آیا کسب و کار موبایل HTC به پایان خط رسیده؟
شرکت HTC یکی از خلاقانهترین شرکتهای سازنده موبایل در دنبال بود. این شرکت جزو سه شرکتی قرار داشت که توانسته بود گوشیهایی با سیستم عامل اندروید راهی بازار کند که سود به همراه داشتند. اتفاقی که در نوع خودش یک دستاورد بسیار بزرگ بود؛ اما دیگر آن زمان زیبای گذشته به پایان رسیده و این شرکت به شدت تلاش میکند که خودش را از ورشکستگی نجات دهد و در دنیای پر رقابت و پر تنش تلفنهای همراه هوشمند باقی بماند و سهم بیشتری کسب کند. در واقع این شرکت چوب اشتباهات خودش در چند سال اخیر را میخورد. این شرکت دید قوی نسبت به صنعت موبایل در سالهای آینده ندارد و نمیتواند آینده را پیش بینی کند. حتی نمیتواند افراد خلاق خودش را حفظ کند تا بتوانند محصولات بهتری بسازند.
این موضوع برای خیلیها ناراحت کننده خواهد بود چرا که HTC را با محصولات با کیفیتی که میساخت میشناختیم. اکنون اچ تی سی دیگر چیزی از گذشته خودش را به همراه ندارد. روند سقوط این شرکت از زمانی شروع شد که «پیتر چو» (Peter Chou) از اچ تی سی جدا شد. چو خودش یکی از بنیانگذاران اچ تی سی بود که در سال ۲۰۱۴ شرکت را ترک کرد تا بلکه افراد جایگزن بتوانند شرایط را بهتر کنند. البته این روند سقوط هیچ وقت بهبود پیدا نکرد و هر سال هم بدتر سالهای قبل شد. هر محصولی که اچ تی سی در چند سال قبل راهی بازار کرد اصلا قابل رقابت با پرچمدارهای دیگر نبودند و همه احساس میکردند که این محصولات نیاز به یک ویژگی رقابتی فوقالعاده دارند.
طراحی فاجعه آمیز
همین چند روز پیش HTC گوشی U 11 را معرفی کرد. جدیدترین پرچمدار این شرکت که برای جبران خسارتهای HTC 10 راهی بازار میشود. کاملا مشخص است که افراد زیادی این محصول را خریداری نمیکنند. دلیل آن هم میتواند معرفی بسیار ضعیف و عدم داشتن ویژگیهای جذاب دانست. گوشی جدید طراحی جذابی ندارد و در بازاری که محصولات زیباتری میتوان پیدا کرد، کمتر کسی پیدا میشود که به محصولات اچ تی سی علاقه پیدا کند. عدم خلاقیت در طراحی محصولات این شرکت را میشود از سال ۲۰۱۴ به بعد دید. تمام محصولات رده بالای این شرکت نتوانستند در بازار خودشان را به خوبی نشان دهند. در سال ۲۰۰۸ این شرکت گوشیهایی در اختیار مردم قرار میداد که از نظر زیبایی و جذابیت حرف اول را میزدند. این موضوع باعث شده بود که اچ تی سی سالّهای بسیار درخشانی را سپری کند. در سال ۲۰۰۸ شرکت HTC یک شرکت فعال در حوزه طراحی به اسم One & Co را خریداری کرد.
این شرکت کاری که کرد که اچ تی سی یکی از بهترین محصولات بازار تا به امروز را راهی بازار کند. سری گوشیهای One یکی از بهترین تولیدات اچ تی سی در چند سال اخیر بودند که البته آنها هم پس از چند سال گرفتار طراحی بدون خلاقیت شدند. در آن سال سامسونگ گوشیهایی از جنس پلاستیک تولید میکرد و این در حالی بود که کیفیت ساخت محصولات HTC به مراتب بیشتر از رقیب کرهای بود. این موضوع باعث شد که گوشیهای One M7 و One M8 ساخته شوند. در آن زمان بازار در حال توسعه بود و شرکت اچ تی سی باید خودش را با تغییر روند بازار هماهنگ میکرد؛ اتفاقی که هیچ وقت رخ نداد. در سال ۲۰۱۴ «اسکات کرویل» (Scott Croyle) مدیر بخش طراحی HTC، این شرکت را ترک کرد و بعدا به تیم ساخت گوشی Nextbit Robin پیوست. کمکم اکثر افراد کلیدی شرکت One & Co که وظیفه طراحی گوشیهای اچ تی سی را به عهده داشتند این شرکت را ترک کردند و این جا بود که این شرکت تایوانی در قسمت طراحی حرفی برای گفتن نداشت.
این اتفاق باعث شد که گوشیهای اچ تی سی در طول چند سال گذشته کاملا شبیه هم باشند. هنوز هم خیلیها گوشیهای M7 و M8 را یکی از بهترین طراحیهای این شرکت میدانند. در واقع چیزی مثل داشتن بدنه شیشهای در پشت و جلو و فریم آلومینیومی به عنوان طراحی به حساب نمیآیند. حتی گوشی One A9 هم که شباهت زیادی به آیفون داشت نتوانست نظر افراد زیادی را به سمت خودش جب کند.
محصولی که میتوان آن را فشار داد!
رقابت در دنیای امروز حرف اول را میزند. اگر نتوانید محصولی خلاقانه راهی بازار کنید، قطعا شرکتهای دیگر چنین کاری را انجام میدهند. برخی از شرکتهای سازنده گوشی سعی میکنند تغییرات بنیادینی را در گوشیهای خودشان به وجود بیاورند. تغییراتی که چیزی بیشتر از استفاده از سخت افزار قدرتمند است. البته در شرایط کنونی ساخت محصولی که به تواند اینقدر جذاب باشد، کار دشواری است. تغییرات باید به شکلی باشند که مخاطب به خرید محصول تشویق شود. ارتقای قدرت سخت افزاری را میتوانید در محصولات دیگر بازار هم ببینید. برخی شرکتها محصولی راهی بازار میکنند که برای اجرای مضامین واقعیت مجازی مناسب هستند و یکسری شرکتها هم گوشیهایی راهی بازار میکنند که صفحه نمایش خمیده دارند.
HTC به یکی از شرکتهایی تبدیل شده که از کمبود ایده بهره میبرد. حتی ساخت گوشی HTC U 11 با لبههای حساس به فشار هم آنچنان که باید کسی را تحت تاثیر قرار نداد. این احتمال وجود دارد که تیم طراحی اچ تی سی از افراد جوان و کم تجربهای تشکیل شده باشند که فکر میکنند که چنین آیدههایی میتوانند یک برگ برنده باشند. در حقیقت چنین ایدهای نمیتواند به یک ویژگی مهم و تاثیرگذار در حوزه موبایل تبدیل شود. ایده لبههای حساس به فشار نه طبیعی به نظر میرسد و نه خیلی حس جالبی به کاربر منتقل میکند. این ایده کاملا پتانسیل اشتباه در تجربه کاربری دارد. لبهها به هر شکی میتوانند تحت فشار فرار بگیرند که در نتیجه باعث میشود که گوشی کارهای مختلفی انجام بدهد. خیلی تصادفی برنامهها اجرا میشوند و خیلی تصادفی احتمال دارد که برخی از برنامهها با فشار به حالت بهروزرسانی بروند. شاید دوست نداشته باشید که گوشی کاری را انجام دهد اما یک فشار اشتباه میتواند تاییدی بر انجام کار باشد. البته که این ویژگی میتواند دسترسی به برخی برنامهها را در شرایط خاص راحتتر کند.
کاملا مشخص است که خود اچ تی سی هم نمیداند که این ویژگی را باید به چه صورت به کاربران معرفی کرد و به همین دلیل نتوانست آن را به صورتی نشان دهد که فوقالعاده به نظر میبرسد. البته قابلیت شخصیسازی به کاربران داده شده تا بتوانند حالت فشار را به برنامهّهای دیگر متصل کنند. اینجاست که سوال پیش میآید. چرا شرکتی مثل اچ تی سی که ۲۰ سال در حوزه ساخت گوشی و تکنولوژی فعال است نمیتواند ایدهای نشان دهد که بتواند تجربه کاربری را چند برابر کند.
سخت افزار قوی همه چیز نیست
شرکت اچ تی سی هم سعی کرده مانند اکثر شرکتهای سازنده موبایل سخت افزار خوبی را روی پرچمدار جدید خودش قرار دهد. از سیستم BoomSound جدیدی روی این گوشی استفاده شده که صدای استریو با کیفیتی منتشر میکند. حتی هدفونهای این محصول هم به ویژگی حذف نویز مجهز شدهاند. این گوشی جک ۳.۵ میلیمتری خروجی صدا ندارد و هدفونهای آن با پورت USB Type-C کار میکنند. پرچمدار جدید HTC به تراشه اسنپدراگون ۸۳۵ مجهز شده و دوربین خوبی هم برای آن در نظر گرفته شده است. پس از نظر سخت افزاری نباید نگران این گوشی باشید؛ اما در سال ۲۰۱۷ سخت افزار به معنای همه چیز نیست.
یک گوشی جدید باید تجربه کاربری منحصر به فردی را به کاربران منتقل کند. نیازی نیست که یک گوشی پرچمدار برای منتقل کردن تجربه کاربری خوب ساخته شود. اینجاست که HTC U 11 جایگان مناسبی به دست نمیآورد و باعث میشود که تلفن همراه هوشمند اچ تی سی یک محصول راضی کننده نباشد. به طور مثال میتوانید با قیمت ارزانتر گوشی Moto G شرکت موتورولا را بخرید و تجربه کاربری بسیار بهتری بهدست بیاورید. حتی گلکسی اس ۸ هم با قیمت گرانی که دارد نمیتواند نسبت به پولی که برایش پرداخت میکنید، تجربه کاربری بدون مشکلی به کاربران منتقل کند.
شرکت اچ تی سی میتوانست به جای اینکه یکسری ویژگیهای عجیب روی گوشی خودش قرار دهد، تجربه کاربری را ارتقا دهد. شاید این شرکت میتوانست با قوی ظاهر شدن در این قسمت نظر کاربران را به سمت خودش جلب کند.
منبع: Phone Arena
واقعا متاسفم واسه نویسنده این مطلب با این نقد غیرمنطقی و بی اساس بیشتر خودشو تخریب کرد تا اچ تی سی
دوستان خوب جواب دادن آمار دادن که تو تمام زمینه ها بالاترین امتیاز رو اورده فقط ۲ مورد بگم
یکی کسایی که ایراد میگیرن به حاشیه بالا و پایین اصلا ایراد نیست سلیقه ای شما میتونی حاشیه کم یا مقاومت کم و اسپیکر ضعیفتر و حسگر اثر انگشت بدجا رو انتخاب کنی یا مقاومت بیشتر اسپیکر فوق العاده و حسگر اثر انگشت کاربردی تر
در مورد طراحی هم سامسونگ چه تغییری تو جنس گوشیاش داده تو این سه سال? بهترین طراحی همیشه اچ تی سی داشته شیشه زده کف میکنی نگاش کنی تغییر رنگ میده اونوقت میگی حرفی تو طراحی نداشته!
در مورد اج سنس هم برادر من اصلا خوندی کاراییش چطوریه? با برخورد دست اشتباه کار بکنه? حساس به فشار اونم میتونی تنظیم کنی فشار رو بذار زیادتر فشار فرق داره با برخورد عادی دست میفهمی? تازه میتونی کلا غیرفعالش کنی
خیلی کاراگاهه خخخخ مجبورین مگه نمیتونین نقدش کنین .
اول نظرم رو راجع به نقد بگم اینکه بسیار غیر منطقی به نظر میرسید دوم حقیقت من منتظر آیفون ۸بودم ولی با معرفی این گوشی خیلی نظرم رو جلب کرده وبا قیمتی که براش در نظر گرفتن شاید نظر خیلی ها رو جلب کنه.. شاید انتظار افراد از گوشی متفاوت باشه و نظر من ۵مورد از کارایی گوشی هست که مهمترین نیز هستند
۱ دوربین ۲ صفحه نمایش ۳ صدای بلندگو و هندزفری ۴باطری ۵ سخت افزار..
واقعا انتظار چنین نقدی رو نداشتم!با احترامی که به نویسنده قائلم ولی بنظرم درست نیست نظرات شخصی رو به عنوان تحلیل و بررسی یه گوشی بکار برد،تقریبا تمامی مطالب در مورد این گوشی منفی بود،در حالی که این گوشی بیشترین امتیاز هارو تو اکثر نقاط گرفته،به نظر من ادج سنس میتونه شروع یه نوآوری جالبی باشه،درحالی که بقیه شرکتا هم نوآوری خاصی نداشتن،در کل این گوشی بعد سالها میتونه نقطه عطفی واسه اچ تی سی باشه،با نهایت احترام این نقد سایت رو اصلا قبول ندارم،بیشتر مغرضانه به نظر میرسه تا منطقی!!
نویسنده این مطلب احساس میکنه طراحان و مهندسان اچ تی سی یک مشت انسان کم عقل و کر و کورن و هیچی ندیدن و نمیفهمن و نمیشنون!!! میگن لبه هاش حساسه و اگه دست بخوره ممکنه کارایی کنه که ما نمیخوایم!!! ینی واقعا فکر میکنید اینجوریه!!!? ینی واقعا فک میکنید خود طراحان اچ تی سی به این فکر نکردن و فقط شما به فکرتون رسیده!!!?
با عرض سلامو خسته نباشید خدمت شما آقای نوردوست
با تمام احترامی که برای مجموعه دیجی کالا قائلم باید بگم این غیر منصفانه ترین نقدی بود که در تمام دوران زندگیم نسبت به یه گوشی خوندم یا شنیدم !
با اینکه هیچوقت حتی واسه یکبار هم گوشی اچ تی سی نداشتم و الانم j7 2016 سامسونگ دارم اما این متن بشدت مغرضانه و قابل اعتراض بود ؛به همین دلایلی که دوستانم در نظرات قبلی گفتن…
به هیچ وجه چیزایی که گفتین کارشناسانه نبود و یا اگه بعضی از ایرادهارو درست هم گفتین اونقدر بد و با بزرگنمایی بیش از اندازه و با کلمات اغراق آمیز انتقاد کردین که اصلا نمیشه پذیرفتش!
لطفا بخاطر رسالتی که در قبال ما و انتخابامون دارین، برای آگاه کردن عموم از سلایق و نظرات شخصیتون ننویسید و سعی کنید کارشناسانه تر صحبت کنید
لطفا به احترام مخاطباتون نظرمرو چاپ کنید
نویسنده محترم خیلی غیرمنصفانه اچ تی سی رو نقد کرد، درسته که تو چند سال گذشته بد عمل کرده ولی این گوشی از نظر خیلی از منتقدا نمره قبولی رو گرفته
به نظر من اوضاع محصولات اچ تی سی نه به خرابی چیزیه که نویسنده مطرح کرده و نه به خوبی چیزی که طرفدارای متعصب اچ تی سی گفتن
من خودم عاشق اچ تی سی بودم از بچگی ولی الان یه اس ۶ دارم که با هر اچ تی سی ای مقایسه کردم (m8 m9 و m9 ای که جدید تر منتشر شد که نمیدونم دقیقا اسمش چی بود) هیچ وقت عملکرد جالبی از اچ تی سی ندیدم که حتی بگم قابل قیاس بود به هر حال اگه اچ تی سی بخاد این بمونه همون بهتر که برشکست بشه ولی اگه بخاد تکونی به خودش بده که نشانه هایی هم ازش دیده میشه امیدوارم بتونه به رقابت برگرده.
در چند سال اخیر عملکرد مدیران این شرکت بیشتر شبیه خودکشی بوده و انگار میخاستن در سریع ترین زمان ممکن او رو برشکست کنن!
اچ تی سی فقط تبلیغات نداره همین تا حالا نشده اچ تی سی گوشی بسازه خود به خود ریستارت کنه ال سی دیش خط بیفته باطری منفجر بشه حتی گوشیهای سری ۵۰۰ دزایر که از نظر سی پی یو ضعیف بودن و هاردشون میسوخت همچین فجایعی که سامسونگ داشت رو نداشتند سامسونگ از نظر سیاستهای مالی و سیاستهای پوپولیستی خیلی قوی هست و با بکار بردن ال الی دی در دوربینهاش یه جورایی کاربررو فریب میده و به این خاطر خیلی طرفداران پیدا کرده سامسونگ میخری به قیمت ۷۰۰ وقتی تاچ و ال سی دیش شکست هفتاد درصدی گوشی رو خرج فقط تاچ و ال سی دیش میکنی و بیشترین خرابی در قسمت مدار شارژرو داره و هنوزم که هنوزه نتونست علت بالا رفتن دمای باطری رو حل کنه در کل اچ تی سی ضرر سیاستهای غلط خودش رو میخوره و سامسونگ با سیاست تجاری بسیار اغوا کننده و فریبنده محصولات خودش رو بفروش میرسونه
به نظر من اصلا مقاله منصفانه و منطقی نبود. اچ تی سی در سال های اخیر اشتباه داشته ولی همیشه کیفیت و خدماتش بهتر از خیلی شرکتهای دیگه بوده و نوآوری های اون رو هم نباید از یاد برد.
در زمینه خلاقیت و نوآوری، به طور مثال سامسونگ هم خلاقیت جذاب و چشمگیری نداشته که حالا اچ تی سی از قافله عقب مانده باشه. در حالی که رابط کاربری اچ تی سی به مراتب بهتره و همینطور روند آپدیتها در اچ تی سی روانتر بوده است.
از نظر پیشرفت و توسعه نرم افزار هیچ یک از شرکتها موفقیت خاصی نداشته اند که حالا اچ تی سی مورد نقد قرار بگیره، در واقع کار اصلی را در زمینه ی نرم افزار، گوگل انجام داده و پیشرفت داشته که همینطور که میدونید تخصص این کمپانیه.
در کل من فکر نمیکنم فقط اچ تی سی هستش که باید مورد انتقاد قرار بگیره بلکه بد نیست نگاه با دقتی هم به شرکتهایی که در اوج هستند و بازار را در دست دارند و آنرا کنترل میکنند بیاندازیم.
مرسی
برای تک تک بخش های صحبت هایی که شد در این متن من نقد کامل دارم
ولی مهم ترین رو میگم،آقای نویسنده همه چی تبلیغاته. وقتی گوشی ام۷بهترین گوشی سال شد چرا فروشش خیلی کمتر از سامسونگ و اپل بود؟
حرف بعدی بنده،دقیقا نوآوری رو چی تصور میکنید؟ میشه کمی از نوآوری در سامسونگ اس۸ و ایفون۷ بگید؟
این رو دوست دارم جواب بدید،میخوام بدونم پر چه زمینه ای مثلا سامسونگ اس۸ برتر از اچ تی سی یو۱۱ است؟ دوربین؟ نیست.صدا؟نیست.هندزفری؟نیست.مقاومت و سختی؟نیست.سرعت پردازش اطلاعات؟نیست.باتری؟باز هم نیست،تمام این ها مورد بررسی قرار گرفته که عرض میکنم خدمت شما،میتونید مطالعه کنید. تنها برتری سامسونگ صفحه نمایش و لوازم جانبی زیاد است.
درسته اچ تی سی نسبت به سالهای قبل افت داشته و گوشی های جدیدش اخیرا طراحی جذابی نداشتند اما کیفیت ساخت گوشی هاش و کیفیت بدنه و موادش بنظرم یکی از نکات قوت شرکت اچ تی سی هست و همینطور رابط کاربری گوشی هاش که حتی بعد سال ها استفاده کاملا روانه و لگ نمی زند.