از مک بوک ایر ۲۰۱۸ چه میدانیم؟
در طی ۸ سال گذشته، اپل اصلاحات و تغییرات مشهودی را بر مک بوک ایر اعمال نکرده و کلیت ظاهری آن نسبتا بدون تغییر باقی مانده است. اما حالا بر اساس گزارشهای مختلف به نظر میرسد که در سال ۲۰۱۸ باید انتظار معرفی یک مک بوک ایر تحولیافته را داشته باشیم.
بهزودی، احتمالا در چند ماه آینده، مکبوک ایر جدید معرفی میشود. البته نمیتوان در مورد این موضوع با قطعیت سخن گفت، زیرا اپل مطابق معمول در مورد این موضوع رسما خبری اعلام نکرده است. هرچند ۱۰ سال از عمر مک بوک ایر میگذرد، اما آخرین تغییر مهم در طراحی آن در مدل ۲۰۱۰ این لپتاپ رخ داده و به همین خاطر دیگر زمان تغییر و تحولات فرا رسیده است. مدل ۱۳ اینچی مک بوک ایر ۲۰۱۷ تا حد زیادی مشابه مدل ۲۰۱۵ خود است، با این تفاوت که تا حدی از نظر پردازنده و حافظهی رم ارتقا یافته است.
اپل به جای اعمال تغییر و تحولات بر مکبوک ایر، مشتریهای این سری لپتاپها را به سمت خرید دیگر لپتاپهای این شرکت ترغیب میکند. بهعنوان مثال، مکبوک ۱۲ اینچی و مکبوک پرو ۱۳ اینچی در مقایسه با مدل ایر از نمایشگر رتینای باکیفیتتری بهره میبرند و مدل پرو هم از لحاظ قدرت پردازش قدرتمندتر از مدل ایر است. وزن مدل پرو حدود ۱۵۰ گرم بیشتر از مدل ایر است ولی مکبوک ۱۲ اینچی در مقایسه با مدل ایر از حدود ۵۰۰ گرم وزن کمتری بهره میبرد. البته هردوی این مدلهای جدید حداقل ۳۰۰ دلار گرانتر از مک بوک ایر هستند.
در همین حین، رقبای اپل سخت مشغول ارائهی لپتاپهای جایگزین زیبا، مقرونبهصرفه و تا حدی قدرتمندتر هستند. بهعنوان مثال میتوانیم به لپتاپ XPS 13 شرکت «دل» (Dell) اشاره کنیم که تنها با قیمت ۱۰۰۰ دلار، از طراحی زیبا و پردازندهی قدرتمندی بهره میبرد. اگر مشکلی با سیستمعامل ویندوز نداشته باشید، تعداد زیادی لپتاپ جذاب و قدرتمند را میتوانید پیدا کنید که در مقایسه با مکبوک ایر، بسیار بهصرفهتر هستند.
با این حال، همین که اپل تا حالا سری لپتاپهای مکبوک ایر را کنار نگذاشته، باعث امیدواری طرفدارهای این مدل است. چنین افرادی امیدوارند که در سال ۲۰۱۸ شاهد ارائهی یک مکبوک ایر جذاب و قدرتمند و مقرونبهصرفه باشند. در ادامه، به تعدادی از شایعات پیرامون مدل جدید مک بوک ایر، از قبیل قابلیتها، قیمت، طراحی و دیگر موارد میپردازیم.
شایعه: اپل مک بوک ایر جدید را در سال ۲۰۱۸ معرفی میکند
در سال گذشته، DigiTimes گزارشی را منتشر کرد که اپل میخواهد در سال ۲۰۱۸ یک لپتاپ ۱۳ اینچی را بهعنوان جایگزین مک بوک ایر معرفی کند. این منبع خبری مدتی پیش خبر خود را اصلاح کرد و نوشت که اپل ارائهی این لپتاپ را به نیمهی دوم سال ۲۰۱۸-احتمالا در سهماهه سوم-موکول کرده است. به همین خاطر همزمان با معرفی نسل جدید آیفونها، میتوانیم انتظار رونمایی از مدل جدید این لپتاپ را داشته باشیم.
شایعه: ارائهی مک بوک ایر ارزانقیمت
یکی دیگر از شایعاتی که در مورد مکبوک ایر مطرح شده، احتمال ارائهی یک لپتاپ مدل ایر ارزانتر از ۱۰۰۰ است. ارزانترین مکبوک ایر فعلی با هارد درایو ۱۲۸ گیگابایتی با قیمت ۹۹۹ دلار به فروش میرود و خرید مدل ۲۵۶ گیگابایتی هم ۱۱۹۹ هزینه در پی دارد. به همین خاطر ارائهی یک مدل ارزانقیمتتر مطمئنا مورد استقبال زیادی قرار میگیرد.
در مورد دیگر لپتاپهای مک چه میتوان گفت؟
در سال جاری احتمالا شاهد اعمال تغییرات در دیگر لپتاپهای اپل هم خواهیم بود. البته طبق معمول دیگر محصولات اپل نمیتوان در مورد این تغییرات با قطعیت صحبت کرد و شاید تغییراتی در حوزهی سختافزار یا طراحی یا هردوی آنها اعمال شود. با توجه به کاهش فروش مدلهای جدید لپتاپهای مک، چنین تغییراتی چندان دور از ذهن نیستند و میتوانیم انتظار عملی شدن آنها را داشته باشیم.
آیا شاهد مکبوک مجهز به نمایشگر لمسی خواهیم بود؟
سال گذشته اخباری مبنی بر یکپارچه شدن سیستمعاملهای iOS و macOS منتشر شد تا توسعهدهندگان بتوانند برای این دو سیستمعامل تنها یک نوع اپلیکیشن تولید کنند. به همین خاطر گمانهزنیهایی بر سر ارائهی مکبوکهای مجهز به نمایشگر لمسی مطرح شد. البته مدیرعامل اپل گفته که چنین اقدامی ایدهی چندان خوبی محسوب نمیشود و به همین خاطر نباید چندان روی این شایعه حساب باز کنیم. برای دریافت اخبار بیشتر، باید تا شروع کنفرانس WWDC در تاریخ ۴ ژوئن (۱۴ خرداد) صبر کنیم.
منبع: Cnet
بنظر من ایده ی یکپارچه سازی پلتفرم های موبایل و کامپیوتر در حال حاضر فقط یه طرح فانتزیه٫ ممکنه جالب باشه ولی فقط فانتزیه! طراحی سیستم عاملی که این گستره متفاوت و گاها عجیب و غریب از سخت افزارها و سنسور ها رو پشتیبانی کنه بنظر اصلا عاقلانه بنظر نمیرسه و اصلا نیازی به اینکه سیستم عاملی به این کاملی نوشته بشه نیست
من اعتقاد دارم با روی کار اومدن سیستم های گرید ( اینترنت ۲ ) و سیستم عامل هایی ک مخصوص این شبکه ها نوشته میشن کلا تفکرات وجود سیستم عامل رو به کلی تغییر میدن٫ این اتفاق ممکنه تا ۵۰ یا حتی ۱۰۰ سال دیگه بیفته اما قطعیه!
اون زمان سیستم عامل ها شروعی دوباره از ۰ دارن٫ برای راه اندازی شبکه ها نیازمند همکاری بین شرکت هاست و انحصار از بین میره٫ اونموقع شاید بشه طرح یه سیستم عامل برای همه کار رو یکمی قبول کرد!