ارسال کالا با پهپاد؛ آمازون و گوگل چگونه ترافیک پهپادها را کنترل می‌کنند؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۵ دقیقه
ارسال کالا با پهپاد

مدتی است که دو شرکت آمازون و گوگل در مورد ارسال کالا با پهپاد صحبت می‌کنند. اما آن‌ها چطور می‌خواهند ترافیک پهپادها را در آسمان کنترل کنند؟ این سوالی است که در دو سال اخیر ذهن منتقدان این قبیل‌ پروژه‌ها را به خود مشغول کرده. چند روز پیش و در جریان رویداد CES 2016، آمازون، گوگل و نمایندگانی از ناسا و اینتل به‌تفصیل درباره‌ی این مشکل صحبت کردند. در ادامه با جزییات بیشتری به این موضوع می‌پردازیم. با دیجی‌کالا مگ همراه باشید.

 ‌‌‌      ‌‌

آمازون در سال ۲۰۱۳ از یک ایده‌ی جاه‌طلبانه پرده برداشت و بحث در مورد استفاده از پهپاد برای ارسال کالا را مطرح کرد. گوگل هم در سال ۲۰۱۴ اطلاعاتی را در مورد «پروژه‌ی وینگ» (Wing Project) منتشر کرد.

   ‌‌    ‌‌

گرچه در شرایط فعلی این موضوع کمی تخیلی به نظر می‌رسد، اما ظاهرا ارسال کالا با این پرنده‌های کوچک غیرنظامی در آینده به عملیاتی عادی تبدیل خواهد شد. پهپادها در چند سال آینده به بخشی جدایی‌ناپذیر از تجارت الکترونیکی و صنعت حمل‌و‌نقل هوایی تبدیل خواهند شد. پیش از عملی شدن استفاده از پرنده‌ها، یک سری مسایل باید حل بشوند.

آمازون و گوگل در بسیاری از موارد با هم اتفاق نظر دارند؛ اما به نظر می‌آید که تفاوت‌های بارزی بین رویکرد این دو شرکت در قبال پرواز پهپادها وجود داشته باشد. اول با رویکرد متمرکز گوگل شروع می‌کنیم.

گوگل

گوگل یا بهتر است بگوییم آلفابت با پروژ‌ه‌ی موسوم به Project Wing می‌خواهد ارسال کالا با پهپاد را امکان‌پذیر کند.

پیشنهاد گوگل این است: باید یک سیستم متمرکز وجود داشته باشد. در این سیستم، پیش از این‌که یک پهپاد به هوا بپرد، باید محل کنونی پهپاد و مقصدش مشخص باشد. سیستم متمرکز باید دستور پرواز را صادر کند. این سیستم بر اساس ترافیک موجود، ممکن است لازم باشد که در برنامه‌های پرواز تغییراتی ایجاد کند. پهپاد با سیستم متمرکز در ارتباط است و در صورت لزوم آپدیت‌های لازم را دریافت می‌کند.

در مدل پیشنهادی گوگل، برنامه‌ی پرواز باید از قبل مشخص باشد. با این‌حال پهپادها می‌توانند برای برخی کارها مثل تصویربرداری از منطقه، تقاضای فضای بیشتری بکنند و مجری قانون هم بر اساس قوانین موجود درخواست آن‌ها را بررسی کند. در طول مسیر اگر اتفاق غیرمنتظره‌ای رخ داد، پهپاد می‌تواند مشکل را با همکاری سیستم کنترل مرکزی حل می‌کند.

در واقع گوگل می‌خواهد یک نسخه‌ی خودکار از سیستم مراقبت پرواز فعلی (ATC) را طراحی کند. «دیو واس» (Dave Vos) مدیر بخش «پروژه‌ی وینگ» (Project Wing) به یکی از محدودیت‌های سیستم‌های مراقبت پرواز فعلی اشاره می‌کند. او می‌گوید: «[در سیستم مراقبت پرواز فعلی] نیروی انسانی در فرایند کار دخالت دارد. اگر سیستم کاملا خودکار کار کند، سرعت فرایند کنترل پرواز زیاد می‌شود.»

مدل پیشنهادی گوگل یک ویژگی دیگر هم دارد: پهپاد و سیستم متمرکز نیازی ندارند که پیوسته با هم در ارتباط باشند. پهپاد باید قادر باشد که بدون ارتباط با سرورها و اداره‌ی هوانوردی فدرال آمریکا (FAA) از عهده‌ی کار خود بربیاید.

پرایم ایر

آمازون روی سرویسی با نام Prime Air کار می‌کند. پهپادها در این سرویس نقش اصلی را بازی می‌کنند.

به‌سراغ مدل پیشنهادی آمازون می‌رویم. در مدل آمازون، تاکید کمتری بر روی سیستم مدیریت و هماهنگی مرکزی وجود دارد. در این مدل، حسگرهای پیشرفته و فناوری‌های مربوط به پیشگیری از برخورد با موانع، نقشی کلیدی را بازی می‌کنند.

«پال مایسنر» (Paul Misener) از مدیران ارشد آمازون با نظرات دیو واس، مدیر پروژه‌ی وینگ گوگل، تا حدی موافق است؛ اما او اعتقاد دارد که پیاده‌سازی یک سیستم هماهنگ برای هدایت و کنترل پروازها کافی نیست. او می‌گوید باید تدبیری برای مواجهه با پرندگان، بادکنک‌ها، بادبادک‌ها و سایر اشیای پرنده اندیشیده شود؛ به‌خصوص در ارتفاعات پایین که سیستم مراقبت پرواز (ATC) نقش مهمی نمی‌تواند بازی کند و کنترل زیادی ندارد.

آمازون به دنبال ساخت پهپادهایی مجهز به حسگرهای مختلف است که خودشان تا حد زیادی از پس موانع پیش رو بربیایند. این مدل همچنین بخشی از یک سیستم هماهنگ خواهد بود. اما دیگر از آن سیستم متمرکز و کنترل‌کننده‌ای که گوگل در پی آن است خبری نیست. هدف آمازون این است که کاری کند پهپادها به‌کمک حسگرهای تعبیه‌شده، خودشان به‌طور مستقل از برخورد با هم جلوگیری کنند.

آمازون و گوگل با وجود این اختلاف رویکرد، در یک موضوع به‌شدت با هم توافق دارند: نباید قوانین مرتبط با چنین پروژه‌هایی را از ابتدا وضع کرد. این‌کار جلوی شکوفایی صنعت پهپادهای تجاری را می‌گیرد. این دو شرکت اعتقاد دارند بر اساس قواعد موجود، باید چارچوبی وضع شود که همه در مورد آن هم‌رای باشند. سپس در قالب این چارچوب، فناوری‌های مورد نیاز تکمیل شوند.

پهپاد

لازم به ذکر است که گوگل، آمازون و تقریبا تمامی شرکت‌های فعال در زمینه‌ی پهپادهای تجاری، با ناسا (NASA) و اداره‌ی هوانوردی فدرال آمریکا (FAA) همکاری مستمر دارند. این همکاری‌ بخشی از پروژه‌ی موسوم به UTM‌ است. این پروژه بر روی مدیریت ترافیک پهپادها متمرکز است. در راستای این طرح، ناسا به کمک همکاران‌اش می‌خواهد فاصله‌ی ۶۱ متری تا ۱۵۲ متری (۲۰۰ تا ۵۰۰ پا) از سطح زمین را به پهپادهای تجاری اختصاص بدهد. آن‌ها سعی خواهند کرد که راهکاری مناسب برای مدیریت پهپادها در این ارتفاع پیدا کنند. این پروژه‌ی مشترک، بلندمدت است و احتمالا نتایج و دستاوردهای آن تا سال ۲۰۱۹ عملی نخواهد شد. اما آمازون و گوگل تا آن موقع صبر خواهند کرد؟ این‌طور به‌‎نظر نمی‌رسد. حتما در روزها و ماه‌های آینده خبرهای زیادی در مورد تلاش‌های این دو شرکت برای به پرواز درآوردن پهپادها خواهیم شنید. آن‌ها می‌خواهند در ارسال کالا انقلاب ایجاد کنند و برای رسیدن به این هدف، رقابتی سخت در راه است.

در انتها پیشنهاد می‌کنیم ویدیوی زیر را تماشا کنید. در این ویدیو «جرمی کلارکسون»، مجری سابق برنامه‌ی Top Gear، از سرویس پرایم ایر آمازون می‌گوید.

‌‌‌    ‌‌‌   ‌‌

منبع: TechCrunch



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۸ دیدگاه
  1. ایوب

    سلام به همه دوستان
    با عملی شدن این ایده دیگه نیاز نیست برای خرید یه خودرو و یه شخص کلی وقت بگذارن .بعد از خرید اینترنتی کالای مورد نظر بعد از چهار دقیقه میاد درست توی حیاط یا پشت بام خونشون.دیگه نیازی نیست یه خودروی دو تنی با یک سرنشین و چند ساعت الافی یه خرید انجام بدن.یه پهباد بیست کیلویی اونم با طی فاصله هوایی بین فروشگاه ومنازل بیشتر از بیست برابر صرفه جویی تو سوخت فسیلی میشه.دمشون گرم انسان های واقعین

  2. محمد

    من وقتی امازون ایر رو دیدم حدس زدم همچین نقشه تو سرش داره، حدسم درست بود عجب!! ولی این کار درست نیست هر فروشگاهی اینکار کنه که هیچی

  3. srb

    ایده جالبیه اما هیچ وقت توی ایران به وجود نمیاد

    اگه یه پهپاد بالای سر یه ایرانی رد بشه اولین کاری که میکنه پهپاد رو میزنه و نمیزاره رو زمین بشیه…
    اگه پهپاد بتونه روی زمین ایران هم بشینه بدون شک دزدیده میشه…

  4. محمدمهدی حیدرخانی

    امیدوارم دیجی کالا یه روزی اینکارو بکنه

  5. میلاد R34L

    به نظرم دقایق اول اجرای این ایده توسط دیجیکالا:
    گزارش دزدی پهپاد ها و شکار اونها با تیر کمون و تور اونقدر بالا بره که کلا پروژه تعطیل بشه
    پس توقع اجرای این ایده رو توسط دیجیکالا نداشته باشید…

    گرچه بیخودی شلوغش کردن اجرای این ایده برای گوگل مثل اب خوردن هست و اینا فقط بازار گرمیه تا نشون بدن که ابر قهرمان هستن و یه مبتکر تمام عیار///
    نظرم درباره قشر خاصی یا قوم خاصی نبود امیدوارم به کسی بر نخوره ولی حقیقت محضه
    به امید موفقیت دیجیکالا

  6. محی الدین

    سلام به همه عزیزان
    و ممنون از دیجی کالا
    به نظر من ایده ی خوبیه و خیلی جالبه و میتونه خیلی هم خطرناک باشه.
    مثلا به بهانه ی ارسال مرسوله، خبرچینی ، جمع آوری اطلاعات برخی نقاط و یا حتی شااااااااااااااااااااااااااید!عملیات تروریسمی؟!
    بی شک خیلی از کشورها مخالف این پروژه خواهند بود و اجازه ورود به کشورشون رو نمیدن.
    این نظر منه.

  7. مصطفی پناهی

    ایده جالبیه اما شاید انقدر زیاد هم نیاز به پهباد نداشته باشیم
    ولی کلا من با ایده گوگل بیشتر موافقم
    چون اگه یه پهباد یهاتفاقی براش افتاد متوجه میشن و مشتری رو با خبر می کنن و شاید دوباره اقدام کنن
    به هر حال راه خیلی درازی داره تا بتونه کاملا عمومی بشه
    و تشکر از پوشش خبر ها مطالب

  8. reza

    به امید روزی که پهباد های دیجیکالا رو بالای سرمون ببینیم 🙂

    ما بهت ایمان داریم دیجی جون ***

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما