است نه‌نتیجه آن، پیوند خورده. نقدی که از خلال مفهوم طرفداری می‌خواهم به دنیای امروز کاربران گوشی‌های هوشمند وارد کنم همین است که نوعی هواداری فوتبالی، نوعی از طرفداری بی‌قید و شرط در این فضا هم پدیدار شده. آدم‌ها به چند دسته تقسیم شده‌اند و خودشان را به یک تیم متعلق می‌دانند با یک هویت تیمی. طرفداران سامسونگ،اپلی‌ها، عاشقان سونی. حتی نوکیا هم مثل یک تیم سقوط کرده به دسته دو که سال بعد می‌خواهد به لیگ برتر بیاید طرفداران افراطی خودش را دارد. با خودمان صادق باشیم، هیچکدام از این برندها بی‌عیب نیستند، نه‌تنها بی‌عیب نیستند که هر کدام چندین مشکل قابل توجه دارند و در عین حال صاحبان و ذی‌نفعان هیچ‌کدامشان هم محض رضای خدا یا دل مشتری گوشی تولید نمی‌کنند. در کنفرانس‌هایشان یک تغییر کوچک را یک تحول بزرگ جا می‌زنند و هر سال دوباره مجاب‌مان می‌کنند یکی از همان گوشی‌ها را بخریم.

نمی‌گویم از یک برند یا کیفیتش خوشمان نیاید، نقدم بر هواداری افراطی است، براین بحث‌های فرسایشی تمام نشدنی بین هواداران برندها، نقد براین لقب‌ها که برای رقیب می‌سازند و تصویر بی‌عیب و رویایی که در ذهن‌شان از برند محبوب‌شان ساخته‌اند. من فکر می‌کنم درباره گوشی‌های هوشمند همیشه باید همچون یک منتقد رفتار کرد. برندها و گوشی‌ها مثل استقلال و پرسپولیس نیستند که از کودکی یا نوجوانی طرفدار و مفتون‌شان شده باشیم و تا ابد هم همینطور بمانیم. در این زمین بازی باید بدبین باشیم نه طرفدار. باید آنقدر ذهنمان باز باشد که بگوییم یک گوشی را با همه عیب‌هایش می‌خریم چون دلیلی خاص داریم؛ این جمله که «هر گوشی ای که برند … تولید کند را حتما می‌خرم» واقعا خطرناک است. نشان از ضعف ما است در برابر تولیدکننده‌ها. گوشی هوشمند، تیم‌محبوب‌مان نیست که بدون نفع تا همیشه با آن عهد طرفداری ببندیم. گوشی‌ها راهی‌اند برای پول درآوردن صاحبان شرکت‌ها و برای ما شاید یک نیاز، آن هم نه هر سال و نه همیشگی.

یک طرفدار افراطی هرگز نمی‌تواند در خرید گوشی‌های هوشمند درست عمل کند، او مثل یک عاشق چشم و گوش بسته قادر نیست عیب و ایراد برند محبوبش را ببیند و تولیدکننده‌ها هم دقیقا از همین دریچه، از این علاقه‌افراطی، از این هویت تیمی که اتفاقا از خلال همان بحث‌های بیهوده ایجاد شده کمال سو استفاده را می‌کنند. این‌جا جایی است که باید هشیارتر عمل کنیم.

راستش تیم محبوبم این هفته هم باخت، عین خیالم نیست چون بابت طرفداری ازش به کسی پول نمی‌دهم اما اگر برند گوشی‌ای که از آن استفاده می‌کنم بخواهد فریبم بدهد در تغییرش یک لحظه هم مردد نیستم. باید قبول کنیم که بازار گوشی‌های هوشمند دنیای طرفداری از تیم‌های فوتبال نیست.

telegram_ad2_1



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۳۰ دیدگاه
  1. میثم

    ممنون از شما دوست عزیز که این مثال فوق العاده رو زدی و فکر میکنم مثل من تیمت اوضاع خوبی نداره ولی برندی که طرفدارش هستم همیشه تو اوج هست و باقی خواهد موند چه زمانی که موسسش زنده بود چه حالا-حقیقتا من از اون دسته طرفدارایی هستم که چشم بسته گوشی برند مورد علاقم رو می خرم و بنظر من طرفداری واقعی یعنی این

    1. سید نیما

      اینی که شما میگی طرفداری واقعی نیست، طرفداری کور کورانست..
      بعضی ها با یه تلنگر بیدار میشن، بعضی هم . . . .

  2. man

    گل گفتی

  3. عباس نیا

    آبیته مهندس عزیزم!
    اینه!!!!

  4. Yas

    دووووووورد به شرفت احسنت بر شما آقای دلخموش حرف دل خیلیارو زدی

  5. سینا

    بسیار زیبا.ممنون.
    احساس رضایت در مغز ما شکل میگیرد نه در دست ما.انچه در دست داریم با تمام ایراداتی که دارد و حاظر به قبول مشکلاتش نیستیم ،تا زمانی که تصور برتری را به ما بدهد مطلوب است.و این مجادله همچون برتری تیم ورزشی مورد علاقه تا حد بسیار زیادی قابل تغییر نیست تا زمانی که حد اقل یک بار با کفش کسانی که محصول رقیب را دارند ،راه برویم.حتی یک بار هم که شده از وفاداری بیجا چشم پوشی کنیم و حاظر به امتحان رقیب باشیم و این نکته را در نظر داشته باشیم که “شنیدن کی بود مانند دیدن”

  6. حامد

    بعضی ها میخوان نشون بدن که انتخابشون درسته و حرف نداره برای همین هم طرفداری کورکورانه میکنن که بگن حق با اوناس.

  7. حسین ملک علایی

    خدا رو شکر بالاخره یه مقاله با این محتوا منتشر شد که انقدر طرفداری کور کورانه نبینیم!

  8. احسان

    با سلام
    کاملا صحیح بود مطلبتون
    وفقط یک مورد اینکه در مطلب گفته شد نوکیا مانند تیمی که به دسته دو رفته و فصل بعد میخواهد به لیگ برتر بیاید، قابل ذکر است که لیگ یک دسته پایین تر از لیگ برتر است.
    با تشکر به امید برد تیم دو ستاره تون

  9. Mehdi

    من هم به عنوان طرفدار سامسونگ بی درنگ موبایلشو (نوت۷)رو خریدم و……..

  10. djamin

    واقعا مطلب خوبی بود.بنظرم اقای دلخموش تیمتونو عوض کنید بهتره ها.چون ممکنه سقوط کنه.

  11. reza ch

    ایول
    عالی بود
    خیلی مفید بود و منو بفکر فرو برد
    🙂

  12. AHMAD

    هیچ کدام ……. چون همون طور که جناب عالی هم اشاره کردید هیچ کدومشون پا برجا وجاودان نیستند و شایسته دلبستگی نخواهند بود……

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X