کشور چین قصد تاسیس اولین نیروگاه اتمی شناور را دارد
در حال حاضر انرژی هستهای یکی از منابع اصلی تامین برق قلمداد میشود و کشور چین هم قصد دارد تا تعداد نیروگاههای اتمی بیشتری برای تامین انرژی برق بسازد. این کشور نقشههای بزرگی برای این منظور در نظر دارد و حتی میخواهد نیروگاه اتمی شناور روی آب تاسیس کند.
واضح است که ساخت یک نیروگاه اتمی نیازمند رعایت ضوابط و قوانین ویژهای است، چون در صورت بروز حادثهای برای منبع نیرو (راکتور یا نیروگاه) خطر عظیمی منطقه را تهدید خواهد کرد (نمونهاش، حادثهی اخیر نیروگاه فوکوشیما). ساخت نیروگاه در یک منطقهی امن، سختیهای خودش را دارد، چه برسد به بستری که ریسک بالاتری به همراه داشته باشد.
ساخت این نیروگاه شناور از سال ۲۰۱۷ آغاز میشود و چنان که برنامهریزی شده، تا سال ۲۰۲۰ آمادهی توزیع برق خواهد بود.
چین در نظر دارد تا یک راکتور ماژولار با ابعاد نسبتا کوچکی را تا سال ۲۰۲۰ تاسیس کند. نکتهی ویژه اینجاست که این یک راکتور شناور روی آب خواهد بود و چین میتواند آن را به هر منطقهای که مورد نیاز است، منتقل کند، راحت لنگر بیندازد و انرژی برق برای آن منطقه تامین کند.
ساخت این نیروگاه شناور از سال ۲۰۱۷ آغاز میشود و چنان که برنامهریزی شده، تا سال ۲۰۲۰ آمادهی توزیع برق خواهد بود.
یک نیروگاه شناور همواره با ریسک بالایی همراه است؛ مواردی از قبیل طوفان و غرق شدن، همیشه کشتی را تهدید میکنند، چه برسد به اینکه یک راکتور اتمی حساس هم داخل کشتی باشد.
جزییات فنی راکتور شناور به مدل ACPR50S از سوی کمیسیون توسعه و اصلاحات ملی جمهوری خلق چین تایید شده است.
ساخت این راکتور شناور تنها یکی از طرحهای چین در زمینهی نیروی اتمی است و این کشور قصد دارد تا پایان دههی آینده ۱۰۰ راکتور اتمی راهاندازی کند. دولت چین برای تحقق پروژههای اتمی این کشور بالغ بر ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری کرده تا از حالا تا سال ۲۰۳۰ سالانه هفت نیروگاه اتمی تاسیس کند.
با چنین طرحهایی احتمالاش زیاد است که چین در آیندهی نزدیک به بزرگترین صادرکنندهی انرژی اتمی در دنیا تبدیل شود.
با حساب اینکه الان کشورهای بسیار زیادی دچار کمبود انرژی و نیرو برای تامین نیازهای اولیهی شان هستند، این سرمایهگذاری منطقی به نظر میرسد.
منبع: Ubergizmo
اگر این امکان را فراهم کنند که برای کل جهان برق تولید کنند عالییس ولی این کاری که میکنند چرنوبیل نیست که تو خشکی باشه و محافظ شه برای جلوگیری از آلود این تو دریاست!
معمولا کشور ها سعی میکنن وابستگیشون به انرژی هسته ای رو کم کنن
مثالش فرانسه
کشور هایی از این دست فقط به درد قدرت نمایی می خورن بس.
اتفاقا این کشور به علت الودگی هوا مجبور به استفاده از انرژی اتمی هست و اصلا ربطی به قدرت نمایی نداره
در نظر داشته باشید با اینکه انرژی های نو خیلی جالب هستند ولی هنوز توانایی خروجی بالا خصوصا در شب 🙂 رو ندارند
انرژی خورشیدی و بادی فعلا در حد یک احساس خوب و امید بخش مطرح است و توانایی عملی و اقتصادی ندارد
انرژی های فسیلی و هسته ای هنوز هم بهترین و اقتصادی ترین نوع تولید انرژی هستند البته در اینده همجوشی شاید جای این دو را بگیرد
با تکمیل پروژه همجوشی در ۳۰ سال اینده (امیدوارم) میخ نهایی بر تابوت انرژی خورشیدی و فسیلی و … زده خواهد شد