شما بگویید؛ گوگل درایو، وان درایو، دراپ باکس یا باکس؟
این هفته تصمیم گرفتیم در مطلب «شما بگویید» در مورد سرویسهای ذخیره سازی ابری (Cloud Storage) صحبت کنیم. استفاده از سرویسهای ذخیره سازی ابری محاسن زیادی دارد. برای مثال میتوانید از هر گوشی، تبلت یا لپتاپ که به اینترنت متصل باشد به فایلهای مورد نیاز خود دسترسی داشته باشید؛ با انتقال دادن فایلهای قدیمی و کم کاربرد، برای فایلها و دادههای جدید فضای بیشتری باز کنید؛ یا با تهیهی نسخهی پشتیبان از دادههای با ارزش، نگران از دست رفتن آنها بر اثر گم شدن گوشی یا خراب شدن لپتاپتان نباشید. بنابراین استفاده کردن از سرویس ذخیره سازی ابری نیاز به تامل زیادی ندارد؛ اما کدام سرویس ذخیره سازی ابری بهتر است؟ تعداد ارائهدهندگان این نوع سرویس آنقدر زیاد است که ما نتوانستیم گزینهها را به دو رقیب محدود کنیم. بنابراین در مطلب این هفته چهار رقیب خواهیم داشت. با دیجیکالا مگ همراه باشید تا نگاهی به محاسن و معایب این رقبا بیندازیم و ببینیم در نهایت انتخاب شما کدام است: گوگل درایو ، وان درایو ، دراپ باکس یا باکس؟
گوگل درایو
این روزها کمتر کسی را پیدا میکنید که از اینترنت استفاده کند ولی اکانت گوگل نداشته باشد. اگر یک اکانت گوگل داشته باشید (مثلا از جیمیل استفاده کنید) در واقع امکان استفاده از گوگل درایو (Google Drive) را هم دارید. گوگل درایو ۱۵ گیگابایت فضای ابری رایگان در اختیار شما قرار خواهد داد که میتوانید از آن برای آپلود کردن هر نوع فایلی از اسناد ورد گرفته تا عکس و فیلم و فایلهای فتوشاپ استفاده کنید. البته فراموش نکنید که این ۱۵ گیگابایت فضا بین اکانت جیمیل، عکسهای گوگل پلاس، سرویس گوگل فوتوز و گوگل درایو به صورت مشترک استفاده میشود. گوگل درایو به مجموعهای از ابزارهای آفیس هم مجهز است که میتوانید از آنها برای تولید فایلهای متنی (مثل ورد)، صفحه گسترده (مثل اکسل) یا پرزنتیشن (مثل پاورپوینت) استفاده، یا حتی فایلهایی را که در اپلیکیشنهای آفیس دیگر ساختهاید با آنها ویرایش کنید.
سرویس گوگل درایو از مجموعهی بزرگی از افزونههای مختلف هم بهره میبرد. برای مثال اپلیکیشنهای متفرقه مختلفی برای آن ساخته شده که میتوانید با استفاده از آنها فایلهای مولتیمدیا را به صورت آنلاین ببینید، فکس بفرستید یا اسناد را امضا کنید. همچنین میتوانید فایلهای ضمیمه شده در اکانت جیمیل را در گوگل درایو بازبینی و در صورت تمایل مستقیما همانجا ذخیره کنید. سرویس پرینت ابری گوگل (Google Cloud Print) هم این امکان را فراهم میکند که صفحات وب یا اسناد مختلف را در قالب فایل PDF مستقیما به گوگل درایو خود بفرستید.
سرویس گوگل درایو علاوه بر اپلیکیشن موبایل اندروید و iOS برای دو سیستمعامل دسکتاپ ویندوز و مک هم اپلیکیشن ارائه کرده است. بدین ترتیب میتوانید فایلهای خود را روی کامپیوتر شخصی مدیریت کنید و تمام تغییرات به صورت خودکار با گوگل درایو سینک خواهند شد. همچنین سرویس گوگل درایو به صورت پیشفرض جزیی از سیستمعامل کرومیوم گوگل است. پس برای افرادی که از کرومبوک استفاده میکنند، گوگل درایو بهترین گزینه خواهد بود. گوگل درایو یک نسخهی وب کامل هم دارد. نسخهی وب اجازه میدهد تنها با گرفتن فایل و کشیدن به صفحهی مرورگر آن را در گوگل درایو آپلود کنید.
وان درایو
افرادی که از ویندوز ۸ یا ویندوز ۱۰ استفاده میکنند به احتمال زیاد با وان درایو (OneDrive) آشنا هستند. وان درایو به صورت پیشفرض بخشی از این دو سیستمعامل است. البته همگان امکان دسترسی به آن از طریق وب، اپلیکیشن دسکتاپ مک و نسخههای قدیمیتر ویندوز یا اپلیکیشنهای اندروید، iOS، ویندوزفون و Xbox را دارند. وان درایو در گذشته مانند گوگل درایو ۱۵ گیگابایت فضای رایگان در اختیار تمام کاربران قرار میداد، ولی از اوایل سال ۲۰۱۶ این میزان را به تنها ۵ گیگابایت کاهش داد. از وان درایو میتوانید برای ذخیره کردن هر نوع فایلی استفاده کنید. این سرویس تلاش میکند فایلهای شما بر حسب نوع دستهبندی کند تا بعدا راحتتر بتوانید آنها را پیدا کنید. البته همیشه در این کار موفق نیست و گاهی فایلها را در پوشهی اشتباه قرار میدهد.
مهمترین مزیت وان درایو این است که با اپلیکیشنهای مایکروسافت آفیس ارتباط تنگاتنگی دارد. وان درایو در واقع بخشی از یک مجموعه به نام آفیس آنلاین است که به شما اجازه میدهد روی وب به نسخهی نسبتا کاملی از اکثر برنامههای مایکروسافت آفیس از جمله ورد، اکسل و پاورپوینت دسترسی داشته باشید. همچنین زمانی که نسخهی دسکتاپ برنامههای مایکروسافت آفیس را باز کنید، فهرستی از آخرین اسنادی که در وان درایو ذخیره کردهاید مشاهده خواهید کرد. علاوه بر این اگر در سرویس پولی Office 365 عضو شده باشید، امکان کار کردن به صورت گروهی روی فایلها را خواهید داشت و تغییراتی را که دیگران روی فایل ایجاد میکنند به صورت زنده مشاهده خواهید کرد.
دراپ باکس
دراپ باکس (Dropbox) به دلیل سادگی، امنیت و پشتیبانی از پلتفرمهای بسیار گسترده طرفداران خاص خودش را دارد. این سرویس علاوه بر دسترسی آنلاین روی وب، تقریبا برای هر سیستمعامل و هر گجتی که فکر کنید اپلیکیشن دارد: مک، ویندوز، توزیعهای مختلف لینوکس، اندروید، iOS، ویندوزفون، حتی کیندل فایر و بلکبری. اپلیکیشنهای دسکتاپ دراپ باکس به شکل عمیقی با سیستمعامل یکپارچه میشوند. در نتیجه برای آپلود کردن فایلها تنها کافی است فایل را به داخل پوشهی مخصوص دراپ باکس درگ اند دراپ کنید.
مزیت بزرگ دیگر دراپ باکس این است که بر خلاف سرویسهای دیگر، در اپلیکیشنهای خود هیچ محدودیتی برای حجم فایلی که آپلود میکنید ندارد. البته احتمالا این مزیت به محض این که متوجه شوید دراپباکس تنها ۲ گیگابایت فضای رایگان در اختیار کاربر قرار میدهد رنگ خواهد باخت. با این حال، دراپ باکس علاوه بر خرید فضای اضافه، روشهای مختلف دیگری را هم برای بالا بردن حجم در نظر گرفته است. برای مثال اگر قابلیت آپلود خودکار عکس را در اپلیکیشن موبایل دراپ باکس فعال کنید، ۳ گیگابایت فضای اضافی دریافت خواهید کرد. البته دراپ باکس تنها یک بار این ۳ گیگابایت را به شما خواهد داد و فعال کردن قابلیت روی گجتهای بیشتر کمکی به افزایش حجم نمیکند. همچنین میتوانید به ازای معرفی کردن هر یک نفر ۵۰۰ مگابایت فضای اضافی دریافت کنید؛ البته در صورتی که آنها واقعا در این سرویس عضو شوند. از این گزینه هم تنها ۳۲ بار میتوانید استفاده کنید که در مجموع ۱۶ گیگابایت فضای اضافه به شما خواهد داد.
باکس
هر چند تمام افراد میتوانند به صورت رایگان در سرویس ذخیرهسازی ابری باکس (Box) عضو شوند، ولی در واقع این سرویس با امکانات بسیار زیادی که در زمینهی اشتراک گذاشتن فایلها، کار گروهی روی پروژهها و تعیین سطح دسترسی افراد مختلف دارد، به طور ویژه برای استفادههای تجاری و متخصصان IT طراحی شده است. باکس همانند دیگر سرویسها امکان آپلود و ذخیره کردن انواع مختلف فایل را به شما میدهد. ولی علاوه بر آن میتوانید فایلها را با همکاران خود به اشتراک بگذارید، وظایفی را به آنها محول کنید، سطح دسترسی افراد مختلف را تعیین کنید، نظر خود را روی کارهای دیگران بنویسید یا حتی تاریخ قطع دسترسی دیگران به پوشههای مشترک را کنترل کنید.
باکس از نظر پشتبانی از پلتفرمهای مختلف هم جایگاه خوبی دارد. اپلیکیشن باکس را میتوانید روی ویندوز، مک، اندروید، iOS، ویندوزفون و بلکبری نصب کنید. نسخهی وب علاوه بر دسترسی و مشاهدههای فایلها، امکان تولید فایلهای متنی ساده را هم دارد. مانند سایر سرویسهای ذخیرهسازی ابری، از اپلیکیشن دسکتاپ باکس هم میتوانید برای سینک کردن آسان فایلها بین هارددیسک و فضای ابری بهره بگیرید. همچنین افزونههایی برای مایکروسافت آفیس و ادوبی لایتروم وجود دارد که اجازه میدهد فایلهای ذخیرهشده در باکس را مستقیما با این اپلیکیشنها ویرایش کنید.
باکس ۱۰ گیگابایت فضای رایگان در اختیار شما قرار میدهد و از این نظر پس از گوگلدرایو مقام دوم را کسب میکند. البته در حالت رایگان با محدودیت ۲۵۰ مگابایتی حجم فایلها روبرو خواهید بود که در مقایسه با محدودیت ۱۰ گیگابایتی در وان درایو و ۵ ترابایتی در گوگل درایو یک نقطه ضعف جدی محسوب خواهد شد.
آیکلاود درایو
شاید این سوال برای شما پیش آمده باشد که چرا سرویس مهمی نظیر «آیکلاود درایو» (iCloud Drive) جایی در بین رقبای ما پیدا نکرده است. دلیل اصلی این است که اپل این سرویس را به طور ویژه برای اکوسیستم خود طراحی کرده. بنابراین ماهیت این سرویس اندکی متفاوت است و تنها اگر از محصولات اپل، کامپیوترهای مک و گجتهای iOS مثل آیفون و آیپد در کنار هم استفاده کنید، آیکلاود درایو انتخاب خوبی خواهد بود.
جمعبندی
هر کدام از چهار سرویس ذخیرهسازی ابری که در این مقاله به آنها پرداخته شد محاسن و معایب خاص خودش را دارد و در نهایت هر کدام از این سرویسها میتواند در شرایطی بهتر از مابقی باشد. در جدول زیر میتوانید به سرعت ویژگیهای این سرویسها را با هم مقایسه کنید.
گوگل درایو | وان درایو | دراپ باکس | باکس | |
حجم فضای رایگان | ۱۵ گیگ | ۵ گیگ | ۲ گیگ | ۱۰ گیگ |
محدودیت حجم فایل | ۵ ترابایت | ۱۰ گیگ |
در اپلیکیشنها ندارد در نسخه وب ۱۰ گیگ |
۲۵۰ مگ در پلن رایگان ۵ گیگ در پلن پولی |
امکان افزایش فضای رایگان | ندارد | ندارد | دارد | ندارد |
اشتراک پولی |
۲ دلار در ماه برای ۱۰۰ گیگ ۱۰ دلار در ماه برای ۱ ترابایت |
۲ دلار در ماه برای ۵۰ گیگ | ۱۰ دلار در ماه برای ۱ ترابایت | ۱۰ دلار در ماه برای ۱۰۰ گیگ |
پشتیبانی از سیستمعاملها |
ویندوز – مک اندروید – iOS |
ویندوز – مک – اندروید iOS – ویندوزفون |
ویندوز – مک – لینوکس اندروید -iOS – ویندوزفون بلکبری – کیندل فایر |
ویندوز – مک – اندروید iOS – ویندوزفون بلکبری |
اگر کاربر گوگل باشید دسترسی به گوگل درایو کمترین زحمت را خواهد داشت و ۱۵ گیگابایت فضای رایگان همراه با مجموعه ابزارهای سادهای برای ویرایش فایلهای آفیس در اختیار شما قرار خواهد داد. از سوی دیگر این ۱۵ گیگابایت را باید با اکانت جیمیل خود به صورت مشترک استفاده کنید. وان درایو تنها ۵ گیگابایت فضای رایگان به شما میدهد ولی سازگاری بالا با مایکروسافت آفیس و دسترسی به نسخهی وب آفیس، این سرویس را برای افرادی که از گجتهای ویندوزی استفاده میکنند بسیار مناسب میکند. دراپ باکس اپلیکیشنهایی ساده برای تمام پلتفرمها دارد که کار با آن را برای تمام افراد بسیار ساده میکند، ولی تنها ۲ گیگابایت فضای رایگان به کاربر میدهد که واقعا کم است. باکس با قابلهای ویژهای که در زمینهی اشتراکگذاری، تعیین سطح دسترسی و کار تیمی دارد، بیش از همه به درد افرادی میخورد که قصد دارند هدایت گروهی را برای کار روی یک پروژه در اختیار داشته باشند، ولی محدودیت ۲۵۰ مگابایتی حجم فایلها در نسخهی رایگان ممکن است بسیاری را منصرف کند.
در نهایت انتخاب یک سرویس ذخیرهسازی ابری مناسب مستقیما به نیاز کاربر بستگی دارد. البته قطعا گوگل درایو، وان درایو، دراپ باکس و باکس تنها گزینههای موجود در این حوزه نیستند. نظر شما چیست؟ شما از کدام سرویس استفاده میکنید؟ به نظر شما معایب و محاسن هر کدام از این سرویسها چیست؟ در نهایت اگر کسی بخواهد همین امروز استفاده از سرویس ذخیرهسازی ابری را شروع کند شما کدام سرویس را به او پیشنهاد میکنید: گوگل درایو، وان درایو، دراپ باکس یا باکس؟
منم از دراپ باکس استفاده میکنم گوشیم s3 هستش و بعد از ریکاوری گوسیم ک دوباره دراپ باکس رو نصب کردم ۵۰ گیگ بهم داد الان عالیه ولی میخوام بیشتر از اینم بشه مثلا یک ترا ولی نمیدونم چطور؟ البته گوگل درایو و وان درایو هم دارم
از نظر کاربری عموما ۲ استفاده عمده وجود داره
۱- گرفتن پشتیبان از عکس و سینک کردن اونا بین دستگاه ها:
در این حالت بحث اصلی به حجم فضای ذخیره سازی بر میگرده، که مسلما Dropbox می تونه بدترین انتخاب باشه.
و نرم افزارهای QuickPic برای اندروید و Google Photo برای iOS باعث میشوند که Google Drive بهترین انتخاب شود. البته باید ضعف آن در سیستم های لینوکس و ویندوز فون را هم در نظر گرفت
۲- تولید، ویرایش و مطالعه اسناد متنی:
در این صورت با توجه به وجود نرم افزار های آفیس در تمامی پلتفرم ها و عمق نفوذ OneDrive در مجموعه آفیس بهترین انتخاب OneDrive خواهد بود. همچنین حتی اگر شما نرم افزار آفیس را در دسترس نداشته باشید، می توانید با یک مرورگر آفیس آنلاین متصل شوید اسناد خود را که در OneDrive ذخیره کرده اید ویرایش کنید
گوگل درایو
من از دراپ باکس، وان درایو و گوگل درایو استفاده کردم. اول از همه دراپ باکس رو استفاده کردم و خیلی راضی بودم. ولی مشکلم این بود که خیلی سریع ۲ گیگابایتم پر شد. بعدش رفتمسراغ وان درایو . البته گوشی من لومیا ۹۳۰ هست و برای همین ۱۵ گیگ فضا داشتم روش. بسیار راضی بودم و هستم. هیچ مشکلی باهاش ندارم. بعدش برای تست کردن سراغ گوگل درایو رفتم که من خیلی خوشم نیومد. ولی قطعاً کسی که گوشی اندرویدی داره بهترین گزینه پیش روش گوگل درایو میتونه باشه که خیلی راحت یک پارچه میشه با گوشیش. ولی اگه میخواید این یک پارچگی رو روی ویندوز ۱۰ دسکتاپ استفاده کنید از وان درایو مایکروسافت استفاده کنید. امکانات فوق العاده ای بهتون میده. شما تمام اطلاعات گوشی موبایلتونرو (شاید هم ویندوزفونتون رو فقط) میتونید به راحتی روی لپ تاپ یا پی سی خودتون داشته باشید.
انتخاب ۱ من وان درایو.
درآپ باکس ….
به نظرم دراپ باکس عالی هست . بهترین ویژگی اش برای من که هاست کم حجمی دارم اینه که میتونم بخشی از فایل هام رو روی دراپ باکس آپلود کنم و لینک مستقیم بدم به سایتم که این ویژگی رو کمتر توی گوگل درایو دیدم . اگه بتونید حجمتون هم ارتقا بدید توی دراپ باکس دیگه عالی میشه 🙂
با سلام
Dropbox عاااااااالیه و من چند ساله ازش استفاده میکنم و با معرفی تاحالا حدود ۱۰ گیگ دارم،واقعا راضی هستم ازش.
با تشکر
البته این نکته رُ فراموش نکنید که در استفاده از فایلهای متنی مثل گوگل داک، هیچ محدودیتی وجود نداره و تا بینهایت میتونید فایلهای متنی ایجاد کنید.
رفتار گوگل گاهی توهین آمیزه نسبت به ایرانیا. همین امروز داشتم نسخه ویندوز گوگل درایو رو نصب میکردم رو ویندوزم خطا میداد که تو کشور شما … . شاید بگید خوب از جای دیگه دانلود کنم یا چه میدونم با تغییر آی پی این کارو کنم . اما چرا باید اینطور مثلا بگم من ایرانی نیستم یا نهایتا اینه که میخواد بگه من سرویسمو برای شما ایرانیا نساختم!
از نسخه تحت وبش استفاده کردم اما نه به شکل گسترده.
مدت چند سال از وان درایو استفاده میکنم و محیط شکیل و کاربردی داره. مخصوصأ سینک شدنش با ابزارای مایکروسافتی.
اولویتای این روزام هم کلود درایو بعد دراپ باکس و بعد مگا آپلوده.
google drive
البته مقاله به این موضوع اشاره نکرده که مایکروسافت به خریداران دیوایس های ویندوزی حجم های رایگان روی وان درایو هدیه می ده !!
یکی از دلایل استفاده ی کاربرها از گوگل درایو ضریب نفوذ بالای اندرویده .
با توجه به غالب فایل هایی که کاربران ترجیح میدن به فضای ابری انتقال بدن، وان درایو امکانات بیشتری برای کار با این فایل ها فراهم کرده .البته اپ های گوگل درایو هم حال پیشرفت هستند و من هم استفاده کردم ولی بعید میدونم به وان درایو و سینک شدن با اوت لوک و اسکایپ و پاور بی آی و مایکروسافت داینامیک و الان هم مایکروسافت تیم هم اضافه شده و کلی سرویس های کاربردی که میتونه فایل محور باشه برسه به ویژه برای کسب و کار های سازمانی .
هیچکدوم فقط مدیافایر 🙂 عالیه
لایک