آخرین ساخته خالق مکلارن F1؛ گوردون موری T.50 معرفی شود
گوردون موری T.50، خودرویی است که اخیرا با الهامگیری از مک لارن F1 طراحی و ساخته شده است. این خودرو، قرار است آخرین سوپراسپرت سنتی جهان باشد و پس از آن، تنها خودروهای مدرن با کامپیوتر و سیستمهای پیشرفته را شاهد خواهیم بود. هزینه لازم برای در اختیار داشتن این ابرخودرو، بالغ بر ۲.۶ میلیون بوده و اصول آیرودینامیک، به خوبی در آن رعایت شدهاند تا محصولی خاص به مشتری عرضه شود.
گوردون موری، یکی از مهندسان ارشد و موفق مک لارن بود که طراحی و توسعه مدل F1، مدیون تلاشهای اوست. علاوه بر مک لارن F1، ۱۰۰ خودرو جادهای و ۲۵ خودرو مسابقهای، توسط این مهندس باسابقه ساخته شدهاند. گوردون موری T.50، برای تقدیر از تلاشهای او و به پاس پنجاه سال فعالیت وی در صنعت خودرو، ساخته شده و در سال ۲۰۲۰ به طور رسمی معرفی خواهد گردید. نسخههای تولید گوردون موری T.50، از سال ۲۰۲۲ به بعد، تحویل سفارشدهندگان خواهد شد.
مک لارن F1 سوپراسپرتی قابل توجه در دهه ۱۹۹۰ بود و شایعاتی مبنی بر اینکه گوردون موری قصد دارد مجددا چنین محصولی را طراحی کند، از مدتها پیش بر سر زبان افتاده بود. مطابق اخبار بدست آمده، آزمایشهای تونل بادی که برای گوردون موری T.50 طراحی شدهاند، توسط تیم فرمول یک Racing Point و صاحب آن، یعنی میلیاردر کانادایی، لارنس استرول اجرایی خواهند شد. استرول فردی است که مدتی قبل از قصد وی برای خرید آستون مارتین صحبت به میان آمده بود. به گفته گوردون موری، تزریق سرمایه صورت گرفته توسط استرول، کاملا به موقع بوده و علاوه بر آن، تخصص تیم فرمول یک Racing Point، به توسعه بهتر گوردون موری T.50 یاری خواهد رساند.
گوردون موری، T.50 را بیش از یک خودرو توصیف میکند. به بیان وی، این سوپراسپرت خاص، همانند یک کتاب داستان از سیر تکامل ابرخودروهای مجهز به موتور احتراق داخلی است. این داستان، با عرضه لامبورگینی میورا آغاز شد، در حالیکه مک لارن F1 نقطه عطف این داستان محسوب میشود. گوردون موری T.50 به عنوان نقطه پایان این داستان، قرار است محصولی دقیقا مشابه مک لارن F1 باشد، بسیار سبک و جذاب، عاری از هرگونه قطعه یا قسمت اضافه، ابرخودرویی با موتور درون سوز و ماندگار.
گوردون موری T.50 از مشخصات فنی نزدیکی با مک لارن F1 بهرهمند است. صندلیهای مک لارن F1 در این خودرو به کار گرفته شدهاند. موتور V12 تنفس طبیعی، قدرتبخش این سوپراسپرت خواهد بود و گیربکس دستی وظیفه انتقال قدرت را بر عهده دارد. اما در خصوص اصول آیرودینامیک، تفاوتهایی میان گوردون موری T.50 و مک لارن F1 وجود خواهد داشت. اصول آیرودینامیک این خودرو، از Brabham BT46B، یک خودرو مسابقهای که در سال ۱۹۷۸ توسط گوردون موری طراحی شده بود، الهام گرفته شدهاند. در این خودرو، یک فن در قسمت زیرین خودرو قرار گرفته بود که علاوه بر کمک به خنکسازی پیشرانه، در ترکیب با اسپویلر عقب، روند حرکت هوا را تسهیل میبخشید.
تمامی قطعاتی که به گردش بهتر هوا و بهبود آیرودینامیک خودرو کمک میکنند، در نهایت سبک وزنی ساخته شدهاند. علاوه بر آن، گردش بهتر هوا، به شتابگیری بهتر و کاهش وزن محسوس گوردون موری T.50 کمک شایانی میکند. تخمین زده میشود که حداکثر قدرت این سوپراسپرت، به حدود ۷۰۰ اسب بخار برسد. البته موتور گوردون موری T.50 توسط شرکت معتبر کازورث، مورد بازبینی قرار گرفته است. به گفته موری، او از تیم توسعه خواسته تا به جای دریافت بیشترین قدرت، بر کاهش قابل توجه وزن متمرکز شوند. نتیجه بسیار جالب است، چرا که پیشرانه گوردون موری T.50 نسبت به مک لارن F1، حدود ۶۰ کیلوگرم سبکتر شده است. این موتور قابلیت دسترسی به دوازده هزار دور بر دقیقه را دارد و از موتور آستون مارتین والکری، که آن هم یک پیشرانه V12 ساخت کازورث است، سبکتر و کاراتر خواهد بود.
بسیاری از کسانی که گوردون موری T.50 را سفارش دادهاند، از مالکین مک لارن F1 هستند. به گفته موری، ۴۰ درصد از این افراد کمتر از ۴۵ سال سن دارند. این افراد در سفارشات شخصی خود به موری، عنوان کردهاند که خواهان استفاده از جعبه دنده دستی هستند. به گفته موری، تنها یکی از مشتریان نتوانسته با جعبه دنده دستی H شکل T.50 کار کند، و بقیه مشکلی در برقراری ارتباط با این گیربکس نداشتند. علاوه بر نسخههای استاندارد، تعداد محدودی گوردون موری T.50، مجهز به گیربکس مسابقهای P نیز ساخته خواهد شد، که تعداد آنها، ۲۵ دستگاه برآورد میشود. این جعبه دنده، به گوردون موری T.50 کمک میکند تا سه برابر حالت عادی، شتاب ارایه دهد. موری علاقمندی مشتریان جوان به T.50 را عاملی برای موفقیت خودرویش میداند. به بیان وی، مشتریان با خرید گوردون موری T.50، هر آنچه از یک سوپراسپرت میخواهند را دریافت خواهند کرد.
منبع: CARandDRIVER