آلمان برای رقابت با تسلا آماده می‌شود

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه

اگر خودروسازها برای ساخت خودروهای الکتریکی اقدام نکنند، ممکن است بازی را به تسلا واگذار کنند؛ شرکت آمریکایی تسلا که به سرعت درحال پیشرفت است، تصمیم دارد با ساخت خودروهای الکتریکی در کلاس‌های مختلف، دنیای خودروسازی را متحول کند.

داستان همین رقابت میان شرکت‌هاست. اهمیت خودروهای الکتریکی هر روز بیشتر شده و خودروسازهای مشهور احساس خطر کرده‌اند که اگر دیر وارد این میدان شوند، ممکن است جایگاه کنونی خود را دیگر نداشته باشند. به همین دلیل ولوو و پورشه اعلام کرده‌اند تا یکی دو سال دیگر کاملا به سمت خودروهای سبز (هیبرید و الکتریکی) روی می‌اورند و دیگر خودروهای بنزینی و دیزلی تولید نمی‌کنند. حتی شرکت‌های مرسدس‌، ب‌ام‌و، پورشه و آئودی گفته‌اند که برای ورود به دنیای مسابقات اتومبیل‌رانی فرمول E آماده می‌شوند. این‌ اخبار همه نشان از انقلاب صنعت خودروسازی در سال‌های پیش‌رو است. در این میان حتی سایپا هم اعلام کرد که نسخه الکتریکی تیبا را به زودی تولید انبوه می‌کند!

حالا آلمان که به عنوان یکی از قطب‌های اصلی در صعنت خودروسازی دنیا شناخته شده است، به فکر ساخت یک کارخانه‌ی باتری‌سازی بزرگی افتاده تا باتری اتومبیل‌های الکتریکی کارخانه‌ها را تامین کند. اقدامی مشابه تسلا که این کار را به‌طور هوشمندانه و در مقیاس بزرگ انجام داده؛ ساخت شرکت‌های باتری‌سازی خودش به نام گیگافکتوری در نوادا که با همکاری پاناسونیک، باتری تمام محصولاتش را بسازد!

گیگافکتوری تسلا قادر است در هر ساعت به اندازه‌ی ظرفیت ۳۵ گیگاوات باتری تولید کند. گفته شده این شرکت در بهترین حالت می‌تواند به میزان تولید ۱۵۰ گیگاوات ساعت ظرفیت باتری دست پیدا کند که به باور بلومبرگ، این میزان ۳ برابر مصرف انرژی یک سال نیویورک است! اگرچه درحال حاضر شرکت‌هایی مثل ال‌جی و سامسونگ در ساخت باتری حرف‌های زیادی برای گفتن دارند اما به حدی کارخانه‌ی باتری‌سازی تسلا بزرگ است که اگر به بیشترین میزان تولید باتری دست پیدا کند، تبدیل به دومین کارخانه‌ی باتری سازی دنیا می‌رسد! هزینه‌ی این پروژه سنگین ۵ میلیارد دلار تخمین زده شده که ۱.۶ میلیارد دلار آن بر دوش پاناسونیک است.

آلمان در اقدامی مشابه قصد دارد تا کارخانه‌ا‌ی باتری‌سازی به اندازه‌ی ۳۴ گیگاوات ساعت احداث کند. گزارش‌ها از آغاز پروژه تا ماه آینده خبر می‌دهند و به نظر می‌رسد تا سال ۲۰۱۹ به اتمام می‌رسد. دایملر که مالک مرسدس‌بنز است، در ساخت شرکت باتری‌سازی انحصاری خود قدم برداشته است. فولکس‌واگن هم به فکر ساخت باتری‌های اتومبیل‌های الکتریکی آینده‌ی خود است و احتمالا تا سال ۲۰۲۵ باتری ۳۰ محصول خود را تامین می‌کند. در این میان حتی شرکت چینی BYD هم در فکر ساخت کارخانه‌ی باتری‌سازی است.

نظر شما در مورد آینده‌ی خودروهای الکتریکی چیست؟

منبع: MotorAuthority



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما